wat moet ik hier nou mee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

sorry als het verkeerd staat.

renske is in januari loops geweest en laatst is het onderwerp sterreliseren weer aan bod geweest. mijn moeder kwam direct met het (tegen) argument dat renske geen nestje meer zou kunnen krijgen daarna. ik dacht dat we samen al besloten hadden dat renske geen nestje zou krijgen, maar zij denkt er dus duidelijk anders over. renske is een kruising en niet getest. hoe graag ik ook een nestje van haar zou willen is het gewoon niet mogelijk. ze is ten eerst dus niet getest en ten tweede geen rashond. mijn moeder zegt dat we best alle pupjes mogen houden als we er geen baasje voor kunnen vinden, maar het is gewoon niet realistisch. ik ben 15 en heb dus helemaal niets te zeggen over een sterrilisatie ofzo en ik weet echt niet meer wat ik hier nou tegenin kan brengen. aan de ene kant wil ik heel erg graag een nestje en aan de andere kant weet ik dat het fout is. mijn moeder lijkt maar niet te begrijpen dat, omdat renske niet getest is, al haar pupjes dus enge ziektes als kooikerverlamming of von willebrands disease zullen krijgen. mijn vader vind het allemaal wel goed en mijn broertje is nog enthousiaster dan mijn moeder (ook al weten ze beiden dat ze nog anderhalf jaar moeten wachten). mijn moeder heb ik helaas laatst ook betrap toen ze ging kijken naar dekreuen en hun testresultaten enzo.

ik heb nu echt geen hulp aan mensen die zeggen: je bent een slecht mens omdat je nu dus een br**dfokker bent. ik probeer mijn moeder juist tegen te houden.

kan iemand mij helpen?
P.S. geld is niet echt een probleemt.

groetjes van mij en renske

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat moet ik hier nou mee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

aj das vervelend. Misschien dat je moeder eens mee moet lezen met een topic over niet-verantwoord fokken? Ik vind het juist supergoed van jou dat jij je er voor in wilt zetten om niet met Renske te fokken omdat zij al een kruising is en ongetest. Helaas kan ik zo 1, 2, 3 geen oplossing er voor aanbieden. Ik zou er over blijven praten, maar dat zal wel lastig zijn, omdat je natuurlijk 15 bent en Renske onder de verantwoording van jou ouders valt.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Wat een moeilijke situatie.
Een nestje is erg leuk, maar het is ook veel werk.
En er kunnen dingen fout gaan bij de bevalling.

Ik zou zelf voor sterilisatie kiezen.

Maar als je moeder écht een nest wil en als geld geen probleem is, Waarom laten jullie Renske dan ook niet testen?
Want dat is ook mogelijk.
En je moeder is opzoek naar een geteste dekreu toch?

Maar misschien kunnen jullie ook even met de Dierenarts gaan praten hierover. Veel dierenartsen zijn ook tegen het fokken met ongeteste honden.
De dierenarts kan goed uitleggen wat er allemaal fout kan gaan tijdens de zwangerschap/bevalling en wat de voordelen van sterilisatie zijn.

Succes.


honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

pfff lastig =O

kan iemand anders het misschien uitleggen. misschien iemand van de dekreuen?

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

mijn moeder begrijpt niet helmaal wat die testen nou toevoegen aan renske. zij heeft het idee dat ze wel kan zien dat renske gezond is aan de buitenkant. ze wil wel een geteste reu omdat ze die niet kent.
een nestje van een kruising? volgens mij is dat gewoon not done. en tja onze dierenarts... die doet alleen wat goed is voor zijn portemonee. daar heb ik dus ook niet veel aan

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

een artikel laten lezen over de testen? desnoods legt iemand dat hier even uit???

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Knap dat je je niet laat meeslepen door het hele 'puppy-gebeuren'. Laat je moeder anders hier even meelezen.
Mijn teefje is het resultaat van fokken zonder erfelijkheidstesten. Ze is drie jaar en al drie keer geopereerd aan dezelfde knie. Een lange lijdensweg met veel pijn voor haar en ze mankt nog steeds.
Dit wil je toch niet op je geweten hebben bij al die lieve pups? Wetende dat de kans groot is dat ze iets mankeren en onder het mes moeten?
En dan nog maar te zwijgen over het risico voor de moederhond. Zou je broertje nog juichen als hij weet dat de kans bestaat dat er iets ernsig mis kan gaan met haar?
Daarbovenop zitten de asiels al vol met pretnestjes. Hopelijk komt ze snel tot betere inzichten.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie 3 doggies

honden foto van Dali en Jolie

Misschien zou je je moeder wat ervaringen over de desbetreffende ziekte's kunnen laten lezen?
Het verdriet wat hiermee gepaard gaat zal je moeder toch vast wel haar ogen laten openen.

Als je moeder daardoor zou besluiten jullie hondje te laten testen heb je al heel veel gewonnen denk ik.

Heel bijzonder dat jij als 15 jarige zo'n verantwoordelijke kijk hierop heb ;-) ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

" en tja onze dierenarts... die doet alleen wat goed is voor zijn portemonee. daar heb ik dus ook niet veel aan "


Sterilisatie is goed voor zijn portemonnee toch?? O-)
Dus misschien kan hij je moeder wel overhalen ;-)

Maar het is inderdaad een lastige situatie... Jammer dat je moeder vindt dat testen niets toevoegen... Misschien kun je haar een lijst geven met alle erfelijke ziektes die voorkomen bij de Kooiker en het andere ras waarmee Renske gekruisd is?
Misschien opent dat haar ogen.

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

@ uma.

renske is gekruist met een cavalier... ik geloof niet dat we zoveel printerinkt in huis hebben. mijn moeder heeft de lijsten wel vaker gezien. ik duw ze wel vaker onder haar neus. het probleem is dat de meeste ziektes redelijk vroeg te merken zijn en omdat we niets zien het lijkt of renske dus ook niets heeft.

over het laten lezen van die andere berichten op bijv HP: mijn moeder gelooft heilig in 'dat gebeurt echt niet bij ons hoor' .

honden page profiel DesiréDesiré 3 doggies

honden foto van Desiré

Renske zou ook nog drager kunnen zijn van de ziektes en dat zie je echt niet hoor, behalve dan aan de zieke pups wat je misschien ook pas wel op latere leeftijd achter komt dan.

Vindt het heel knap van je dat je je niet laat mee slepen eng oed nadenkt over alles ;-) zelfs ik zou daar nog wat van kunnen leren.

Mocht je moeder echt een nestje willen dan zou ik Renske zeker laten testen en een getest reutje nemen. Zelf heb ik ook een kruising waar ik al 2 jaar over loop te denken om een nestje, dekreutje aangeschaft (blijft hier ook gewoon wonen) maar door dit forum pas in gaan zien over de erfelijkheids testen (dierenarts had tegen mij gezegd dat er bij deze hondjes niet echt ziektes voorkwamen wat ik klakkeloos aanpakte als waar zijnde). Gelukkig is ons teefje nu niet zwanger en kunnen wij alsnog gaan testen mochten we besluiten het nog een keer te proberen, al denk ik dat dat niet gebeurt en ze aankomend jaar geholpen gaat worden.

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

eventjes een vraagje: als ik mijn moeder zo ver zou krijgen renske te laten testen voor de verplichte testen van beide van haar rassen. zou het dan wel of niet een verantwoorde fok zijn. (ik krijg mijn moeder toch niet zo ver, maar ik wil het gewoon eventjes weten)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat je zou moeten den is uitzoeken waar ze op getest kan worden (van alle rassen die in je hond zitten en welke erfelijke afwijkingen daar in die rassen voor komen) en dan vooral opzoeken wat die erfelijke afwijkingen inhouden.

Laat je moeder dat lezen en kijk of ze dan nog zo enthousiast is.

vWD op zich is niet zo erg, maar wel als je hond drager is en de reu ook een drager is. Dan krijg je pup die leider zijn. Leider betekend bij vWD dat het bloed van de hond niet stolt als die een wond heeft, daar bloed je hond dus aan dood. Of een hond drager is zie je alleen door te testen (die testen worden via DNA in duitsland gedaan bij Laboklin). Bij drager heeft je eigen hond er geen last van.

Zo zou je dit bij meerdere erfelijke afwijkingen moeten uitzoeken, ik denk dat je ouders minder enthousiast zijn als blijkt dat de pups erg veel kunnen krijgen, juist door Renske een nestje te laten krijgen.

Ook moet je erbij vertellen dat je ouders voor de kosten op moeten draaien als de pups (ook bij de nieuwe eigenaar) wel een afwijking blijkt te hebben, erfelijke afwijking, maar ook aangeboren afwijking. Dit kan dus erg hoog in de papieren (geld) gaan lopen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" het probleem is dat de meeste ziektes redelijk vroeg te merken zijn en omdat we niets zien het lijkt of renske dus ook niets heeft.
"


Dit is dus juist niet het geval. een hond kan aan de buitenkant volledig gezond lijken, maar vreselijke erfelijke afwijkingen hebben, die de pups dus wel krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat moet ik hier nou mee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zo'n spijt.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^