Stamboom / kennel naam

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Ondanks dat het nog jaren zal duren voor wij echt kunnen gaan fokken (en willen) wil ik graag wel alvast een kennel naam verzinnen en eventueel aanvragen..

Nou zit ik al een aantal dagen continue te zoeken, te denken en te verzinnen maar de namen die ik verzonnen had die zijn er al en kan ik dus neit meer kiezen..

Ik zou graag willen weten of iemand iets kan met het volgende (hoeft niet allemaal aanwezig te zijn maar is natuurlijk wel leuk)

Desiré (mijn naam, in het engels misschien leuk als verlangen te gebruiken)
Zyra (de naam van mijn hondje waar ik zeker aan wil terug denken, door haar is het idee gekomen en het is gewoon mijn trots :-))
Markiesje (het ras dat wij dan eventueel zouden gaan fokken)

Markies is vertaald naar de volgende talen:
Engels = Marquis of Marquess
Frans = Marquis
Duits: Marquis
Portugees = Marquês
Spaans = Marqués

Het is natuurlijk ook een beetje mijn trots (Proud)

Enigste dat ik kan verzinnen en nog niet bezet is is:

Proud to be mine

Maar als ik er dan namen voor ga zetten vindt ik het eigenlijk maar raar klinken. Kunnen de namen er ook achter gezet worden of is het altijd voor de kennel naam?

Mijn Quinta heet Abayomi breathless sheranda en dat klinkt wel geweldig mooi (ik hou wel van de apartere namen)

Misschien dat jullie ideen hebben en mij verder kunnen helpen. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stamboom / kennel naam" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hier staan alle kennelnamen geregistreerd, dus is het handig dat wat jij zoekt er niet tussen staat, als dat namelijk wel het geval is wordt je naam niet goed gekeurd. OOk kan een naam iets te veel op een andere naam lijken en wordt dan afgekeurd.

http://www.fci.be/default.aspx helemaal rechts tabje kennelnames.

Verder vind ik dat een kennelnaam iets persoonlijks is en wat bij jou moet passen.

Ik zal je vertellen hoe wij aan onze kennelnaam gekomen zijn, over dit soort dingen moet je lang nadenken, om de juiste te krijgen, je kan het niet meer aanpassen als hij aangevraagd en goedgekeurd is. Tenzij je gewoon een nieuwe aanvraagt maar dat is een beetje een duur geintje.

Mijn kennelnaam is DAISY'S PRIDE.

We hedden eerst bedacht dat de naam van onze reu er in terug moest komen, omdat het daar mee begonnen was, na lang denken vonden we dit toch niet passend. Dus dan de naam van ons teefje. Officieel heeft ze Jenni-Daisy, Jenni vond ik geen mooie naam om mee te beginnen maar Daisy wel. Dat was dus al een begin, maar ja nu verder.

Ik ben helemaal weg van de Lion King en vind de titel van Lion King 2 echt super, Simba's Pride. Wat Simba's Trots betekend.

Wij hebben dit achter Daisy's gezet en zo was daar ineens een naam die ons beide aansprak, wat voor ons een betekenis heeft en ook aangeeft waar het is ontstaan, daarnaast zijn wij trots op al onze pups die geboren worden.

Deze naam bleek nog niet te bestaan en hebben dus ook maar 1 naam bedacht en aangevraagd, ze adviseren meestal 3 namen te bedenken en aan te vragen in de volgorde die jij het mooist vind, om zo teleurstellingen te voorkomen en de tijd niet te lang maken voordat hij toegekend is.

Maar goed hoe zouden wij daar dan mee verder gaan, met alleen een naam ben je er niet. Wij houden van simpele namen, Daisy's Pride staat bij ons voor de namen van de pups, Daisy's Pride Anna, Daisy's Pride Agnes, Daisy's Pride Anouk en Daisy's Pride Aaron, waren onze eerste pups.
Wij willen dus ook de Lion King terug laten komen en van alle karakters die er zijn (in die nesten met die letter) wordt er dus een pup vernoemt naar een karakter in de films. Wij zijn nu bij het B nest en 1 pup komt dan Banzai te heten, 1 van de Hyena's in de 1e film.

Daarnaast hebben we dus nog onze reu die niet voorkomt in de kennel. Rond Juli- augustus zal hij een teefje dekken waar, als er teefjes in zitten, wij een teefje van krijgen. De eerste naam op het stamboom weten we nog niet, omdat we niet weten welke letter het zal beginnen, maar de 2e naam wordt sowieso Daisy, dan komt Hugo als nog terug in de kennel, juist omdat we dan een dochter van hem in huis hebben, waar we als dat mogelijk is, mee verder kunnen in de fok.

Denk dus goed na voor je iets doet, het zou zonde zijn als je straks denkt dat het toch niet zo mooi is, of juist helemaal niets past bij jou. Ik wens je heel erg veel succes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stamboom / kennel naam" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^