Pup; hoe lang alleen thuis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ing (Gast)

Hallo allemaal,

Ik heb even een beetje een objectieve blik nodig... jullie zijn alle honden gek, dus dat gaat hier niet helemaal lukken, maar ik denk dat we een aardig eindje komen.

Ik ben helemaal gek op honden, ik heb er op dit moment niet één! en hier wil ik graag verandering in brengen. Mijn werk situatie is gewijzigd ik werk nu 4 ruime halve dagen... dat is max. 5 uur per dag van huis. (Vinden er mensen dit te lang voor 4 dagen van de week? of is het een geoorloofde hoeveelheid tijd)
Maar nu komt het, mijn partner vind een Rottweiler helemaal fantastisch, ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald ras. Zelfs bij de rasvereniging geven ze aan dat het herplaatsen van een Rottweiler altijd een grotere kans op problemen kan geven. Dit omdat een Rottweiler erg gesteld is op zíjn baas en zíjn omgeving, en voordat dit bij mij thuis zo voelt, zal hij waarschijnlijk een soort van achterdochtigheid hebben.

Dus een Rottweiler, maar dan een Pup... en nu is mijn situatie, wat ik kan regelen voor de pup het volgende: Ik plan dit in mijn vakantie, waardoor ik 2 weken full-time thuis ben, hierna kan ik 2 weken half-time werken, dit houdt in max. 3 uur van huis. Kan ik dat een pup, welke ik 2-weken thuis heb, aan doen. Ik heb gelezen dat een pup na de eerste 48 uur in zijn nieuwe 'roedel' al alle dingen moet gaan ervaren die normaal gaan zijn in zijn leven. Zoals dat jij de baas bent, dat als je weg gaat je ook weer terug komt enz...

Is het mogelijk een Pup op die manier in mijn 'roedel' te introduceren?

Vriendelijke groeten, Ing

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup; hoe lang alleen thuis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt er in ieder geval heel goed over na gedacht, een pup, ja heel leuk en die kan je helemaal naar je hand zetten, maar jouw vraag nu.

twee weken vakantie . super hoor, en dan maximaal de eerste tijd drie uur alleen ? voor een pup dan van tien weken, toch wel even lang hoor, maar je zou ook een goeie buur kunnen vragen, voor een keer even een klein rondje met hem te lopen, de meeste buren vinden dat geen enkel probleem, dan is het goed uit te houden voor je pup.

ken ook mensen die een pup van acht weken, acht uur alleen gelaten hebben, die dat de gewoonste zaak van de wereld vonden, ik dus niet.

drie uurtjes als tie tien weken is ? goeie vriendin misschien ? tot die wat ouder is ?



willemijn

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert

honden foto van profiel verwijdert

hallo ing
(gast)
leuk dat je alvast plannetjes maakt vóór de komst van een
puppie.

in de eerste twee weken dat je vrij hebt, de pup is dan 8 weken-kun je de pup natuurlijk nog niet alleen laten, toch is het raadzaam, vooral omdat je de eerste twee weken de hele
dag thuis bent, het pupje alvast leert stap voor stap! om
alleen te blijven, je bouwt dus langzaam op bv, 5 minuten.
het pupje laat je eerst even uit en speel dan met de kleine.
ga dan even de kamer uit en ga dan terug naar je pup,voor zijn bestwil moet je dan het pupsel echter niet uitbundig gaan begroeten , maar je doet net alsof het heel normaal is dat je de pup even alleen liet-maak het daarna weer op een speelse manier leuk. blijf dit herhalen en de timing voer je langzaam op-dus 5 minuten, 10 minuten enz..

heb ik ook zo mijn 2 honden geleerd, en ze hebben dus geen verlatings-angst, ik ben hier erg blij mee.
ik wens je veel succes en kijk eens uit naar goede hondenboeken-daar staat precies in hoe je de pup leert alleen te blijven.

groetjesssssssss

:-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Zeker zou ik in de eerste twee weken het al proberen op te bouwen dat het hondje een uurtje alleen kan zijn, dit is in de praktijk toch vaak nodig omdat je nou eenmaal ook boodschappen moet doen :-)

Drie uur bij tien weken vind ik inderdaad ook best lang. Bij voorkeur zou ik het iets langzamer opbouwen. Het ligt ook een beetje aan het karakter van de hond. Je hebt pupjes die er niet naar malen dat je een paar uurtjes weg bent en pupjes die het helemaal niets vinden waardoor je dus in veel kleinere stapjes het alleen blijven moet leren.

Ik zou inderdaad ook kijken of er misschien iemand is die op hem of haar kan passen of even tussendoor kan uitlaten of bij hem kan gaan zitten.

Maar ik moet zeggen dat ik het super vind dat je er zo goed over nadenkt en plannen maakt. En per dag zo'n zes uurtjes alleen zijn vind ik wel kunnen. Er zijn zoveel mensen die de hele dag thuis zijn maar niets ondernemen met hun hond, dat vind ik veel erger dan mensen die overdag een aantal uur weg zijn, maar dan ook de tijd nemen voor de hond.
Ik denk dat het zeker moet gaan lukken een hond voor jou!

Groetjes, Margje

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Een pup kan je rond de 4 maanden best alleen laten, misschien een oplossing om de pup anders bij een hondencress te brengen zodat deze in een groep lekker kan spelen terwijl je werken ben, kun je daarna nog even boodschappen en zo doen. Maar je kunt zeker een pup nemen hoor. Er zijn vele honden die het slechter hebben ;-)

Ing (Gast)

Hoi Allemaal,

Hartelijk dank voor alle reacties!
Ik vind het leuk om te horen dat er hoofdzakelijk positief tegen mijn plannen aan wordt gekeken. En er staan zeer bruikbare en meegedachte punten tussen, heel fijn!
Ik was bang dat ik zelf te positief dacht over mijn situatie, maar als ik het zo hoor gaat het helemaal lukken! :-)

Groeten, Ing

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Probeer toch iets langer fulltime thuis te zijn. Je vriend kan bv nog een weekje vrij nemen (of halve dagen) of laat je moeder/zus/broer komen logeren.
En anders, kijk eens of er bv ergens een wat oudere pup zit.

Een vriendin heeft een 10 weken oude pup opgehaald, die al nagenoeg zindelijk was en bench getraind.
Een tante heeft een 14 weken oude pup opgehaald en die kon al 3 uur alleen zijn en was helemaal zindelijk.
Zorg wel dat je je pup dan bij een geweldige fokker weghaald want je mist zelf de socialisatie, maar als je een goede fokker hebt zal je een heel fijn pupje krijgen.

Misschien weet de rasvereniging wat??

Roos (Gast)

Mag ik wat vragen? Weten jullie hoe ik mijn hond : Rol moet leren? Of een ander te gek kunstje :-)
Ik heb een samojeed ! een super lief beest :-)

honden page profiel KatrienKatrien

honden foto van Katrien

Roos,

Dit is niet echt bij het juiste topic, maar ik heb "rol" als volgt aangeleerd :
Je neemt wat lekkers bij de hand om in het begin te helpen.

Eerst laten liggen. Je brengt je hand met koekje van bij de hond's snuit naar diens achterbil (zo dicht mogelijk bij de grond & niet te snel) Je zal zien dat hij het koekje zal volgen naar zijn eigen achterbil en wat opzij zal gaan hangen. Dan is het kwestie van met je hand met de hond mee te draaien tot hij op zijn rug ligt. Hoop dat het duidelijk is, want is vind het nogal moeilijk om het neer te schrijven.

Succes & veel pret ermee.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Roos stel je vraag even in een nieuw topic onder opvoeding of gezellig praten, je gaat nu door een ander zijn vraag heen en dat is niet zo prettig. Samojeden zijn niet de gemakkelijkste honden om dat soort kunstjes aan te leren. (Ik fok ze zelf, dus ik heb ervaring). Als ze er zelf het nut niet van inzien kan je het vergeten, maar met veel geduld moet het lukken.

Ing, wat ik nog even toevoegen wil is dat je het goed uitgedacht hebt allemaal, maar wanneer heb je vakantie? Het is namelijk vaak moeilijk om bij een GOEDE fokker net op die tijd een pup te kunnen krijgen, zeker als je vakantie binnenkort al is. Een goede fokker heeft vaak een wachtlijst, helaas zijn het vooral de broodfokkers die op korte termijn, op de tijd waarop het jou uitkomt, een pup kunnen "leveren". Dus houdt daar wel rekening mee. Verder zie ik geen problemen, 4 keer 5 uur alleen zijn moet kunnen, zeker omdat er nog een hond is, alleen zal de eerste tijd iemand tussendoor de pup even uit moeten laten, omdat de pup het zolang nog niet ophouden kan.


honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Maar een goede fokker kan wel een pup bv 2/3 weekjes aanhouden voor je :-D
Dus stel ze mogen al voor jou vakantie weg, dan kan je vragen of ze langer mogen blijven. De meeste fokkers hebben hier geen probleem mee vooral als je het doet omdat je dan vakantie hebt en dus veel tijd voor het beestje hebt.

Britta (Gast)

Je bent idd goed bezig met het "pup" nemen.
Ik zelf had mijn pup 2 weken en ik moest naar een begrafenis...hup bench in en daarna weer lekker wandelen en spelen. Geen probleem!
Zorg dat ze, voor je gaat werken, moe is dmv wandelen en spelen. Dan in de bench met een kong of iets anders vermakelijks. Sorry ik zie het probleem niet! en tuurlijk is het heerlijk als je iemand kan vinden die evt tussendoor nog wil gaan kijken, maar ik zou niet voor een loge kiezen, je wilt toch dat je pup aan jullie situatie went, toch?! ja en das nou eenmaal een twee mans huishouden!
succes en heel veel plezier met je hondje.
Ga je ook op puppy cursus? voor zo'n grote hond is t zeker belangrijk dat ie goed luisterd.

honden page profiel S@raS@ra

Iedereen zegt dat je een pup niet te lang alleen kan laten, maar een pup is toch in de nacht ook alleen ?????

johan (Gast)

hey ik ben ook van plan om een puppy te nemen maar ik ban 4 dagen per week 8uur weg zou dat dan kunnen?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Iris, de pup slaapt dan.... Overdag moet de hond gewoon plassen en heeft zijn blaas nog niet onder controle. Soms moeten pups zelfs midden in de nacht nog uit omdat ze het niet volhouden!

De Kong of speeltjes achterlaten vind ik zelf gevaarlijk. Er zijn al meerdere pups gestorven omdat ze in een stuk speelgoed zijn gestikt. Het alleen laten langzaam opbouwen. Dat kun je heus best snel opbouwen, maar 2 weken is wel erg kort. Kan de hond niet tijdelijk mee naar het werk of kun je af en toe even naar huis toe? Anders zou ik inderdaad vragen of iemand even langs wil gaan of de hond naar een hondenopvang sturen. Het is maar voor tijdelijk, want zodra de hond zindelijk is en alleen heeft leren zijn, dan is 5 uurtjes alleen prima.

Johan, een pup kan ABSOLUUT NIET 4x per week 8 uur alleen zijn. ZiDe pup moet zindelijk gemaakt worden en veeeeeel uitgelaten worden op een dag. Ook moet hij leren alleen zijn.
Sowieso is voor een volwassen hond 8 uur ook niet goed. Dan een hondenuitlaatservice of hondenopvang. Je kunt wel een volwassen hond uit het asiel nemen die gewend is om alleen te zijn voor 5 uurtjes. Maar tussendoor zal hij toch z'n behoefte moeten doen!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik dnek dat als je met een paar dagen moet beginnen met alleen laten. zet de bench in een andere ruimte dan dat jij bent leg depup al slapende daarin en laat hem rustig zijn slaapje doen. Houd in de gaten dat wanneer hij wakker wordt je er neit meteen naar toe gaat. Als je dit goed oefent en inderdaad een kong oid geeft je de hond wel 3 uurtjes alleen kan laten. Hij met hier toch aan wennen!

succes

honden page profiel ..

honden foto van .

Ikzelf geloof dat je een pup tot 11 weken minimaal alleen moet laten. Met 11 weken is die er eigenlijk pas psychisch aan toe om echt alleen te kunnen zijn.
Dus dan kan je dat pas echt opbouwen.

Dus al 8 uur alleen zijn, dat is echt te lang voor een pup. En dan heb je het nog niet eens over zindelijkheidstraining en 4 maaltijden per dag.

Groetjes Marianne

Chantal (Gast)

Hallo allemaal,

Ik krijg 27 september een witte herder pup. We hebben al 1 kat. In totaal hebben mijn vriend en ik 4 weken vrij genomen. Ik de eerste week alleen dan 2 samen en mijn vriend de laatste week alleen.

In principe kan de hond bij ons altijd overal mee naartoe, behalve werk.

In het weekend is mijn vriend vrij, en als hij bij gaat klussen (hovenier) kan hij mee, maandag ben ik standaard vrij. dinsdag is hij 6 uurtjes alleen, woensdag 6,5 uur, donderdag vrij, vrijdag is hij 8 uurtjes alleen. Dit kan toch wel?

Groetjs Chantal

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

nou chantal ik vind da best lang voor een pup om alleen te zijn.
een pup kan zo gemiddelt 3 tot 4 uur maar alleen blijven en ikzelf vind dat eigenlijk al te lang

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nee Chantal, een pup (een BABY!) 6 of 8 uur alleen????? Dat kan niet hoor. In die 4 weken kan hij hoogstens leren om 3 a 4 uur alleen te zijn. Je pup heeft helemaal geen controle over zijn blaas en is nog hardstikke jong! Dan zal hij binnen plassen/poepen en wel blaffen of janken en de boel slopen. Dat kan niet hoor Chantal!!! Ik zou een oppas inschakelen of het hondje naar een hondenopvang brengen. Dit kost wel geld, maar dan weet je zeker dat je hondje goed socialiseert met mensen en andere honden.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@chantal: ik vind zowiezo 6 tot 8 uur alleen blijven te lang voor elke hond! voor een pup én een volwasse hond.

maar dat is mijn mening.

liefs, Uma

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

NOu oke, hier komt mijn mening!!

toen wij Mellow kregen, ben ik 3 weken vrij geweest.. daarna nog een poosje parttime gewerkt en nu gewoon fulltime aan het werk en mijn vriend ook!!
Nu moet ik wel zeggen dat mellow smiddags altijd uitgelaten wordt door of mijn moeder, of door mijn schoonmoeder!! en s'avonds krijgt hij veel quality time door lekker met hem te spelen en te wandelen!!

Tja, ieder heeft zijn eigen mening, maar ik vind gewoon dat dit wel kan.. !

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Of wij helemaal objectief zijn, weet ik niet! ;-)

Maar je hebt er al goed over nagedacht, dus dat pleit zeker voor je hoor.
Het ziet er allemaal redelijk uit. Als je nu ook nog kans ziet om vóór je werken gaat je hondje, als hij/zij dat kan iedere keer lekker moe te wandelen, dan scheelt dat ook een hoop wachten voor zo een hondje. De meeste tijd dat je er niet bent zal hij/zij gebruiken om te slapen/uit te rusten.

En Lobbeke heeft volgens mij gelijk, ondanks dat je thuis bent, af en toe eens een paar minuutjes weggaan, en dit uitbouwen, daar kun je zo een profijt van hebben. Als je de hele tijd bij hem bent, raakt ie daar nl ook aan gewend.

Enne, natuurlijk gaat het je lukken!!!!

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Ohh vergeten!! Mellow gaat elke vrijdag uit!!
Hij gaat dan naar de oppas! zij heeft zelf 2 beagle's en past ook op, op meerdere beagle's hier kan hij lekker de hele dag ravotten, spelen enz.!!!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

O ja hoor Marloes, dat is toch prima geregeld? Eerst veel bij de hond geweest en nu hij goed thuis kan blijven, zijn jullie allebei fulltime gaan werken en wordt de hond tussen de middag uitgelaten. Heel goed hoor! En op vrijdag lekker ravotten met andere beagle's, top! :-)

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Hoi Angela!
Fijn om te horen!!
Heb soms het idee dat ik het allemaal niet zo heel goed doe!!
Tis ook mijn eerste hond!! en dan moet je toch een beetje aftasten allemaal!
Dankje!

Groetjes

honden page profiel Maritha RijkersMaritha Rijkers

honden foto van Maritha Rijkers

Hey

Ik vind dat sommige mensen wel een beetje over drijven hoor.

Ik heb ook een pup en vanaf de 12 a 13 weken, zit ze al 8 uur alleen, ik werk 40 uur en ze zit gewoon alleen thuis, wel in een bench, maar die is keurig droog als ik thuis kom, ze piept niet, gaat lekker slapen.

Voordat ik haar alleen thuis heb gelaten is ze over dag bij mijn moeder geweest, en daar zat ze eerst s´morgens 2 a 3 uur alleen in de bench, en smiddags nog een keer een uurtje. ging allemaal prima.
Daarna heb ik haar wel eens als ik voor de middag moest werken in het weekend haar alleen thuis gelaten. Zo om beetje er aan te wennen voor ze 8 uur helemaal alleen thuis is.

En ze is gewoon zindelijk. Ondanks dat ze nu al alleen thuis zit.
Als je er heel lang mee gaat wachten raakt je hond gewend dat er altijd iemand is, en dan is het alleen maar moeilijker om het hem/haar aan te leren alleen thuis te zijn.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

ja. dat kan misschien wel met zindelijkheid enzo. acht uur alleen blijven. maar ik vind het zielig voor de hond!
8 uur alleen in een bench! dat lijkt mij echt niks.

maar dat is mijn mening O-)

honden page profiel Engelse  StaffordEngelse Stafford

honden foto van Engelse  Stafford

Hallo Allemaal,

Mijn hond is in principe 2x 4 uur per dag alleen. Ik ga half 9 naar het werk, daarvoor uitgebreid gewandeld, dan kom ik rond 13 uur de hond weer uitlaten en vervolgens ga ik weer terug om bij thuiskomst haar weer uit te laten.

Op vrijdag lunch ik met m'n collega's mee en dan is ze dus langer alleen, ze is nu 5.5 maand en het gaat perfect!

Nooit geen problemen en hartstikke zindelijk.

Groetjes
Bart

honden page profiel Engelse  StaffordEngelse Stafford

honden foto van Engelse  Stafford

Nog ter aanvulling:

Zielig om alleen te zitten?

In een kleine bench? Ja!

In een (hele) grote bench? Minder

Los? Nee!

Als een hond los loopt vind ik het vrij normaal, wij zijn toch ook wel eens alleen?

"Een hond is toch een groepsdier??".. ja klopt, maar een aap (lees: mens) ook. :-)

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup; hoe lang alleen thuis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^