Regen?? Ik loop niet meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dees&Dexter&TobyDees&Dexter&Toby

honden foto van Dees&Dexter&Toby

Hallo mede HP-ers,

Ik zit met een dingetje waar jullie misschien tips voor hebben, We hebben nu sinds een week 2 jack russel pups in huis, Ze doen het heel goed, en luisteren gaat ook steeds beter, Het meelopen aan de riem gaat de ene keer beter dan de andere, maar over het algemeen gaat het heel goed! We zijn trots, Nu is er alleen 1 ding, en dat is dat onze mannen dus niet willen lopen als het regent of geregend heeft! Ze gaan bij de deur plat op de kont zitten, en dan gaan ze piepen! Ik heb ze op het veld gezet, en daarna heel enthousiast gedaan, om over te brengen dat regen helemaal niet zo erg is, Ondanks dat ik er zelf ook niet van hou!Met veel pijn en moeite hebben we een halve ronde gemaakt, en toen liepen ze echt niet meer verder, Nu weet ik dat je een pup niet mee moet sleuren, maar gewoon de andere kant op moet gaan staan, de kant die je op wilt,maar onze jongens trapte er niet in! En op het moment dat ze doorkrijgen dat we richting de voordeur lopen, dan hebben ze ineens haast, en lopen ze geweldig!

Dus mijn vraag is eigenlijk, Hoe kan ik ze stimuleren om toch te lopen in de regen? Of is het gewoon iets wat sommige honden hebben?

Bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Regen?? Ik loop niet meer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato

honden foto van Michal & Plato

haha tja ik heb niet echt tips voor je maar mijn meneer doet dit ook.
Hij komt uit spanje en houd zoiezo niet van kou maar als het regent doet hij zo ongeveer alsof hij mishandeld wordt! haha!
Ik hou het met dagen zoals vandaag dan ook maar bij een kort stukje even plassen en poepen en dan maar weer naar binnen.
Ik kan wel hoog en laag blijven springen maar het helpt niets. Bovendien houden wij ook niet van regen dus ja waarom zou hij er dan wel blij van moeten worden O-)
Morgen dan maar een extra uurtje rennen of straks als het weer droog is ;-)

Succes! En nog gefeliciteerd met je nieuwe pup! :-)

honden page profiel Michal & PlatoMichal & Plato

honden foto van Michal & Plato

Hij ligt nu trouwens ook onder een deken te slapen alsof het midden in de winter is ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


2 puppen van dezelfde leeftijd.....

Neem je ze ook apart mee?

Stukje optillen bij de deur en lopen naar de plek waar de pup zijn behoefte mag doen. Je mag toch niet ver lopen als ze nog zo jong zijn.

Sleuren zou ik niet doen dan krijg je grotere problemen.
Ik vind zelf dat je er geen probleem van moet maken en er zijn wel meer puppen die niet happy zijn in de regen.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

geef je pups de tijd
er zijn zoveel nieuwe dingen gebeurt voor hun de laatste weken

dus zet ze gewoon op de plasweide en na een tijdje komt alles van zelf goed

succes met je 2 pups
eentje is al een hele verandering, dus 2, meer dan dubbel zoveel

zorg ervoor dat jullie ook veel momenten voor ieder apart hebben
en dat betekent ook dikwijls alleen met eentje gaan wandelen


succes

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Dobber houd ook echt niet van regen maar daarom maak ik er nog geen gezeur van. Meelopen, plasje doen en dan gaan we wel weer terug maar je gaat wel mee naar buiten. Pups zullen toch moeten leren dat ze dingen moeten doen die ze niet willen (zoals door de regen lopen). Ik zou ze even oppakken en een paar stappen later (als jullie van het erf af zijn oid) weer neerzetten en meenemen. Niet sleuren e.d., maar ik zou er ook niet teveel aandacht aan geven zoals je nu doet (met lachen, roepen, praten etc.). De pup moet leren dat hij met je mee moet komen, simpel. Loopt hij niet met je mee? Misschien kun je dan de lijn loslaten en zelf verder lopen (moet je wel op voor de pup onbekend gebied zijn!). Ik denk dat de pup snel de keuze zal maken tussen bij je komen en blijven zitten ;-). Als hij gekomen is zeg je braaf, kriebel onder de kin en loop je weer door.

Ook daar weer niet te veel aandacht aan schenken met koekjes, snoepjes, uitbundig lachen etc. Regen is tenslotte niks raars, pijnlijks, angstigs etc. maar gewoon normaal. Dus hoe normaler jij je gedraagt, hoe normaler het zal zijn voor de pup. Het helpt natuurlijk wel als je zelf ook loopt met een gevoel van 'heerlijk even wandelen met de geur van vers regenwater in de neus. Ik vind regen altijd heerlijk ruiken. De aarde heeft van zo'n heerlijke, verse geur. Dus als je in de regen loopt, denk daar dan eens aan. Want als jij heel negatief door de regen sjokt ruikt je hond dat (letterlijk...).

nog vergeten te zeggen: loop in deze periode voornamelijk afzonderlijk met elke pup. Twee pup tegelijk zou ik alleen mensen aanraden die er ervaring mee hebben en weten wat ze doen. Je moet met beide pups een band opbouwen en dat doe je o.a. door afzonderlijke wandelingen met ze te maken. Anders hebben ze alleen maar aandacht voor elkaar en niet voor jou.

honden page profiel Sanne---Fanny(L)Sanne---Fanny(L)

honden foto van Sanne---Fanny(L)

Onze Fanny van bijna 2 jaar die vind regen ook maar niets, wij wonen op een boerderij dus dan tillen we haar op {ze is 15 kilo} (anders gaat ze echt niet mee naar de loods) en brengen we haar naar de loods waar ze dan binnen een plasje kan doen.

Haar zusje daar integen die is nu 13 weken en gisteren regende het hier, maar ja puppies die geslapen hebben moeten een plasje doen. Dus wij met haar naar buiten (het was de eerste keer dat ze regen zag en voelde) maar mevrouw ging er naar happen en mee spelen.

Het kan zoveel schelen. De ene hond vind het niet fijn als ze nat worden geregend, vinden we zelf ook niet zo prettig als we lopen of fietsen, maar de andere hond vind het wel goed en zoals Vita die ziet het als een spelletje.

honden page profiel BipkeBipke

honden foto van Bipke

Hier als het regent en ze willen buiten gaan plassen, willen ze soms ook niet meer buiten en houden het dan liever op tot ze echt moeten o tot het niet meer regent.
Als ze echt moeten (laatste ronde voor het slapen gaan) dan zeggen we gewoon dat ze moeten, ze racen naar hun plasplek, plassen snel en racen weer naar binnen.
Voor ons geen probleem, wandelen is voor mooie droge dagen, en als we dan toevallig een eind op weg zijn en het gaat toch regenen, dan hebben ze daar meestal niet echt een probleem mee... Maar om nu speciaal in de regen buiten te gaan, dat liever niet, dus als ze klein waren tilden we ze op tot de plasplek, daar gauw plassen en dan weer snel naar binnen. En nu doen ze dat zelf.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Die van ons haten regen, het is dan ook een ras wat uit Afrika komt en erg gesteld op zon.
Liefst 35+ graden in de volle zon de hele middag..

Maar... ik vind het heel leuk dat zij dat vinden, als de wandeling moet gebeuren, gebeurt hij ook.
nu kunnen en willen ze graag hun plasje de hele dag ophouden, hebben ze geen moeite mee maar lopen zullen ze.

Wij hebben dit gestimuleerd zoals mijn voorgangers ook noemen, met speeltjes, botjes, hoog stemmetje, feestje maken enz..
En nog moeten we onze buddha Buana tillen naar buiten en gaat hij als hij op zn pootjes staan heel zielig staan alsof hij mishandelt wordt, piepens ook soms zeker bij sneeuw en meestal ook om en om een voor en achterpoot omhoog...
Hij is volwassen en speelt het spelletje zo graag in de hoop dat het baasje hem in zn jas stopt en lieve woordjes tegen hem zegt, is nog nooit gelukt overigens.
Bij hem maken we de eerste poging ook leuk, zoals ik net omschreef, reageert hij niet, dan vertel ik hem dat hij gewoon NU direct mee lopen moet, OF ik zeg het toverwoord Konijntjes... dan vergeet hij de regen en zijn zielige plannetje.

Dat zielige gedoe, dat heeft hij ontwikkeld omdat wij toen hij pup was tijdens regen te makkelijk zijn geweest.
Agossie, kom maar popje, kom maar onder de paraplu, ohhh en aaah...
Probeer dit te voorkomen hoor want het is heel vervelend!

Het grappige is dat onze half afrikaan (moeder direct uit jungle) helemaal geen zeur is, het regent? O wat grappig! Het sneeuwt? ooooohhh wat grappig...
De andere reu, die vind het niet leuk maar aangezien we bij hem niet in zn drama hebben getrapt toen hij als pup stond zielig te doen heeft hij zoiets van ach ik loop wel mee.
Niet van harte hoor, ze plassen, poepen en keren weer om.

Heb hebben we ook gestimuleerd met onze stem, koekjes en dansjes...

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy is ook geen fan van regen en die doet gauw zijn behoeftes en loopt weer naar de deur.als pupje tilde ik hem gewoon op,en zette hem dan weer een stukje verder neer in de regen.dat hielp wel.en nu als we een grote wandeling doen in de regen loopt hij gewoon mee.niet van harte maar toch ;-) het komt wel goed hoor :-D
en poppy is een jack russell en zij vind het niet erg.hoe harder het regend hoe lekkerder zij het vind.met haar nooit problemen gehad met regen sneeuw of hagel. :-D

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Telkens wanneer het regent even buiten gaan, en het heel veel tijd geven ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de ene hond is de andere hond niet, wij hier maakt het niets uit of het regent, maar daar is ook de vacht naar, de regen deert bamse niet, mij ook trouwens niet.

een hond die kleddernat wordt zal het niet zo prettig vinden, maar de baas die het ook niet prettig vind, ja dat voelt een pup/hond ook, gauw pierelen poepen en dan hollen naar binnen. :-D

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

ach je kan er van alles aan doen...maar is dat dan echt nodig?

Daan kan door de portiek naar de buiten deur stuiven en als ik die open doe en het regent gaat meneer vol op de rem.

Hij kan prima door de regen lopen, maar als ik hem met zo'n rondje geen plezier doe, waarom zou ik het doen dan?

Can't rain all the time... ;-)

honden page profiel Dees&Dexter&TobyDees&Dexter&Toby

honden foto van Dees&Dexter&Toby

Bedankt allemaal voor jullie reacties, Er zitten zeker dingen tussen waar ik iets mee kan,
We laten ze allebei vaak uitzonderlijk uit, alleen de eerste en de laatste ronde van de dag lopen ze samen, want we vinden het ook belangrijk dat ze dat kunnen, Maar alle andere wandelingen gaan ze apart, Mijn vriend gaat met de 1 naar rechts en ik met de ander naar links of andersom natuurlijk ;-)
Kijk laat ik eerlijk zijn, ik heb ook een hekel aan regen, maar ik wil wel dat ze gewoon lopen, ook al het regent, Ik moet ook naar buiten als het regent. Vanmorgen heb ik Dexter ook gewoon opgetild toen hij bij de deur bleef zitten, en daarna op het veld neergezet! Maar daar ging hij dus heel zielig staan bibberen, en wat ik ookm probeerde, hij bewoog geen cm! En dat terwijl Toby het uiteindelijk opgaf en aan de andere kant keurig met mijn vriend meeliep!
En uiteindelijk wint de aanhouder, maar nieuwe tips zijn natuurlijk altijd welkom, dus bedankt :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Regen?? Ik loop niet meer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: teddy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^