Kooikerhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NatashaNatasha

honden foto van Natasha

Wie heeft er hier allemaal een kooikerhondje? Kunnen jullie hier eens wat neertypen waarom je het zo'n geweldig hondje vindt?? En zijn er ook mindere kantjes aan je kooikerhondje??
Ben dit ras op het web tegengekomen en dit lijkt me wel een zeer leuk hondje! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kooikerhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Wij hebben al bijna 15 jaar een kooiker hondje.
Zijn erg lief sociaal en heerlijk om mee te werken.
Onze kooiker is ook in de 15 jaar nooit ziek geweest.
Sterke hondjes.
Ik heb trouwens nog de ouderwetse kooiker klein formaatje.

Liefs Jo

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Ik heb een kruising kooiker maar zijn karakter is helemaal kooiker. Hij is ontzettend trouw en lief naar ons, maar van vreemden moet hij niets hebben. Hij kan ook echt van hem afhappen als ze te dichtbij komen. Hierin moet je ze goed begeleiden want er zijn heel veel kooikers die problemen hebben Kiik maar eens in het gastenboek van www.kooikerhondje.nl
Dit vind ik en groot nadeel. Verdiep je er goed in want het zijn best pittige hondjes. Ook kan de mijne niet met vreemde honden maar ik moet er wel bij zeggen dat hij een hele slechte socialisering heeft gehad, neem je een pup dan moet je hier echt goed op letten!!

Gr. Elize

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Wij hebben heel vroeger een Kooikerhondje gehad van "uit het wilgenbosch", en het was een supermooi beestje maar idd heel erg Kooiker. Erg eenkennig. Maar een baas. Niet goed met kleine kinderen. Niet goed met vreemden. Met andere honden geen probleem maar het was geen hond die je in een gezin kon hebben. Dus let daar wel op. Ze zijn super mooi, lief tot op bepaalde hoogte maar ook niet direct een allemansvriendje, ook niet binnen ons gezin. Hij tolereerde mijn zus en mij maar de enige echte baas was mijn vader. Mijn moeder was leuk omdat hij die om zijn pootjes kon winden wanneer het hem uitkwam. En dat was eigenlijk altijd wel ... O-)

honden page profiel NatashaNatasha

honden foto van Natasha

Ze moeten dus wel erg goed gesocialiseerd worden? Kan je er een sociale hond van maken of zblijft dit echt in het karakter zitten dat ze nogal teruggetrokken zijn naar vreemden toe?
Is het een hond wat je goed kan leren om los mee te lopen? (het zo leuk zijn moest 'mijn' hond mee los kunnen lopen tijdens mijn buitenritten te paard) Zijn het blafferige honden of slaan ze enkel aan als ze echt denke dat er onraad is? Kunnen ze goed alleen blijven (als dit op een goede manier wordt aangeleerd) of blijven ze hier, ondanks training, toch moeite mee hebben?
Veel vragen hé O-) , maar het Kooikerhondje (en ook het Markiesje) spreken mij erg aan.

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Dat naar vreemden toe zit echt in het karakter van de kooiker, daarom durf ik hem ook niet los te laten. Rennende kinderen,fietsen, paarden, overal wil hij achteraan. Natuurlijk is dit te trainen maar dat kost echt heel veel tijd. Ik train al zo oud als hij is en het blijft moeilijk!! Ook hebben ze echt 1 baas. De rest van het gezin accepteren ze maar moeten niet teveel toenadering zoeken. Ik zou voor een ander hondje gaan want je weet gewoon niet wat je treft met een kooiker, en tuurlijk kun je geluk hebben en een sociaal hondje treffen maar ik zou voor een tweede keer nooit voor een kooiker gaan, ook al hou ik ontzettend veel van Spikey!!!!!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Ik kan niet anders dan het met Elize eens zijn. Als je de Kooiker kijkt in zijn natuurlijke omgeving en waar ze voor gefokt werden van oorsprong (werken in de eendenkooi) dan weet je al dat het hondjes zijn die willen werken. Dat ze een baas hebben waar ze alles voor doen en dat ze niet zo heel erg sociaal zullen zijn omdat ze dat niet kennen en niet hoeven te kennen in hun werk.

Wat is hun werk? Het lokken van de eenden ... Ze lopen voor en achter langs de schotten langs het water en door hun verschijning en de kleurverschillen met de platen op hun lijf lokken ze de eenden zo de kooi in. Dat is het werk van de Kooikerhond van oudsher. De hondjes komen daarbij weinig in contact met mensen. Ja de baas en daar werken ze voor. Maar dat is idd een baas.

Onze Kooikerhond is uiteindelijk ook bij een Kooiker terecht gekomen. Hij heeft zijn werk uitstekend gedaan en kon goed in de roedel leven maar had echt maar een baas en daar werkte hij voor. Sociaal is hij nooit geworden terwijl wij er alles voor gedaan hadden, maar het werkte gewoon niet. Bij die andere baas ging het uitstekend omdat hij gewoon zijn werk deed en daar ook maar echt een baas had. Hij leefde niet meer in huis maar in de roedel bij de eendenkooi. Blaffen deed hij ook altijd op alles, wilde ook overal achteraan en echt los mee laten lopen konden wij hem ook nooit. Je loopt toch meestal in drukkere omgevingen ... en dat was geen doen met hem.

Op het laatst dat wij hem hadden durfde onze visite niet meer gewoon hun handen langs hun lijf te laten hangen als ze bij ons binnen kwamen. Bang dat hij er in ging hangen. Maar goed, wij hadden toen een druk gezinsleven, druk sociaal leven en kwam heel veel volk over de vloer. Ik wil hiermee overigens niet suggereren dat Kooikers geen leuke hondjes kunnen zijn want het kan wel degelijk. Maar dan moet je heel goed weten uit welke lijn je een Kooikertje zou kopen. En qua karakter is en blijft een Kooikertje een hondje wat uiteindelijk altijd maar een baas zal hebben.

Het Markiesje ken ik niet van karakter maar Marit geloof ik van hier het forum heeft er toch een? Vraag haar eens wat dingen. Zij zal je graag alles over het Markiesje vertellen.

honden page profiel NatashaNatasha

honden foto van Natasha

Hmmm, als ik dit allemaal zo lees is een Kooikerhondje toch niet echt wat ik zoek precies ... Ik heb dan wel geen gezin (kinderen) en dat komt er ook niet, dus dat zou het probleem nog niet zijn, maar dat asociale dat in het ras zit baart me wel wat zorgen. Mijn hondje moet immers mee naar stal kunnen enzo en daar zijn nog honden en mensen uiteraard ... Ik ga wel nog contact opnemen met fokkers om het ras beter te leren kennen maar ik hou jullie reacties toch indachtig!

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Succes met het zoeken naar een leuk hondje :-D

honden page profiel ......

honden foto van ...

Als ik dit zo lees hebben wij vroeger echt geluk gehad met onze kooikershond.....!!!

Een schat van een beestje...
Mensen hadden hem als pup achtergelaten bij AH...

Ik was toen 9 weken oud... hij hield de wieg in de gaten... en zodra ik begon te huilen.. ging hij op zn achterpootjes staan kijken, wat er aan de hand was....

Ook later voelde hij perfect je stemming aan... en als je verdrietig was.. kwispelde hij hard.. en kwam hij op je schoot... en likte je tranen af...

Hij deed veel dingen vanzelf... heel slim... zo had hij zichzelf aangeleerd, dat als mn moeder de tafel dekte.. hij zelf al in de keuken ging zitten... en pas weer kwam als we klaar waren met eten....

Dominant was hij niet... maar enige dominante trekje was... dat hij zn poot optilde,... en eigenlijk was het een ZIJ! :-D kwam mn moeder pas achter toen ze loops was....!!!

honden page profiel GerdaGerda

honden foto van Gerda

Wij hebben ook een Kooiker.
Hij wordt volgende maand 1 jaar/

Alles wat ze over een kooiker zeggen, zoals eenkennig, niet met kinderen kunnen, kunnen bijten...

Nou daar hebben wij geen last van.
Kjell is een echte allemans vriend.
Dol op kinderen.

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

@Gerda,

Blij te horen dat het ook anders kan met de Kooiker maar daar wil ik wel even bijzeggen dat wij met onze Remco ook van al deze problemen geen last hadden tot hij een jaartje of drie was geworden.

Er was niets bijzonders gebeurd maar vanaf zijn tweede jaar is hij zelf gaan veranderen. Heel langzaam aan, heel sluipend zodat je het pas in de gaten had toen het eigenlijk al in zo'n erge mate aanwezig was dat we er niet meer omheen konden. We hebben toen nog echt vanalles geprobeerd, van cursussen tot gedragstherapeuten, tot fluisteraars en weet ik veel wat nog meer ... maar het heeft niet meer mogen helpen. Helaas!

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Gerda

Blij om te horen dat jullie daar geen last van hebben :-D

Ikzelf heb wel problemen met Spikey, de eigen kinderen is hij gek mee, vriendjes die hier vaker komen ook, maar degene die hij niet kent moet hij niet.. En als je op internet googelt dan kom je heel veel verhalen tegen over de kooiker! Mooie beesten, heel lief en trouw naar ons maar voor anderen is hij echt niet 'aardig' en dat is nog zacht uitgedrukt! Ook wj hebben er al gedragstherapeuten bij gehad en curcussen, alles al geprobeerd!! Nou moet ik zeggen dat het momenteel aardig gaat maar ik zal hem dus nooit en te nimmer vertrouwen kunnen. Eerlijkheidshalve moet ik er ook bij zeggen dat de combi met een jack russel ook niet ideaal is :'(

honden page profiel NatashaNatasha

honden foto van Natasha

Dat eenkennige baart me wel wat zorgen. Denk niet dat de Kooiker dan een ras voor mij is aangezien de hond ook met een uitlaatservice moet meekunnen of bij een vriendin en haar hondje enkele uurtjes moet kunnen blijven, ik werk immers 4 van de 7 dagen en om de hond dan altijd alleen te moeten laten ... nee dan liever een socialere hond die het leuk vindt om ook door anderen opgepast te worden.

honden page profiel GerdaGerda

honden foto van Gerda

@ iedereen die een kooiker heeft.

Hebben jullie een hondje met een stamboom?
Hetty heeft het dus niet. Maar je hebt er natuurlijk ook een heel anders ras door heen zitten.

Wij thuis zijn van mening dat de kooikers MET stamboom heel anders zijn dan een hondje zonder.

De kooiker verreneging kijkt allleen hoe de hond er uit ziet, of de bouw goed is enz enz.
Als dat allemaal klopt dat mag het reutje een dek hengst worden. ;-)
Met het teefje natuurlijk het zelfde.

Alleen wat krijg je. Het karakter van een hondje is o zo belangrijk. En daar kijken zo niet naar.
Als je alleen maar blijft fokken met honden die eenkennig zijn, dan blijft het ras eenkennig.

Het leuke is ook. Dat de Kooiker verreneging de stamboom heeft dicht gedaan. Dus wij met onze kjell mogen geen stamboom meer aanvragen. Omdat het niet meer kan door hem zelf.

Wij zelf hebben ook geen stamboom. 1 min opunt van onze Kjell is dat hij erg dominant is. Hij neemt zo de leiding over van de roedel als niet niet oppas.

honden page profiel NatashaNatasha

honden foto van Natasha

Ik heb eens contact opgenomen met een fokker van dit ras. Zij zegt dat de terughoudendheid inderdaad iets is wat echt in dit ras zit, maar niet bij alle honden naar voren komt. Zo heeft zij 7 Kooikers waarbij bij slechts eentje dit gedrag naar voren komt. Het zal er misschien inderdaad al van afhangen uit welke lijn je hondje komt??

Wel spijtig dat de vereniging zoveel rekening houdt met het uiterlijk maar niet met het karakter. Dit vind ik eigenlijk best wel raar?

Bep Blaauw-Bosveld (Gast)

Wij halen Joey op(kooikerhondje) 1 september a.s. ik kan bijna niet wachten. Hij is geboren op 22 juni 2009. :-)

honden page profiel profiel verwijdertprofiel verwijdert

honden foto van profiel verwijdert

een kooiker vind ik een aparte hond, ze hebben een speciaal karakter-ik vind het echt een hondje waar je veel activiteiten
mee kan doen-het is geen gezelschaps-hond, maar een werkhondje en daar moet je van houden.
ik heb ze gezien op de hondententoonsteling en op de kooiker-
doe dag van de rasvereniging, mijn indruk was dat ze gewoon heel goed hun best willen doen voor het baasje-apporteren, agility dat vind een kooiker prachtig.
een werkhondje in een praktisch formaat-en gewoon lief.

Jos (Gast)

Wij hebben een kooiker van 1,5 jaar.
Zitten er mee op cursus, kan goed met andere honden overweg. Daarbij is ze wel allermans vriend en kan goed omgaan met kleine kinderen.

klerk (Gast)

Hoi Natasja.

Ik ben net nieuw op dit forum.
Kijk eens op mijn web site. En lees de verhalen van de nieuwe eigenaren bij pups. Misschien krijg je dan een positief gevoel bij de kooikerhond. Groetjes Gerry Klerk

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

@Gerda nog even ... De Kooiker die wij vroeger thuis hadden was wel degelijk een Kooiker met stamboom. Hij heette volledig "Remco uit 't Wilgenbosch".

Maar ik praat nu dan wel over jaaaaaaren geleden ... zeker wel een 14 jaar terug al. Dus er zal intussen best veel veranderd zijn neem ik aan. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik Kooikertjes nog altijd leuke honden vind maar dat ik ze zelf niet meer heel snel zal kopen. Wij hebben gewoon pech gehad met onze Remco. Maar hij had wel degelijk een stamboom. En hij was een prachthond om te zien.

honden page profiel Koen JKoen J

honden foto van Koen J

Hoihoi,

Kooikerhonden zijn echt geweldige honden!
Ikzelf heb (bij mijn vader) een piraatje, dus één oog met bruin haar en één oog met wit haar.
Ze is echt een geweldige hond. Ze is altijd blij om haar baasjes te zien. Ze speelt fanatiek mee met wat dan ook. In tegenstelling tot de meeste kooikerhondjes is onze Donja echt een allemansvriend. Iedereen, jong en oud, man of vrouw, mag haar aaien zoveel als je wilt. Ze heeft het alleen niet zo op grotere honden...

Groetjes!

Liliane (Gast)

Ik wil even reageren op dit topic.
Het is zeker niet zo dat er bij de vereniging niet naar karakter wordt gekeken. Om te kunnen fokken moet je zelfs een gedragsverklaring aanvragen. Toegegeven, die krijg je als je hond zich netjes in de ring gedraagt en is niet zo iets als een MAG-test. Maar er is wel iets!
Wij hebben al sinds 1984 kooikerhondjes, dus hebben wel wat ervaring.
20 jaar geleden waren de karakters echt wel anders dan nu. Je had toen veel meer angstbijters dan nu.
Er is dus door de fokkers wel degelijk op karakter gefokt.

Een kooiker is een fijne hond, maar niet voor iedereen geschikt.
Leergierig, werklustig, maar ook flink eigenwijs. Als jij niet de baas bent zal hij het wel worden. Maar heb je hem goed in de hand dan zijn het gouden honden. Ook in een gezin met kinderen (ik heb 2 zoontjes van 4 en 6 jaar!).

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik ken twee kooikerhondjes en moet zeggen dat ik veel herken in wat hier gezegd wordt. Je moet echt een baas zijn, en het zijn sociaal niet de makkelijkste honden. Je ziet vaak dat kooikers herplaatst moeten worden omdat ze niet met kinderen overweg kunnen, daar moet je niet aan denken :'(

Zelf heb ik net zoals Marit en Kris een Markiesje. Uiterlijk zijn er veel overeenkomsten, Markiesjes zijn kleiner en fijner en natuurlijk zwart. Maar qua karakter zijn er veel verschillen. Ik heb mijn hond moeten leren minder sociaal te zijn. Als ik 's avonds door het park liep en er zaten wat ongure types op het bankje te blowen en/of te drinken dan rende hij er naar toe en sprong het liefst op schoot, niet echt fijn.
Ze zijn wel leergierig maar minder heftig dan Kooikerhondjes. Omdat het geen werkhondjes zijn kunnen ze ook wel een keer een dagje minder. Mijn hondje kan vrij eigenzinnig zijn, ik weet niet of alle markiesjes dat hebben. Het is een heel zachtaardig, sociaal en een vrij leergierig en actief ras.

e.olde scholtenhuis (Gast)

ik herken zeer veel in de verhalen dat de kooikerhond geen allemansvriend is.We hebben zelf ook een kooiker die bijna twee is nu,in het begin had die nog niet de eigenschappen van wat die nu vertoond,zoals proberen te happen naar andere mensen op straat of die hem nu aan willen halen of toevallig zomaar voor bij lopen .Ook het kammen is een ramp met de borstel gaat nog wel ,maar zo gauw je met de kam komt dan is het happen en grommen geblazen.We hebben geen kinderen en voor ons zelf is die verder wel lief.

heel oud kooikershondje:al 16 jaar en 5 maanden (Gast)

Veel verschillende dingen lees ik hier over de kooiker.
Zelf heb ik onze kooiker nu al ruim 16 jaar!
Als klein pupje "vond" zij mij!
Ik wilde mijn auto instappen op 1 januari 1994 en daar sprong ineens een heel klein diertje tegen mijn been.
Ik had het niet gezien, maar voelde het ineens en schrok even: wat gebeurt me nu?
Geen eigenaar te zien... Na veel zoeken bleek ze tegenover de vindplaats te wonen: ze was ontsnapt en net 4 maanden oud.
De "eigenaar" wilde haar wel kwijt en ik kon haar voor 400 gulden kopen zei hij.
Ze plaste overal in hun huis, maar niet in het huis van de buren waar ze 1 weekje gelogeerd had.
Hm.... merkwaardig dacht ik.
Ik vroeg bedenktijd en toen ik onverwachts terugkwam om nogmaals te kijken naar het kleine hondje, bleek het inderdaad helemaal onder de plas te zitten en stonk heel erg.

In hun huis was al een collie, twee katten, een kindje van 2 jaar en een baby, een vader die net een ongeluk gehad had en een moeder die het niet aankon.
Het was zo'n lief klein ding dat we besloten het te kopen. De eigenaar bracht haar zelf en terwijl deze uit ons huis vertrok, plaste ze meteen in onze kamer en dat was tevens de laatste keer! We reageerden rustig en lieten haar regelmatig uit en ze werd al snel de lieveling van de straat en het park.
Overal was ze welkom en speelde met ieder hond in het park en bos. Ze daagde ze speels en sociaal uit en als ze niet naar hun baasje luisterden, bracht zij hen als het ware naar ze terug!
Met rustige stem vertelden we haar wat we van haar verwachtten. We hoefden onze stem niet te verheffen. Ze is volledig open en in staat met mij te communiceren zonder woorden.
Mensen die dat meemaken staan er versteld van.
In ons gezin waren de kinderen 15,17 en 19 jaar oud. Bij kleine kinderen houd ik haar extra in de gaten, daar ze het niet fijn vindt verrast te worden en een waarschuwende hap kan geven.
Ook toen ze ouder werd vond ze onbekenden niet zo leuk en kan ze ook een waarschuwende hap geven en had ze het een tijdje niet meer zo op grote honden.
Ze zwom altijd graag en was vrolijk en rustig. Nu is ze een oude dame en is wat doof, wat slechterziend. Ik had niet verwacht haar nog zo lang in huis te hebben. Ze werd zwaarder nadat haar baarmoeder op 8 jarige leeftijd verwijderd werd en ze in de overgang kwam. Ook door het eten van brokken werd ze veel te dik. Ook al bewoog ze veel en kreeg ze weinig.
Afgelopen zomer werd ze ernstig ziek, ze leek dood te gaan, had op veel plaatsen bloedgepoept, ze kon niet veel meer en namen we als het ware afscheid van haar. Veel mensen zeiden: geef haar toch een spuitje. Ze werd incontinent. Ik gaf haar kleine beetjes eten en veel liefde en liet haar vaak even naar buiten gaan. Ze knapte weer op!! Ze was nog niet klaar met haar leven. Daarna is ze nog 2 keer heel ziek geweest, maar nu is ze echt helemaal opgeknapt en lijkt weer een hele jonge meid! Niks incontinent, blij en fit. En nog lang niet klaar om te gaan. En alle zwellingen zijn spontaan verdwenen!
Zij krijgt geen brokken meer. Die kreeg ze een tijdje, maar daar werd ze dik en ziek van. Ik kook voor haar een potje eten mee, wat vlees en rijst en groente. Heel haar leven kreeg ze geen onnodige inentingen, alleen rabies, die verplicht was voor het buitenland. Ook al zwom ze overal: ze bouwde haar eigen weerstand op en kon overal tegen. Waar ze heel gevoelig voor is zijn emoties, iemand die erg boos of onrechtvaardig luid reageert, kan haar letterlijk ziek maken. Dat heb ik wel ervaren ondertussen. Maar die laat ik er ook niet meer bij!
Ik ben heel dankbaar voor deze lieve en gevoelige wijze hond, die mij nu al ruim 16 jaar trouw is!

Is dit de oudste nog levende kooiker?

Toska

honden page profiel Elize, Nikki, Wodka en Tommy Elize, Nikki, Wodka en Tommy

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Wat een mooi verhaal Toska!! Ik weet niet of ze de oudste is maar geniet nog maar lekker van haar!!!!

Gr. Elize

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Ik denk niet dat deze de oudste nog levende kooiker is, regelmatig lees ik bij de overleden kooiekrhondjes 17 of 18 jaar. Maar ruim 16 jaar is zeker al oud! Fijn dat je er zo lang van kunt genieten.
Mijn oudje is nog 'maar' 13,5 jaar.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Hallo, ik loop volgens mij wel een beetje achter de feiten aan, want dit forum is al dik van vorig jaar. Maar toch wil ik mijn verhaal hier neerzetten als jullie dat goed vinden?! Ook wij hebben vanaf april 2009 een kooiker. Wat een geweldige hond. Hij is superlief voor ons. Geen sloper, geen agressie. Maar....idd geen allemansvriend. Hij bijt niet, maar hij gaat op de loop. Vooral mannen moet hij niet. Terwijl het zelf ook een (stoere) man is!! Hij luistert supergoed, als hij zin heeft!!! Vreemde honden moet hij niet. Hij kijkt niet de kat uit de boom, maar hapt er meteen lustig op los. Honden die hij kent vindt hij geweldig. Hij is gek op onze katten, zij wat minder op hem. Maar vooral voor onze kinderen is hij heel lief. En dat is het belangrijkste. Hij blaft, maar niet zo dat we er gek van worden (onze vorige keeshond blafte net zoveel als dat hij adem haalde...)Ik las hier het verhaal van Toska. Nou, ik hoop dat wij net zolang van onze Sil mogen genieten als zij van haar kooiker doet.
Groetjes Jacq

Linda Meijer (Gast)

Hallo allemaal!
Onze kooiker Paddy hebben we vorig jaar (3/2009) moeten laten inslapen. Kapot van verdriet riepen we toen(ik woon samen met mijn zus) dat we nooit meer een hond wilden. Eind 2009 begon het toch weer te kriebelen en ja hoor, jullie raden het al, sinds 4 dagen hebben we weer een hond; een Kooiker wat anders! We zijn zielsgelukkig maar ook dodelijk vermoeid! Op een of andere manier schijn je toch weer te zijn vergeten hoe zwaar die eerste dagen, weken.....maanden (?!?) zijn. Het gaat....redelijk wel. Het is lastig om haar zindelijk te maken, omdat we haar niet kunnen belonen met iets lekkers als ze haar behoefte buiten heeft gedaan. Ze eet namelijk erg matig en heeft weinig honger. Het slapen in de bench gaat ook redelijk. We zijn op de slaapkamer begonnen en schuiven de bench nu langzaam naar de definitieve plek. Afgelopen nacht waren de verplaatste meters (de bench ging naar beneden) blijkbaar iets te veel; ze heeft 3,5 uur zitten schreeuwen. Ppppffffffffffffffff. Ze is heel aanhankelijk en vindt het heerlijk om op schoot te ziiten en geknuffeld te worden. Ook heel ondeugend en constant op zoek naar dingen die ze kan afbreken. Met stemverheffing kom je een heel eind, dat is vaak al straf genoeg als ze echt iets doet wat niet mag. Ze luistert goed naar haar naam en kan apporteren als de beste. Na een dag bracht ze al tennisballen terug. Hoe weet ze toch zoiets???
Ik moet zeggen dat Lizzie wat dapperder en brutaler oogt dan Paddy ooit was, maar dit is slechts mijn conclusie na 4 dagen!
:-)
Mijn ervaring met de Kooiker is: eenkennig, lief, aanhankelijk, zachtaaridg, beetje zenuwachtig en soms ook angstig (wegloopgedrag) , eigenwijs, geen grote fan van andere honden, hond van lange boswandeling met bal, dol op zwemmen, en had ik al gezegd lief???
Ik moet nu weer even ligen hoor! Lizzie slaapt en dan hebben wij ook even een uurtje rust. Daar moet je in de puppie fase wel gebruik van maken, want afgelopen nacht heb ik geen oog dicht gedaan
Ppppppppppffff

xxeen vermoeide maar zielsgelukkige Linda






Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kooikerhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^