Stel...je hond moet weg...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zou heel graag willen zeggen naar familie of vrienden. Maar je weet dat gewoon niet, waarom moet de hond weg? Van die reden zal het afhangen waar dat de hond naartoe gaat.
Ik hoop dat ik die keuze nooit weer hoef te maken. Mijn honden zijn naast Niels het kostbaarste bezit in mijn leven, zoals van iedereen hier waarschijnlijk.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Als ik niet voor mijn honden zou kunnen zorgen ,gaan ze naar 1 van de 2 vaste oppassen (en krijgen ondersteuning van de andere oppas)
Dat is allang besproken.
Ze zullen de binnenkant van een asiel nooit meer zien hoop ik.
Het zou funest zijn voor waldo ...en voor jeff ook geen binnenkomer (ook al lijkt hij redelijk relaxed..dan gaat hij vast weer flankbijten)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Nooit, maar dan ook nooit gaat mijn hond weg.
Er kan gebeuren door omstandigheden dat ik even niet in staat ben om voor haar te zorgen.
Maar dan breng ik haar naar een hondenpension waar ik zeer tevreden over ben en waar ze ook makkelijk 2 weken of langer kan blijven.
(Kost veel voor een grote hond, maar dat heb ik er wel voor over)

Tijdens het sterven van mijn vader, heeft ze daar 2 weken gezeten.
Ik was inderdaad niet in staat om voor haar te zorgen.
Teveel verdriet.
Maar Sasja heeft er een hele leuke tijd gehad.

Nooit zal Sasja herplaatst worden.
Nooit.

Niet bij een baby
Niet bij een nieuwe vriend die niks van haar moet hebben.
Sasja blijft en zal nooit opnieuw geplaatst worden.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Als ik niet voor mijn honden kan zorgen om wat voor een rede dan ook, gaan ze naar mijn ouders, als deze ook niet meer voor ze kunnen zorgen dan zou ik toch kijken of dat ik mijn flatcoated retriever ( bijna 11 jaar ) bij kennisen of vrienden kwijt kan, mijn aussie zal hoogst waarschijnlijk terug gaan naar de fokker, en zij zal er dan een nieuw baasje voor zoeken.

Naar een asiel zal ik ze zeker niet doen, dan nog liever op marktplaats en er zelf een goed huis voor zoeken, maar dit is niet aan de orde, kan prima voor mijn honden zorgen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Zolang ik niet dood ben gaan mijn honden echt nergens heen.

Als er iets met mij gebeurt gaan Kiwi en Jamie naar mijn moeder, mocht dat niet gaan dan weet ik zeker dat mijn zus zal helpen. Mijn oma zegt altijd dat ze Kiwi wil hebben haha, dat gaat niet want oma kan niet goed lopen maar ik weet zeker dat mijn familie de honden op zal vangen.

Ik zou nooit willen dat ze naar het asiel gebracht worden of bij een vreemde geplaatst worden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Nooit of nooit gaat een hond van mij weg. 
Moest het uitzonderlijk zijn dat ik er niet meer kan voor zorgen dan gaat Lance naar vrienden die hem nu ook graag zien, of naar een vriendin :-).  Die ook al hondjes heeft. 

Vriendin je moet niet lachen want hij komt toch niet.O-)

Nooit naar  asiel, er zijn wel altijd goeie vrijwilligers maar omdat men daar een hond altijd wilt plaatsen en er altijd een derde van deze honden terugkomt, en niet door de fout vd honden. 
Ik heb zovele asociale mensen aan de toonbank zien staan, die kregen dan een hond mee, terwijl ik al dacht arme hond........toch niet aan zulke mensen.

En als die vrienden niet zouden kunnen , dan kies ik voor euthanasie. Hoe erg het ook is. Maar dan zal het met mij ook wel ver gedaan zijn.

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Poeh, ik zou er niet aan moeten dénken maar dan zou ik via die fokker proberen een goed tehuis te vinden maar Ras wegdoen, nee dat is echt ondenkbaar.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Wanneer de situatie zich zou voordoen.
Dat ik niet meer voor Jack zou kunnen zorgen.
Dan gaat Jack naar een van de kinderen.
Dit hebben we al besproken.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik ga er niet vanuit dat het ooit zou gebeuren, maar als het nodig zou zijn zou het asiel wel het allerlaatste zijn waar mijn hond heen zou moeten gaan..

Ik zou eerst contact opnemen met de fokker en uitleggen dat ik eerst graag zelf in familie/vrienden kring wil zoeken naar iemand die ze zou willen overnemen. Waarschijnlijk zou het dan al opgelost zijn.. Als het toch niet zou lukken zou ik samen met de fokker op zoek gaan naar een nieuw baasje, misschien weet zij wel iemand.. Marktplaats vind ik ook zeker niet verkeerd, want ik wil zelf weten waar de hond heen gaat. Het asiel is een beetje de makkelijkste en snelste weg.. Zo zie ik het in ieder geval en mijn honden zouden daar dus nooit terecht komen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nooit, maar dan ook nooit gaat mijn hond weg.
Er kan gebeuren door omstandigheden dat ik even niet in staat ben om voor haar te zorgen.
Maar dan breng ik haar naar een hondenpension waar ik zeer tevreden over ben en waar ze ook makkelijk 2 weken of langer kan blijven.
(Kost veel voor een grote hond, maar dat heb ik er wel voor over)

Tijdens het sterven van mijn vader, heeft ze daar 2 weken gezeten.
Ik was inderdaad niet in staat om voor haar te zorgen.
Teveel verdriet.
Maar Sasja heeft er een hele leuke tijd gehad.

Nooit zal Sasja herplaatst worden.
Nooit.

Niet bij een baby
Niet bij een nieuwe vriend die niks van haar moet hebben.
Sasja blijft en zal nooit opnieuw geplaatst worden. "


zo hoort het ook, en hier het zelfde, maar als IK dood ga, moet er gezorgd worden dat Bamse een liefderijk plekje krijgt, en niet in een hondenpension dan, ook ik heb een goed adres voor dr als mij even wat overkomt, maar voor even is dat, alleen als IK dood gaat dan wordt Bamse naar de newfoundlander club gebracht, anders niet.

.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Waar zou hij heen gaan...?
In zijn contract staat dat hij terug moet naar de stichting... Maar dat wil ik hem niet aan doen.

En eigenlijk vind ik niemand goed genoeg voor Odi... Dus uhm, ik denk dat hij aan me vast zit tot hij overlijdt...

Ik kan geen situatie bedenken dat hij weg zou moeten. Hij is alles wat ik heb. Sturen ze hem weg, sturen ze mij ook weg.

honden page profiel PP

Ook in Cosmic's contract staat dat ze terug moet naar de stichting. Ik zou met de stichting overleggen of ik zelf een goed tehuis voor Cosmic zou mogen zoeken. Dan zou ik gaan vragen bij vrienden en familie, of zij Cosmic in hun gezin op willen nemen. Wil niemand dat, dan zou ze terug naar de stichting gaan.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Toen ik Spike gevonden had, kreeg ik van veel mensen te horen dat ik hem altjeblieft niet naar een assiel moest brengen. Ook trof ik een dieren activiste in een rolstoel toevallig net voor de slager in een dorp verderop die mij vertelde hoe ze in assiels met honden omgaan. Ik vond gelukkig de eigenaar en bracht Spike weer terug. Als ik de eigenaar niet had gevonden, had ik eeen andere eigenaar voor hem gezocht of zelf gehouden. Ik moest eerst over de hondendrempel heen om zowizo een hond om me heen te hebben dus de beslissing om hem te houden lag niet heel erg voor de hand:-)

Nu heb ik Ozzie, die blijft gewoon gezellig bij me totdat hij oud en bejaard is ga ik vanuit. Die pubertijd overleven we ook wel weer:-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Shadow die laat ik dalijk achter bij mijn ouders. Als mijn ouders er niet meer voor kunnen zorgen, en het is mogelijk dat hij bij mij kan dan komt hij ook. Anders zeker bij familie / vrienden als ze hem willen hebben en anders nog marktplaats.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Helaas heb ik deze keuze moeten maken met de hond van mijn vader. Hij had een boxer, helemaal ingesteld op mijn vader, kon geen kinderen om zich heen hebben en was soms agressief. Toen werd mijn vader ziek, lag in het ziekenhuis te vechten voor zijn leven. Ik heb bij mijn vader gewaakt, samen met mijn moeder en ging iedere dag 3 keer naar mijn ouders huis om met de hond te gaan wandelen. Iedere keer heb ik afscheid genomen van mijn vader om met Max te gaan wandelen. Ik heb hem heel goed leren kennen en merkte dus ook dat hij helemaal gefixeerd was op mijn vader, constant zoekende en reageerde agressief. Toen overleed mijn vader, mijn moeder was bang geworden voor Max en wist zich geen raad. We hebben toen ook de fokker gebeld maar Max was te oud voor herplaatsing, hij was 7 jaar oud. Ik kon hem niet meenemen want ik woonde in een bovenwoning en werkte 40 uur. Trappen was hij niet gewend en zeker niet de hele dag alleen thuis te zijn. Asiel was zeer zeker geen optie, wetende dat hij niet met kinderen kon omgaan en soms agressief was. Ik ben toen naar de DA geweest - buiten spreekuur - en heb met hem een lang gesprek gehad. Hij kon mijn vader en Max. Ik heb toen de keuze gemaakt om Max te laten inslapen.... Alsof hij het wist, hij was heel rustig, hing tegen mijn benen en is in mijn armen overleden. Pap is gestorven op zondag, Max op dinsdag.... Ik heb er heel veel moeite mee gehad en heel veel verdriet, dit was iets van mijn vader.. hij was net gestorven en nu zijn hond. Maar ik weet wel dat ik de beste keuze heb gemaakt. Ergens anders was voor ons geen optie, geen mp of asiel. Ik heb me altijd getroost dat mijn vader en zijn hond weer samen waren..... "

Wat een heftig en ontroerend verhaal.
.

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly

honden foto van Nathalie en lilly

Ik zou Lilly niet naar het asiel brengen, en naar de fokker zou ook niet kunnen, aangezien ze uit Bulgarije komt.

Dan zou ik de keuze nog hebben tussen mijn familie en kennissen, dan zou ik haar het liefste naar onze kennis brengen, omdat ik dan ook nog een keer kan komen kijken of het goed met haar gaat, familie zit in het buitenland dus dat zou geen optie zijn, maar gelukkig blijft Lilly bij ons wonen en hoeft ze niet weg

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Helaas heb ik deze keuze moeten maken met de hond van mijn vader. Hij had een boxer, helemaal ingesteld op mijn vader, kon geen kinderen om zich heen hebben en was soms agressief. Toen werd mijn vader ziek, lag in het ziekenhuis te vechten voor zijn leven. Ik heb bij mijn vader gewaakt, samen met mijn moeder en ging iedere dag 3 keer naar mijn ouders huis om met de hond te gaan wandelen. Iedere keer heb ik afscheid genomen van mijn vader om met Max te gaan wandelen. Ik heb hem heel goed leren kennen en merkte dus ook dat hij helemaal gefixeerd was op mijn vader, constant zoekende en reageerde agressief. Toen overleed mijn vader, mijn moeder was bang geworden voor Max en wist zich geen raad. We hebben toen ook de fokker gebeld maar Max was te oud voor herplaatsing, hij was 7 jaar oud. Ik kon hem niet meenemen want ik woonde in een bovenwoning en werkte 40 uur. Trappen was hij niet gewend en zeker niet de hele dag alleen thuis te zijn. Asiel was zeer zeker geen optie, wetende dat hij niet met kinderen kon omgaan en soms agressief was. Ik ben toen naar de DA geweest - buiten spreekuur - en heb met hem een lang gesprek gehad. Hij kon mijn vader en Max. Ik heb toen de keuze gemaakt om Max te laten inslapen.... Alsof hij het wist, hij was heel rustig, hing tegen mijn benen en is in mijn armen overleden. Pap is gestorven op zondag, Max op dinsdag.... Ik heb er heel veel moeite mee gehad en heel veel verdriet, dit was iets van mijn vader.. hij was net gestorven en nu zijn hond. Maar ik weet wel dat ik de beste keuze heb gemaakt. Ergens anders was voor ons geen optie, geen mp of asiel. Ik heb me altijd getroost dat mijn vader en zijn hond weer samen waren..... "

Nu heb ik iemand waar m'n hond heen zou gaan maar als die er niet meer is zou ik dit toch ook de fijnste oplossing vinden als mij iets overkomt.
.

honden page profiel PP

Overigens; als mij iets overkomt gaat Cosmic naar mijn zus :-)

Anoniem (Gast)

Ik zit in deze situatie helaas...

Mijn relatie is over, ik moet op zoek naar een eigen huis, ex man gaat ervanuit dat ik wel voor de hond zorg, omdat ik dit altijd gedaan heb, maar aangezien ik een andere woonruimte moet betrekken betekend dat ook dat ik meer moet gaan werken.

ik heb een contract voor 40 uur sinds kort, waardoor ik mezelf financieel prima kan redden, ik heb alleen wel een hond die aandacht nodig heeft.
Omdat ik het weiger hem weg te doen, breng ik hem nu dagelijks bij mijn ouders onder, haal ik hem in de avond weer op, en in het weekend is hij gewoon thuis.

Dus in mijn geval, ik breng hem onder bij familie, ik zou er niet over moeten denken hem naar een asiel te brengen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wie zei er dat gasten anonymen soms idiote reakties plaatsen ?
Ik vind je top meid dat je dit zo oplost en vooral dat je hem houdt. Want jouw hond weet ook wel wat liefde waard is, en die neemt die veranderingen er , ik zou haast zeggen ....met de  smile bij ! ;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

INLOGPROBLEMEN:

Bij Inlog en andere problemen

Stap1: Probeer eerst even de pagina te herladen met ctrl-r (of appeltej-r op een mac). als dat niet helpt lees dan verder !

Inlogproblemen:
Internet Explorer
Klik op Beveiliging of Extra (Tools)
Klik op Browsergeschiedenis verwijderen
Verwijder tijdelijke internetbestanden en cookies

Google Chrome
Klik bovenaan in de menubalk op het Gereedschap Icoontje
Ga naar instellingen->geavanceerde opties
Klik op Browsergevens wissen.
Vink het cachegeheugen leegmaken en Cookies wissen aan. Let op dat je bovenaan de juist tijdsperiode selecteert.
Daarna op de knop Browsergegevens wissen klikken.

Mozilla Firefox
Open firefox en klik (CTRL+SHFT+DEL).
Kies bij opties op buffer en cookies.
Klik op nu wissen

Safari
klik bovenin op Safari
klik op "empty Cache"
klik op "empty"
Klik vervolgens op Preferences"
ga naar "privacy"
klik op "remove all website data"

Niet kunnen posten
Zorg altijd dat je javascript aan hebt staan. Als je zeker weet dat je javascript wel aan hebt staan volg dan de stappen hierboven. De cookies hoef je niet aan te vinken maar buffer/tijdelijke internet bestanden wel. Herstart nu je browser en probeer het opnieuw

honden page profiel franfran

honden foto van fran

Een familielid of kennis, dan kan ik hem nog af en toe zien!

honden page profiel Daisy van den HeuvelDaisy van den Heuvel

honden foto van Daisy van den Heuvel

Onze Jacky hebben we zelf bij iemand anders vandaan gehaald. Ze was een collega van iemand en ze deed haar hond weg. We zijn toen gaan kijken en het klikte. Ik weet nog dat ze zei dat ze er zoveel moeite mee had om haar weg te doen, ze zou contact houden (ook voor haar dochtertje) enz enz. Helaas werd al snel duidelijk dat Jacky het niet zo goed bij haar houd (zal ook tijdgebrek zijn geweest ivm kind en werk) maar Jacky zal van 's morgens tot 's avonds alleen op een flat in de bench. Ze kwam 's morgens 5 minuten buiten, net voor de flat, en 's avonds idem. Wandelen was ze niet gewend maar Jacky was hier wel aan gewend omdat dit al haar hele leventje (5 jaar) zo ging. Niet sociaal, niet gewend te wandelen, niet gewend te spelen, niet gewend aan andere mensen of dieren. Ook bleek ze flink mishandeld te zijn door een ex. Bepaald soort mannen moet ze niet, hard praten kan ze niet tegen, als je met je hand richting haar kopje gaat, duikt ze in elkaar... nu nog steeds! Ze is heel erg schrikachtig en dat heeft toch een reden! Ik ben blij dat we haar daar weg hebben gehaald en weet ook dat ze het bij ons stukken beter heeft. Ze zit bij ons ook vaker allen (ivm werken van ons beide) maar ze kan via een hondenluikje naar buiten zoals ze wil. In het begin vaak aan buren gevraagd of ze haar hoorden maar niks, geen kik. Ze ligt lekker buiten in het zonnetje te genieten of op de bank. Ook ik vind het niet leuk dat ze vaker alleen is maar ik weet wel dat ze het beter heeft dan toen. Wij hebben voor de rest wel de tijd voor haar, ze gaat mee als het kan en ze is een vrolijke hond geworden. Het magische woord "mee" is voor haar een  teken om helemaal gek te worden.... Nu is ze bijna 13 jaar oud en nog steeds reageert ze op dit woord, niet meer ze gek maar ze weet wat het betekend. Ze is ingeburgerd in ons huishouden en heeft haar plaats gevonden. Als er nu een reden zou zijn dat ze weg moest, zou ik vragen aan mijn schoonouders.. als dit niet zou gaan, zou ik weer die beslissing nemen... Hoe verdrietig het ook is. Ik blijk nu zelf allergisch te zijn voor honden en alleen maar voor honden. Dus ik pak hier medicijnen voor en we poetsen iedere dag. Ze mag haar oude dag bij ons blijven en we maken het haar zo makkelijk mogelijk met haar kwaaltjes. Wegdoen zou de allerallerlaatste optie zijn.

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: rassen zoeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^