asielhondjes trainen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Hallo!
Dit topic hoort zowel bij de categorie "opvoeding volwassen hond" en "opvoeding puppy" omdat ik voor twee gevallen hier vragen ga stellen.

Ik studeer dierenzorg in hoge school (Sint-Niklaas) en zit nu in mijn tweede jaar. Dit jaar moet ik ook stage doen en dat doe ik in het asiel vlakbij mij thuis (asiel Veeweyde te Weelde).
Gisteren (20/02/2012) zijn er 7 beauceron's van 6 maanden binnen gebracht. Ze komen van een onverantwoorde fok en kennen nog niets van de wereld. Dingen zoals een leiband, koekjes, lawaai, etc kennen ze niet.
Nu heb ik met de eigenares van het asiel afgesproken dat ik de beaucerons wat wil trainen.
Daarbij ga ik elke dag hen laten wennen aan de leiband en eens ze de smaak van koekjes te pakken hebben proberen ze te leren zitten. Eens ze de leiband gewoon zijn kunnen ze grotere wandelingen maken en de wereld verkennen.
Ze zijn heel wild en speels, sommige zijn dan weer wat banger.
Nu is mijn vraag hoe je dus het beste "ongesocialiseerde" pups de wereld laat leren kennen? Alle tips zijn welkom!
Het gaat om deze gekkies: http://www.youtube.com/watch?v=YmAaMhCRxzw&feature=youtu.be

Mijn gevalletje is een 2jaar oude reu border collie Rocky. Hij is een hele enthousiaste en geweldig slimme kerel MAAR hij is compleet doof. Zijn vorige eigenaars konden er niet mee omweg en nu hebben we dus een enthousiaste dove kerel die niets van commando's kent.
Hij is heel alert en tijdens training is hij heel gefocust. Ook eet hij graag koekjes dus dat zal trainen nog gemakkelijker maken!
Nu heb ik de verantwoordelijkheid gekregen om hem dus "gebarentaal" te leren.
Ik denk dat ik het zo ga doen: 1 vinger omhoog = zit, hand horizontaal plat = liggen, armen gespreid = hier. Maar hoe laat ik hem nu zitten terwijl ik mijn gebaar maak zodat hij de link legt?
Dit is Rocky:

note aan moderatorteam: dit is geen topic om de asielhondjes aan te prijzen.

groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "asielhondjes trainen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Ik volg ff :-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Ieamand anders kan je het vast beter uitleggen.
maar ik heb eigenlijk een vraag;

Ligt het aan het filmpje of lopen die beaucerons echt zo slecht????

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ieamand anders kan je het vast beter uitleggen.
maar ik heb eigenlijk een vraag;

Ligt het aan het filmpje of lopen die beaucerons echt zo slecht???? "


ze lopen echt zo slecht :( velen hebben heel erge X-benen...

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

"

ze lopen echt zo slecht :( velen hebben heel erge X-benen... "


he, dat is jammer!
Maar dat wordt toch met een goede spieropbouw toch minder?

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

"

he, dat is jammer!
Maar dat wordt toch met een goede spieropbouw toch minder? "


Goh, ze zullen altijd die X-benen hebben maar de spieropbouw kan de last van de gewrichten wel opvangen ;-) heb vorig jaar stage gedaan bij hydrotherapie bij honden dus dacht er ook meteen aan haha
maar hydrotherapie in het asiel is spijtig genoeg niet mogelijk :(
Gewoon goed veel laten bewegen!

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Ik wens je in ieder geval veel succes met je stage!
En hoop dat de x-benen voor de pubers hen niet zal belemmeren met het zoeken van een nieuwe baas.
(nou ja, het zal zeker een rol spelen, maar hopelijk niet te)

En, wat is Rocky een schat om te zien!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik wens je in ieder geval veel succes met je stage!
En hoop dat de x-benen voor de pubers hen niet zal belemmeren met het zoeken van een nieuwe baas.
(nou ja, het zal zeker een rol spelen, maar hopelijk niet te)

En, wat is Rocky een schat om te zien! "


Ik denk dat dat het minste van onze zorgen is momenteel over hun kans voor adoptie :S Ze zijn totaal contactarm, hebben niets geleerd en kennen dus ook niets. Sommige reageren nieuwsgierig op nieuwe dingen, anderen heel angstig met beginnende angstagressie... Hen het vertrouwen in de wereld geven is dus een hele challenge!
Ze hebben zowat de slechtste socialisatie gehad die je je kan inbeelden, niks.

En Rocky is echt een charmeur! Altijd als we hem van zijn binnenhok naar zijn buitenhok laten rennen komt hij liever flodderen! Zijn ding is aan je neus likken :p alleen heeft hij wel erge baknijd maar dat valt te trainen ;-) het belangrijkste om zijn adoptiekansen te verhogen is ervoor zorgen dat hij wat commando's kent ;-)

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Ik heb geen ervaring met dove honden, maar 'zit' zou je misschien kunnen aanleren door een snoepje eerst voor zijn neus te houden en dit snoepje dan iets naar boven te bewegen en wat naar achter? Dit met je rechterhand doen en met je linkerhand het gebaar maken. Ik zou niet 1 vinger gebruiken als gebaar voor zit, ik zelf maak een een associatie met 'foei' als ik 1 vinger zie :-) misschien een hand in de lucht waarbij de handpalm naar jou gericht is? of je hand op je heup leggen? Tis maar een idee'tje hoor :-D

Ik denk dat er op het forum iemand is met vier prachtige dalmatiërs, waarvan een eentje doof is (als ik het goed heb)? Misschien kan zij jou wel goed helpen! :-)

Heel leuk hoor wat je doet! Prachtige honden zijn het allemaal, hopelijk vinden ze snel een goede thuis! Ik zelf smelt een beetje van Rocky zo'n knapperd ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ach die pups, ze lijken totaal nerveus, is er een bepaald plan voor een specialistisch "geval" als dit? Zijn de hondjes in beslag genomen?

honden page profiel S en ZS en Z 3 doggies

honden foto van S en Z

Je zegt: Nu is mijn vraag hoe je dus het beste "ongesocialiseerde" pups de wereld laat leren kennen? Alle tips zijn welkom!

Is het niet verstandig als je zelf niet goed weet wat je moet doen om er iemand bij te halen die je er mee kan helpen?
Anders maak je het onbewust alleen maar erger.
En tips via een forum vragen lijkt me niet handig.Niemand kan vanaf het beeldscherm zien hoe de pups reageren op nieuwe dingen.
En ze reageren ook niet allemaal het zelfde op 1 situatie.Bijvoorbeeld:-De 1e pup kan het eng vinden terwijl de andere pup het interessant vind.

Ik twijfel niet aan je goede bedoeling dus zie dit niet als een aanval.Maar er is geen 2e kans voor een 1e indruk he.



Ook met de dove hond is het misschien verstandig om er iemand bij te halen die er ervaring mee heeft.Die je in ieder geval de tips kan geven zodat je uiteindelijk weet wat je doet.
Want als jij al twijfelt of niet goed weet wat je doet, dan zal de hond ook niet snappen wat er van hem verlangt word.

En nogmaals dit is geen aanval.Ik denk gewoon even met je mee.

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

Wij hebben zelf een dove maltezer gehad. Ondanks dat ze doof was "luisterde" ze als de beste!! Ze reageerde super goed op handsignalen.

Voor het leren zitten kan je zoals eerder gezegd het koekje wat hoog houden en naar achter bewegen.

Ook zou je de hond aan de riem kunnen doen, links naast je laten staan, het handgebaar geven, en dan de hond in de zit houden brengen.
Lukt dit niet alleen dan kan je ook een 2e persoon erbij vragen, die het signaal geeft terwijl jij de hond laat zitten. Als hij het eenmaal doorheeft kan het makkelijk alleen.
Dit kan je zo toepassen bij elke oefening,

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik heb geen ervaring met dove honden, maar 'zit' zou je misschien kunnen aanleren door een snoepje eerst voor zijn neus te houden en dit snoepje dan iets naar boven te bewegen en wat naar achter? Dit met je rechterhand doen en met je linkerhand het gebaar maken. Ik zou niet 1 vinger gebruiken als gebaar voor zit, ik zelf maak een een associatie met 'foei' als ik 1 vinger zie :-) misschien een hand in de lucht waarbij de handpalm naar jou gericht is? of je hand op je heup leggen? Tis maar een idee'tje hoor :-D

Ik denk dat er op het forum iemand is met vier prachtige dalmatiërs, waarvan een eentje doof is (als ik het goed heb)? Misschien kan zij jou wel goed helpen! :-)

Heel leuk hoor wat je doet! Prachtige honden zijn het allemaal, hopelijk vinden ze snel een goede thuis! Ik zelf smelt een beetje van Rocky zo'n knapperd ;-) "


goed nieuws! Rocky is geplaatst en gaat een dezer dagen naar zijn gezin gebracht worden. Zij gaan daar naar een hondenschool gaan die gespecialiseerd is in werken met dove honden. Dus ik ben mijn training gestopt zodat zij met een "trukloze" hond beginnen ;-) toch bedankt voor de tips!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ach die pups, ze lijken totaal nerveus, is er een bepaald plan voor een specialistisch "geval" als dit? Zijn de hondjes in beslag genomen?

"

Wat bedoel met je met een bepaald plan? Het beste voor hen is nu eigenlijk in het asiel blijven. Daar mogen ze dagelijks los lopen, zien ze dagelijks vertrouwde EN vreemde gezichten, leren ze andere honden kennen en worden ze begeleid in het leren omgaan in de wereld ;-) Het asiel is er bewust bij dat ze nog niets weten en dit dus moeten leren om kans te hebben op adoptie ;-)

En ze zijn zelf naar het asiel gebracht en afgestaan. Ze komen uit een onverantwoorde fok en toen we vroegen waarom ze de pups dan niet met 8 weken hadden gebracht (dan worden ze meteen geadopteerd...) zeiden ze dat de mensen ze eerst nog wouden proberen verkopen. Dit hebben ze dus 6 maanden lang geprobeerd en hen ondertussen gewoon in de tuin gehouden zonder training of niets... Nu dus proberen ze alle 7 toch nog aan de wereld te leren wennen wat geen simpele taak is ... met 6 van hen ging het vandaag al duidelijk beter maar eentje is echt een bijter, en bijten om te bijten :(

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Je zegt: Nu is mijn vraag hoe je dus het beste "ongesocialiseerde" pups de wereld laat leren kennen? Alle tips zijn welkom!

Is het niet verstandig als je zelf niet goed weet wat je moet doen om er iemand bij te halen die je er mee kan helpen?
Anders maak je het onbewust alleen maar erger.
En tips via een forum vragen lijkt me niet handig.Niemand kan vanaf het beeldscherm zien hoe de pups reageren op nieuwe dingen.
En ze reageren ook niet allemaal het zelfde op 1 situatie.Bijvoorbeeld:-De 1e pup kan het eng vinden terwijl de andere pup het interessant vind.

Ik twijfel niet aan je goede bedoeling dus zie dit niet als een aanval.Maar er is geen 2e kans voor een 1e indruk he.



Ook met de dove hond is het misschien verstandig om er iemand bij te halen die er ervaring mee heeft.Die je in ieder geval de tips kan geven zodat je uiteindelijk weet wat je doet.
Want als jij al twijfelt of niet goed weet wat je doet, dan zal de hond ook niet snappen wat er van hem verlangt word.

En nogmaals dit is geen aanval.Ik denk gewoon even met je mee. "


hoi!
je hebt volkomen gelijk hoor! Maar ik heb in het asiel met de eigenares bepaald wat we willen en hoe we het willen bereiken. Daarom vraag ik hier extra tips aan mensen die er bijvoorbeeld al ervaring mee hebben ofzo ;-)
Nu zijn we bezig met stap 1 en dat is de leiband leuk maken, want dit kende ze niet. Met de meeste lukt dit aardig! Ook die ik telkens maar 1 voor 1 en op een veld achter het asiel waar ze dus geen contact met de andere 6 heeft.
We werken met alle medewerkers samen dus sta er niet alleen voor ;-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Wij hebben zelf een dove maltezer gehad. Ondanks dat ze doof was "luisterde" ze als de beste!! Ze reageerde super goed op handsignalen.

Voor het leren zitten kan je zoals eerder gezegd het koekje wat hoog houden en naar achter bewegen.

Ook zou je de hond aan de riem kunnen doen, links naast je laten staan, het handgebaar geven, en dan de hond in de zit houden brengen.
Lukt dit niet alleen dan kan je ook een 2e persoon erbij vragen, die het signaal geeft terwijl jij de hond laat zitten. Als hij het eenmaal doorheeft kan het makkelijk alleen.
Dit kan je zo toepassen bij elke oefening, "


dit is een zeer goede tip, bedankt!
Toch ga ik niet met Rocky verder trainen want hij is geplaatst en zij gaan naar een een gespecialiseerde hondenschool. Stel dat ik Rocky nu leer zitten door 1 vinger omhoog, en het daar misschien iets totaal anders is wordt hij verward. Ik wil hem dus nog even een "leeg blad" houden en het aan de toekomstige eigenaars houden ;-)

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Super goed nieuws voor Rocky, doet me echt deugd dat hij naar een gezin gaat waar ze veel aandacht kunnen geven aan hem, echt leuk :-D maakt me blij!

Ik hoop dat de pups (pubers) ook snel hun weg vinden in de alledaagse wereld! Het zal niet makkelijk zijn maar alles moet goed komen ;-)

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Super goed nieuws voor Rocky, doet me echt deugd dat hij naar een gezin gaat waar ze veel aandacht kunnen geven aan hem, echt leuk :-D maakt me blij!

Ik hoop dat de pups (pubers) ook snel hun weg vinden in de alledaagse wereld! Het zal niet makkelijk zijn maar alles moet goed komen ;-) "


we vrezen ook dat het lang zal lukken maar we geloven er in!

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Zeker en vast! Ik denk ook wel dat, eens ze door hebben dat mensen echt wel te vertrouwen zijn en leuk zijn, ze dolgelukkig zullen zijn met alle aandacht en daardoor misschien de dingen wel wat sneller zullen leren :-)
ze kijken ook wel mooi in de camera! :-)

Lila heeft dezelfde Julius k9 als Fennah, leuk he dat groene kleurtje! (:

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Zeker en vast! Ik denk ook wel dat, eens ze door hebben dat mensen echt wel te vertrouwen zijn en leuk zijn, ze dolgelukkig zullen zijn met alle aandacht en daardoor misschien de dingen wel wat sneller zullen leren :-)
ze kijken ook wel mooi in de camera! :-)

Lila heeft dezelfde Julius k9 als Fennah, leuk he dat groene kleurtje! (: "


ze doen het nu na 2 dagen al wel heel goed dus we zien vooruitgang. Alleen gaat het nog een hele challenge zijn om ze aan voorbij rijdende auto's en dergelijke gewoon te maken ... het moeilijke is dat ze totaal niet zot zijn van koekjes of worst :S had ons nochtans enorm vooruit geholpen anders!

En jah, ik vind het een geweldig tof kleurtje dat je totaal niet veel ziet ^^

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Misschien komt het nog wel die zin in lekkers, ze zijn het ongetwijfeld niet gewoon om andere dingen te krijgen, ze zullen nog wel ontdekken hoe lekker het is. Nu zijn alle dingen nog nieuw en veel interessanter, de aandacht voor worst, koekjes, kaasjes, fruit komt nog wel! Doen alsof jij het allemaal heel erg lekker vind kan ook helpen :-D

vind het echt leuk dat je dit kan/mag en wil doen!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Misschien komt het nog wel die zin in lekkers, ze zijn het ongetwijfeld niet gewoon om andere dingen te krijgen, ze zullen nog wel ontdekken hoe lekker het is. Nu zijn alle dingen nog nieuw en veel interessanter, de aandacht voor worst, koekjes, kaasjes, fruit komt nog wel! Doen alsof jij het allemaal heel erg lekker vind kan ook helpen :-D

vind het echt leuk dat je dit kan/mag en wil doen! "


het is geweldig jah! het gaat met hen elke dag beter en beter!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op verzoek van de TS op slot

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "asielhondjes trainen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^