Border collie met drijfangst??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Natasha, Paddy en Dublin..Natasha, Paddy en Dublin..

honden foto van Natasha, Paddy en Dublin..

Wij hebben o.a. een 13,5 maand oude border collie..vanaf een maand of 7 hebben wij hem meegenomen naar een club waar schapen worden gedreven, om zo aan de schapen te wennen. Paddy vindt het erg leuk om bij de schapen te zijn, krijgt het nu voor elkaar om om de schapen heen te cirkelen maar het 12 uren heeft hij blijkbaar ( nog) niet in zijn genen zitten terwijl dat wel zou moeten voor een hond van zijn leeftijd...zijn er meerdere border collie eigenaren die hier tegen aan zijn gelopen?? Wat hebben jullie toen gedaan? Ik weet nl niet of ik nu over moet stappen op een andere sport of dat het wel eens voorkomt dat een border bv pas met 16 maanden in de gaten krijgt hoe hij moet twaalf uren???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie met drijfangst??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoe is het aangeleerd? En wat voor hulpmiddelen gebruiken jullie?

honden page profiel Natasha, Paddy en Dublin..Natasha, Paddy en Dublin..

honden foto van Natasha, Paddy en Dublin..

Hij is dus al vanaf het begin bij de schapen geweest, eerst hangend over de penn om aan de schapen te ruiken en het zo langzaam opgebouwd.Vanaf een maand of 10 is hij de wei opgegaan bij de schapen, niks geen druk, gewoon zn gang laten gaan, behalve wanneer hij in een schaap beet, dan werd hij verbaal gecorrigeerd.
Paddy is een erg onderdanige hond moet ik er bij vermelden..
Toen hij een maand of 11 was heeft hij even getwaalfuurd, een les of 2..hij ging toen om de twee weken de wei in met de schapen..
Lange lijn is gehanteerd..Hij was altijd erg onstuimig maar is dit nu niet meer, hij wil graag naar de schapen toe maar gaat er niet meer vol in en draait zijn cirkels rond de schapen om ze bij elkaar te houden, doet dit goed en rustig.
Echter wanneer ik ga lopen en de schapen achter mij aankomen, blijft hij de cirkels draaien dus ook tussen mij en de schapen door waardoor de schapen niet doorlopen..wanneer hij ( toevallig) op 12 uur zit, drijft hij de schapen niet op...ik denk niet dat het angst is, want hij loopt er gewoon tussendoor en gaat er met plezier naar toe, ik heb meer het idee dat ie echt niet weet hoe hij moet opdrijven...

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik heb dan totaal geen verstand van schapen drijven (alleen van wat ik op tv zie op Annimal Channell)
Maar als ik het zo lees...durft je hond niet goed.
Hij wilt wel, maar durft niet goed mee te komen omdat die enorm onzeker is.

Ik denk dat het voor jou Border het erg goed zal zijn om deze te koppelen aan een wat oudere maar zekere Border Collie als trainingsmaatje.
Honden leren erg veel van elkaar.
Zoek een Collie die goed weet wat die doet, goed op zijn poten staat..(ik zou willen zeggen sterk in zijn schoenen staat, maar honden dragen geen schoenen O-) )
Neem tevens de eigenaar van die Border onder vertrouwen en laat deze eigenaar jou hond meenemen om te trainen.
Naturlijk blijf je er zelf bij en loop je met de andere baas/eigenaar/handeler mee.

Het klinkt ook alsof hij een onderdeel WEL goed onder de knie heeft en alle schapen goed bij elkaar kan houden door te omcirkelen.

Ik denk dat het voor jou Border het beter zal zijn om tijdelijk mee te trainen met een oude rot in het vak die het met enorm veel passie en plezier doet.
(Ik bedoel een Borders die met veel plezier zijn ding op het veld doet maar ook al veel ervaring heeft.)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Nog even ter verduideliking.
Een onzekere hond heeft niks te maken met de band tussen mens en hond.
Dit is gewoon het karakter van de hond zelf...en daar is niks verkeerd mee.
Alleen door training en veel positieve beloning zal de hond uiteindelijk meer zelfvertrouwen krijgen.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Heel herkenbaar... Ik drijf ook schapen met mijn honden. Ik train samen met iemand die nu een hond van 2 jaar heeft en dit ook doet. Het is geen angst maar de hond is zo druk in zijn hoofd dat hij op dat moment geen rust kan vinden. Vaak is de handler zelf te druk voor de hond en de timing net verkeerd....

Soryy Ilona, maar met een oudere hond mee laten drijven heeft echt geen zin, daar leert hij het echt niet van.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van cia v.d. heijden


Helaas zit er bij de Border Collie het 12 uren niet gebakken in. Hier bedoel ik mee dat je dit al zelf moet leren bij de schapen als handler maar ook de hond moet dit door training krijgen. Het is een gedeelte oefenen hier mee en ja bij de een duurt dit langer en bij een ander valt het kwartje vlugger.

Degene die jou les geeft moet zowel jou begeleiden maar ook de hond. Jijzelf moet op de schapen letten en de commando's moet jij weer aan de hond geven dus een heel karwei want vooral het op tijd inzien is heel belangrijk.

Voor de meeste BC's is het zoals Gea al schrijft zeer intensief. Ik weet niet hoe lang je per keer les krijgt maar te lang doorgang is natuurlijk nooit goed in het begin.
De sessies zijn in het begin erg kort zeker omdat je hond ook de tijd moet krijgen om het te verwerken in het koppie. Je hond kan rustig ogen maar innerlijk toch druk zijn.

Hier wordt ook schapen gedreven met onze BC's en deze zijn er allemaal verschillend in.

Het heeft totaal geen nut wat Ilona beschrijft om een andere hond erbij te zetten. Jou hond heeft hierin een leer proces nodig.

honden page profiel Natasha, Paddy en Dublin..Natasha, Paddy en Dublin..

honden foto van Natasha, Paddy en Dublin..

honden page profiel Natasha, Paddy en Dublin..Natasha, Paddy en Dublin..

honden foto van Natasha, Paddy en Dublin..

We zijn idd bezig met een andere bc die al veel drijfervaring heeft, eentje die elke dag op de weide schapen drijft..De trainingen zijn van korte duur, een minuut of 10 langer niet.
En ik begrijp dat de ene hond sneller leert dan de andere..maar was in de veronderstelling dat ze het drijven van nature doen. Paddy heeft nl wel op treinen, auto's fietsers etc gedreven..dit hebben wij hem afgeleerd en zijn oa gaan drijven op schapen..Dus het drijven zit er op zich wel in lijkt mij...Het kan ook goed zijn dat ik te graag wil, echter ben ik momenteel niet de handler aangezien ik een aantal weken op krukken moet lopen. De trainer is de handler en mijn inziens weet hij waar hij mee bezig is..In ieder geval, hebben deze antwoorden mij doen besluiten door te gaan om te kijken of het er toch in zit...bedankt allemaal !!!!!!!!Nog meer ideeën?? Ik sta er open voor!!!

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Blijft hij telkens rondjes draaien in dezelfde richting of veranderd hij ook van richting als jij dat doet ?
Gaat hij helemaal niet naar de 12-u positie of doet hij dat wel maar lukt het niet om hem op 12 u te laten lopen ?
En ... wat zeggen je instructeurs hiervan ?

Het kan gebrek aan ervaring zijn of dat jij verkeerde signalen geeft maar het kan vb ook zijn dat je hond niet voldoende aanleg heeft dat hij vb wel weet dat hij 'iets' ermee moet doen maar dat het echte schapengevoel er minder in zit (zo hebben wij er ook 2).

honden page profiel Natasha, Paddy en Dublin..Natasha, Paddy en Dublin..

honden foto van Natasha, Paddy en Dublin..

hij gaat zowel links als rechtsom, dat is geen probleem..de trainer wil het nog heel eventjes afwachten...maar denkt dat Paddy niet op durft te drijven...
zijn jullie met die twee gestopt of hebben jullie doorgezet?? En wanneer je gestopt ben, wat ben je toen gaan doen en wanneer je doorgezet hebt, hoe lang heb je toen doorgezet voor het gewenste resultaat??
Ik ben op het moment dus niet degene die handled, dat is de trainer( ik loop de komende weken op krukken) hij heeft wel getwaalfuurd , dat was met een andere trainer en mijzelf, maar dat heeft ie één les gedaan..

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Die 2 doen wel wat 12 u en rondjes lopen maar daar blijft het dan ook bij, die zullen nooit van ons weg drijven ofzo.
We hebben er 3 die wel veel aanleg hebben dus die 2 doen enkel agility (heel af en toe bij de schapen maar zonder 'meer' te vragen), de anderen doen zowel schapendrijven als agility.

Als je hond wel op 12u gelopen heeft, zal het wss wel terugkomen, mss heeft hij in de huidige trainer minder vertrouwen als in de andere ??

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Lastig te beoordelen zo wat het is.. Als je al zegt 'onderdanige hond' en 'bijten' en 'verbaal corrigeren' kan het heel goed dat je hem hebt geremd in zijn pogingen en lef.

Wat je zou kunnen doen, eens naar een ander adresje gaan om te lessen. Andere mensen, andere inzichten. De eerste keer zonder hond om te kijken hoe er getraind wordt.

Wij lessen bij een heel fijne instructeur/herder, waarvan ik weet dat ze jou ook goede inzichten en tips kan geven om mee aan de slag te gaan verder.

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

" Lastig te beoordelen zo wat het is.. Als je al zegt 'onderdanige hond' en 'bijten' en 'verbaal corrigeren' kan het heel goed dat je hem hebt geremd in zijn pogingen en lef.
"


Dit dus.. ik lees van ervaren handlers vaak dat ze een onzekere hond wel laten grippen naar de schapen in het begin, dus zonder correctie. Alle interesse die de hond toont naar de schapen, is voor dan goed. Ben wel benieuwd wat je instructeur denkt dat het is?

Misschien kan je nog wat met deze site: http://www.littlehats.net/apprentice/training-articles.html
Staan goede tips op.

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Wij hebben twee werk borders en de een vindt het wel grappig hoor die schapen en kan het drijven ook wel maar hij vindt andere dingen gewoon leuker, hij loopt dus soms halverwege gewoon weg bij de schapen, de andere border vindt het drijven helemaal het einde en gaat er voor 100% voor. Het verschilt gewoon per hond en je hebt borders die doen gewoon liever iets anders.
Mijn advies in deze zou zijn, ga eens goed praten met je trainer over jouw handler skills en de hond. Soms ligt het ook aan het team samen. Misschien kun je met een andere hond gaan leren handelen en daarna verder met je eigen hond. De border snapt het drijven vaak beter dan de mens.
Of ga anders eens naar een andere plek om een proefles schapen te drijven en vraag daar wat hij of zij ervan vindt. Soort second opinion.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie met drijfangst??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kattengeschreeuw in buik van hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^