Vraag...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoMarjo

honden foto van Marjo

Afgelopen week lag Bummer in zijn mand, was erg moe van zijn puppie training. Bjorn (mijn jongste) ging enthausiast bij Bummer zitten. Ik zei nog, Bjorn niet doen, Bummer ligt in zijn mand en heeft nu rust nodig. En ja hoor....Bummer gromde dus naar Bjorn. Bjorn helemaal perplext en verdrietig, want Bummer is toch zijn maatje? Ik heb Bjorn dus uitgelegd dat Bummer een drukke avond had gehad, en duidelijk moe was, en dat het grommen naar hem een waarschuwing van hem was dat hij hem even met rust moest laten.
Ik denk dat mijn reaktie goed is, maar weet het dus niet helemaal zeker, dus graag jullie mening!
Bjorn laat Bummer nu met rust als deze in zijn bench of mand ligt op aanraden van mij,ook omdat ik van mening ben, dat dat zijn plek is, en daar niet constant gestoord hoort te worden... het is niet meer gebeurd en ze zijn nog steeds stapel op elkaar, dus dat lijkt me verder oke?!
Klopt mijn reaktie, of zit ik er helemaal naast?
Grtjes Marjo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Brummer zijn rustplaats is zijn mand en als de hond daar in ligt moet Bjorn hem helaas voor hem even lekker met rust laten. De hond is moe en had geen zin meer en laat hij merken van nee nu niet, en doet dat door middel van even te grommen.

Snap Bjorn natuurlijk wel van he mijn maatje is weer lekker thuis ik wil knuffelen, maar ja moet maar even leren als de hond in zijn mand ligt of lekker slaapt dat hij dan niet kan knuffelen en even moet wachten tot Bummer weer wakker is.

Liefs natascha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja hoor, net als natascha beschrijft, helemaal goed gereageerd, met brummer. vervelend voor bjorn, maar dat moet tie inderdaad , hoe moeilijk het ook voor hem is, leren.

gr. willemijn.

honden page profiel MarjoMarjo

honden foto van Marjo

Bedankt voor jullie antwoorden. Bjorn snapt het, ik heb het op zijn Bjorn's uitgelegd. dat bummer eigenlijk net als hij reageert. Dat als hijzelf zijn bui heeft en boos naar zijn kamer gaat,en ik dan achter hem aan ga, hij naar mij "gromt" dat ik hem even met rust moet laten. En dat als het dan bij hem weer rustig is, ik pas mag komen om met hem te praten. Natuurlijk weet ik dat het niet helemaal hetzelfde is, maar Bjorn snapte precies wat ik bedoelde en daar gaat het om! Ook uit gelegd dat Bummer heus nog zijn maatje is, maar nou eenmaal geen woorden heeft om tegen Bjorn te zeggen....nu even niet, maar dat in hondentaal doet.
Mijn ma heeft het boek, alle honden hebben adhd gekocht, en Bjorn heeft het gelezen, en vond Bummer wel op hem lijken... ;-) (dit is met een lach geschreven...)(voor de duidelijkheid, bjorn is 9 en heeft adhd en odd/cd)
Grtjes Marjo

honden page profiel Miranda met Joost en NelsonMiranda met Joost en Nelson 3 doggies

honden foto van Miranda met Joost en Nelson

Ik heb ook aan mijn dochter van 6 uitgelegd dat als de honden in de bench liggen of op de kussen liggen te slapen, zij ze met rust moet laten. Ik zeg dit ook tegen kinderen die binnen komen. Het is wel eens gebeurt dat mijn Jack russell gromde toen hij in zijn bench lag, maar dat kwam omdat een kindje bij hem wilde liggen. Ik heb het mijn hond ook niet kwalijk genomen maar hou het wel in de gaten.
Dus ik vind wel dat je het goed heb gedaan. Een hond heeft zijn plekje nodig waar hij zichzelf kan terug trekken.

groetjes miranda

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Honden die slapen en honden die eten moeten ALTIJD met rust gelaten worden!
Dus je hebt het goed gedaan,Marjo.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Nog even een goede website ;-)

www.hondenkind.nl

groetjes

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

je hebt het prima gedaan hoor ,toen onze kids klein waren hebben we samen een boekje gemaakt
ik schreef kort en bondig de dingen op die zij moesten leren ,en de kids hebben de tekeningen gemaakt die ""in het boekje moesten ""
regelmatig bekeken we samen het boekje en zo leerden ze hoe ze met de honden om moesten gaan
en natuurlijk mochten ze het ook in de praktijk uit voeren

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^