Bench, vanaf wanneer/welke leeftijd het beste aftrainen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik zou graag willen dat Puff uiteindelijk zonder bench alleen kan zijn en de nacht door kan komen.Het gaat heel erg goed in de bench, en ze gaat er sinds gister ineens zelf in liggen terwijl ze niets gejat heeft wat ze erin verstoppen wilt...Eerder dachten we ook dat ze er zelf in ging om de rust op te zoeken, maar toen bleek ze de schoentjes van mijn dochtertje erin te hebben en een crok van mij, en haar Ulead waar ze precies de sluiting van kapot gevreten had (hoezo slim?)

Nu ben ik langzaam aan het opbouwen dat ze erin gaat en dat ik het deurtje niet dichtdoe, gister ging dat goed, in de bench "plaats" en erin gebleven tot we klaar waren met eten, en het commando "kom maar"

Puff is 7,5 maand, en nu is niet de goede tijd dit af te trainen, maar wanneer wel? En hoe zou ik dat aan kunnen pakken in de toekomst?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bench, vanaf wanneer/welke leeftijd het beste aftrainen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

tja...wanneer jij denkt dat het tijd is? O-) haha

ik heb altijd gedacht dat ik lootje in de bench zou houden tot ze volwassen is...
ze slaapt nu al een maand ofzo gewoon los beneden, ik heb het benchdeurtje open gehouden...ze gaat er wel uit en gaat vervolgens in de mand of op de bank liggen, maargoed, dat mag ze O-)
ze sloopt niets en gedraagt zich keurig...dit was ook vol in de puberteit...

overdag laat ik haar nog wel in de bench als ik weg ben, 's anchts slaapt ze goed namelijk, lui varken...overdag is ze actiever en gaat ze dingen zoeken ben ik bang voor. korte momentjes blijft ze wel los overdag en ook dat gaat goed.

uhmm dusja, beetje vertrouwen hebben en als puff bv goed slaapt 's nachts zou ik het gewoon proberen...
als ze altijd bv ruim voor jullie wakker is of 's nachts ook veel wakker zou ik nog even wachten omdat ze dan misschein dingen gaat opzoeken om uit te halen..
je moet het er toch een keer " op wagen"

maar ik zou ook niet vergeten, met de bench is ook niets mis! dus als dat lekker gaat en iedereen is er happy mee...



O-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Waarom zou je het willen af trainen? Als je hond het er prettig in vind zou ik het zo laten.
Daarbij is met meestal voor ons zelf dat we niet willen dat ze in een bench liggen.

Hier hebben we de benches weggehaald omdat 2 in de gang niet paste maar wel makkelijk 4 honden zouden kunnen liggen op kussens.
Mijn reu ligt het liefst in een bench, puur omdat dat hem een veilig plekje bied, dit hebben wij nu anders opgelost en voor hem het zelfde effect.

Als je het geen probleem vind dat ze in een bench ligt zou ik het zo laten, alleen dan met de deur open.
Wij hebben de bench met 1,5 jaar ingewisseld voor een kussen.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

het hangt heel erg van je hond af, en hoeveel ze overdag nog jat/sloopt als jij ff druk bezig bent.

wij hebben het met een maand of 9-10 gedaan, na 2 maanden ging robi puberen en ontdekte ze de prullenbak en ging ze die telkens omgooien en de inhoud over de vloer verspreiden ;-) dus toen hebben we haar nog een maand weer in de bench gedaan, en toen ze iets ouder dan een jaar was, is de bench weggegaan.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik wil het aftrainen omdat de bench enorm in de weg staat, we hebben geen groot huis. Ik vind het fijner als ze een eigen mand heeft die ik mee kan nemen op visite vakantie oppas e.d. ipv een bench.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als ze volwassen is, na de puberteit dus. Want in de puberteit kunnen honden soms een terugval krijgen en bijvoorbeeld dingen slopen.

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

ik deed het met een mnd of 6,telkens een kwatiertje en steeds wat langer.....opeens kwam ik thuis had ie me stoel gesloopt ;-) dus weer de benz in,daarna weer geprobeerd en ging weer ff goed en daarna trok die de plinten van de vloer ;-) en zo heb ik wel ff een tijdje aan lopen kwallen,uit eindelijk kwam het goed....alleen de benz staat er nog steeds en hij gaat uit zich zelf er heel vaak in,heb hier een mooie mand staan daar gaat ie bijna nooit in liggen,de benz staat altijd open en hij vindt het een fijn plekje.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik laat ze gewoon in de kamer staan.

Ze gaan er nog steeds zelf in liggen om te slapen.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

inderdaad na de pubertijd, ik wil dat ding echt graag uit de woonkamer, en ergens anders dan in de woonkamer is geen plaats...Net als een babybox staat dat op een gegeven moment in de weg:P

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bench, vanaf wanneer/welke leeftijd het beste aftrainen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Alle goldens verzamelen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^