is het nu tijd van gratis aan te bieden of..wat is het nu eigelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

Hallo ,


het valt me laaste weken steeds vaker op, dat honden gratis worden aan geboden.
vaak gaat nog om jonge rashonden,af en toe ook een kruizing!
die niet gesteliseerd of gecastereerd zijn.
vaak rond de 7 a 8 maand oud. soms wat ouder.
om verschillende reden worden ze aan geboden!
geen beschrijving van karakter of wat dan ook.
alleen gratis Dalmatiër af te halen ivm scheiding.
gratis herder af te halen ivm allergie.
gratis stafford af te halen ivm met te veel honden of komst baby.
chihuahua gratis af te halen ivm niet samen kunnen met de kat.
en noem maar op wat voor redenen ze geven!
De honden zijn blijkbaar ook snel weg. want advertentie blijft niet lang staan.
Ik snap niet dat mensen een hond aanschaffen en dan na paar maand weg moet wegens bepaalde omstandigheden!
als of het een wegwerpbekertje is...

ik vind dit heel erg en zit me ook goed dwars, en moest even kwijt! het is dat ik niet alle honden een plekje kan geven! maar anders!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is het nu tijd van gratis aan te bieden of..wat is het nu eigelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik denk er net hetzelfde over...

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Het is presies de leeftijd waarin honden gaan puberen, en na de puppenperiode is dat pittig. Mensen denken helaas niet altijd na voor ze een hond aanschaffen en vergissen zich in de hoeveelheid werk, dus moet de hond om wat voor achterlijke rede weg....je ziet het zo onwijs vaak....jammer hoor, wat komt er terecht van deze hondjes :'(

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

inderdaad vaak in de leeftijd van rond het half jaar.
Een pup is erg leuk, maar mensen vinden ze toch maar lastig worden als ze groter worden ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mensen doen onbesuisd een aankoop over een hond, denken niet na, en ja dan is de hond de dupe en een last, vandaar dat ze weggaan bij deze eigenaren, en dan hopen we dat de hond weer een goed huisje krijgt.

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

Trooper is dus ook bij ons gekomen toen hij 7 maand was...is nu ook lekker aan het puberen, slopen, niet willen luisteren enzo. hij mag die tijd hebben om te puberen. hebben ze nodig om wolwassen te worden toch? oke is druk voor ons, en we moeten extra energie in steken enzo.maar we geniet wel erg van het ventje! hij is zo lief een echte schattige grote puber pup..en ja hij werd ook gratis aan geboden! ben blij dat hij bij ons woont!

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

het stome is..ze geven wel geld uit om de hond te kopen en geven hem gratis weg! ;-)

honden page profiel IngeInge

Ach het is ja zo leuk een pupje. En o ja de buren hebben er ook 1....tis ook zo leuk voor de kinderen. Of we oefenen eerst met een hond en kijken dan of we een kind willen.

Tja ik word ook altijd naar van dat soort zaken. Maar wat doe je er aan. Het zomaar aanschaffen van een hond, het vreemde gedrag dat ie dan zo weer weg moet. Tja een dier heeft nu eenmaal verzorging nodig!

Het ergste wat ik ooit heb meegemaakt is dat er een gezin kwam met een kat, die kat moest weg ivm allergie van hun kind. Ze hadden nog een kat en daar was het kind niet allergisch voor. Jaja, hoe bont kun je het maken.
En iemand die doodleuk tegen me zei: maar ja als je een kind krijgt dan is het toch logisch dat je de hond wegdoet, het kan nu eenmaal niet samen. Hou toch op zeg, begin er dan niet aan!! Heb zelf geen kinderen maar ken er genoeg met kids en dieren en dat wil prima. Maar blijkbaar is het toch wel erg makkelijk om je huisdier van de hand te doen voor sommigen, al zijn er ongetwijfeld gevallen waar mensen echt niet anders kunnen.

Maar door de crisis neemt het natuurlijk ook wel toe. Mensen kunnen het soms niet meer betalen, dierzorg in Nederland is ook erg duur. Als ik al zie dat min medicatie voor 1 van mijn dieren in de UK de helft goedkoper is en dan praat ik over enkele honderden euro's per maand. Dat zegt me dan ook wel wat!

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

ja dat is zo, denk dat dat misschien te maken heeft met het feit dat er heel veel honden aangeboden worden en mensen hun hond snel ergens anders willen plaatsen (?!)

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

Maar door de crisis neemt het natuurlijk ook wel toe. Mensen kunnen het soms niet meer betalen, dierzorg in Nederland is ook erg duur. Als ik al zie dat min medicatie voor 1 van mijn dieren in de UK de helft goedkoper is en dan praat ik over enkele honderden euro's per maand. Dat zegt me dan ook wel wat!


en ze hebben wel geld om paar 100 euro uit te geven aan de aanschaf van de hond, spullen die de hond nodig heeft? bench, kluifje andere speeltjes, riem halsband voer en de inentingen ,hondenschool? wij hebben ook krap bij kas gezeten en nooit aan gedacht om de hond weg te doen! zelfs niet toen 1 van de honden geopereerd moest worden. we hebben met dierenarts geregeld om later te betalen! en het kan ook verspreid als noodzakelijk is.is bij ons nooit gebeurd,maar bij onze dierenarts kan dat! er zijn ind dierenartsen die gelijk betaald wilt hebben..en weigeren te helpen als men niet kan betalen! onbegrijpelijk vind ik dat. waar gaat het dan om? om geld of welzijn van de hond? maar oke dat is andere verhaal waar deze topic niet over gaat!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Wat te denken dat men wel geld heeft voor een nieuwe auto, de laatste mode, 2x per jaar op vakantie ;-) , maar de hond moet de deur uit want die wordt tè duur. ;-) Hoezo crisis?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" het stome is..ze geven wel geld uit om de hond te kopen en geven hem gratis weg! ;-) "


Ja zo kun je het bekijken.
Maar ik ga zelf het liefst voor een herplaatser en ik erger me er dan weer aan dat mensen op zijn minst het aankoopbedrag terug willen hebben.
Dat je er wat voor betaald dat begrijp ik, en je biedt hem zeker niet gratis aan in verband met handelaren en dergelijke. Maar het zou moeten gaan om het vinden van een goed thuis en niet zozeer om het geld.
Als ik voor een herplaatser ga, dan gaat daar heel veel tijd in zitten om alles weer goed op de rit te krijgen.
Je wilt ook iets goeds doen, een hond een beter thuis geven of weghalen uit een situatie die schadelijk is.

honden page profiel IngeInge

Ik wil daar toch nog wel even op inhaken. Ik begrijp er ook niets van vwb geld. Ik zou nog liever mijn huis veropen dan dat ik mijn dier liet stikken. Maar ik kan makkelijk praten want ik ken geen geldproblemen.
Hoe dan ook, er zijn situaties waarin het echt niet meer kan natuurlijk en ik snap ook nooit dat mensen die weinig tot geen geld hebben toch maar (soms veel) dieren nemen.
Er zijn ook mensen met een groot hart en geen geld die toch stumpers van dieren opnemen, die door de crisis al helemaal niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, laat staan voor hun huisdier. Dan is het beter dat het dier weggaat want er is niemand bij gebaat dat het dier de nodige verzorging onthouden wordt.
Maar dat terzijde.
Ben het roerend met je eens, ze hebben meestal wel geld voor alle aanschaf maar ja dan komt het "echte" werk. En dan wordt het toch te moeilijk. Maar het wordt ook maar allemaal geaccepteerd als je een dier wegdoet, net alsof het niet om een levend wezen gaat!!

Maar die advertenties blijven afschuwelijk irritant!
Weet je wat ook afschuwelijk is: enige tijd geleden belde iemand uit ons dorp ons op. Ze hadden gehoord dat we erg met dieren begaan zijn. Ze hadden een kat over. Hoe kun je in godsnaam een kat OVER hebben? Waar gaat dit in godsnaam over??? Heb ze ff goed toegesproken. Wij halen alleen dieren uit het asiel en bovendien ben ik geen dumpplaats voor iedereen die zijn of haar verantwoording wil ontlopen. Het maakt me zo kwaad, zo kwaad dat ik nu alweer kwaad word als ik aan denk ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Maar door de crisis neemt het natuurlijk ook wel toe. Mensen kunnen het soms niet meer betalen, dierzorg in Nederland is ook erg duur. Als ik al zie dat min medicatie voor 1 van mijn dieren in de UK de helft goedkoper is en dan praat ik over enkele honderden euro's per maand. Dat zegt me dan ook wel wat!

Sorry maar dat is echt onzin.
Je weet van te voren dat een hond geld kost.
Dit heeft totaal niks met de crisis te maken immers is de crisis nu al een tijd bezig en niet pas 6 mnd.
Het is simpel weg kopen kopen kopen ikke ikke ikke en dan opeens moet de hond weg.
Ik ben nu zwanger en heb 2 honden maar geen haar op mijn hoofd die er aandenkt om die 2 weg te doen.
Mensen in de buurt geven tips hoe het te doen met honden en kinderen (terwijl ze zelf geen kind en hond tergelijkertijd hadden of helemaal geen kids hebben), ja je moet ze nu apart gaan zetten.
Als ik dan vraag waarom zeggen ze ja de honden kunnen het kind bijten en ziektes overgeven.
Ja tuurlijk zeg ik dan en als het kind ouder is dan opeens niet meer, zal ze gaan verkopen zodat ik zeker weet dat er niks gebeurd ;-)
Ze zeggen ook ja pas maar op dat ze niet in de box komen, huh? box? mensen ik heb een chihuahua en een pinscher weten jullie wel hoe hoog in box is ze kunnen niet vliegen ofzo omdat ze redbull drinken ;-) ???? ga aub terug naar school ofzo en geef mij niet ongevraagd advies donder op.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Blablabla wat een geoordeel allemaal.

Toen de klik tussen mijn hond en de pup die ik toen in huis genomen had er niet was (en hij haar het liefst wilde vermoorden af en toe) moest ik haar helaas, na de komst van 3 verschillende GT's toch herplaatsen.

Jullie raden het nooit, gratis! Met al d'r spullen er nog bij ook. Erg hé? O-)

honden page profiel SharaShara

Valt me ook zo ontzettend vaak op!

Ivm allergie van kind kan ik nog begrijpen, want ik weet hoe mijn broer er vroeger uitzag wegens zijn allergie, maar dat bedenk je je niet pas als je hond een jaar is ofzo..

Mensen nemen in een opwelling een hond, worden gek van het werk wat het kost, en doen hem weg omdat hij nu wel heel erg moeilijk wordt.

Toch jammer,....

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Blablabla wat een geoordeel allemaal.

Toen de klik tussen mijn hond en de pup die ik toen in huis genomen had er niet was (en hij haar het liefst wilde vermoorden af en toe) moest ik haar helaas, na de komst van 3 verschillende GT's toch herplaatsen.

Jullie raden het nooit, gratis! Met al d'r spullen er nog bij ook. Erg hé? O-)

Maar ik heb nog steeds bijna wekelijks contact met de nieuwe eigenaren en het gaat zo ontzettend goed daar.

Of kan dat niet? Want ja.. Ze was gratis..
"


Er zullen zeker mensen zijn die om dezelfde reden als jij de hond weg moeten doen, dan kan het ook niet anders en is het gewoon lief om een goed thuis voor 'm/'r te zoeken :-D
Maar de vraag was eigenlijk, "waarom er nú zoveel gratis worden aangeboden"? Het valt gewoon op.

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

" Blablabla wat een geoordeel allemaal.

Toen de klik tussen mijn hond en de pup die ik toen in huis genomen had er niet was (en hij haar het liefst wilde vermoorden af en toe) moest ik haar helaas, na de komst van 3 verschillende GT's toch herplaatsen.

Jullie raden het nooit, gratis! Met al d'r spullen er nog bij ook. Erg hé? O-)

Maar ik heb nog steeds bijna wekelijks contact met de nieuwe eigenaren en het gaat zo ontzettend goed daar.

Of kan dat niet? Want ja.. Ze was gratis..
"


jij hebt teminste van alles geprobeerd! en met goede reden blijkbaar en je hebt je hond niet zomaar bij iemand mee gegeven... ik heb over mensen die gewoon hun hond zo snel mogelijk dumpen om er van af te zijn! en lijkt mij dat jij hier niet bij hoort, ook al is je hond gratis weg gegaan! je hebt uitzonderingen! over die uitzonderingen heb ik het even niet...

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Het klopt ook wel dat juist NU wat extra honden er zijn.
Tijdens kerst liep iedereen met een pupy.
Het was niet meer normaal hoeveel er waren.

En nu...een paar maanden later is de pup-gedrag er af, de honden gaan puberen en dan willen de mensen het niet meer.
En dan komen ze er achter dat een hond toch een hele verantwoording is en worden ze gedumt of via andere site's aangeboden.
Tja.....

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dat is altijd zo, in die zin.. Er zijn altijd wel periodes dat er meer honden aangeboden worden.

Alleen de gedachtes van sommigen vind ik ronduit belachelijk en daarom reageer ik zo. Ik ben namelijk van mening dat je blij mag zijn dat iemand jouw hond een goed en blijvend thuis wilt geven. Het betreft vaak een oudere hond en geen pup dus dat is altijd lastig.

Ik zie niet in waarom mensen altijd zo moeilijk moeten doen over geld. Zoals wat Margje zegt, minimaal het aankoop bedrag terug ofzo.

Daar krijg ik pas kriebels van.

'Zo, dat stuk ellende is ook weer weg en ik heb in ieder geval weinig verlies geleden!'

Dat soort gedachten ;-)

anoniem (Gast)

ben het met je eens.
heb ook het idee dat de opgegeven reden nooit de echte reden is.
en wat die reden dan wel is kom je toch niet achter.

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

ind eerder zag ik altijd dat het om oudere honden ging,die gratis aangeboden werden en niet om zulke jonge honden die ik laaste tijd gratis voor bij zie komen.van nog geen jaar oud! maand of 6 7 a 8 maand!

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Zo denken mensen.....als het gratis is, zal er wel wat aan de hand zijn, en als het geld kost, is het te duur.......................

honden page profiel IngeInge



Ik weet het niet of het onzin is. Er zijn ook best veel mensen die dingen financieel onderschatten denk ik. Al is het natuurlijk belachelijk. Mensen denken niet goed na over het algemeen en inderdaad het hebben hebben hebben. En dan gaat het tegen vallen, op allerlei fronten en dan geven we direct maar op. Maar vlak ook de mensen niet weg die nu in deze tijd er erg op achteruit gaan financieel of ontslagen worden. Momenteel zit ik met een vriendin die in scheiding ligt, ze is van een redelijk inkomen naar bijstandsniveau gegaan. Ze heeft 2 honden maar kan het hoofd nauwelijks boven water houden. Ik help haar wel financieel maar zo zullen er meer mensen zijn in NL. Nu was ze altijd thuis omdat haar man goed verdiende en voor de kids en voor de honden. Nu zoekt ze een baan, maar dat valt niet echt mee. Maak dit nu van dichtbij mee en ik zie haar worstelen, best heftig.

Maar fijn he al die ongevraagd adviezen, waar bemoeit iedereen zich mee. Maar je zult ze de kost geven die zich wel bang laten maken en laten intimideren helaas! En ja ook die komen op Marktplaats ik bedoel natuurlijk de honden en niet de kinderen ;-) alhoewel die stunt al eens eerder is uitgehaald door iemand uit Almere. Ik vond hem wel grappig!

honden page profiel IngeInge

O ja wat ik nog ff vergeet wat mogelijk wat invloed kan hebben. Asiels scherpen hun opnamen beleid ook wat aan en het afstand doen kost best wel wat geld en heeft wat voorwaarden. Dat kan ook een toename kunnen verklaren misschien?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

tuurlijk kan er van alles voorkomen.maar wat ik laatst hoorde,daar zakte me broek van af.
aangeboden puppy 8 weekjes oud,moet weg omdat ik geen zin heb om hem uit te laten???????????????
en de mevrouw was jong en woonde in een benedenwoning.ze had het pupje net 1 week.daar snap ik nou niks van.

honden page profiel IngeInge

" tuurlijk kan er van alles voorkomen.maar wat ik laatst hoorde,daar zakte me broek van af.
aangeboden puppy 8 weekjes oud,moet weg omdat ik geen zin heb om hem uit te laten???????????????
en de mevrouw was jong en woonde in een benedenwoning.ze had het pupje net 1 week.daar snap ik nou niks van. "


Verstand van een fruitvlieg. Kan er niets anders van maken :'( :'( :'( :'( :'( .
Arm diertje!!! Maar beter dat zulke mensen nooit meer een dier krijgen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

@edith ja ik kon het ook niet laten en heb haar een mail gestuurd dat ze maar beter geen hondjes meer kan nemen. ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" tuurlijk kan er van alles voorkomen.maar wat ik laatst hoorde,daar zakte me broek van af.
aangeboden puppy 8 weekjes oud,moet weg omdat ik geen zin heb om hem uit te laten???????????????
en de mevrouw was jong en woonde in een benedenwoning.ze had het pupje net 1 week.daar snap ik nou niks van. "


En als zo iemand dan tegen mij ook nog zou zeggen: Ik wil er wel het aankoopbedrag voor terug, dan vraag ik haar of ze wel helemaal niet goed bij haar hoofd is!
Ze mag er nog wel wat van merken dat ze een ondoordachte keus gemaakt heeft en dan voelt ze het maar in haar portemonnee!

honden page profiel IngeInge

Ik kijk al helemaal niet meer op Marktplaats. Word er niet goed van......bah wat een kwelling.
En ik moet dan ook op mijn vingers gaan zitten om niet een vervelende mail te sturen. Dus dan maar doen aan zelfbescherming nietwaar?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is het nu tijd van gratis aan te bieden of..wat is het nu eigelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Mooie tandjes.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^