stoute bull

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Liekelief (Gast)

Hallo, ik heb zelf geen bull (ik heb thuis wel 2 honden, een ninzinny en een boerenfox), maar mijn werkgeefster wel. Deze dame zit ondertussen met haar handen in het haar.
De engelse bull, een teefje van net 1 jaar, heeft net haar eerste loopsheid achter `de rug`, en nu is ze dominant en vertoont agressief gedrag. Vanaf pup af aan bijt ze al op de meubelen, de salontafel is mooi op de hoeken afgerond en heeft ook geen knoppen meer op de lades. Nu moet ik eerlijk zeggen dat deze dame niet konsekwent is, ook ziet zij het nut van een cursus niet in. Nu vraag ik mij af of haar reden daarvoor wel of niet waar is, zij beweert dat je een bull niet kan trainen. Deze hond luistert echter wel naar mij, ik eis mijn ruimte op en stuur haar weg als ze in de weg loopt. De situatie loopt daar uit de hand, op het moment dat zij haar kinderen corrigeert stormt de bull op de kinderen af om ook te straffen. Dit is natuurlijk onaanvaardbaar, en gevaarlijk.
Mijn werkgeefster heeft alle boeken van Cesar, en spelt ze van voor naar achter uit, maar daarmee krijg je geen lieve bull natuurlijk.
Het gaat mij aan het hart om dit zo te zien, ik heb haar zelf wat tips gegeven en natuurlijk aan geraden om toch met het dier naar een goede school te gaan.

Wat ik eigenlijk van jullie weten wil is of je een `stoute bull` terug kan vormen naar een `lieve bull`, mij lijkt van wel, wat denken jullie?

Groeten Liekelief

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stoute bull" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Ik denk dat de vraag zou moeten zijn of het baasje is om te vormen. Zonder omgevormd baasje gaat dit niet lukken ben ik bang :'(

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja je kan wel allemaal boeken lezen en ze uit het hoofd kennen, maar er is wel een verschil tussen begrijpend lezen en lezen, en iedere hond is te trainen, sommigen wel wat moeizamer maar kijk naar de gemiddelde hondenfilm of serie waarin honden spelen, dan zie je elk ra wel getraind rondlopen.
Het is overgens wel zo, het eene ras leert moeilijker dan het andere ras.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ze had nooit aan een hond moeten beginnen.
Ze weet dus duidelijk niks van honden als ze zegt dat je een bull niet kan trainen.

Ja deze hond kan wel weer een lieve hond worden.
Bij een consequente baas die tijd wilt steken in de opvoeding.
En die de tijd wilt nemen om de hond de beweging te geven die hij nodig heeft.

Mijn advies?
Herplaats de hond.
Ze wilt toch geen training gaan volgen want dat heeft toch geen zin zegt ze. Die hond gaat ook niet uit zichzelf gedrag vertonen die zij graat ziet.

Ze pas 1 jaar nog een goede kans op een goed huisje.

honden page profiel LiekeliefLiekelief

honden foto van Liekelief

Tja, mijn idee... Je ziet het zo vaak he, een normale hond met een abnormale baas. Mijn opmerking naar haar toe dat dit zo niet kan en dat het gevaarlijk wordt, vooral voor haar kinderen, en als dit zo door gaat dat het dier weg moet, viel niet in goede aarde. Ze reageerde dat dan de kids de deur uit gaan, want ze heeft wel overwogen dit dier genomen, jaren over gedacht, en haar zus had ook zo`n hond en die was wel lief...... (opgevoed bedoelt ze denk ik)
Kortom, wat ik al dacht, en wat zij niet van mij aan wilt nemen, het ligt aan haar en der opvoeding... Jammer hoor, dat een ieder `zomaar` een hond mag/kan aanschaffen.
Dank jullie voor de reacties!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja het zou geen herplaatser zijn die ik zou willen, eerst je meubels verwoest en deze hond is gewend dat die op handen word gedragen dus geeft dat veel strijd.
Want die hond gaat zijn gouden mandje natuurlijk niet zonder slag of stoot opgeven.

Ach en vanzelf zijn haar kinderen verminkt, zullen ze hun moeder vast dankbaar voor zijn.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Tja meer kan je dan niet doen.
Alleen het advies geven om een cursus te gaan volgen.

Heb ook geen idee wat ze op zo'n dag doet met de hond?
Hoe oud zijn de kinderen?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Van de 100 honden met probleemgedrag is dit gedrag bijna voor 99% aan de baas te wijten.
CM zegt altijd : ik rehabiliteer honden en voedt de baasjes op.
Als deze dame de boeken leest, zou ze dit ook moeten lezen.
Zoals een goede hondentrainer mij wel eens zegt:
Ik heb meer problemen met de baasjes, dan met de honden.
Misschien kun je haar eens hondenpage laten lezen.

honden page profiel LiekeliefLiekelief

honden foto van Liekelief

De kids zijn `probleem-kids` van 13 en 15 jaar jong, vooral de oudste loopt de hond uit te dagen, met een krant op haar hoofd timmeren enz.... Ze doet weinig met de hond, ze is van mening dat het dier weinig tot geen lichaams-beweging nodig heeft... want het is een Bull.... Nou ben ikzelf eens gaan lopen met het dier, en die is idd liever lui dan moe, maar dat is ook gewenning. In de buurt zie ik regelmatig een man lopen met 2 bullen, en die vermaken zich prima, ze rennen en spelen met elkaar, en luisteren ook goed ;-).

Het is duidelijk een probleem van het baasje, ze had nooit voor dit ras moeten kiezen, hoewel elk ander ras/dier ook voor probs zou gaan zorgen.

Ik heb ook kinderen, en die gaan `normaal` met mijn honden om, vanaf dag 1 heb ik ze ook geleerd dat een hond geen speelgoed is. Mand/plaats van de honden is verboden terrein, daar liggen ze in rust, en daar blijf je van weg, behalve ik. (soms doen de mijne ook stout ;-), en dan moet ik wel wat kunnen afpakken)

Ik moet er maar afstand van nemen, ik kan met 2x in de week geen hond `her-opvoeden` als de bazin niet mee gaat hierin, erg jammer, het is dat ik zelf al 2 heb anders zou ik wel een poging willen wagen.

honden page profiel kaya24kaya24

honden foto van kaya24

Ik vind het wel eng dat die kinderen zo met hem doen ik bedoel als het beestje een keer in een hoek gedreven word en van zich afsnauwd is het weer een valse hond en krijg je dat gedoe allemaal.

Bullen zijn zeker wel goed te trainen en zijn ook hele fijne honden ook qua lichaamsbeweging wandelen vinden ze heerlijk hoor.
Vind het sneu voor het hondje in welke situatie hij zit.

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Ik heb zelf een Bull van 18 maandjes oud.
Ben vanaf dag 1 dat hij bij ons is gekomen..zeer consequent geweest.
Nee is nee ,ja is ja,en gelijk vanaf 12 weken op puppycursus.
Een Bull is wel degelijk iets te leren,alleen zal je er tijd in moeten steken.! O-)

Ik denk dat je deze Bull weer moet gaan behandelen alsof je een pup van 8 weken in husi hebt.
Cursus( een goede waar ook gekeken word naar het dominante karakter),consequent zijn en laten voelen dat JIJ de baas bent en niet de hond.
Genoeg bewegen(ik loop gemiddeld) 2 uur per dag met mijn Bull.
Slopen in huis komt vaak door verveling en niet genoeg uitlaten,dus hup aktief aan het werk met deze hond...zowel geestelijk als Lichamelijk.

Ja het begin is het halve werk...in den beginne zijn de mensen makkelijk,mag de hond alles want jaaaaaa het is toch een puppy.
Maar geloof me wees zeker met een Bull duidelijk vanaf het begin!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Arme hond, bij deze vrouw gaat het zo te lezen echt niet lukken.
Triest dat iemand de boeken van CM wel helemaal leest, maar verder niks doet.
En die kinderen, die hoeven niet verbaasd te zijn als ze worden gebeten.
Het verstandigste lijkt me ook een beter thuis voor de hond te zoeken.

Vind je werkgeefster zelf dat er iets moet gebeuren?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Die boeken eerst maar eens weggooien lijkt me stap 1 O-)

En dan realizeren dat honden niet stout zijn, baasjes zijn dat...

Dat je een bull niet kan trainen is natuurlijk onzin, al is het natuurlijk wel een hond met een eigen kop, dat is juist het leuke van een bull, maar het gaat niet om trainen, het gaat om vertrouwen.

Een hond die alles kapot bijt is niet goed begeleid, daar kan ze ook niets aan doen. Heeft de hond misschien verlatingsangst dat ze alles kapot bijt.



http://moniquebladder.com/2011/10/13/verlatingsangst-doe-er-iets-aan/

Kent de familie de hondentaal?

zie dit topic voor wat meer uitleg en de kalmerende signalen die Soraya geplaatst heeft, zie ook de link wb de kinderen

http://www.hondenpage.com/hondenforum/110587/mechelse-herder-1-jaar-oud-mannetje.php

Het lijkt me het beste dat de familie hier iemand bijhaalt die hen wat meer over wat honden nodig hebben te vertellen. Iemand die werkt met kalmerende signalen zodat er uitgelegd kan worden wat de hond wil zeggen met haar gedrag, en de kinderen kan uitleggen hoe ze zich moeten gedragen.





honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HP heeft een positieve visie wat betreft omgang, begeleiding en opvoeding van honden. CM en zijn manier van met honden omgaan komt niet overeen met de positieve wijze waar wij als HP voor staan. Fysieke correcties of andere provocerende handelingen leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond en de mens en zijn bovendien stressverhogend voor de hond. Om deze reden zijn wij tegen het promoten van dergelijke opvoedmethodes van CM op hondenpage.

Enkele voorbeelden van deze opvoedmethode welke niet zijn toegestaan; Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, corrigerende hulpmiddelen.

Vragen over de methode van CM zijn toegestaan ook hier weer om bij te dragen aan een stuk bewustzijnsvergroting en wij zullen in beperkte mate een enkele discussie hierover om die reden niet uit de weg gaan. Het staat hierin het moderatorteam vrij om een topic te sluiten als zij van mening zijn dat de discussie een provocerend karakter krijgt.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik vind dat ze veel consequenter moet zijn met de hond en zeker met de hond op cursus gaan.

En zeker omdat er ook kinderen zijn.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Je kan alle boeken van ceasar uit je hoofd kennen. Maar als je het niet toepast heeft het totaal geen zin!
Consequent zijn is bij zo´n sterk ras (want dat is een bull)zo enorm belangrijk. Al vergeet je maar 1 keer om te straffen als hij of zij dominant gedrag vertoont heeft hij of zij al het idee dat die de baas kan zijn. Het is nooit te laat om te veranderen, maar dan moet je dat der wel duidelijk maken. Want ik denk als ik het zo lees dat het best goed verkeerd kan aflopen als er niet word ingegrepen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Je kan alle boeken van ceasar uit je hoofd kennen. Maar als je het niet toepast heeft het totaal geen zin!
Consequent zijn is bij zo´n sterk ras (want dat is een bull)zo enorm belangrijk. Al vergeet je maar 1 keer om te straffen als hij of zij dominant gedrag vertoont heeft hij of zij al het idee dat die de baas kan zijn. Het is nooit te laat om te veranderen, maar dan moet je dat der wel duidelijk maken. Want ik denk als ik het zo lees dat het best goed verkeerd kan aflopen als er niet word ingegrepen! "


waar baseer je op dat de hond dominant is of gestraft moet worden? Ik vind dat een gevaarlijk advies.

honden page profiel kaya24kaya24

honden foto van kaya24

" Je kan alle boeken van ceasar uit je hoofd kennen. Maar als je het niet toepast heeft het totaal geen zin!
Consequent zijn is bij zo´n sterk ras (want dat is een bull)zo enorm belangrijk. Al vergeet je maar 1 keer om te straffen als hij of zij dominant gedrag vertoont heeft hij of zij al het idee dat die de baas kan zijn. Het is nooit te laat om te veranderen, maar dan moet je dat der wel duidelijk maken. Want ik denk als ik het zo lees dat het best goed verkeerd kan aflopen als er niet word ingegrepen! "


Maar hoezo straffen??? Je moet toch juist dingen voorkomen en niet optijd willen straffen.
Als de hond uberhaubt al dominant gedrag vertoont dan is dat alleen maar omdat het baasje in dit geval de hond geen leiding geeft en geen stabiele basis geeft.
Niet straffen maar gedrag ombuigen veel dingen die een hond fout doet moet je als baas eerst bij jezelf zoeken.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

"

waar baseer je op dat de hond dominant is of gestraft moet worden? Ik vind dat een gevaarlijk advies.

"


Nou er word gezegt dat de hond de kinderen mee straft als de moeder (Denk dat dat de gezinssituatie is) de kinderen straft voor iets. In mijn opzicht is dat dominant. Maar dat kan ik natuurlijk ook verkeerd hebben. Maar ik denk dat u het met mij eens bent dat er wel wat verandert moet worden. Misschien is een hondentrainer een advies. Dat die aan het werk gaat met de familie en de hond. Want wat kaya24 ook zegt, de meeste problemen met een hond kun je bij jezelf vinden.
En als ik een verkeerde indruk heb gegeven of gevaarlijk dan bied ik hiervoor mijn excuses aan.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Lieke,ik vind het erg tof van je dat jij je zo om de bull bekommert.

Maar ik denk dat het nog beter zou zijn als je een goede nieuwe baas voor deze hond gaat zoeken.
Helaas mag dat natuurlijk niet,maar probeer echter wel de vrouw des huizes te overtuigen van haar schuls,als bazin van de hond zijnde.
Waar is overigens haar man?Of is die hem al gepeert?

En dan die kinderen,die zou ik eens op een onbewaakt moment,even te pakken nemen.
Of anders eens met een heel dik boek,een uurtje of zo op hun kop gaan staan timmeren.Jahaaa,ik weet het dat mag niet!!!
Mmmm,ik zit weer hardop na te denken,wat je beter kunt doen is een aangifte van dierenmishandeling,naar hun adres laten sturen.
Wellicht dat er dan een lampje in die botte koppies gaat branden??!!

Heel veel succes!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

als die vrouw je advies niet wil aannemen kunnen wij hier ook niet echt helpen lijkt me.
Vreemd dat ze de boeken van CM zo uit haar hoofd kent maar er blijkbaar nog altijd tegenovergestelde ideeën op nahoudt. CM zijn basis is toch ook "het ligt aan de baasjes, niet aan de honden" en op zijn afleveringen komen genoeg bulls voor die te heropvoeden zijn.
Het is gewoon luiheid, als zij haar hond niet wil opvoeden.

Maar hoe zit het voor haar eigenlijk? Vindt zij dat ze een probleem heeft of vind ze het niet erg dat die hond alles kapot bijt en naar de kinderen loopt te blaffen?

In mijn les op de hondenschool zit een franse bulldog die in het begin enorm koppig was maar nu even snel vooruit gaat als mijn BC.

honden page profiel LiekeliefLiekelief

honden foto van Liekelief

De dame in kwestie is idd lui, zeker wat dit betreft. Ze draagt de hond op handen, het is net een prinses op de erwt, ze voert haar uit de hand als het dier niet eten wilt.... (ik zet het dan gewoon weg, dan maar geen eten)
Onlangs was ik er weer en binnen 30 sec. had ik het dier op der plaats en ze bleef daar ook tot ik haar riep. Haar baasje wijt dat aan `vreemde ogen dwingen` wat ik bestrijd omdat ik daar al geruime tijd over de vloer kom en vanaf dag 1 mijn grenzen duidelijk heb gemaakt. Zo mag het dier niet aan mijn laarzen knabbelen, lol. Ook stuur ik haar weg als ik een broodje aan het eten ben enz enz.
Ondertussen tracht ik het baasje te kneden om toch met de teef op cursus te gaan, ik wil der ook nog wel brengen en ophalen. Ik heb een echt honden-hart, en het doet me pijn om dit zo te zien. Als ik thuis ben en mijn eigen geweldige honden lekker bezig zie, gun ik dat elke hond en baas.
Nou heb ik zelf met de oudste hond vervelende ervaringen gehad met een honden-school, daar zijn we vanaf gestuurd omdat de reu de leraar beet, wat zijn eigen schuld was. Als je als leraar eigenwijs doet en toch een hond met een verleden verkeerd benaderd loop je risico. (de hond was een angst-bijter, dat heb ik er zelf met heeeeeel veeeeel geduld uitgekregen, maar we blijven op-passen met vreemden)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "stoute bull" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wie kan er helpen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^