Iemand tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JudithJudith

honden foto van Judith

Hoi allemaal.

Gisteren was ik toevallig bij de poelier. Hier zag ik een vriezer vers voer liggen. Nu geef ik onze hond altijd brokken omdat wij de ruimte in de vriezer missen en de ruimte in huis missen voor een vriezer erbij.
Nu dacht ik, dit kan ik wel meenemen, dan krijgt hij 1 tot 2 keer in de week vers... Er lagen heel veel verschillende dingen, van pens, kip, en weet ik wat allemaal nog meer.
Ik heb een bak gemalen pens meegenomen, maar weet eigenlijk niet zo goed hoe en wat. Hetbis nu aan het ontdooien en ik wil het morgen graag geven. Het is een bak van 500 gram. Moet ik dit verdelen over de hele dag? Is dit te veel? Te weinig? Moet ik aanvullen met brokken?
Nero is 5 maand en weegt ong. 13 kilo, het is een Heidewachtel. Met brokken zit hij op ong. 250 gram op een dag. Is alleen pens wel voldoende of zitten hier niet genoeg voedingsstoffen in?
Ik ben van plan hem 1 tot 2 x in de week vers te geven... En dan steeds wat verschillend.. Ze hebben ook vers compleet.

Nou, ben benieuwd naar jullie hulp/tips!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PasQPasQ

honden foto van PasQ

Pens is af en toe prima, maar dit moet je niet te vaak geven want dit werkt op de darmen. Als je vers vlees voert, moet je meer geven dan wanneer je brokken voert. Wij voeren Carnibest en andere vleesmixen, en daarbij is het advies:

Volwassen honden: 20 - 30 gram vlees per kilo lichaamsgewicht

Pups: 40 - 60 gram vlees per kilo lichaamsgewicht.

Wij geven onze pup van ongeveer 12 KG nu rond de 500 gram vers vlees per dag, verdeeld over 2 keer. Het is een kwestie van aankijken, ik zou beginnen met 50 gram X 13 KG lichaamsgewicht = 650 gram vlees per dag. Ik zou dit dan over 2 a 3 maaltijden verdelen.


Let wel op met brokken en vlees op dezelfde dag, ivm de vertering moet er minimaal 8 uur tussen zitten! (brokken heeft een andere vertering in de maag dan vlees!)

Vlees compleet is trouwens een vlees variant waar alle nodige stoffen inzitten. Wij geven hier af en toe wat extra groenten voor de vitamines wanneer ze geen complete vleesmix krijgen. Maar in principe is dit niet iedere dag nodig. Succes!

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

Je kunt het half ontdooien en dan in twee stukken snijden, de ene helft kun je dan voeren op een dag, en de andere helft weer terug invriezen.
Als je je hond op 1 dag ineens 500 gram pens gaat geven, heb je kans op diarree omdat pens laxerend kan werken. Je kunt dat het beste combineren met gemalen kipkarkassen bijvoorbeeld, omdat de botten ervoor zorgen dat de ontlasting vast blijft.

Je mag gemalen versvlees gewoon mengen met brokken, die 8 uur tussen de maaltijden is nergens voor nodig.
Dat is nml al jaren achterhaald, toch blijft dit heel hardnekkig geadviseerd worden omdat mensen het niet los kunnen laten.
Gewoon proberen is geen probleem, en mocht je merken dat je hond ervan gaan braken of diarree krijgt (gebeurt zelden), dan doe je het gewoon niet meer. Zo simpel kan het zijn.

Onze honden krijgen alledrie geregeld brok met kvv door elkaar in 1 bak, en geen van drieën heeft er ooit last van gehad.
Ik geef er soms zelfs een barfhap bij (zoals kippenrug) en ook dat gaat hier prima, hoewel ik dit niet adviseer omdat er honden zijn waarbij dit fout kan gaan en daardoor verstoppingen (in het ergste geval zelfs perforaties) kunnen ontstaan.
Je moet je hond en de vertering van je hond erg goed kennen om te weten of dit goed zal gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: één jaar vandaag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^