2de pup.:D

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ja sorry hoor maar je wil positief advies terwijl je een pup van 3,5 maand in huis hebt die je nog helemaal moet vormen.
Je had van te voren kunnen weten dat wij niet positief gingen zijn van ohhh wat leuk want wij kijken althans ik niet alleen naar ohh wat leuk maar denk verder dan mijn neus lang is juist doordat ik ervaring heb met 2 honden tegelijker tijd en dus in mijn ogen weet waarover ik praat.

Ja bij mij is het helemaal goed gekomen maar ik heb daar ook 24/7 mijn aandacht aan moeten geven.
Heb 1 hond die 7 mnd erover heeft gedaan om zindelijk te worden en zo kan ik nog wat dingen opnoemen.
Mijne schelen maar 8 wkn en zou ik het nog een keer doen? misschien maar ik vermoed van niet.
Het is gewoon veel leuker om eerst 1 hond compleet te vormen en daarna opnieuw te genieten van een pup en deze ook goed te vormen dan je aandacht te moeten verdelen en veel werk te hebben.
In jou geval zou ik het helemaal niet doen omdat als je 4 a 5 maanden wacht je hetzelfde plezier hebt en wat is nou een half jaar.
Waarom dus eventuele problemen op je nek halen terwijl als je 5 maandjes wacht je het jezelf maar ook je hond veel makkelijker maakt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de pup.:D" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

Inge & de Canadeesjes

ik heb het niet bij heel veel fokkers hoor,, dat ik verliefd word op de ouderhonden.. het is soort van gevoel die ik krijg en vooral als je dan contact heb met de fokker hoe die praat, dan valt de puzzelstukjes in elkaar, weet je met hoeveel fokkers ik heb gepraat gemaild voordat sem in huis kwam..?? te veel gewoon omdat ik het gevoel er gewoon niet mee kreeg

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" Inge & de Canadeesjes

ik heb het niet bij heel veel fokkers hoor,, dat ik verliefd word op de ouderhonden.. het is soort van gevoel die ik krijg en vooral als je dan contact heb met de fokker hoe die praat, dan valt de puzzelstukjes in elkaar, weet je met hoeveel fokkers ik heb gepraat gemaild voordat sem in huis kwam..?? te veel gewoon omdat ik het gevoel er gewoon niet mee kreeg "

Dat kan en dat is ook heel goed van je... maar waarom dan niet wachten tot hun volgende nestje? Dan kun je wel alvast gaan kijken of het klikt en je op de wachtlijst laten plaatsen, maar je bespaart jezelf en Sem wel mogelijk een hoop ellende.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Je neemt hier een risico mee.. maar proficiat met de pup.

Mensen die het hier afraden zijn je niet aan het afkraken maar geven hun goedbedoelde advies vanuit hun eigen kennis. Honden kunnen erg veranderen in hun puberteit (en erna), dan heb je ook nog een Border Collie wat zoiezo een ras apart is.

Ga er maar aanstaan O-) Ik zou mijn eerste BC pup opvoeden tot stabiele hond al genoeg uitdaging vinden, denk ik. Apart dat jouw fokker dat kennelijk geen probleem vind/je hier geen voorlichting over geeft.

Anoniem (Gast)

" Dat klopt niet helemaal he die ene is een week uit huis geplaatst omdat je er veel problemen mee had "


René,
dit had totaal niets te maken met het hebben van twee jonge honden. Het gaat nu trouwens heel erg goed dankzij de begeleiding van John. Als Dolce onze enige hond was geweest of Liam zou al volwassen zijn, had het niet anders geweest, Dolce is simpelweg een onzeker hondje (ongeacht haar omgeving) en we hadden hier even wat advies bij nodig.
Liam gedraagt zich keurig, geen problemen mee, het is net een volwassen hond, ik kan lezen en schrijven met hem.
Dus wat het volgens jou hiermee te maken heeft is me niet duidelijk. De onzekerheid van Dolce staat namelijk los van het hebben van twee pups, en ik geloof dat ik als eigenaar dat beter in kan schatten dan jij.

honden page profiel Ciska en DouweCiska en Douwe

honden foto van Ciska en Douwe

Het is jou eigen keus en als jij het leuk vind en er op vertrouwd dat Sem het ook leuk gaat vinden moet je het vooral doen
Je komt bij mij over als iemand die echt wel weet waar ze mee bezig is
Ik wens je veel succes en vooral straks heel veel plezier met je beide honden
Misschien zul je ze wel eens achter het behang willen plakken , maar hebben we dat soms niet allemaal wel eens???

Groetjes Ciska

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

omdat ze niet zekerweet of ze van deze combo nog een nestje neemt,, ze wil eigenlijk maar met de moederhond maar 1 of 2 nestjes fokken. en dit zou haar 2de nestje worden, ze heeft2 jaar geleden haar vorige nestje gehad. dus dit zou haar laarste moeten zijn.

mijn fokker heeft mij zeker tips er over gegeven, en ze wil ook sem zien en kijken hoe die is,, en hoe die zich ontwikkeld daarom kies zei als de pups 8 weken zijn een pup voor mij uit die eht beste bij ons en bij sem past.. ze heeft zelf ook altijd honden gehad ook met een paar maanden verschil erin en dat is ook altijd goed gegaan, alleen je moet er echt tijd en aandacht voor hebben en sterk in je schoenen staan.

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

ja soms zou je ze idd achter het behang willen plakken,, maarja dat wil je met kinderen ook... O-) haha

bedankt voor je berichtje.. ;-)

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik heb m'n verhaal gedaan, ik heb je een advies gegeven en ik heb niet 't idee dat je er ook maar iets mee doet, dus ik hou het hierbij. Ik hoop dat alles zo voorspoedig zal gaan zoals je nu verwacht, al heb ik daar zo m'n twijfels over. Succes met de pup.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

" Ik heb m'n verhaal gedaan, ik heb je een advies gegeven en ik heb niet 't idee dat je er ook maar iets mee doet, dus ik hou het hierbij. Ik hoop dat alles zo voorspoedig zal gaan zoals je nu verwacht, al heb ik daar zo m'n twijfels over. Succes met de pup. "


Dat is precies mijn gedachte ;-)
We kunnen kletsen als brugman maar de keus is toch al gemaakt..

We kunnen alleen hopen dat het allemaal goed gaat, voornamelijk voor de honden zelf en haar 2 kleine kinderen..

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik wens je vooral veel succes. ;-) Mijn ervaring is dat je nu nog absoluut niet kan weten hoe je oudste hond straks is. Als dat pupje er bij komt is de oudste nog niet eens op het hoogtepunt van zijn puberteit. De meest voorbeeldige jonge hondjes kunnen de moeilijkste honden zijn in de puberteit.

Behalve dat het zwaar zal zijn en dat ze ongewenste dingen van elkaar over kunnen nemen, vind ik ook dat de keuze om er zo snel nog een hond bij te nemen absoluut niet in het belang is van je oudste hond. Jij zal hem, hoe je het ook wendt of keert, namelijk in zijn puberteit niet de begeleiding kunnen geven die je hem wel zou kunnen geven als er geen pup bij was. Je pup zal immers ook een heleboel aandacht vergen.

Ik ben echt bang dat je onderschat hoeveel begeleiding een moeilijke puber nodig heeft. Ik zou zelf wachten totdat je hond 1,5 jaar oud is. Dan weet je ongeveer wat voor vlees je in de kuip hebt qua pubergedrag. Ik denk dat de beslissing om er nu (of over een paar maanden) een pup bij te nemen niet in het belang van de huidige hond is en ik denk dat dit nu juist heel belangrijk is...

Maar goed, als je het toch gaat doen, wil ik je veel succes wensen!

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Vivian, neem alle adviezen die hier gegeven zijn mee in je overwegingen om het wel of niet te doen....

Ik ben zelf een heel slecht voorbeeld, heb al 5 x 2 of meer pups tegelijk groot gebracht.... en nog nooit een enkel probleem gehad. Het is inderdaad hoe sterk je zelf in je schoenen staat. Als jij denkt dat je het aankunt, dan moet je het doen. Om heel eerlijk te zijn denk ik wel dat je er nog goed over na moet denken. Ik heb hier ook de problemen met je huidige pup gelezen en als ik nu lees dat de fokker een pup voor je gaat uitzoeken dan weet ik niet of jij er op dit moment al wel klaar voor bent.

Ik wens je heel veel plezier bij de fokker en hoop dat jullie een goed en weloverwogen besluit nemen!!

honden page profiel Daisey & ZoëyDaisey & Zoëy

honden foto van Daisey & Zoëy

Nou volgens mij ben je wel genoeg afgezeken door anderen..

Wat leuk!!! Een pup erbij! ;-)

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Nou volgens mij ben je wel genoeg afgezeken door anderen..
"


Heeft helemaal niets met afzeiken te maken.. gewoon goedbedoelde adviezen van hondenliefhebbers.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"

Heeft helemaal niets met afzeiken te maken.. gewoon goedbedoelde adviezen van hondenliefhebbers. "


Ja, en af proberen te dwingen dat ze pas over een jaar / 2 jaar een pup erbij neemt

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"

Ja, en af proberen te dwingen dat ze pas over een jaar / 2 jaar een pup erbij neemt "


Afdwingen? grappig als iemand zich laat dwingen door mensen die ze niet eens kent.
Afdwingen is iets heel anders maar tegenwoordig als je niet mee lult met een verhaal ben je aan het doordrammen en aan het dwingen ;-)
We dwingen helemaal niks we proberen iemand in te laten zien waar hij/zij mee bezig is maar dat is blijkbaar not done.
Nee over een half jaar hier horen ohhhh het gaat zo slecht wat moet ik nu? dat is leuk ! toppie allemaal lekker ondoordacht pups en honden nemen ;-)

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

Ik doe het niet ondoordacht.. anders zou ik er niet 200% achterstaan
Ik hen gewoon een andere mening,, en ik ken mijn gezinssituatie het beste.
En ik weet zeker dat alles op zijn pootjes terecht komt.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik hoop het voor je serieus maar toch ben ik bang zeker omdat je nu zegt een goede stabiele pup (terwijl geen enkele pup stabiel is) te hebben terwijl je een paar weken geleden een heel ander topic opende dat je gezeur gaat krijgen sorry.
Ik hoop dus dat mijn vooroordeel fout blijkt te zijn maar we zullen het zien.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

"

Ja, en af proberen te dwingen dat ze pas over een jaar / 2 jaar een pup erbij neemt "


'Pas'?? Er zijn mensen die jarenlang wachten op het goede moment om een hondje in huis te halen. TS heeft een pup waar ze logischerwijs haar handen aan vol heeft (getuige het topic zo'n 2 weken terug), gezond verstand zegt dan wacht totdat je een stabiele hond hebt opgevoed (zeker van dit ras), dan heb je veel meer zekerheid dat het goed gaat komen met de nieuwe pup. Maar het moet allemaal nu, nu, nu (of in ieder geval snel).

Maar aangezien de pup er toch wel gaat komen, wens ik haar veel succes met de nieuwe pup en toekomstige puber. En bij toekomstige topics zullen dezelfde mensen hier ook wel weer klaar staan met goedbedoeld advies.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"

'Pas'?? Er zijn mensen die jarenlang wachten op het goede moment om een hondje in huis te halen. TS heeft een pup waar ze logischerwijs haar handen aan vol heeft (getuige het topic zo'n 2 weken terug), gezond verstand zegt dan wacht totdat je een stabiele hond hebt opgevoed (zeker van dit ras), dan heb je veel meer zekerheid dat het goed gaat komen met de nieuwe pup. Maar het moet allemaal nu, nu, nu (of in ieder geval snel).

Maar aangezien de pup er toch wel gaat komen, wens ik haar veel succes met de nieuwe pup en toekomstige puber. En bij toekomstige topics zullen dezelfde mensen hier ook wel weer klaar staan met goedbedoeld advies. "


Voor haar gevoel is het inderdaad pas, aangezien ze de pup binnenkort al wil verwelkomen ;-). Ik zou het zelf ook niet doen, maar wie ben ik om te zeggen dat zij het niet moet doen...?

Als ze het zeker weet en de juiste begeleiding krijgt moet het vast goed gaan, ze is niet de eerste die 2 pups/jonge honden tegelijk opvoedt. Mocht het fout gaan, dan wel voor de gevolgen instaan en je er 100% voor inzetten dat het weer op de rails komt.

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

idd hellemaal mee eens,, ik zal er alles aan doen zodat mijn 2 honden zullen opgroeien als stabiele honden... en anders kan ik altijd hulp inroepen , maar ik ben van plan om dit allemaal goed te doen, en te zorgen dat deze honden een fijn en gulukkig leven gaan lijden..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ook ik ben netzoals mijn 2 voorgangers klaar met dit topic.
Succes ermee maar gegarandeerd gaan we je terug zien met HELP!! maargoed doe wat je niet laten kan ;-) ;-)

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

jullie denken altijd maar dat jullie de enige zijn die honden kunnen opvoeden,, jij verwacht bij voorbaad al dat het me niet gaat lukken,,

nou zo help je mensen goed op het forum ;-) ze laten denken dat ze niks kunnen..

maarja ik ken mezelf beter, dan dat jij mij kent..
en ik weet zeker dat dit me gaat lukken ;-)

ookal zal het soms zwaar en moeilijk worden, je krijg er iets moois later voor terug.. 2 prachtige stabiele honden ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

we gaan het meemaken of het zo is of niet ;-)

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

idd,, en wacht maar ik zal jullie verstelt doen laten staan.. ;-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" jullie denken altijd maar dat jullie de enige zijn die honden kunnen opvoeden,, jij verwacht bij voorbaad al dat het me niet gaat lukken,,

nou zo help je mensen goed op het forum ;-) ze laten denken dat ze niks kunnen..

maarja ik ken mezelf beter, dan dat jij mij kent..
en ik weet zeker dat dit me gaat lukken ;-)

ookal zal het soms zwaar en moeilijk worden, je krijg er iets moois later voor terug.. 2 prachtige stabiele honden ;-) "

Niemand hier denkt dat hij/zij de enige is die een hond kan opvoeden...
Maar we weten wel dat het niet verstandig is om twee pups tegelijk aan te schaffen.

Je wil gewoon niet inzien dat mensen júist zo reageren om je te helpen en niet om je te laten denken dat je 'niks zou kunnen', zoals jij het omschrijft. Je denkt er allemaal veel te licht over en dat is ook logisch omdat je er geen ervaring mee hebt, maar juist dat zou een reden moeten zijn om onze adviezen serieus te nemen...

Je hoeft geen gedragstherapeut te zijn om te weten dat, wanneer je een pup misschien net anderhalve maand hebt, je niet kunt voorspellen hoe het gedrag van de hond zich gaat ontwikkelen.
En ik begrijp gewoon niet waarom je zo nodig meteen nu al een pup erbij wil; ga lekker genieten van Sem, je zult met hem al je handen vol krijgen in zijn puberteit. Als hij over een jaar nog steeds stabiel is, zal iedereen je met heel veel plezier een tweede hond toewensen... maar dan is het ook duidelijk dat je vanuit het belang van de hond gedacht hebt.

Niemand hier zegt dat je het niet zou kunnen... en het is ook heel goed dat je er vertrouwen in hebt; maar helaas is dat niet altijd genoeg en heb ik dergelijke situaties gruwelijk fout zien gaan. En echt, dat wil je zowel jezelf als de honden niet aandoen. Dus alsjeblieft, steek nu niet steeds je kop in 't zand en zie in dat de mensen hier je niet de grond in willen stampen, maar juist het beste willen voor jou - en vooral voor Sem en de toekomstig pup.

honden page profiel  Sabine en Mini Max Sabine en Mini Max

honden foto van  Sabine en Mini Max

" Ik zou zelf nooit zo snel een pup erbij nemen...en zeker niet van dit ras.
Ik zou eerst wachten tot je 1e pup een volwassen en stabiele hond is.

Maar goed, iedereen doet het weer anders. Heel veel succes gewenst!
"

zou ik ook doen net als jij zegt

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Ik vind het een beetje een gek verhaal, ik zie namelijk ook dit topic;

http://www.hondenpage.com/hondenforum/108037/een-2de-hondje.php

Gemaakt door de TS 'Alysha' en ik zie op jou pagina een foto ertussen zitten met Sem de hond en een klein meisje genaamd Alysha..
En het verhaal lijkt precies hetzelfde van dit topic en dat andere topic.

Of ben ik nou gek?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" Ik vind het een beetje een gek verhaal, ik zie namelijk ook dit topic;



Gemaakt door de TS 'Alysha' en ik zie op jou pagina een foto ertussen zitten met Sem de hond en een klein meisje genaamd Alysha..
En het verhaal lijkt precies hetzelfde van dit topic en dat andere topic.

Of ben ik nou gek? "

Ik denk dat je daar een duidelijk punt hebt.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Lijkt hetzelfde? volgens mij is het hetzelfde en ook frapant dat ze zelf erop gereageerd heeft en zegt ik DENK dat het wel kan en zelf 5 dagen later er een pup bijneemt ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de pup.:D" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^