katten killers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

Mijn staffies hebben vorig jaar een kat die in men tuin zat gekilt. was een vreemde kat heb navraag gedaan in de buurt en de dierenambulance gebeld , was niet gechipt en zeer mager maar nu t volgende; buren van verderop hebben me gewaarschuwd dat ze een kat hebben genomen en als ze erachter komen dat er wat met die kat gebeurt dat ze een rechtzaak tegen mij aanspannen ?!! whahaha dus moet ik mijn honden binnen houden en kan niet meer men achterdeur lekker open zetten,, nou buurtjes julie kunnen men rug op en er weer af ook :'( O-) O-) ga ik dus niet doen he in mijn tuin mogen men hondjes gewoon lopen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "katten killers" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

bedoelen ze dat je jou honden niet los mag laten in jou tuin?
beetje vaag, vind het ook gek dat ze dat van je verwachten ;-)

ik heb er verder geen verstand van maar in hoeverre ben jij verantwoordelijk als die kat in jou eigendom (tuin) komt, je zou het eens na kunnen zoeken.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Natuurlijk laat je je honden lekker in je eigen tuin, moeten ze er maar een binnenkat van maken, ik heb zelf ook een kat, maar als ik bang zou moeten zijn dat honden in de buurt haar wat aan zouden doen, is het mijn verantwoording dat mijn kat niet bij de buren in de tuin kan komen, als je de honden los laat lopen vind ik het een ander verhaal!

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Tuurlijk is het raar als ze van jou verwachten dat je jouw hond binnenhoud.

Maar wat verwacht jij dan dat ze gaan doen als jouw honden hun kat vermoord? "Geeft niet buur, kan gebeuren. Normaal gedrag, had de poes maar moeten opletten" ???
Kom zeg! Ga je honden leren dat ze normaal met katten moeten omgaan. Dat is echt geen normaal gedrag dat ze een kat vermoorden.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Natuurlijk kun je gewoon je honden in je eigen tuin laten lopen. Dat is jouw terrein.

Alleen vind ik wel dat je een beetje stoer praat over de kat die ''gekilt'' is
Hoe wisten de buren eigenlijk dat jouw honden dit gedaan hebben?
Lijkt me dat je dat niet rond verteld?

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ohw fijn van die buren die bepalen of jij wel of niet de honden in de tuin laat, laat ze die kat dan maar binnenhouden want hij kan ook onder de auto komen

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier hebben we laatst een heel topic over gehad.
Dat je de honden in je eigen tuin laat lijkt me niet meer dan logisch maar zou wel eerst kijken of de kat er niet zit aangezien jou honden blijkbaar die katten dus wel pakken.

zoals ik toen ook al had gezegd ik blijf niet opletten zeg maaar en gebeurd het dan gebeurd het maar als ik weet dat mijn hond een kat pakt en kilt dan kijk ik wel eerst even voor de zekerheid want express een kat laten pakken doe je natuurlijk niet (zeg niet dat jij dit doet hoor ;-) )

Ennuh nee TS hoeft haar hond niet te leren om met katten om te gaan de buuf kan haar katten ook binnen houden die hebben niks in haar tuin te zoeken.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"
Kom zeg! Ga je honden leren dat ze normaal met katten moeten omgaan. Dat is echt geen normaal gedrag dat ze een kat vermoorden. "


Hoezo moet zij haar honden leren dat ze met katten om moeten gaan? Ze heeft zelf toch geen katten en neemt ook geen katten?! Een kat hoort niet in andermans tuin te komen...

Leer je kat maar dat ie niet in andermans tuin komt, zijn we een stuk verder ;-).

Als iemand ongevraagd in mijn huis staat knal ik hem/haar er ook uit, dus ja ook de eventuele kat..

Mijn honden zouden vreemde katten ook echt waar opvreten, alleen die van me nicht is heilig, daar spelen ze mee, maareh een vreemde kat is zwaar de klos.. Vandaar dat ik er ook voor gezorgd heb dat dat tuig niet in de buurt kan komen ;-)

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

als je het kan voorkomen dat ze achter de katten aangaan zou ik dit zeker doen en ze toch aanleren dat ze er niet achter aan moeten gaan.

honden page profiel ..

honden foto van .

jou buren mogen niet eisen dat je je honden binnen houdt op eigen terein om wille van hun kat, maar ik vind wel dat je al het nodige moet doen om er voor te zorgen dat dit niet zomaar meer voorkomt. ongelukken kunnen altijd gebeuren maar dit is wel gedrag dat aandacht vereist en waar mee je hard aan de gang zal moeten gaan.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

@ Ginger, het is absurt gedrag dat een hond een kat dood! Achterna jagen, allah, maar zo kilt als de TS omschrijft is voor een hond geen normaal gedrag. Katten kom je overal tegen, wat nou als ze over straat loopt, een kat tegen komt en die hond die wilt pakken? Ik zie dat het om staffords gaat, behoorlijk sterke honden, als die iets willen dan zullen ze het doen en probeer ze maar eens te houden.

En dit gedrag kan van kwaad naar erger gaan. Ze zullen in het bos ook van alles kunnen pakken als je dit gewoon toelaat.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

" jou buren mogen niet eisen dat je je honden binnen houdt op eigen terein om wille van hun kat, maar ik vind wel dat je al het nodige moet doen om er voor te zorgen dat dit niet zomaar meer voorkomt. ongelukken kunnen altijd gebeuren maar dit is wel gedrag dat aandacht vereist en waar mee je hard aan de gang zal moeten gaan. "


Helemaal mee eens

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

@wendiej

Stoer praten wat bedoel jij nou ? moet ik zeggen ze hebben m om het leven gebracht hoor je t liever zo dan? en nee ik ben er niet trots op nee , anders had ik die poes zo wel in de kliko geflikkert! maar heb de dierenambu gebeld en in de buurt nog rongevraagd of iemand een poes mist ;-)

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Als je iemand quote doe het dan goed Wendy want dat was ik niet die dat zei

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Sorry hoor, maar als hier een ongewenste bezoeker komt dan pakken mijn honden ook die kat, terwijl er 4 katten bij me binnenlopen.
Dus mijn honden kunnen prima met katten omgaan, men moet eens verantwoording gaan dragen voor hun eigen dakhaas en hun eigen tuin aanpassen zodat die kat op eigen terrein blijft, weet je zeker dat die kat niets overkomt.

Men is daar zo lekker makkelijk in, een boer belt toch ook niet naar de gemeente, zeg uhhww wil je effe hekken langs de wegen plaatsen anders lopen mijn koeien over de straat en worden ze plat gereden door de weggebruikers van jullie wegen.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Mijn honden hebben kat ' gekilt', een hond die dat kan is uiters zeldzaam of de kat was ( zoals je zelf schrijft) verzwakt en ziek...Misschien wat te hard geroepen en hebben de buren angst ?Zijn al veel topics over geopend, eindeloze discussie...

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

" @ Ginger, het is absurt gedrag dat een hond een kat dood! Achterna jagen, allah, maar zo kilt als de TS omschrijft is voor een hond geen normaal gedrag. Katten kom je overal tegen, wat nou als ze over straat loopt, een kat tegen komt en die hond die wilt pakken? Ik zie dat het om staffords gaat, behoorlijk sterke honden, als die iets willen dan zullen ze het doen en probeer ze maar eens te houden.

En dit gedrag kan van kwaad naar erger gaan. Ze zullen in het bos ook van alles kunnen pakken als je dit gewoon toelaat. "


Overdrijven is ook een kunst, zo sterk zijn ze ook niet (ken er genoeg en wandelde er regelmatig mee), ze wegen maximaal een kilootje of 30??

Mijn honden, die dus minimaal 20 kilo meer wegen zijn prima te houden als ze een kat zien!! Natuurlijk laat ik het niet toe dat ze iets achterna gaan buiten, ze moeten zich gewoon aan mijn regels houden op straat, en dat is absoluut geen katten/dieren killen. Maar vind de reactie van de buren echt niet kunnen.....

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

ja sorry zag het ja . bedoelde het tegen simone, en nogmaals ben er niet trots op en ja ben door de buurt gegaan ja en gevraagd of er een kat vermist werd maar neeeeee.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

" ja sorry zag het ja . bedoelde het tegen simone, en nogmaals ben er niet trots op en ja ben door de buurt gegaan ja en gevraagd of er een kat vermist werd maar neeeeee. "


Sorry, dan heb ik het verkeerd begrepen.
Goed dat je de dierenambulance gebeld hebt, en rondgevraagd had of er een kat vermist was.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Sorry hoor, maar als hier een ongewenste bezoeker komt dan pakken mijn honden ook die kat, terwijl er 4 katten bij me binnenlopen.
Dus mijn honden kunnen prima met katten omgaan, men moet eens verantwoording gaan dragen voor hun eigen dakhaas en hun eigen tuin aanpassen zodat die kat op eigen terrein blijft, weet je zeker dat die kat niets overkomt.

Men is daar zo lekker makkelijk in, een boer belt toch ook niet naar de gemeente, zeg uhhww wil je effe hekken langs de wegen plaatsen anders lopen mijn koeien over de straat en worden ze plat gereden door de weggebruikers van jullie wegen. "


ik ben het met je eens dat iedereen zijn eigen verantwoordig moet nemen, maar dat wil ook zeggen hondeneigenaren ;-)
Dusty lust katten ook rauw, alleen als ze blijven zitten snapt hij het niet meer. maar onder geen voorwaarde stel ik het op prijs als hij me glazen schuifpui er bijna uit wil springen of ze opjaagt of als een gek gaat springen, blaffen en trekken aan de riem als hij er 1 ziet. zoals ik zei ongelukken gebeuren en misschien zal dit echt niet de laatste keer zijn dat dit gebeurd. maar vind wel dat je als eigenaar van honden van wie je weet die dit doen je voorzorgsmaatregelen moet nemen, zoals al gezegd even kijken of er geen katten in de tuin lopen. het is onzin om daarvoor je honden binnen te houden. dat kan en mag niemand eisen vooral niet als honden op eigen terrein lopen. maar ik denk dat ook de TS niet wil dat ze voor de 2e keer zoiets mee zou moeten maken.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

"

Overdrijven is ook een kunst, zo sterk zijn ze ook niet (ken er genoeg en wandelde er regelmatig mee), ze wegen maximaal een kilootje of 30??

Mijn honden, die dus minimaal 20 kilo meer wegen zijn prima te houden als ze een kat zien!! Natuurlijk laat ik het niet toe dat ze iets achterna gaan buiten, ze moeten zich gewoon aan mijn regels houden op straat, en dat is absoluut geen katten/dieren killen. Maar vind de reactie van de buren echt niet kunnen..... "
hier is de jongst 6 kilo. en die van 1,5 jaar 14 kilo en opa 12 jaar is 17 kilo

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Sorry hoor, maar als hier een ongewenste bezoeker komt dan pakken mijn honden ook die kat, terwijl er 4 katten bij me binnenlopen

Hier exact hetzelfde. 4 katten die gewoon eigen zijn en goed zijn maar de anderen die in de tuin lopen nee.

Overigens is het jouw grond dus ze kunnen aanspannen wat ze willen. Als ik hun was zou ik maar gewoon gaas doen boven de schutting, voorkomt een hoop ellende.

Naar mijn idee moet iedere eigenaar van welk dier dan ook zijn verantwoording nemen. Zo werkt dat nu eenmaal. Ik vraag niet om katten in mijn tuin en mijn tuin zit potdicht. Mijn eigen katten hebben een ren zodat zij geen anderen lastig kunnen vallen.

Ergens houd het op ;-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Het spijt me wel, er komen dit voorjaar 2 meter hoge hekken om me tuin, de kleintjes kunnen er zowiezo al niet uit, maar Sari-Kiz is even van ander kaliber, komt er dan een kat binnen, heeft die wel pech, ik ga verder niets aanpassen omdat een andere buur zijn schijtende dakhaas naar buiten pleurt onder het motto kan die daar lekker schijten.

Mits die uiteraard alle aanpassingen wil betalen, dan heb ik er geen moeite mee

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik vind wel dat je verantwoordelijk bent als jou`n honden iets doden.

maar ik vind ook.... katten moeten gewoon ook in de tuin en niet verder. honden gaan er niet achterna, geen kak in iemands tuin.

katten moeten gewoon de tuin in.
maar echt dat je honden niet eens buiten mogen komen, vind ik wel vreemd.


zoals ik eerder heb verteld, miss je niet weet, ik vind dat er regels in nl moeten worden gemaakt die in zwitserland ook zijn.
speciale prullenbakken voor hondenstront.
katten mogen niet verder dan je tuin
het is lekker schoon

zucht...

honden page profiel ritarita

honden foto van rita

ik vind het nog al wat als een hond een kat dood bijt, om dat hij perongeluk bij je in
de tuin komt, dat heb je met katten die lopen over al rond,maar dat wil nog niet zeggen dat ie dood gebeten moet worden, om dat je hond geen katten kan velen, bij mij komt er ook wel eens
een vreemde kat mijn teckels houden er ook niet van ,maar bijten hem niet dood. dat is het verschil,en het is ook een kat niet aan te leren dat hij niet in ander zijn tuin mag komen,anders zou hij dat zeker niet doen,

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek 3 doggies

honden foto van Kaatjekoek

" @ Ginger, het is absurt gedrag dat een hond een kat dood! Achterna jagen, allah, maar zo kilt als de TS omschrijft is voor een hond geen normaal gedrag. Katten kom je overal tegen, wat nou als ze over straat loopt, een kat tegen komt en die hond die wilt pakken? Ik zie dat het om staffords gaat, behoorlijk sterke honden, als die iets willen dan zullen ze het doen en probeer ze maar eens te houden.

En dit gedrag kan van kwaad naar erger gaan. Ze zullen in het bos ook van alles kunnen pakken als je dit gewoon toelaat. "


Hoi Wendy,

Ik ben het niet met je eens. Ja, Staffords zijn sterke honden en hebben (helaas) toch de stempel van vechtersbazen. Maar dat wil niet zeggen dat ze automatisch agressief zijn en het de schuld van de baas is dat zij een kat op HUN terrein hebben gedood.

Ook is zulk gedrag erg moeilijk af te leren. Een hond blijft een jager, hoe je het ook went of keert. Ik zal je zeggen, als ik mijn teckels hun gang zouden laten gaan op een weerloze kat, deze dit waarschijnlijk ook niet zal overleven. Ook zijn ze erg gefocust op alles wat op 'hun' terrein rondloopt. Je kunt ze dat niet kwalijk nemen.

Afleiden en boos worden heeft echt geen zin op zo'n moment.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" ik vind het nog al wat als een hond een kat dood bijt, om dat hij perongeluk bij je in
de tuin komt, dat heb je met katten die lopen over al rond,maar dat wil nog niet zeggen dat ie dood gebeten moet worden, om dat je hond geen katten kan velen, bij mij komt er ook wel eens
een vreemde kat mijn teckels houden er ook niet van ,maar bijten hem niet dood. dat is het verschil,en het is ook een kat niet aan te leren dat hij niet in ander zijn tuin mag komen,anders zou hij dat zeker niet doen, "
nee maarja de ene hond is de andere niet, hou het nu wel goed in de gaten ,

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik weet niet hoe dat zit met aansprakelijkheid eigenlijk.
Hoorde (of las, dat weet ik even niet meer) laatst wel ergens dat als er een inbreker in jouw huis komt en je hond bijt die inbreker dat jij schuld hebt, want je hond valt iemand aan.
Dat die iemand niks in je huis te zoeken heeft en al helemaal met z'n tengels van je spullen af moet blijven, ach... ;-)

En ja, 'kat gekilt' klinkt inderdaad wel een beetje als stoerdoenerij, al zal het zo vast niet bedoeld zijn (doodgebeten klinkt in mijn ogen iets normaler).

Wij hebben ook een kat thuis, Mellow wil vooral met haar spelen. Maar o wee als ze buiten een kat ziet!
Dan wil ze er achter aan. Katten die in onze tuin of op de schutting of schuur lopen worden ook niet gewaardeerd door haar. Wat ze zal doen als ze in de tuin is weet ik niet, ik hoop dat het bij op/wegjagen blijft.

Maar... ik erger me ook gruwelijk aan al die kattenstront in mijn tuin hoor. Mijn kat is altijd binnen want het is MIJN kat en daar hoeft niemand last van te hebben.
Vind het ook van de zotte dat je buren je waarschuwen dat jij dus feitelijk je honden maar binnen moet houden omdat zij hun kat buiten zetten ;-)

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek 3 doggies

honden foto van Kaatjekoek

Dan heb jij een hele brave teckel Rita... ;-)

Mijn teefje heeft in haar jonge leven het volgende 'vermoord':

1 konijn, 1 meeuw, 3 kalkoenen en 1 kip.

Een kat heeft ze ook gebeten, gelukkig heeft het beestje er niks aan over gehouden. Maar ik weet zeker dat ze in staat zou zijn die kat te doden. Of die kat nu venijnig terugvecht of niet.

Ja ja... het is best een bitch wat dat betreft.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

" Dan heb jij een hele brave teckel Rita... ;-)

Mijn teefje heeft in haar jonge leven het volgende 'vermoord':

1 konijn, 1 meeuw, 3 kalkoenen en 1 kip.

Een kat heeft ze ook gebeten, gelukkig heeft het beestje er niks aan over gehouden. Maar ik weet zeker dat ze in staat zou zijn die kat te doden. Of die kat nu venijnig terugvecht of niet.

Ja ja... het is best een bitch wat dat betreft. "

vermoord kan je hier beter niet zeggen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "katten killers" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^