Jack Russel: Voeding/Eetprobleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NickyNicky

Ik heb een vraagje ivm de voeding voor Jack russels.
Hier is onze situatie:

Wij hebben een Jack russel (reu) van negen jaar oud, hij heeft veel last van een gras-allergie en dan heeft hij een rode buik.
Ook hebben wij sinds deze week een nieuwe Jack russel (teefje) in huis genomen die van bij een bejaard koppel komt, het koppel is overleden en het hondje is vijf jaar oud.

Nu vragen we ons af welke voeding eigenlijk goed is voor de hondjes. (Ze kregen vroeger allebei vaak van tafel, maar we hebben al vaak van de dierenarts gehoord dat dit slecht zou zijn).

We hebben ook nog een bijkomend probleem: het nieuwe hondje eet enkel uit de hand! We hebben hondenbrokjes en nat voer, en als het in haar kommetje zit ruikt ze eraan en trekt ze haar neus er voor op. Als we het in onze handen nemen en het voor haar houden eet ze het dan wel met veel smaak op. We denken dus dat het teefje van haar vorige eigenaars uit de hand eten kreeg van tafel.
Wat kunnen we hier tegen doen? Of welke voeding zou beter zijn voor haar? Ze is heel mager aangekomen, eet zelfs geen hondenkoekjes.

Alvast bedankt,

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

je moet alles eerst een keuze maken of je brokken of vers wil gaan geven
brokken zonder granen en vers zijn ook goede en betere merken

uit de hand eten, gewoon niet doen
bakje neer zetten, na 10 min weg nemen
's avonds opnieuw aanbieden
als ze honger heeft zal ze zeker eten

succes

honden page profiel NickyNicky

In ieder geval al heel erg bedankt voor de snelle reactie.

We hebben in het begin heel streng geweest. Als ze het niet op at, dan ging het gewoon opzij voor de volgende keer (onze andere hond at het later dan wel met plezier op als het weer voedertijd was).
We kregen de indruk dat ze dan echt wel honger begon te krijgen, maar ze haalde haar neus elke keer opnieuw op en wou op onze schoot springen als we zelf aan het eten waren (waarschijnlijk de geur van ons eten dat haar wel aanstond).

Dit heeft ze echt lang volgehouden zonder te eten, dus dan zijn we af en toe maar uit de hand beginnen geven zodat ze toch iets binnen kreeg.
Op den duur word je toch wel ongerust natuurlijk. Het beest is zo mager en eet niet.

Ik denk dat we liever brokken geven, omdat de andere hond dit al gewoon is.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Wat krijgt jullie 9 jarige Jack nu?
Weten jullie zeker dat hij een gras allergie heeft, is dit getest?

Als je wilt overstappen op ander voer ( wat ik zeker zou aanraden, want alleen van tafel is inderdaad niet goed) zou je kunnen kiezen tussen brok of vers vlees.

Brok:
Goede brokken hebben een heel hoog vleespercentage.
Slechtere brokken bevatten vaak veel granen.
Honden hebben een kort darmstlesel en zijn gebouwd om vlees te verteren en niet om granen te verteren. Voor graan is een lang darmstelsel nodig.

dus hoe meer graan er in een brok zit hoe lastiger het is voor de hond om te verteren en voedingsstoffen uit te halen. En hoe vaker je ziet dat honden hier klachten van krijgen. Als bijv. diaree, heel veel poepen, maar ook overgevoeligheid.

Vers vlees:
Speciaal voor honden is er KVV ( kant en klaar vers vlees) dat te koop is bij bijv. dierenwinkels, speciale verkooppunten of via internet. Bij de c1000 verkopen ze smuldier. Om te beginnen en te testen of het iets voor jullie hondjes is is het een goed product voor een lage prijs. Als je dit wilt voeren neem dan wel de smaken waar "compleet" op staat. Daar zit alles in wat ene hond nodig heeft. Als dit bevalt kun je andere merken bijgeven, wat wel aan te raden is.

Net als bij brok zijn er veel merken en smaken. Voor allebei jullie hondjes is het uitzoeken waar ze het beste op reageren, wat zij lekker vinden, brok of vers. En hangt het van jullie voorkeur af wat je wilt geven.
Brok is makkelijk, vers kost wat meer inlezen en 'werk' om een goede maaltijd samen te stellen.
Een goede brok of goed vers voer makt in prijs niet zo veel verschil. Voor beide geldt hoe beter hoe meer je betaald.

Wat betreft het uit de hand eten zou ik dit hondje apart nemen. Voer in een bakje doen en voor haar neerzetten. Evt 1e hapje uit het bakje nemen als de hond dit ziet en dan het bakje neerzetten en weglopen. Eet het hondje niet dan na 10 minuten weghalen en 2 uur later nog eens proberen, met hetzelfde voer en tussendoor niets ander geven!
Stug volhouden, als ze honger krijgt gaat ze vanzelf eten. Zorg dat ze nergens iets kan stelen of iets toegestopt krijgt. Je kunt ook proberen of ze uit een ander bakje ( dus plastic ipv RVS) wel eet, of misschien de eerste keren op een placemat of bordje leggen ipv in een bakje.

succes!!

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

kijk of er niets medisch aan de basis ligt waarom hij niet eet
rotte of losse tanden
misschien eerst eens even een bezoekje bij de DA

goede brokken zonder granen orijen, arcana, tastte of wild en wolfblut
heel goede brokken met veel vlees

maar morgen misschien naar de dierenarts

honden page profiel VivianeViviane

honden foto van Viviane

Mijn honden,een maltezer en een jack russel van 14 jaar eten Renske vers,is licht gestoomd en hoeft dus niet in de vriezer.Ze zijn er verzot op.Het ruikt ook heerlijk,ik zou dat eens proberen.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

normaal zou ik zeggen kies een goede brok zonder granen zoals taste of the wild enz.
maar aangezien de problemen van je hondje qua allergie en rood buikje en het andere hondje wat lastig doet.

Zou ik kiezen voor een lekkere kvv. Vlees ruikt vaak erg interessant en zeker als je doet alsof het van jou is en ze ook een beetje mogen.
Als je een goede kvv kiest zonder toevoegingen van granen etc, dan is het een volledig natuur product. Zoals de wolven in de natuur ook eten. Alleen eten die het niet gemalen. De meeste honden komen zo van hun allergieën af, omdat ze vaak reageren op de toevoegingen in de brokken zoals geur,kleur en smaakstoffen en granen.

houd er rekening mee dat als je kvv gaat geven je hondje kan gaan ontgiften dus alle verkeerde stoffen eruit gooien, dan kan hij dus nog een tijdje last hebben van het rode buikje of dat het erger word. omdat het er allemaal snel uit gaat.
maar daarna zal je zien dat het waarschijnlijk een stuk beter gaat.

honden page profiel NickyNicky

In ieder geval al heel erg bedankt iedereen!

We zijn overgeschakeld op andere korrels, en die eten ze beiden met heel veel smaak op!
Het nieuwe hondje voelt zich al veel beter op haar gemak, en ze kunnen het goed vinden met elkaar!

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" In ieder geval al heel erg bedankt iedereen!

We zijn overgeschakeld op andere korrels, en die eten ze beiden met heel veel smaak op!
Het nieuwe hondje voelt zich al veel beter op haar gemak, en ze kunnen het goed vinden met elkaar! "


Wat super te horen!!! geniet ervan.

Ria (Gast)

Hallo, ik heb een vraagje ivm mijn Jack Russel, teefje van 10jaar. Ze verliest het hele jaar door veel haar maar sinds 1maand extreem veel haar. De veearts heeft ze  op 13/12/2013 Coatex voorgeschreven. Deze 60 capsules zijn op en geen enkele verbetering. Integendeel.  Ze is ook allergisch aan pollen en daarvoor krijgt ze gedurende de pollen maanden Atopica 25mg, 1caps. Per dag. In het begin is ze dan heel misselijk totdat ze er weer aan gewoon is. Ik vind dit alles zo erg. Kan ik een of ander veranderen door haar voeding aan te passen? hartelijk dank Ria

mark (Gast)

het voer in het in de voerbak doen en laten staan

de hond gaat er vanzelf heen jack russel zijn erg nieuwsgierig van nature

de hond niks anders voeren, de hond moet eerst zijn bak leeg eten

 

 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

" Hallo, ik heb een vraagje ivm mijn Jack Russel, teefje van 10jaar. Ze verliest het hele jaar door veel haar maar sinds 1maand extreem veel haar. De veearts heeft ze  op 13/12/2013 Coatex voorgeschreven. Deze 60 capsules zijn op en geen enkele verbetering. Integendeel. 
Ze is ook allergisch aan pollen en daarvoor krijgt ze gedurende de pollen maanden Atopica 25mg, 1caps. Per dag. In het begin is ze dan heel misselijk totdat ze er weer aan gewoon is. Ik vind dit alles zo erg. Kan ik een of ander veranderen door haar voeding aan te passen?
hartelijk dank
Ria "

 Wat voor voeding krijgt ze op dit moment?

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Oud topic!!

Volgende forumvraag: Welk voer voor onze ZWH pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^