help mijn hond heeft jachtinstinct !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

Ik heb een probleem met Kirra met haar jachtinstinct , ze luistert heel goed op fluitje en ze komt als ik haar roep maar als ze achter konijnen is dan niet. Ik kan dan roepen en fluiten maar ze kom pas als ze klaar ermee is. Is dat af te leren ? o ja ik kan ze niet africhten met een bal, ze geeft daar niks om en snoep, kaas, worst en andere lekkere dingen hoeft ze buiten ook niet hebben, ze spuugt het uit en soms eet ze die op. Maar het is niet zo als ik haar roep dat ze bij me komt om een snoepje te halen, ze kom omdat ik haar roep. Dus ik weet niet hoe ik het aan moet aanpakken ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help mijn hond heeft jachtinstinct !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

niemand ?

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Overnieuw beginnen met het hier commando. En dan beginnen aan de lange lijn. Roepen = komen. Komt ze niet dan kun je haar 'binnenhalen' en dan belonen. Waarmee moet je zelf uitmaken, de ene hond gaat voor voer, de andere voor een bal en weer een ander voor een spelletje (flostouw?) met de baas.

Pas als het aan de lange lijn 10 van de 10 keer perfect gaat kun je op een rustige plaats -zonder verleiding als konijnen etc.- los gaan oefenen. Eerst van dichtbij (van de ene mens naar de andere roepen is een leuk spelletje) en dan van verder weg.
Als dat ook echt heel goed gaat kun je langzaam weer wat verleiding inbouwen, een andere hond bijvoorbeeld.

Kortom je moet overnieuw beginnen, want je hond heeft dit commando niet onder de knie blijkbaar. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik kan je geen advies geven, maar lees wel even mee.

Heb zelf ook zo'n jacht-exemplaar, die doet ook lekker waar ze zelf zin in heeft, wat voor leuks of lekkers ik ook bij me heb. Dus wie weet vind ik hier ook nog dé tip ;-)

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

Bedankt. Ik zal het opnieuw gaan oefenen en ook niet meer loslaten waar konijnen lopen, vind ik te gevaarlijk.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Hoe komt dat dat ze buiten niets aan wil nemen? is ze dan erg onrustig buiten?

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

" Hoe komt dat dat ze buiten niets aan wil nemen? is ze dan erg onrustig buiten? "


Als ze buiten is dan is ze bezig met snuffelen en jagen. Maar als ik ergens kom waar geen konijnen zijn dan luistert ze heel goed.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Je zou eerst eens kunnen gaan starten met zoekspelletjes in huis en dan in de tuin. Als dat goed gaat ga je op een moeilijker plekje zoekspelletjes doen. Als dat goed gaat ga je op de plek oefenen waar je denkt dat je hond meer gericht is op jou en daar weer leuke zoek en speurspelletjes doen. ALs dat goed gaat kun je op makkelijke plekken eens kijken of ze wil komen. door de zoekspelletjes wordt de hond ontspannender leert met jou samen te werken. De volgende stap is dan het hier komen. Eerst op makkelijke plekken dan op moeilijke plekken.

Dit kost wat tijd maar het loont zeker. De gewone oefeningen zoals zit af voet volg zou ik eens achterwege laten en meer met de zoekspelletjes bezig gaan om de band beter te maken met je. In het bos kun je uiteindelijke leuke dingen doen snoepjes in de boom stoppen of tussen de takken iets gooien of tussen de bladeren iets vertoppen. uiteraard zal die dan eerst het voer aan moeten nemen .

honden page profiel ria meersschaertria meersschaert 3 doggies

honden foto van ria meersschaert

Onze Seppe is ook zo een moeilijke om snoepjes aan te nemen op straat of bos,in huis gaat dit prima,maar buiten veel teveel prikkels :'(

honden page profiel ria meersschaertria meersschaert 3 doggies

honden foto van ria meersschaert

Soms verlies ik een beetje de moed....ben ik de enige?

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

@Ria, nee hoor,ik heb ook al van alles geprobeert,maar die van mij loopt al 13 maanden aan een 10 meter lijn. Hij heeft vanaf 8 weken tot 7 maanden altijd los gelopen en daarna is het van kwaad tot erger geworden,hij is al 2x grote weg over gerend en 1x door de dierenambulance thuis gebracht. Aan de 10 meter lijn luister hij perfect als ik hem bij me roep(mits hij een kat ziet) en oefen nu al enkele weken met een vrouw hier in het park met loslopen(met 10 meter lijn los achter hem aan) Dat gaat nu wel iets beter,maar het is niet te voorspellen wanneer hij de benen gaat nemen,zo is hij lekker aan het spelen met haar hondje en zo neemt hij een spurt richting uitgang park.
Ook ik word er erg onzeker en moedeloos van,want hij heeft het zo nodig om lekker te rennen :'(
@Mimi, ik doe ook zoals jij schrijft zoekspelletjes met Gino,eerst thuis en in de tuin en nu ook in het park,maar als ik er net iets telang mee door ga is hij niet meer geinteresseerd(lijkt het)

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

@ Mimi bedank ;-)

ik doe die zoekspelletjes in huis en ze is er helemaal gek op. En ook buiten op het schip verstop ik
haar knuffels en ze is heel blij met dit spel. Heb ik het ook buiten in het bos gedaan maar dat idee van jou dat ik haar dan moet roepen als ze aan het zoeken is heb ik nog niet geprobeerd dus dat ga ik doen ;-) en ik kan ze dan aan een lange lijn doen, en als ze niet komt dan kan ik ze binnenhalen net als Missy heeft geschreven. Ik denk voor haar is ook een beloning als ik haar gewoon aai dan is het ook goed, snoep hoeft ze niet.

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

" Soms verlies ik een beetje de moed....ben ik de enige?
"

nee hoor ik ook ;-)

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Bepaalde jachthonden heben een bepaalde knop in hun hoofd en daar kan geen bal tegen op. Het knopje zegt konijn vangen en hoort of zien ze niks mee. Het beste is trainen aan een lange lijn en verschikkelijk veel geduld hebben. Op plekken gaan waar ze geen gevaar oploopt. Er is vast wel ergens een omheind gebied waar ze lekker haar energie kwijt kunnen. Hier ook twee jagers, soms luisteren en soms niet jammer maar daar heb je een jachthond voor. :-)

honden page profiel ria meersschaertria meersschaert 3 doggies

honden foto van ria meersschaert

tja,en veeeeeeeeeeel geduld hebben zeker ;-)

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra


@ Anja
Jou beschrijving past precies bij mijn Kirra. O-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Soms verlies ik een beetje de moed....ben ik de enige? "

Nee hoor Ria, zeker niet!

Mellow heeft haar eerste maanden op straat gelopen met haar broertje, dus ook die belangrijkste eerste periode gemist.
En daarbij wisten we ook niet precies wat voor kruising het was (weten we nog steeds niet, al zijn we er wel bijna zeker van).

Ach, gaat het ooit lukken, dan is dat hartstikke fijn en zo niet, dan niet.
Helaas is hier in de omgeving geen omheind gebied waar ze lekker kan uitrazen, dus dan werkt de Flexilijn van 7 meter prima. En ik ga eens op zoek naar iets wat langer is (meter of 15 ofzo), voor in het bos.

honden page profiel CeesCees 3 doggies

honden foto van Cees

Een hond is een carnivoor (roofdier ) die kun je niet het jachtinstinct afleren dit zit ingebakken in de hersenen van de hond, en dit krijg je er nooit uit.

Toby

www.diamond-fauna.nl

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Kiwi heeft ook nogal een jachtinstict. Ik wandel (nog) niet op plaatsen waar ik weet dat er veel konijntjes lopen. Ze is een keer piepend en gillend achter een konijn aangegaan, dat heb ik liever niet nog een keer.
Ik ben gewoon véél bezig met het 'hier' commando. Maarja het zijn geen robotjes, denk niet dat het er ooit helemaal uitgaat. Gelukkig hebben we hier plek genoeg waar ze wel lekker los kan lopen.

honden page profiel GonnieGonnie 3 doggies

honden foto van Gonnie

Ik denk als je blijft trainen, dat het wel beter wordt...Famke is ook zo'n snuffelaar, met regelmatig stoppen in haar oren....
Ik ben nu steeds bezig met roepen, en als ze komt krijgt ze wat lekkers en mag ze meestal weer "vrij' Verder moet ze af en toe "naast"lopen, wat ook nog niet zo vlot gaat, maar goed, belonen bij goed gedrag, het komt vanzelf goed. Op deze manier hoop ik, dat ze beter gaat luisteren.... O-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

" Ik denk als je blijft trainen, dat het wel beter wordt...Famke is ook zo'n snuffelaar, met regelmatig stoppen in haar oren....
Ik ben nu steeds bezig met roepen, en als ze komt krijgt ze wat lekkers en mag ze meestal weer "vrij' Verder moet ze af en toe "naast"lopen, wat ook nog niet zo vlot gaat, maar goed, belonen bij goed gedrag, het komt vanzelf goed. Op deze manier hoop ik, dat ze beter gaat luisteren.... O-) "


Maar dat ligt bij een boomertje toch wel heel anders dan bij zo'n zwerfhond als die van mij hoor. ;-)

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Ha, ha...hier ook een echte jachthond. Een zelfstandige jachthond nog wel. Ze kan goed los, komt bij mij voor iets lekkers. Maar als ze prooi ziet, dan is het gebeurt met het luisteren. Dus ze mag alleen los, waar geen gevaar is voor verkeer.

En uiteindelijk komt ze altijd bij mij terug.

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

Ik ga vandaag weer alles opnieuw beginnen oefenen …oefenen …en nog meer oefenen . Dus ga ik mijn lange lijn pakken , dummy en mijn enthousiasme. ;-)

honden page profiel marian de waardmarian de waard 3 doggies

honden foto van marian de waard

Hoi Kirra
je hebt een spaanse mix en daar zit 100% zeker podenco bloed in en dat zijn nu eenmaal jagers, daar kun je mee trainen totdat je een ons weegt maar is er echt niet uit te krijgen. Leg je er bij neer en geniet van andere dingen samen doen. Hier al jaren spaanse honden en allemaal hebben ze het, geeft niks als je er maar rekening mee houdt en alleen op veilige plaatsen loslaten idd.

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

hoi Marian

Ik hebt het ook na 2 jaar gezien dat haar sterke jachtinstinct niet zomaar te stoppen is. Een keer heeft ze een konijn gevangen en ze was zo trots en ze heeft dat konijn voor mij voeten neergelegd. Ik vergeet haat blik niet, ze heeft het voor mij gedaan. Ik geniet met haar en ik blijf altijd alert buiten, Ik probeer ook een stap voor haar te zijn. Soms zie ik dat ze helemaal trilt en dan neem ik ze aan de lijn, dan zijn er 100% konijnen in de buurt. Ook zie ik soms als eerste een konijn dan roep ik haar voordat ze er achter aan gaat. En ik probeer haar los te laten op veilige plaatsen maar we zijn schippers dus elke dag zijn we ergens anders en dan weet ik soms niet of het echt veilig is, maar ze moet echt losrennen dat heeft ze nodig. Hele leven op een lange lijn is voor haar geen optie. Misschien toch met oefenen krijg ik ze meer onder controle.

honden page profiel marian de waardmarian de waard 3 doggies

honden foto van marian de waard

eigenlijk geweldig dat ze je zo trots een konijn komt brengen maar ja...wat moet je ermee, bestraffen heeft geen enkel nut, belonen uiteraard ook niet. IK geef dus toch maar een aai over de bol en roep los en loop verder.
Ik heb hier een eind verderop een gebied waar de honden los kunnen, waar niet direct auto's rijden enz. Ze kunnen rennen en zwemmen en helaas ook achter de eenden aan enz. Maar na een half uur rennen en zwemmen zijn ze moe genoeg om weer mee naar huis te rijden en dan gaat het weer een week prima. Zo gauw de neus en oren niet meer op mij gericht zijn gaan we maar weer zwemmen en rennen. De jongere honden doe ik aan een paardenlonge van een meter of 30 want die laten zich nog niet terug roepen en dat vindt ik doodeng. Meestal oefen ik dan door de jonge hond met een korte riem vast te binden aan de halsband van een oudere hond, lekker mee rennen en als ik dan de oudere hond roep komt de jonge automatisch mee terug, de hemel in belonen en veel lekker koekjes doen dan wonderen en al snel mogen ze dan ook los.
Veel succes met trainen met je hond want al leren ze er misschien niet mee wat je wilt bereiken, het is wel een leuke bezigheid om samen met je hond te doen.
lijkt me heerlijk op een schip maar met een jagende hond misschien niet ideaal....misschien een wel luisterende hond uit het asiel halen ofzo?????

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

@Marian

Bedankt voor jou informatie maar ik wil geen andere hond van asiel nemen die beter luistert, ik heb nu Kirra en ben ik met haar heel blij ik loopt heel veel km met haar, net ben ik terug van een wandeling van 12 km en bij die laatste km heeft ze een konijn gezien en wilde ze er achter aan, maar gelukkig heb ik ze aan een lange lijn van 15m gehad. Ik liep vandaag ook over een dijk rechts en links water dus kan ze niet zo makkelijk weg en daar waren ook geen konijnen te zien. Ik heb met haar geoefend komen en zitten van afstand als een fietser voorbij komt en ook wachten tot 100m afstand en het gaat super goed ze heeft alles gedaan wat ik wil en ook het contact was goed maar ja, daar waren geen konijnen. En ook een paar keer zoekspelletjes gedaan en het ging ook heel goed. Toen ik terug liep naar ons schip die laatste km naast een bos begon ze te trillen omdat ze konijnen geroken had en dan kan ik haar roepen maar dan komt ze niet, ja als ik haar binnen haal met die lijn. En als ze bij mij is dan alleen lichamelijk en met haar hoofd is ze ergens bij konijnen. Dan krijg ik geen contact met haar het is alsof ik niet besta.

honden page profiel KirraKirra

honden foto van Kirra

Ik snap niet dat ze na 12 km lopen en rennen en spelen nog zin heeft om achter konijnen aan te hollen. Waar haalt ze die energie vandaan. ? ;-) ;-) ;-)

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

" Ik snap niet dat ze na 12 km lopen en rennen en spelen nog zin heeft om achter konijnen aan te hollen. Waar haalt ze die energie vandaan. ? ;-) ;-) ;-) "

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Sorry, ging niet helemaal goed.

Een jachthond zal het nooit opgeven.

En als jij ook twaalf kilometer mee rent, looptben speelt, hoef je gelijk niet meer naar de sportschool! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "help mijn hond heeft jachtinstinct !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Dure inentingen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^