Stofzuigerfrustratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Goedemiddag iedereen (die dit leest dan)!

Ten eerste wil ik even zeggen dat ik vanavond aan mijn trainster ga vragen hoe ik het het beste aan kan pakken. Ik zal in dit topic om tips vragen (misschien heeft iemand hetzelfde meegemaakt bijvoorbeeld).

Diesel (1 jaar geworden deze week, American Staffordshire Terrier) heeft al een paar maanden last van stofzuigerfrustratie. Ik, en de huishoudster, hebben geen idee hoe dit kan komen. Nu woon ik nog tijdelijk bij mijn ouders, en ben er niet altijd bij als er wordt gestofzuigt. Naar ons weten is het uit het niets ontstaan.

Elke keer als we de stofzuiger pakken, ook al staat deze niet aan, en we bewegen deze dan begin Diesel echt enorm te mekkeren (geen piepen maar echt meer huilend piepend zoals een klein kind het ook kan). Dit is als hij in zijn bench zit. Is hij los dan is hij helemaal gefocust op de stofzuiger en valt hem echt aan (hij staat ook helemaal strak van de spanning). Ik heb vanalles geprobeerd qua situatie waarin we zitten. Bijvoorbeeld:

Hond in bench (met en zonder deken er overheen)
Hond in bench en ga ik er voor zitten om hem te kalmeren
Hond in tuin
Hond buiten de kamer
Hond los maar wel vasthouden zelf
En vast nog wel meer..

Verder heb ik hem al af proberen te leiden met snoepjes. Dit gaat dan wel. Maar het is gewoon heel lastig.

Vandaag merkte we dat het gewoon elke keer erger wordt. Ik heb nu de stofzuiger gewoon in de kamer laten liggen (naast zijn kussen waar hij soms op ligt als hij een bot heeft ofzo). En zonder geluid ben ik nog een beetje bezig geweest met snoepjes. Zodat hij het positief af zou sluiten. Dit ging wel. Maar o wee als ik hem aanzet. Dan is het net de duivel nog niet.

Hij reageert redelijk op mijn correctie van 'nee' (we zijn druk bezig met training volgens de roedelmethode en ik heb nu een beetje correctierecht opgebouwd bij hem). Hij stopt dan en gaat 5 seconde later weer verder. Hij staat echt strak, bijt in die zuiger en loopt hoe dan ook er bijna op, waar ik het ook heen beweeg.

Mijn instinct zegt dat ik met snoepjes ga oefenen een paar keer per dag (gewoon de stofzuiger uit en pas later aan als het super gaat). Nu is het probleem dat ik eigenlijk niets meer met snoepjes doe (vanwege de training) en zou dit het dan niet beinvloeden? Ik ga daarom vanavond dit met mijn trainster overleggen voor een duidelijk advies.

Maar hebben jullie misschien nog tips?

Hij heeft het trouwens ook met bezems, niet met dweilen (omdat hij dan meestal zo moe is van de stofzuiger dat hij in zijn bench ligt te slapen met de deken er overheen denk ik). En ook enorm met de tuinslang (maakt niet uit als hij uit staat, maar gaat hij aan dan is het hetzelfde verhaal als de stofzuiger). Ik ben nu langzaam met water bezig (dat hij bijvoorbeeld rustig in de badkamer ligt als ik ga douche of in bad ga) en dat gaat nu goed. Maar ook dit ga ik bespreken. Het heeft volgens mij allemaal een beetje met elkaar te maken, maar het is vooral voor hemzelf gewoon heel vervelend. Kijk, als ik wil stofzuigen gooi ik hem in de tuin en ik ben er vanaf. Maar het is voor hem gewoon zo'n grote spanning en die wil ik hem afnemen.

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stofzuigerfrustratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Prins J.J.Prins J.J. 3 doggies

honden foto van Prins J.J.

Ik heb geen tips, maar wil wel even volgen, want we hebben hier hetzelfde probleempje. Ik stuur J.J. dan altijd een andere kamer in dan waar ik stofzuig, maar is niet echt makkelijk (ook niet een heel groot probleem hoor). Gelukkig voor JJ is de stofzuiger letterlijk zojuist kapotgegaan;-)

honden page profiel Juul & Mara Juul & Mara 3 doggies

honden foto van Juul & Mara

heey , uit stofzuigers komt een heel hoog piep geluid dat wij niet kunnen horen, misschien heeft hij daar last van..

die van ons wou ook nog weel eens achteer een bezem aangaan maar dat heb ik haar afgeleerd.

Succes, ik heb verder niet echt goede tips, sorry

Gr J&M

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Gewoon laten liggen in je kamer zonder geluid,goede start.Het moet 'gewoon'worden om dat ding te zien.

Ik zou ervoor kiezen,nu hij zo jong is en toch nog steeds bepaalde dingen spannend kunnen worden(ineens),angstfases zich nog aanbieden,hem lekker in de bench te doen met een pensstaafje,zo heeft hij afleiding en weer een positieve associatie.Hem verder met rust laten,geen aandacht geven,en hem telkens weer laten beleven dat hij steeds als de stofzuiger komt,in de bench mag,veilig van het enge vandaan en met wat lekkers.
Dan moet hij het langzaam aan weer als normaal gaan zien.

Niet te veel aandacht aan schenken verder,of de stofzuiger aanwijzen of iets in die trant.Hij vindt dat ding nu gewoon eng en daarom wil hem weg jagen door hem aan te vallen.
Door te doen wat ik omschrijf help je hem erdoor heen en geef je hem rust,omdat hij in de bench gewoon niet meer kan dan kalm blijven,samen met iets lekkers om hem af te leiden en een andere associatie te geven.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een heel verhaal, en vervelend, stofzuigen is een must.

de stofzuiger in de kamer laten staan, dag in dag uit, al is het een week, laat het hem maar zien dat het daar hoort. is er iemand die met je hond even weg kan ? wandelen, dan kan je gauw even zuigen, niet in de nabijheid van je hond.

dus een week die stofzuiger in de kamer laten staan, niet gebruiken als je hond er is.
daarna op de zachtste stand zet je hem aan, als je hond buiten de kamer is, even zo,n vijf minuten, iedere keer wat langer, niet aanzetten als je hond nog in kamer is. maar bijvoorbeeld in de gang en hij komt binnen, niet uitzetten, laagste stand.

vijf minuten uit...laten staan die stofzuiger.negeer het gedrag van je hond.

dan het geluid wat harder, iedere keer weer even, en dan ook weer wat langer, niets doen met die stofzuiger, zie je dat het hem niet meer interesseerd, verplaatst je de stofzuiger naar een andere plek. en zo bouw je het op. iedere keer weer wat erbij. net zolang tot je hond het niet meer eng vind. en ja daar gaat veel tijd inzitten, maar wat geeft het ? stofzuigen doe je dan als de hond wandeld, want je kan niet twee weken niet stofzuigen, laten staan en steeds stapje voor stapje verder gaan, dan eens de slang pakken, en zuigen, al is het maar wat heen en weer, je hond moet het normaal vinden die stofzuiger.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel allemaal. Ik laat hem nu sowieso altijd in de bench en geef hem wat lekkers. Het probleem is dat hij zo gefrustreerd raakt dat hij met bench en al door de kamer heen gaat en gewoon door zijn deur heen banjert. Hij vind zijn bench heerlijk, gaat altijd bijna gelijk liggen en het is voor hem echt een rustplek. Maar zodra hij die stofzuiger ziet of hoort dan gaat hij er dwars doorheen.

Ik ben er dus de afgelopen 2 keer voor gaan zitten. Gewoon genegeert maar het maakt weinig verschil (wel iets, maar weinig).

De stofzuiger blijkt nu lekker in de kamer liggen en ik doe net alsof hij er niet is haha. Af en toe pak ik hem op en maak ik rustig stofzuigbewegingen. Hij krijgt dan wat lekkers als hij rustig is. Dit gaat goed.

Maar ooit moet dat monster weer aan haha, dus ik wil graag weten wat ik moet doen. Want zelfs als ik boven bezig ben dan hoor ik hem beneden tekeer gaan.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Nu hebben wij 2 stofzuigers. Een die voor het hele huis gebruikt wordt (nog zo'n oude waar ik niets op in kan stellen en waar hij dus zo op reageerd) en 1 voor mijn bedrijf, die ik dus wel in kan stellen. Ik denk dat ik moet oefenen eerst met de stofzuiger waar alles mee is gebeurd toch?

En ik denk dat het wel lukt hoor, even weg met de hond en dat iemand dan even stofzuigt.

Maar als ik hem dan aan zou zetten, moet ik dan echt alles negeren? Dus ook het bijten er in enzo? Lijkt me wel logisch, maar dit heb ik ooit eens met de tuinslang geprobeerd, maar hij stopte gewoon niet. Gewoon na 5 minuten weer uit zetten (ik praat nu over ergens volgende week he, nu doe ik er niets mee) ook al is hij zo bezig?

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Kan je niet helpen maar moest toch even schrijven hoe het hier gaat, als ik begin met stofzuigen dan gaat onze hond ervoor staan, ik kan geen twee centimeter zuigen voor ik hem een beurt gegeven heb, ja, je leest het goed, hij is er dol op als ik zijn hele lijf even zuig en dan laat hij mij verder doen...Je ziet de ene hond is de andere niet hé, nu alleen hopen dat hij niet eens zal verdwijnen in de stofzuigzak O-) O-) O-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Haha dat is wel handig met alle hondenharen!

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

kijk maar even bij het topic "weer blaffen...tegen de stofzuiger"

;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel, die had ik niet voorbij zien komen haha! Misschien kan ik er nog wat tips vandaan halen!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Nu hebben wij 2 stofzuigers. Een die voor het hele huis gebruikt wordt (nog zo'n oude waar ik niets op in kan stellen en waar hij dus zo op reageerd) en 1 voor mijn bedrijf, die ik dus wel in kan stellen. Ik denk dat ik moet oefenen eerst met de stofzuiger waar alles mee is gebeurd toch?

En ik denk dat het wel lukt hoor, even weg met de hond en dat iemand dan even stofzuigt.

Maar als ik hem dan aan zou zetten, moet ik dan echt alles negeren? Dus ook het bijten er in enzo? Lijkt me wel logisch, maar dit heb ik ooit eens met de tuinslang geprobeerd, maar hij stopte gewoon niet. Gewoon na 5 minuten weer uit zetten (ik praat nu over ergens volgende week he, nu doe ik er niets mee) ook al is hij zo bezig? "


Ik zou de stofzuiger voorlopig niet aanzetten als hij los is en ernaast staat,zodat hij zich zo onveilig voelt en hem dan ook nog kan/mag aanvallen.
Ik zou het niet toelaten dat aanvallen,maarrrrr ik zou het voorkomen door hem nu een lange lange tijd altijd in de bench te doen als er gestofzuigd wordt.Er zit een stapje tussen het niet aan kunnen vallen(doordat je in een bench zit en je uiteindelijk wel over moet geven aan de rust die bij de bench hoort) of dat je hem laat happen in de stofzuiger,ik maak dan ook altijd de connectie: als je dus bang of onzeker wordt van iets mag je er in happen/bijten/aanvallen.Nee liever niet en liever voorkomen.

Daarom zei ik ,in de bench en afleiden met iets lekkers,en zo ook een positievere associatie creëeren op die stofzuig momenten,lang genoeg volhouden(maanden) om zo het gedrag om te buigen naar: kalm blijven als dit moment zich aandiend.

Dat hij flipt in de bench,is misschien te oefenen.Diesel in de bench,zoals hij normaal ook in de bench zou gaan slapen,omdat het tijd is voor rust.Dan die stofzuiger die je toch al in je slaapkamer hebt liggen,om het gewoon te laten worden even kort aanzetten en meteen weer uit.Als Diesel dan omhoog is geschoten(en waarschijnlijk niet al bij 'hysterisch'is),dan kun je kalm zeggen of wachten tot hij weer gaat liggen en dat belonen met een snoepje.Dan weer de stofzuiger aan en meteen weer uit...wachten tot hij weer ligt en weer belonen.De magie zal zijn dat je dit natuurlijk een keer of 100 moet oefenen voor je bijvoorbeeld de stofzuiger 2 seconden aan kan zetten zonder dat hij opstaat als hij het geluid hoort.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel voor de tips :-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als er gezogen moet worden en je kan er niet bij trainen, is het misschien handig om hem in de auto te zetten, als dat kan.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

is ook een goede tip dankje!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik wil even een update geven. Ik had de stofzuiger even een stukje naar het midden van de kamer geschoven. Diesel neemt altijd een enorme spurt richting de bank en de stofzuiger ligt er nu een beetje voor (tussen de bank en zijn kussen). En wat zie ik nu...

Hij ligt in de hoek van de bank te slapen, naast de stofzuiger haha.

Zolang die niet beweegt gaat het dus al super hier!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

En ik ging even heen en weer met de slang (10 seconde) en een NEE was genoeg 2x. Toen hij wegdraaide heb ik de slang weer neergelegd. Dat is wat ik wil zien!

honden page profiel MarianMarian 3 doggies

honden foto van Marian

Goede middag iedereen,
Ik heb mijn Tobie en Jelly bij de eerste keer laten blaffen tot ze er zelf genoeg van kregen en daarna mijn werk afgemaakt...de 2e keer heb ik ze laten zien dat het geen eng beest was :-)
Nu kan ik stofzuigen zonder dat zelfs opzij gaan...ik moet hun billen optillen om alles te stofzuigen haha.
Ze hebben er geen interesse meer in ;-)
Groetjes Marian en een pootje van Jelly en Tobie.

honden page profiel Judith en Babbe.Judith en Babbe. 3 doggies

honden foto van Judith en Babbe.

Ik zou het denk ik ook doen zoals Willemijn hier schrijft. Gelukkig heb ikzelf die ervaring niet. Babbe liet de stofzuiger eerst links liggen en reageerde er niet op en toen heb ik haar er aan laten wennen dat ik haar mag stofzuigen. Ik zet hem dan op een lage zuigkracht en stofzuig haar dan, ideaal als ze vol in haar vacht zit en ze vind het zaaaalig, natuurlijk ook om het lekkers wat ze dan nadien krijgt.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik denk dat het ook wel goed komt hoor met heel veel geduld!

Ik wilde nog even een mooie moment laten zien. Van de bank ging hij opeens naar zijn kussen om daar op een botje te kauwen...

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" En ik ging even heen en weer met de slang (10 seconde) en een NEE was genoeg 2x. Toen hij wegdraaide heb ik de slang weer neergelegd. Dat is wat ik wil zien! "


Vergeet hem niet te belonen hè ,als hij gedrag laat zien wat je wilt zien,dat is wel heel belangrijk.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja, toen ik de slang had neergelegd heb ik hem ontzettend beloond! Maar ik had niet eens gedacht dat hij weg zou draaien! En al helemaal niet na 1 dag.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ja, toen ik de slang had neergelegd heb ik hem ontzettend beloond! Maar ik had niet eens gedacht dat hij weg zou draaien! En al helemaal niet na 1 dag. "


;-) ;-)

Ja soms denk je dat het heel ernstig is,is het zo over met een beetje sturing ;-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja dat is het rare! Je probeert van alles, maar als je dan even wat goede tips krijgt dan wil je dat vaak toch wel helpen. Nu heb ik met deze ideeen in mijn hoofd gezeten, maar nooit gedacht dat het zo goed zou werken.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ja dat is het rare! Je probeert van alles, maar als je dan even wat goede tips krijgt dan wil je dat vaak toch wel helpen. Nu heb ik met deze ideeen in mijn hoofd gezeten, maar nooit gedacht dat het zo goed zou werken. "


Je zal dan toch iets meer overtuigings kracht en zelfverzekerheid uitstralen door de bevestiging die je hier hebt opgedaan. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stofzuigerfrustratie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat ben ik??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^