vers vlees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ilonailona

Hallo,

Naar aanleiding van jullie tips ben ik begonnen met het voeren ven vers vlees. Omdat Boris een voedselintolerantie of allergie had/ heeft heeft hij 8 weken hypoallergenic van de RC gehad. Sinds gisteren ben ik begonnen met het voeren van vers vlees.

Ik heb die vlees van een speciale diervoeder bij mij in de buurt. Deze heeft een man die het vlees zelf samenstelt en maalt. Hierdoor zitten er echt niks geen andere voedingsstoffen e.d. bij in. Dit leek mij het verstandigst aangezien ik niet precies weet waar hij het wel en niet goed op doet. Ook zitten er van bepaalde delen kleine stukjes bot doorheen.

Nu is mijn vraag. Ik heb vaak gezien dat Boris wanneer hij een groot stuk bot krijg uit de dierenwinkel hij als hij een groot stuk heeft doorgeslikt dat hij deze dan weer uitspuugt. Gaat dit dan niet gebeuren bij de kleine stukken bot die in dit vlees verwerkt zitten.

de man gaf mij ook aan dat het best zo kan zijn dat Boris de komende dagen veel troep uit zijn ogen heeft en een beetje dunne ontlasting krijgt. Hij heeft nu altijd al ontzettend veel troep in zijn ogen, dus nog een reden om maar aan vers vlees te beginnen. Ik ben heel benieuwd

groetjes Ilona
o...ja iemand van de hondentraining zei dat je moet oppassen met vers vlees, omdat het kan zijn dat er niet genoeg b.v. calcium in zit als iemand het zelf maakt. klopt dit?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vers vlees" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hallo Ilona,

Goed dat je jezelf eerst verdiept in de voeding ;-)

Is het merk wat je nu geeft merkloos?

Zit er een etiket op met wat er zoal in zit of dat ook niet?

Als het helemaal merkloos is zou ik er mee oppassen, je weet niet zeker wat je jouw hond precies geeft...

Dan zou ik toch eerder voor een bekend merk kiezen, misschien is dit ook wel te koop bij jou in de buurt? En anders zijn er voldoende online shops te vinden waar je vers vlees kan bestellen en Caroba bijvoorbeeld leverd al vanaf euro gratis thuis...

Je kan gerust merken en smaken afwisselen, dit is juist goed..

Hier op voerwijzer kun je precies zien over de merken en wat er zoal in zit etc...

http://www.voerwijzer.com/versvlees

Het bot is geen probleem, dit kan je hond goed verteren.. En als je hond een aantal weken (ongeveer 4) op vers vlees zit dan zou je zelf meer botwerk kunnen gaan voeren, denk dan bijvoorbeeld een kippennekken, lamsribben etc...

Je hond kan met overzetten op vers vlees gaan ontgiften, vandaar de oogjes en de ontlasting die misschien niet meteen goed is.. Maar dit hoeft zeker niet altijd zo te zijn hoor..

honden page profiel ilonailona

@ nantastic,

Die man die dit voer zelf maakt heeft etiketten erop met wat er precies allemaal in zit. Hij legde nog wel uit wat er dan precies wel en niet in mocht zitten en welke delen het gezondst waren etc, maar dat heb ik niet precies onthouden. Hij levert dit aan een grote diervoeder bij ons in de buurt, dus ik denk dat het wat dat betreft wel oke is. Ik kan natuurlijk altijd vragen of hij hierin gecontroleerd wordt o.i.d.

het probleem met de bekende merken is dat er toch nog wel vaak iets van conserveringsmiddelen of wat dat ook inzit.
ik wou om te elimineren eerst een aantal weken beginnen met lam en daarna iets toevoegen, zodat ik goed in de gaten kan houden of hij er wel tegen kan.

hij had nu op de brokken constant zoveel troep in de ogen, dus hoop eigenlijk dat dit straks beter wordt.

bedankt voor je reactie

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

In de bekende merken zitten zeer zeker geen conserveringsmiddelen hoor, kvv (vers vlees) is altijd zonder verdere toevoegingen.. Alleen heb je soms dat er in sommige granen verwerkt zit door iets van rijst.. Maar dit is allemaal terug te vinden in de beschrijving.. Carnibest bijvoorbeeld heet rijst door het vlees, maar dat kan op zich niet zo kwaad, alleen niet geschikt voor honden die een allergie voor granen hebben.. Maar de meeste merken bevatten geen troep hoor, zeker niet als je bekende merken geeft...

Op voerwijzer kun je echt veel informatie vinden over wat er zoal in een merk zit..

Ik zou zeker even bekijken om een bekender merk er bij te voeren, want een onbekend merk voeren, ik vind het altijd wat eng .. Die man zal zeker wel weten wat hij doet, maar toch... Ik zou sowieso even navragen of hij analyserapporten heeft? Dan weet je in ieder geval of het ook echt goed is wat je geeft...

Belangrijk om te weten is ook of er een premix door zit of niet, als dit niet zo is dan moet je sowieso afwisselen met diersoorten om compleet te voeren..

honden page profiel ilonailona

oke bedankt voor de info....dat ga ik allemaal uitzoeken. Wil natuurlijk wel iets dat goed is voor mijn hond:-D

ik ben sowieso van plan om meerdere soorten door elkaar te voeren, alleen kan dat nu nog even niet...lijkt me voor de afwisseling voor hem ook wel lekker:-D

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ja, het is voor de hond natuurlijk lekker maar voor jezelf ook leuk, tenminste, ik vind het erg leuk om met de voeding van mijn honden bezig te zijn... En hier vind je wel meer van die mensen hoor ;-)

Je zult erg veel bij gaan leren, maar dat is juist ook zo leuk..

Je zou ook altijd nog kunnen kijken of je via bol.com het boekje "Voer voor Carnivoren" van Tannetje Koning kan bestellen.. Heel boeiend boekje om te lezen over waarom vers vlees zo goed voor de hond is.. Ook heel mooi om te lezen dat er honden waren die goed ziek waren en die door overzetten op vers vlees bijna van alle klachten af waren.. :-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

goed idee, vers vlees ;-)

in verband met die troep in zijn ogen: luca had dit ook bij Royal canin. na twee weken vers was het over. Je moet rekenen dat de rommel uit RC brokken ergens bij je hond 'eruit moet' in dit geval de traanklieren.
Zorg je dat je gezonde snacks in huis haalt? vb. gedroogd vlees.

Geef je hier even de samenstelling door van het vlees dat je koopt?
dan kunnen we je meteen zeggen of het goed zit of niet.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik zou zeker de 1e 6 weken maar één diersoort geven als eliminatie dieet.
Gaat dat goed dan kan je er een 2e soort bij geven.

Vermijdt kip en rund dat zijn de eerste soorten die allergie geven.

En denk er vooral om dat je geen tussendoortjes geeft waar graan in zit.

Veel succes.

honden page profiel ilonailona

Ik ben nu met de eerste 6 weken lam bezig. Daarna ga ik andere dingen toevoegen. Als "snoepje" heb ik long is dat oke? is volgens mij wel rund ofniet?

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

long is waarschijnlijk rund.
al kan je ook andere soorten long vinden. vb. lamslong

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" long is waarschijnlijk rund.
al kan je ook andere soorten long vinden. vb. lamslong "


Carnibest heeft een heel groot assortiment aan gedroogde snacks van heel veel diersoorten, juist ook ten behoeve van eliminaties.
Denk aan: lamslongblokjes, paardenlong, gedroogd struisvogelvlees, hert e.d.
http://www.carnibest.nl/snacks.htm

honden page profiel ilonailona

oke, dat is altijd te proberen natuurlijk:-D voor het oefenen en af en toe voor de lekkere trek gaat er wel een snoepje in bij Boris:-D

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" o...ja iemand van de hondentraining zei dat je moet oppassen met vers vlees, omdat het kan zijn dat er niet genoeg b.v. calcium in zit als iemand het zelf maakt. klopt dit? "


Die iemand van de hondentraining weet niet exact waar zijn klepel hangt. :-)

http://allmeatsyndrome.rauwevoedingvoorhonden.nl/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vers vlees" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: dalli
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^