Positieve feedback

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maaike (Gast)

Beste medegebruikers van hondenpage,

Sinds een aantal weken lees ik regelmatig mee op dit forum. Het valt mij op dat er hier veel bezorgde hondeneigenaren zijn die graag het allerbeste voor hun beest willen. Mensen hebben een probleem en kaarten dat aan op het forum met de bedoeling hier tips en goede adviezen vandaan te halen.

In veel gevallen krijgen de TS-ers alleen te horen wat ze verkeerd doen en ontbreekt het aan de adviezen waar ze naar op zoek zijn. Ik persoonlijk vindt dit jammer. Het forum zou in mijn ogen nuttiger (en gezelliger) zijn als alle veroordelingen achterwege gelaten zouden worden en men samen actief op zoek gaat naar de oplossing van het probleem van de TS.

Kritiek en commentaar leveren is simpel, oplossingen aandragen en positief blijven een stuk moeilijker. Vandaar ook mijn verzoek: oordeel niet over een ander alvorens in zijn of haar schoenen gestaan te hebben. Ik ga er van uit dat iedereen de beste bedoelingen heeft maar kan me goed voorstellen dat veel TS-ers afgeschrikt worden door de stroom van negatieve reacties die ze over zich heen krijgen naar aanleiding van hulpvraag.

Zoals al vaak vermeld, er zijn vele wegen die naar Rome leiden, niemand heeft de waarheid in pacht, erger u niet, verwonder u slechts.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Positieve feedback" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MathildeMathilde

honden foto van Mathilde

ik ben het helemaal met je eens. Ik bedenk ook altijd eerst goed voordat ik een topic ergens over open.
Er komen van sommige HP'ers erg vele reacties. Dit is misschien altijd makkelijk om al het negatiefe naar iemands hoofd te gooien maar verplaatsen naar de schoenen van de TS is voor sommige erg moeilijk. Er word inderdaad soms weinig positiefs gezegd.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik kan me voorstellen waar je op doelt, maar ik vind het nogal meevallen. De topics waar het er vaak fel aan toe gaat zijn de broodfoktopics, opvoedmethode topics. Onderwerpen waar emoties mee samen gaan bij mensen, zeker bij hondenliefhebbers (want dat zijn we tenslotte;-)), daar kunnen heftige reacties van komen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Maaike, ik zou eerst willen vragen waarom je niet eerst een profiel aanmaakt ,weten we een beetje met wie we te maken hebben.
Als nieuwe mensen met vragen komen op het forum als vaste forummer of als gast wordt daar zo goed mogelijk op ingespeeld.
Maar het kan voorkomen dat er zulke domme vragen worden gesteld dat je je afvraagt of mensen zich wel hebben voorbereid op de pup of jonge hond.
We worden hier zo vaak geconfronteerd met ellende door onverantwoorde koop, dat we inderdaad nogal eens fel reageren.Uiteindelijk geven we goed of zo goed mogelijk advies.

honden page profiel MathildeMathilde

honden foto van Mathilde

en met name de opvoed topics vind ik het vervelendst. Daar willen mensen juist goed advies en graag geholpen worden. Dat het verkeerd is wat ze doen weten ze al anders openen ze geen topic met hun probleem. En wat je als honden liefhebbers willen we natuurlijk het beste voor alle honden en dat honden met respect behandeld worden.
Toch hoop ik dat ze het dan wat subtieler kunnen gaan brengen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Maaike, ik zou eerst willen vragen waarom je niet eerst een profiel aanmaakt ,weten we een beetje met wie we te maken hebben.
Als nieuwe mensen met vragen komen op het forum als vaste forummer of als gast wordt daar zo goed mogelijk op ingespeeld.
Maar het kan voorkomen dat er zulke domme vragen worden gesteld dat je je afvraagt of mensen zich wel hebben voorbereid op de pup of jonge hond.
We worden hier zo vaak geconfronteerd met ellende door onverantwoorde koop, dat we inderdaad nogal eens fel reageren.Uiteindelijk geven we goed of zo goed mogelijk advies. "


Hier ben ik het volledig mee eens.

Maaike (Gast)

Beste Veronique en Helene,

Ik zou niet weten wat het aanmaken van een profiel toevoegt aan het topic. Maar aangezien jullie graag willen weten wie ik ben, hierbij een paar gegevens.

Ik ben sinds 2 maanden de gelukkige eigenaar van een Border Collie pup en ik heb mij van te voren uitvoerig ingelezen in het ras en type hond. Daarna heb ik een passend nest uitgezocht waar tot mijn geluk nog een pup beschikbaar was. Ons hondje doet het geweldig maar ondanks alle boeken, forums en andere informatiebronnen loop ik wel eens tegen zaken aan waar ik vragen over heb. Vandaar mijn aanwezigheid op dit forum.

Mochten jullie nog meer informatie nodig hebben voor een antwoord dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
Maaike

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik vind dat er wel goede raad wordt gegeven op dit forum. Ik heb zelf al een aantal vragen gepost, en ben elke keer heel goed geholpen, met veel advies en veel tips.
Dat er ook al es verwijten vallen, is normaal. Tenslotte denken we hier in de eerste plaats aan het welzijn van de HOND en niet aan dat van z'n baas, en het is gewoon een feit dat sommige baasjes zich heel erg onverantwoord gedragen. Dan mag dat ook gezegd worden, vind ik. Ook hierin kan een mens alleen maar bijleren.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik vind ook dat het nogal meevalt. ik heb al ergere forums gezien.

vaak weet iemand ook niet wat ie fout doet en is het goed dat hij daarop gewezen wordt. voor je iets kan oplossen moet je als eigenaar weten waar de oorzaak van het probleem ligt en wat je als eigenaar fout doet, daarna kan je pas aan een oplossing beginnen werken.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Over het algemeen vind ik het hier normaal aan toe gaan hoor, niet per definitie negatief. Maar er zullen altijd mensen zijn die om een bepaalde reden negatiever of positiever reageren.

Soms vraag ik me wel af waarom mensen bepaalde antwoorden zoeken die ze gewoon op internet kunnen vinden. Of als er iemand heel trots vertelt net twee (!) pups gekocht te hebben en vervolgens eerst kwaad word als we zeggen dat het broodfokpups zijn (nadat we de naam van de fokker waar ze vandaan gehaald waren gelezen hadden), daarna zeggen dat ze niet wist dat het zo erg was, en daarna weer kwaad word omdat we zeggen dat haar pups misschien niet raszuiver zijn... Sorry, maar dan kan ik me voorstellen dat mensen negatief reageren.

En het is een feit dat er heel vaak vragen van dezelfde strekking hier gesteld worden en dat daar elke keer maar weer eenzelfde antwoord op gegeven (moet) kan worden. En dan gaan mensen soms wat kortaf reageren, ze hebben het al zo vaak gezegd.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Ik ben het volledig met Maaike eens. Soms word er in mijn ogen TE negatief gereageerd. Of er word door 10 mensen hetzelfde negatieve verhaal aangedragen.

Ik snap heel goed alle problemen rondom broodfok enz enz.
Ik snap ook heel goed dat het mega irritant is dat steeds dezelfde vragen worden gesteld... erg frustrerend.

Naar mijn mening zou het dan ook super handig zijn om over bepaalde onderwerpen een "sticky" te maken. Dus een topic dat altijd bovenaan staat in de lijst en uitgebreid antwoord geeft op deze vragen.
Zo kunnen mensen in nood sneller geholpen worden en neemt de irritatie af, er hoeft dan alleen een verwijzing te worden gemaakt met eventueel wat losse aanvullende informatie.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ook ik vind dit echt meevallen. Misschien ook omdat ik bewust zoek naar topics die voor mij van belang kunnen zijn, wat dus inhoudt dat ik het meeste lees in de opvoedingstopics. En ik vind dat daar heel normaal gereageerd wordt.
En dat iemand op zijn fouten gewezen wordt alleen maar goed. Natuurlijk hoeft niet 10x hetzelfde verhaal worden opgehangen maar dat heb je nu eenmaal met mensen die tegelijkertijd aan het typen zijn.
Ik krijg trouwens ook altijd heel goed advies als ik hier een vraag stel, en heb nog nooit een negatief antwoord gekregen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Irene, dan heb je wel een heleboel stickys. volgens mij is het dan beter om de zoek functie bovenaan het forum te zetten ipv onderaan met daarbij de vraag om deze functie 1st te gebruiken voor je een topic opent met een vraag.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

en zoals dobber zegt, soms zoeken mensen het gewoon zelf. er zijn hier al topics geopent waar je mond van open valt. ik bedoel komen stoefen met tea-cup chi's of 2 pups tegelijk kopen of eventjes hier neerzetten dat een blafband de problemen van je hond hebben opgelost. en dan die mensen die medeleven zoeken als ze hun hond hebben weggedaan om een domme reden of de hond die ze weg hebben gedaan terug zoeken. waar ik me ook enorm aan erger is die mensen die hier komen vragen naar tips om een pretnestje te fokken omdat ze oh zo graag een pup willen van hun eigen hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heel juist, Linneke.
Of zoals onlangs: pupje dood na een lange lijdensweg, natuurlijk gekocht bij een br**dfokker. Ik betuig die mens nog m'n medeleven, want zo'n vreselijk lijden wens je niemand toe, maar waarschuw hem wel voor br**dfok. Volgende dag: gaat ie opnieuw een hondje halen bij diezelfde griezelfokker, want hij krijgt hem gratis en dat is toch een teken van een goeie service!!! ;-) ;-) Kijk, dan kan ik me toch echt niet meer inhouden, hoor! Sorry als ik dan negatief overkom, maar iemand die zo doelbewust meewerkt aan dierenleed, daar komt m'n haar van overeind!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Positieve feedback" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gedrag witte herder 4 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^