cavalier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

ik ben altijd gek op GOEDE gesprekken en geintereseerd in meningen
wat vinden jullie van het ras de cavalier en alle ophef erbij
hebben jullie ervaringen positief of negatief of een mening ????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cavalier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Cavaliers? Leuke, vriendelijke hondjes waar meer in zit dan waar ze voor aangezien worden. Helaas ook een heel kwestbaar ras om redenen die iedereen hier wel kent.

Mijn ouders hebben al jaren Cavaliers. Gemengde ervaringen, de eerste had Syringomyelia (werd toen nog niet op getest en was nauwelijks bekend), ontwikkelde op 5 jarige leeftijd een hartruis (en is uiteindelijk op 8 jarige leeftijd hierom ingeslapen). De tegenstelling met hun huidige Cavalier kan niet groter zijn, lekker actief en (tot nu toe?) vrij van aandoeningen.

Het zijn echt prima hondjes voor mensen die een hond willen die niet te groot is, die je prima binnen kan hebben maar die ook lekker willen wandelen. Het maakt een Cavalier vaak niet uit. Helaas is het ook een ras die terecht onder een vergrootglas moet om onacceptabele erfelijke eigenschappen eruit te fokken.

Het is niet zomaar een ras dat ik iedereen zou aanbevelen, aangezien je in mijn optiek echt heel uitgebreid onderzoek moet doen voordat je ergens een pup aanschaft, vanwege de erfelijke/genetische bagage die het ras momenteel heeft. Maar als je je huiswerk doet en een goede pup hebt, dan zijn het wel leuke, vriendelijke en makkelijk te houden hondjes.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Cavaliers zijn ontzettend leuke en gemakkelijke gezelschapshondjes.
Ze passen zich eenvoudig aan en maken echt deel uit van het gezin.

Het is heel jammer dat er, zoals bij heel veel rashonden, ernstige gezondheidsproblemen zijn ingeslopen.
Door fokkers wordt er hard aan gewerkt om deze afwijkingen uit het ras te krijgen.
In het Tijdschrift voor Diergeneeskunde, uitgegeven door de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde, staat deze week een 3 pagina's tellend artikel over het fokbeleid van de Cavaliers. Deskundigen stellen hierin dat er geen ras is waar op dit moment zo bewust aan gewerkt en mee gefokt wordt als de Cavalier King Charles Spaniƫl.
Er is nog een lange weg te gaan, maar er zal geen fokker zijn die hier niet aan mee wil werken.

Helaas heb ik het artikel van de KNMvD alleen op papier en ingescand als PDF.
Een PDF is niet leesbaar als ik het hier download.

Persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat ik ooit nog een ander ras zal nemen dan de Cavalier.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Helaas heb ik geen goede ervaringen met dit ras. Hier in de buurt lopen er maarliefst zes. Vijf van de zes zijn asociale, blafferige hondjes die bij voorbaat al agressief zijn en ruzie zoeken met andere honden. Zelfs mijn onderdanige lieve lobbes die geen vlieg kwaad doet vliegen ze zonder pardon aan. Ik ontloop ze dan ook altijd.

Daarbij de gezondheid:
97% procent van de Cavaliers heeft een te kleine schedel waardoor ze constant (soms zeer heftige) hoofdpijn hebben. Om nog niet te spreken over ernstige dodelijke hartproblemen, epilepsie, oogproblemen (PRA), gewrichtsaandoeningen, huidproblemen, en ga zo maar door. De gemiddelde leeftijd ligt ook beduidend lager dan bij andere hondjes van die grootte.
De enige manier om dit tegen te gaan is om niet voor dit ras te kiezen, maar uit te kijken naar een ras met een betere algehele gezondheid en zonder al deze afschuwelijke aandoeningen.

honden page profiel Arko & Baasje AmaliaArko & Baasje Amalia

honden foto van Arko & Baasje Amalia

Arko is gekruist met een cavalier,

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

Het is een roman, maar een ontzettende grappige over de Cavalier : "Mijn leven met George" van Judith Summers.

Het beschrijft gedeeltelijk haar zoektocht naar en heel veel over het karakter van de Cavalier (althans hoe zij het ervaart). Misschien vind je het leuk dat een keer te lezen? Ik vond het in ieder geval amusant....

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Helaas heb ik geen goede ervaringen met dit ras. Hier in de buurt lopen er maarliefst zes. Vijf van de zes zijn asociale, blafferige hondjes die bij voorbaat al agressief zijn en ruzie zoeken met andere honden. Zelfs mijn onderdanige lieve lobbes die geen vlieg kwaad doet vliegen ze zonder pardon aan. Ik ontloop ze dan ook altijd.

Daarbij de gezondheid:
97% procent van de Cavaliers heeft een te kleine schedel waardoor ze constant (soms zeer heftige) hoofdpijn hebben. Om nog niet te spreken over ernstige dodelijke hartproblemen, epilepsie, oogproblemen (PRA), gewrichtsaandoeningen, huidproblemen, en ga zo maar door. De gemiddelde leeftijd ligt ook beduidend lager dan bij andere hondjes van die grootte.
De enige manier om dit tegen te gaan is om niet voor dit ras te kiezen, maar uit te kijken naar een ras met een betere algehele gezondheid en zonder al deze afschuwelijke aandoeningen. "


Dat eerste kan komen door eventuele afwijkingen..Honden met Chiari-achtige malformatie (te kleine schedel) of syringomyelia kunnen uitval gedrag gaan ontwikkelen, sowieso zie je vaak ontwijk gedrag. Niet zo gek, als een aanraking voor pijn kan zorgen. Waarmee ik niet zeg dat die Cavaliers die je meemaakt dan maar allemaal CM of syri hebben;-)

Ik sluit me voor de rest aan bij wat er al gezegd is.

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

ik heb zelf 3 cavaliers en zou ze niet willen missen het knuffel gehalte is super fijn en ze luister, maar fokken doe ik er niet mee , zeker niet na alle ophef ik ben erwel voor om er boomers van te maken zo behoud je de liefheid van het ras en als je er iets leuks bij doet een maltezer dan moeten dat leuke kruizingen worden , verder ben ik geen voorstander om het ras cavalier nu voort te zetten google er maar eens op ... dit kan niet doorgaan er moet vers bloed in komen.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

" ik heb zelf 3 cavaliers en zou ze niet willen missen het knuffel gehalte is super fijn en ze luister, maar fokken doe ik er niet mee , zeker niet na alle ophef ik ben erwel voor om er boomers van te maken zo behoud je de liefheid van het ras en als je er iets leuks bij doet een maltezer dan moeten dat leuke kruizingen worden , verder ben ik geen voorstander om het ras cavalier nu voort te zetten google er maar eens op ... dit kan niet doorgaan er moet vers bloed in komen. "



neeee geen boomers :0 ;-)

Ik heb er ook 1 waar ik ontzettend wijs mee ben! En zoals esther al zei, ze zijn ontzettend goed bezig om het ras in goede banen te leiden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cavalier" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: werken met honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^