Blaffen in de ochtend.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wendy & KobusWendy & Kobus

honden foto van Wendy & Kobus

Onze Kobus is met zijn 10 maanden een (ondeugende) schat van een hond geworden.
Het puberen leek wat af te nemen, tot hij weer wat nieuws verzon. O-)

Afgelopen week begon hij om 7 uur in de ochtend te blaffen en te joelen. Normaal laten we hem om half 9 uur uit. Ik dacht, hmm misschien moet hij nodig, dus ik naar beneden om hem uit te laten (dom!) Vervolgens heeft hij de hele week lang elke ochtend vanaf 7 uur geblaft. Wij hebben het gedrag genegeerd, en gingen elke ochtend pas om half 9 naar beneden in de hoop dat hij zou begrijpen dat we echt niet eerder naar beneden komen als hij gaat blaffen. Tot gisteren hij weer om 7 uur begon te blaffen.. en toen even stil was. Daarna weer blaffen.. en weer stil. Toen ik om half 9 beneden kwam had hij dus van alles gesloopt! Een tijdschrift in stukken en een pen (inktvlekken op het kleed :( boehoe) Hij was dus stil omdat hij aan het slopen was.. helaas.

We halen zijn eten en drinken altijd weg rond 9 uur 's avonds, en zijn laatste rondje is om 12 uur 's avonds. Dan poept en plast hij. Hebben jullie enig idee hoe ik dit kan voorkomen? Ivm het slopen zou ik de bench weer tevoorschijn kunnen halen.. maarja, hoe moet ik het blaffen stoppen? :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen in de ochtend." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan

honden foto van Lisah en Wodan

Wat vervelend dat hij dan gaat slopen! Mijn hond blaft smorgens ook, hij moet er dan uit. Toch wacht ik dan tot hij stil is voordat ik kom. Zodra hij stil is haal ik hem eruit en gaan we wandelen. Hij moet dan ook nodig. Ik denk dat het een kwestie is van consequent blijven en pas als hij stil is komen. Het heeft hem 1 keer iets opgeleverd dus probeert hij echt nog wel ff of het misschien nog eens lukt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien hoort hij iets om die tijd waardoor hij meent alarm te moeten slaan?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik zou die bench meteen terug halen want slopen is natuurlijk niet de bedoeling.
Waarom haal je water weg? een hond heeft altijd de beschikking nodig tot water.
Als hij snachts slaapt zal hij automatisch niet drinken maar wil hij drinken moet hij hiervoor de mogelijkheid hebben vind ik.
Waarom krijgt hij eigenlijk eten tot 9 uur savonds? heeft hij de hele dag beschikking over eten?
qua blaffen gewoon volhouden.

honden page profiel Wendy & KobusWendy & Kobus

honden foto van Wendy & Kobus

Gewoon volhouden dus :-) Een hondenbaasje uit de buurt vertelde me dat zijn hond het ook deed, en hij toen wel een paar keer naar beneden is gegaan en heel hard NEE heeft gezegd. De hond hield er volgens hem toen mee op. Nu vind ik dat zelf niet echt de juiste oplossing, en ik denk ook niet dat dat bij Kobus gaat werken.

Het zou kunnen dat hij wat hoort, de huizen zijn hier super gehorig (daarom vind ik het ook extra naar dat hij zo blaft). De buren zijn gelukkig wel heel relaxed. Maar wie weet hoort hij inderdaad wat. Ik hoor soms ook het verschil niet of mijn vriend nu binnenkomt of dat de buurman thuis komt haha. Maarja, je zou denken dat hij hier wel aan gewend is toch.

Hij krijgt zijn voer 's avonds rond een uur of 6 - 7. Dit laten we dan staan tot 9 uur. Meestal eet hij het allemaal wel op, maar soms ook niet, en dan heeft hij pech. Weg is het dan! ;-) Hij heeft niet de hele dag beschikking over eten. We laten hem uit langs een meertje waar hij weleens van drinkt, ook bij het laatste rondje. Verder staat er de hele dag drinken voor hem klaar hoor. ;-) Maar het is wel een idee om het drinken gewoon te laten staan ja.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hard nee roepen tja, dat zal niet erg werken als hij zich ongerust maakt, beter kalmeren en sussen, zoiets zeggen als het is goed, rustig maar lijkt me effectiever.

Ik zou ook proberen gewoon de bench weer te gebruiken, het slopen duidt er toch op dat hij zich waarschijnlijk niet gerust voelt.

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan

honden foto van Lisah en Wodan

Als de hond om aandacht blaft 's morgens, kun je beter helemaal niet reageren. heel hard NEE roepen is ook aandacht, sussen en het is goed zeggen ook. Hierbij wordt zijn gedrag dus beloond. (als hij om aandacht blaft)Probeer er uit te komen wat voor een soort blaf hij laat horen. Dan weet je beter hoe je moet reageren. Stel hij blaft uit onzekerheid, maakt NEE roepen hem nog onzekerder.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blaffen in de ochtend." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: oren hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^