een vertraagde reactie op een commando.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik zie het zo vaak om me heen, honden die een vertraagde reactie geven op een commando of het commando moet 3 a 4 keer gezegd worden. Ik ken dit probleem niet echt en het is ook iets waar ik niet tegen kan, 1 commando is genoeg en als ze een keer een vertraging heeft dan is dat 2 sec en niet langer.

Wie herkend dit en wat doen jullie eraan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een vertraagde reactie op een commando." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lizanne Lizanne 3 doggies

honden foto van Lizanne

" Ik zie het zo vaak om me heen, honden die een vertraagde reactie geven op een commando of het commando moet 3 a 4 keer gezegd worden. Ik ken dit probleem niet echt en het is ook iets waar ik niet tegen kan, 1 commando is genoeg en als ze een keer een vertraging heeft dan is dat 2 sec en niet langer.

Wie herkend dit en wat doen jullie eraan? "


Ik herken dat wel, denk dat het komt doordat Lola (spaanse herplaatser) haar draai begint te vinden en nog maar net klaar is met cursus. Ik probeer het te verbeteren door meer te oefenen en niet toe te geven als ze een commando wil negeren. Ik wacht dan, ga het niet eindeloos herhalen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

IK!

En soms lach ik me daar rot om O-) Maar dat is ook het soort hond dat je kiest, soms vind Flex dat hij niet hoeft te luisteren want ach, er is daar wat beters te doen dus ja.. Bulldog eigen dat stronteigenwijze karakter.

Meestal herhaal ik het maar 1 keer, daarna niet meer. Of ik zeg helemaal niets omdat ik toch al weet dat het niet gebeuren gaat. ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

HADASSA...ik heb een duitse herder gehad, daar heb ik op de africhting mee gezeten, super hond,
deed alles voor me, hoefde maar een keer wat te zeggen, band baas was geweldig, nimmer ooit problemen gehad, een teef.

maar nu. ik heb een newfoundlander, de commandoos oefen ik met handgebaren , waarom ? omdat ik niet wil dat ik herhaaldelijk moet herhalen, terwijl ze het weet, met een handgebaar stop ik dus, en wacht rustig af. tot ze het doet, twee heel verschillende honden, op bamse ben ik nog nimmer boos geworden, nimmer, maar zal dus geen commando twee keer herhalen, maar het handgebaar stokt. en ik wacht. hahahahaha ja echt. :-D

newfoundlanders he. kijken eerst even achterom van....ooo heeft ze het nou tegen mij of ? en dan zeg ik dwingend met het handgebaar, jaaaaa ik hebt het tegen jou Bamse. hahahahah

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Dat het een Bulldog is is geen excuus, er lopen er hier een paar die qua gehoorzaamheid de meeste goldens enzo ver vooruit zijn ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Als ze hier niet in 1 keer luisteren negeer ik ze en vraag het later nog 1 keer zo niet weer negeer fase en ga ik trainen met ze op het betreffende commando.
Ik denk dat het uittesten is of het commando niet goed begrepen wordt door te lange commando's of het te lief vragen.

Joy is een echte pinscher en luistert alleen wanneer ze denkt dat het nut heeft, hier moet je mee om leren gaan als baas zijnde.
Ik kan wel 1000 keer een commando geven maar als mevrouw het niet wil doen gebeurd het niet dus dan laat ik het of vraag het op een ander tijdstip nog maal O-) .
Echter zodra ze zo'n dag heeft is het hier niet meer loslopen want gegarandeerd dat ik dan buiten in de problemen kom ;-)

Jackie luistert eigenlijk altijd wel en mocht het niet zo zijn dan ook weer negeren.
Alleen bij haar wil ik mijn stem nog wel eens verheffen als ze in een mogelijk gevaarlijke situatie terecht kan komen.( lees buiten loslopen, de buurman zien en erop af willen terwijl de buurman in de auto stapt en weg wil rijden)
Doordat ik dan een brul geef snapt ze dat er iets is en komt ze terug.
Die brul geef ik dan ook alleen als het echt echt echt nodig is anders heeft het geen nut meer uiteraard.

honden page profiel Krullenbol and meKrullenbol and me 3 doggies

honden foto van Krullenbol and me

Ik!!! Zucht ;-) maar ja, daarom oefen ik heel hard op cursus en buiten, en daarom sta ik heel regelmatig flink voor aap O-) en denken mensen, zo, die hond is echt slecht opgevoed :-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Zeg ook niet dat het een excuus is maar het is gewoon heel anders dan een Herder. ;-) Je weet wel dat eigenwijsheid bij een Bulldog hoort dus dat af en toe wel tot uiting zal komen. Die zullen lang niet altijd wachten op goedkeuring zoals andere honden dat wel doen.

Daarbij maakt het mij verder ook niets uit gelukkig ;-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Wllemijn, handgebaren gebruiken wij ook, das makkelijk in het werk, helemaal als we erg stil moeten zijn omdat anders een dader kan vluchten voordat we bij hem/haar zijn ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

op de africhting heel normaal, vooral op lange afstand, zit er dan toch ingebeiteld he, de herder heb ik negen jaar gehad, van pup af aan.

en ja newfoundlanders kan je niet vergelijken, maar handgebaren is en blijft super. anders sta je zo te schreeuwen he. hahahahaha

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

" Dat het een Bulldog is is geen excuus, er lopen er hier een paar die qua gehoorzaamheid de meeste goldens enzo ver vooruit zijn ;-) "


Praat me niet over Goldens en gehoorzaamheid... O-)

Nee hoor, hier een vreselijke puber, dus heel herkenbaar. Meestal is het negeren en later nogmaals het commando geven.

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Yep, Doowey kan goed mijn geduldt op de proef zetten......
Ik zeg het maar een keer een commando, en blijf net zolang wachten tot die het doet ;-)
Het heb wel eens bijna 5 minuten geduurd, voordat hij ging zitten.
Ik heb wel eens gehoord dat een hond, het dan aan het uit proberen is, hoever hij kan gaan, met niet luisteren.
Ik zie er toch elke keer een uitdaging in...... ;-)

honden page profiel Marijke Marijke 3 doggies

honden foto van Marijke

Nee, met twee Beagles komt dat gedrag mij helemaal niet bekend voor O-)

honden page profiel T&dogsT&dogs 3 doggies

honden foto van T&dogs

ik leer op de cursus ook dat je altijd maar 1 keer het comando mag zeggen als hij het dan niet doet dan help je de hond er nog even bij en dan zeg je het commando en dan goedzo ( want hun zeggen als jij heel vaak zit zit zit zit zit zegt dan wordt het commando straks en dadeljik zit zit zit zit zit )

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Ik heb er wel eens last van, maar bij onbelangrijke dingen.. het belangrijkste vind ik dat ze meteen moet luisteren als ik haar roep. Ze hoeft eigenlijk nooit verplicht in haar mand te gaan liggen, als ik dus het commando 'in je mandje' geeft kijkt ze me aan met een blik van Wat krijgen we nou? Ben ik stout geweest?

Dan moet ik het 2 soms 3 keer herhalen.. een enkele keer gaat ze heeeel bijdehand VOOR haar mand liggen in plaats van erin haha de draak!! Ik hou van haar ondernemende karakter en ik vind het niet hinderlijk en zie daarom geen noodzaak om het eruit te trainen :-D

honden page profiel pienpien 3 doggies

honden foto van pien

Ik heb Faith pas 4,5 maand ze komt uit het asiel en ik heb er geen "gebruikaanwijzing" bij gekregen ;-)
Ik heb het idee dat er weinig met haar is gedaan, of op een andere manier dan ik hanteer(positief)
Ze doet het nu al heel goed(vind ik O-) )
Maar ze heeft wel moeite met het af commando, ze wordt dan heel onzeker en ik krijg dan ook regelmatig een vertraagde reactie ;-)
Ik probeer dit op te lossen door te blijven oefenen...ik zeg het commando maar 1x...en wacht.
Ik heb nl gemerkt dat als ik teveel druk op haar zet, ze nog onzekerder wordt en in plaats van af op haar rug gaat liggen(in elkaar gedoken), misschien toch een rugzakje uit haar verleden :'(
Langzamerhand gaat het steeds beter...we blijven volhouden ;-)

@Hadassa, hoe los jij dit op?

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Waar ik trouwens wel soms merk is dat Kaya denkt dat als ik haar een commando heb gegeven en vervolgens braaf zeg dat dit einde oefening betekend..

Wel heb ik het idee dat ze dit doet bij oefeningen die ze niet leuk vind.. bijv dus in je mandje.. Zo slim is ze dan wel weer haha

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik ken het. En ik heb er geen problemen mee ;-)

Wanneer mijn eigenwijze haarballen (ook herders overigens) een luchtje in de neus hebben zullen ze niet luisteren. Sterker nog: ze horen me niet eens.
Dit wetende zal ik ze ook nooit 'een commando' geven wanneer ze bezig zijn. Noodsituaties overigens daargelaten uiteraard.

Ik zie het als een sport in te spelen op de hond, de hond te peilen en mijn timing op deze manier te kiezen. Succes gegarandeerd ;-)

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Bobby luistert over het algemeen prima, maar wil ook nog wel eens eerst bedenken of het wel zin heeft een commando op te volgen, of terwijl ze naar me toe komt onderweg nog even een zeer interessant blaadje besnuffelen. Ik maak me daar niet zo druk om. Het is een hond, geen robot. En als ik daar niet tegen had gekund, had ik een ander soort hond moeten nemen.
Dat is niet als excuus ofzo bedoelt, maar gewoon een vaststelling. Al zullen er best Cairn terrier kruisingen zijn die wel stipt luisteren, Cairntjes staan toch wel als eigenwijs bekend. De ene hond is nou eenmaal de andere niet.
Ik denk dat opvoeding ook heel wat anders is dan commando's opvolgen. Zolang je als baasje ervoor zorgt dat de hond zich goed gedraagt en er geen gevaarlijke situaties kunnen optreden, zie ik niet wat het probleem is als een hond niet prompt opspringt als het knopje op de afstandsbedienig wordt ingedrukt.
Echt belangrijke dingen, zoals bijvoorbeeld wegrennen terwijl de baas komen roept, dat is wat anders, dan moet er echt goed getraind worden op dat commando.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

" HADASSA...ik heb een duitse herder gehad, daar heb ik op de africhting mee gezeten, super hond,
deed alles voor me, hoefde maar een keer wat te zeggen, band baas was geweldig, nimmer ooit problemen gehad, een teef.

maar nu. ik heb een newfoundlander, de commandoos oefen ik met handgebaren , waarom ? omdat ik niet wil dat ik herhaaldelijk moet herhalen, terwijl ze het weet, met een handgebaar stop ik dus, en wacht rustig af. tot ze het doet, twee heel verschillende honden, op bamse ben ik nog nimmer boos geworden, nimmer, maar zal dus geen commando twee keer herhalen, maar het handgebaar stokt. en ik wacht. hahahahaha ja echt. :-D

newfoundlanders he. kijken eerst even achterom van....ooo heeft ze het nou tegen mij of ? en dan zeg ik dwingend met het handgebaar, jaaaaa ik hebt het tegen jou Bamse. hahahahah "


Ja. Herkenbaar ;-) hij doet het wel... Uiteindelijk... Meestal O-)
Als ik daar een probleem mee zou hebben, had ik een ander ras moeten kiezen, die optie zit er niet op.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

hier niet eens een vertraagde reactie, maar geen reactie....

Nou ja, zo erg is het niet. Hij luisterd alleen als ik wat lekkers in mijn zak heb....
Dit geldt dan wel alleen als hij losloopt... Maar dan nog; als ik hem roep, kijkt hij eerst om waarom hij dan zou moeten komen... Is er niks, dan loopt hij gewoon door, loopt er iemand in de verte komt hij wel... Beetje vreemd, maar ja....

Aan de lijn en in huis/tuin luisterd hij overigens wel top!

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

" Yep, Doowey kan goed mijn geduldt op de proef zetten......
Ik zeg het maar een keer een commando, en blijf net zolang wachten tot die het doet ;-)
Het heb wel eens bijna 5 minuten geduurd, voordat hij ging zitten.
Ik heb wel eens gehoord dat een hond, het dan aan het uit proberen is, hoever hij kan gaan, met niet luisteren.
Ik zie er toch elke keer een uitdaging in...... ;-) "


Maar 5 minuten... ik heb al eens 20 minuten gestaan ;-)
Jessy op je plaats en dan gaat ze voor je staan met een kop waarvan je wurg neigingen krijgt ;-) ;-)
Ze weet het wel maar is me inderdaad aan het testen, herhalen heeft geen zin ze weet de commando's dat kun je letterlijk van haar kop lezen, niks zeggen en haar blijven aankijken heeft wel nut.
Ach zal de leeftijd wel zijn.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hier in huis reageren ze altijd vertraagd, maar ik heb dan ook 2 Duitse pinschers. Die reageren op hun eigen tempo en wanneer het voor hun iets opleverde.
Alleen als in echt streng ben en het redelijk boos zeg (zoals "blijf" als ik de vloer aan het dweilen ben) dan blijven ze wel, maar tot op zekere hoogte.

Ik denk dat het ligt aan het ras wat je hebt, wat je ervan verwacht. Je kiest een ras om bepaalde raseigenschappen.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Hier ook wel vertraging als ze echt liever iets anders wil doen. Daarom breng ik haar ook niet in zulke situaties zodat ze ook geen succes mocht hebben bij iets waarvan ze weet dat het niet mag of waar ik zou moeten roepen en ze toch niet gaat gehoorzamen ;-). Op zich zou het ras niet uit moeten maken voor gehoorzaamheid, maar ik denk dat ook met een goede verhouding de hond echt wel eens niet gehoorzaam is. Al was het alleen maar om weer even te kijken of de baas nog wel dezelfde regels heeft als 'toen'.

Dobber is half Appenzeller en Stabij, beide zelfstandige rassen en ook nog een extra portie eigenwijsheid van de Appenzeller erbij dus ja, ze is niet altijd even gehoorzaam. Maar over het algemeen gaat het goed en kan ik zeggen dat ze aardig goed luistert (helemaal voor een hond die geen cursus gehad heeft ;-)). Ik denk dat een herder eerder geneigd is om de baas te gehoorzamen dan bijvoorbeeld een bulldog, het is nu eenmaal een baasgerichter ras.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Er zijn nu eenmaal honden die een grote will to please hebben, en je hebt er die heel erg zelf denken en als ze het nut niet inzien, er ook niet op ingaan. Ha! En nee, dat is ook niet als excuus bedoeld, dat is gewoon een feit.
Waarom gebruikt de politie altijd bepaalde rassen? Omdat ze gewoon makkelijker te trainen zijn en je heel erg staat kunt maken op hun gehoorzaamheid. Ik denk niet dat de politie veel kan doen met een husky of malamute, zelfs niet na een intense training.
Dus ja, er zijn er onder ons die honden hebben die niet reageren binnen de 2 seconden na een commando. Zucht. Maar ze hebben dan weer andere kwaliteiten, hoor! ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Politie met Newfoundlanders, dat zou wat zijn ;-)
Haha, nee. Zitten bij de stoeprand? Als alle fietsers en blaadjes die voorbij dwarrelen en de aandacht afleiden, misschien, maar ja, waarom? Als je toch een seconde later weer moet gaan lopen?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Tja ze blijft een hond,voor gevaar zal ik haar zeker op tijd bij mij hebben.
Ze luisterd voor mij goed genoeg.

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

honden foto van Simone

O ja hoor... heel herkenbaar :-)
Ik heb 2 Shih Tzu's en maken eerst af waar ze mee bezig zijn en dan komen ze wel.
Op het gemakkie en geen gehaast.....pffff...je zal je druk maken omdat de baas roept.

Gelukkig horen ze wel wanneer het menes is en dan luisteren ze wel.

honden page profiel Femke en SpikeFemke en Spike 3 doggies

honden foto van Femke en Spike

Het gebeurt regelmatig dat ik een commando moet herhalen ;-) maar 1x heb ik zelfs een 'te vroege' reactie gehad.Als Spike los loopt langs de weg(in de polder) laat ik hem zitten zodra er een auto aan komt.Ik zie in de verte een auto aankomen en richt me op Spike.
Nog voor ik 'zit' kon zeggen zat hij al en keek me aan met zo'n blik van: "Ja,zeg 't maar hoor" O-)
Ik schoot in de lach,maar bedacht meteen 'hij kan het wel' haha! :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Gebeurt hier regelmatig. Meestal ligt dat aan mijn eigen timing. Roepen als hij druk bezig is met snuffelen. Geeft hij echt de middelvinger dan ga ik er op af en eis ik dat hij het uitvoert. Iets anders kan ik ook niet bedenken.

Maar meer dan 2 keer doe ik echt niet. Nou ja, behalve in paniek situaties hehe.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een vertraagde reactie op een commando." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Kleine sloper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^