oude hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

els van gastel (Gast)

Mijn hond Gizmo (15 jaar)oud,
heeft duidelijk problemen met ouder worden zeker medisch, hij heeft last van lekkende hartkleppen ,vocht achter de longen en heeft een hele penetrante geur om zich heen ,zo,n sterke uienlucht kan het nu zijn omdat hij ook zo links en rechts overal zijn urine laat lopen dat deze geur van de urine afkomt en hij misschien iets met de suiker heeft, mijn dierenarts wil hem namelijk niet laten inslapen maar mijn huis gaat zo onmoemelijk stinken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oude hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Janneke van BommelJanneke van Bommel

honden foto van Janneke van Bommel

Ik lees dat je hondje medische klachten heeft/krijgt. Maar ook lees ik dat het je vooral om de geur te doen is dat je hem in wil laten slapen.

Als dat zo is geef ik de da gelijk hoor!!! Dat moet je voor lief nemen! Probeer hem een beetje te wassen/zuiver te houden en ga wat vaker met hem lopen zodat er niet teveel urine kan lopen zou ik zeggen.

Het wil helaas ook niet altijd zeggen dat die geur van de urine komt, want met de verschillende gebreken die jij noemt kan het ook een andere oorzaak hebben. helaas ben ik daar niet zo in thuis om je daarmee te helpen, wellicht iemand anders?

Succes, Groetjes Janneke!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ben het eens met Janneke,

Als het enkel om de geur is dat je je hond wil laten inslapen kan dat niet en heeft de DA gelijk !

Wel moet het zeker zijn dat je lieve maatje niet lijdt en nog levenskwaliteit heeft, maar ik neem aan dat dit zo is, anders zou de DA wel anders beslissen....

Misschien zijn er anderen die je kunnen helpen met het geurprobleem ??

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Ik sluit me er bij aan, als je het echt niet meer ziet zitten, geef dan iemand anders de kans voor Gizmo te zorgen, het is geen makkelijke leeftijd je hond nog te herplaatsen, maar probeer het dan in ieder geval, wantalleen daarom zou ik nooit mijn beste vrienden laten gaan..

els van gastel (Gast)

Nee dan hebben jullie de vraag verkeerd begrepen,het is alles bij elkaar zijn hart, zijn incontinentie, ook is hij bijna blind en heeft bijna geen tanden meer geef hem nu alleen nog zacht voer omdat hij iets anders niet kan eten wassen doe ik hem iedere 2 weken en ook wat bijknippen want de trimsters willen er niet meer aan gaan staan Nu vraag ik of het iets van een eventueel suikerprobleem kan zijn en\of er iemand is die dit ook heeft of heeft gehad (wat het stinken betreft)
Dit sukkelt al n jaar zo door en ga ik ermee naar de dierenarts heeft hij altijd wel(een of ander middeltje)dat zou helpen en dat doet het dan ook tijdelijk, maar verder kom ik er niet uit

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Heel erg stinken kan op een nierprobleem wijzen. Heeft je dierenarts dat ook onderzocht? Want als hij het echt aan zijn nieren heeft, vergiftigt hij zichzelf.
Dat zijn ook kwalen die bij zo'n oude hond natuurlijk vaak voorkomen. Een echte urinelucht ruikt volgens mij anders. Ik trim ook een incontinent hondje en dat stinkt ook zo, maar dat is pure urine. Altijd sneu die oude beestjes, ze willen vaak nog zo graag, maar die lijfjes werken niet meer mee hé? En voor de baasjes ook zo erg dat je weet dat de tijd van afscheid nemen nadert maar je weet niet wanneer en hoe en of je het goede moment wel kiezen kan.
Ik zou toch de nierwaardes eens laten nakijken en wens je veel sterkte.

Vincent (Gast)

Dat we veel van onze (oude) honden houden is fijn, ook voor de hond. Alleen moeten we ons wel afvragen tot hoe ver we daarmee moeten gaan. Wat mij tot nadenken brengt is dat in roedels wolven of andere hondachtigen in de natuur de oude honden zeker respecteren. Alleen geldt daarbij dat de honden die niet meer mee kunnen komen uiteindelijk eenzaam aan hun lot worden overgelaten. Oude honden gedragen zich van nature vrolijk en aanhankelijk, omdat dit ook in de natuurlijke roedel de acceptatie vergroot, waardoor de groep bereid is langer op hun oude kameraad te wachten. Echter, wanneer de hond niet meer voldoende mobiel is laat de groep hem achter om te sterven. Dit houd ik dan ook aan om te bepalen wanneer ik inslapen een logische stap vind. Als de hond onzindelijk wordt, niet meer het ommetje mee kan lopen, zijn opgewektheid verliest wordt de afspraak met de da gemaakt. Een hond zal daar niet om vragen, maar de natuur had hem dan al lang zijn rust gegund. Het verdriet 'm te missen is daarna mijn probleem.

honden page profiel CorinaCorina

honden foto van Corina

Heb je al een bloedonderzoek laten doen? Want daar kunnen ze toch aan zien of hij een nier of suiker probleem heeft?

Groet Corina

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als een hond een waardig bestaan nog heeft, en jij er zelf ook nog waarde aanhecht, geniet dan nog even van de oude hond, ook dat heeft zijn charme, het ouder worden.

is het zo dat er geen waardig bestaan meer is, voor beiden, dan is genoeg genoeg, geef hem dan een waardig gaan naar de andere kant, hou een mooie herinnering aan dat dierbare stukje wat jouw leven zo veraangenaamd heeft.

willemijn.

honden page profiel CorinaCorina

honden foto van Corina

Mooi verwoord, Willemijn, zo denk ik er ook over.

Groet Coirna

honden page profiel mistralmistral

honden foto van mistral

Hallo Els en mede hondenvrienden.

Na het lezen van uw berichtje dacht ik..helaas voor hun en helaas voor de hond.
Mijn hond is nu 13 en begint ook aardig te geuren.
Nu zie ik dat mensen vallen over het geuren en zelfs 1 reactie dat de hond dan herplaatst zou moeten kunnen worden als u er niet meer tegen zou kunnen.
Een dom advies in mijn ogen..doe je de hond er een plezier mee om hem op z'n 15e nog te herplaatsen? Dacht het niet!!
Kwijnt t dier namelijk alleen maar weg.
De ouderdoms kwaaltjes horen er gewoon bij..simpel zat en daar kies je dus ook voor als je blij een pupje in je armen neemt met t idee:ik ga jou tot je einde goed verzorgen!
Maar wat er hier in mijn ogen zie en lees heeft deze lieve oude hond ook misschien nierproblemen, urine laten lopen(denk toch niet dat de hond dat zelf easy vindt,omdat t dier ook wel weet dat dat eigenlijk niet kan of mag b.v. in huis plassen)
Het enige wat ik er over kwijt wil is dat de mensen zich er niet zo egoistisch over moeten doen en tegen beter weten in maar aan blijven dokteren om t dier in leven te houden.
Als de tijd er is ...is die er !! heel jammer en verdrietig maar blijf reeel.
Als mijn hond straks zover is en deze kwalen ongetwijfeld zal kunnen krijgen weet ik wel dat ik m waardig naar zn eindplaats zal begeleiden(met zeer veel verdriet wat ik nu al weet)
Sterkte mevrouw Els

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mistral, de hondeneigenaren die hier reageren is er niet een die egoistisch is wat de hond betreft, de eigenaar van de .oude hond. zal er moeit mee hebben om hem naar zijn einde te begeleiden, heus die eigenaar weet het echt wel. hij vraagt gewoon een schouder om zich heen, om dat de weg , de hond een waardig einde te geven, hem verdriet doet. gewoon even een hart onder zijn riem, en meer vraagt deze eigenaar niet, en al die anderen eigenaren die geven heus hun eigen hond echt een waardig einde. dus hier is niemand egoistisch bezig.

het is ook niet wat he, als er iemand vraagt wat moet ik doen ? moet je dan gewoon maar zeggen, ach genoeg is genoeg hoor, maak maar af. wel nee die eigenaar vraagt gewoon goed bedoelde adviezen, zelf weet hij het heus wel, en als het genoeg is dan brengt ook deze eigenaar zijn hond naar zijn laatste rustplaatsje toe, zonder egoistisch te zijn.

willemijn.

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

heel mooi van jou geschreven Willemijn, niemand hier geeft zijn dier graag af, en iedereen probeert tot het uiterste te gaan, maar soms is de hond aan het einde van zijn latijn, en dan is het onze plicht om hem waardig te laten gaan, hoeveel verdriet dit ook met zich meebrengt, maar dat moet elk voor zich uitmaken toch?

Ik heb me anderhalve maand volledig opgesloten met mijn hond om hem te verzorgen tot de laatste zucht, alles gedaan wat nog kon, tot ik zag dat het helaas niet meer ging, en toen mocht IK niet egoistisch zijn!!!!

@ Els,

Zolang je hondje nog eet voelt die zich nog best goed, en doodzieke hond weigert alle eten, en dan is het tijd.
Wat die geur betreft, als je hond suiker of problemen heeft met de nieren, kan de DA dat zeker en vast opsporen, met bloed en urineonderzoek. Trouwens een oudere hond kan in sommige gevallen zowieso problemen met incontinentie krijgen.

Succes en sterkte

Liefs

Martine

honden page profiel DebDeb

Ik vind dat allemaal gemakkelijk gezegd eigenlijk. Ik heb een hond van 12 jaar die incontinent is. Als je mijn huis binnen komt dan val je bijna om van de stank, echt niet te doen. Op de vloer kan je het nog gewoon opkuisen maar mijn zetels zijn helemaal doordrenkt met urine, je bent gewoon gepakt op je adem als je hier binnen komt. Bezoek durf ik al een jaar niet meer te ontvangen, mijn kinderen durven ook niemand meer mee te nemen naar huis en zelf vinden ze het niet leefbaar meer ook. We ziten op stoelen aan tafel, we eten en leven in de stank, nu ja... als je dat nog leven kan noemen.

honden page profiel eefeef

honden foto van eef

ik vind dat op het moment dat een hond geen waardig bestaan meer heeft dat je hem moet laten inslapen.
want ook incontinent zijn vind een hond niet leuk en is niet hond waardig.als jouw dierenarts niet wil ga je toch naar een ander.ik vind dat de beslissing bij de baas ligt en niet bij de da.ik heb ooit ook die afspraak gemaakt toen mijn chi gingen dementeren.ik weet toch beter hoe mijn hond zich voelt dan een da.toen ik zei dat het tijd was hefft hij hem ook zonder protest geeuthnaseerd.
het is al erg genoeg dat we mensen tot het bittere eind in leven houden gaan we dat nu ook met huis dieren doen?

Wendy (Gast)

Mijn hond van bijna 12 jaar had ook een vervelende geur( amoniakgeur ) bij en kon zijn urine niet goed meer ophouden, we zijn maandag naar de DA geweest en hebben zijn urine laten onderzoeken, hij heeft het aan zijn nieren, neemt nu medicatie en is op dieet gezet, het gaat al veel beter met hem

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oude hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^