Jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Mijn pupje Yuki van nu bijna 9 weken begint sinds 2/3 dagen last van jeuk te krijgen. Ze krabt dan ineens heel erg achter haar oor en in haar zij. Daarna kauwt ze meteen op haar pootje! Ik heb al gekeken in haar dikke vachtje en zag er wat schilfertjes in zitten. Ik denk dat ze die los gekrabt heeft. Soms pakt ze ook naar haar staart maar of dit jeuk of spelen is weet ik nog niet.Ze piept er zelfs van als ze aan haar staart of pootje bijt. Ik geef haar acana puppy brokjes moet toch goede brok zijn lijkt me. Ook ben ik langzaam hier op over gestapt omdat ze eerst andere brokjes van de fokker kreeg.
Wat moet ik doen ? Ze had toen ze net hier was helemaal geen jeuk !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ze heeft niet pas een enting gehad? Of een behandeling voor vlooien/teken? Misschien zijn het vlooien? Of heeft ze een wormenkuur gehad? Het kan ook aan de voeding liggen. Op zich zou Acana een goede brok moeten zijn, maar het kan zijn dat er net een stofje in zit waar jouw hond juist niet tegen kan. Misschien is het groeipijn?
Als je het niet vertrouwd, zou ik toch even langs de DA gaan.

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Ze heeft woensdag een wormkuur gehad. en maandag krijgt ze haar 2e enting. Dan vraag ik het even na. Ze is nog niet in aanraking geweest met andere honden of kan ze ook zo vlooien krijgen ? Ik dacht dat die alleen van hond op hond gingen namelijk :-) Kan ik nu beter een andere voeding proberen of nog even afwachten ?

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Het kan inderdaad zijn dat ze op de wormenkuur reageert.
Vlooien kan jij ook meenemen en die kunnen ook van katten komen, dus even goed nakijken, zou ik zeggen. Van voeding veranderen zou ik niet zo snel doen, want snel veranderen van voeding is ook niet goed. Ik zou het even aankijken en dan inderdaad woensdag even navragen bij de DA.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Buiten ecto parasieten die de hond van het nest meegekregen kan hebben, of van katten of reactie op medicatie kan het ook STRESS zijn..

Lees eens over de bijwerkingen / gevaren van vaccinaties..
Je kan het maar beter weten om daar een keuze in te maken..

http://iljasterre.come2me.nl/

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

socialiseer ook met anderen honden. in de buurt of op de hondenschool, vermijd de poepveldjes, maar socialiseren met anderen honden is alleen maar goed, misschien ken je zelf honden die waar je van weet goed gesocialiseerd zijn ? neem daar contact mee op. en ga er eens op uit.

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

" socialiseer ook met anderen honden. in de buurt of op de hondenschool, vermijd de poepveldjes, maar socialiseren met anderen honden is alleen maar goed, misschien ken je zelf honden die waar je van weet goed gesocialiseerd zijn ? neem daar contact mee op. en ga er eens op uit. "


Dit heb ik afgelopen week gedaan! Mijn collega heeft ook 2 hondjes en daarmee zijn we naar het bos gegaan. In het begin vond ze het erg spannend, maar op het eind deed ze net zo hard mee met spelen. Ook als we andere hondjes tegen kwamen liet ze zich rustig besnuffelen.


Ben vandaag naar de DA geweest. Ik moest haar wassen met een shampoo en na 2 dagen een tupetje op haar kale huidje aanbrengen die haar lijfje een beetje vettig maakt. Ze heeft namelijk een droge huid. Hij kon zo geen vlooitjes of andere beestjes ontdekken maar voor de zekerheid toch de shampoo. Sommige mijt zie je niet altijd in de vacht zei die. Met 2 inentingen zo'n 100 euro verder.... Pfff.. ik denk dat ik toch maar een verzekering af ga sluiten. ;-)
Verder zei die dat het een sterk hondje was die er heel gezond uit zag. Hij heeft haar helemaal nagekeken. Knietjes en heupjes waren hartstikke top ! ;-)

honden page profiel kirakira

honden foto van kira

hmmm ik heb hetzelfde probleem met mijn pup, maar alleen zij piept niet als zij krabt.. ofwel soms wel als zij haar oren krabt dan piept zij een beetje... maar bijten op poten dat is niks erg hoor, zij groeit en daarom doet zij het...
dus ik volg dit topic effe mee...

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

" hmmm ik heb hetzelfde probleem met mijn pup, maar alleen zij piept niet als zij krabt.. ofwel soms wel als zij haar oren krabt dan piept zij een beetje... maar bijten op poten dat is niks erg hoor, zij groeit en daarom doet zij het...
dus ik volg dit topic effe mee... "


Heeft jou pup ook schilfers ?

honden page profiel kirakira

honden foto van kira

"

Heeft jou pup ook schilfers ? "


neee, dank god dar heeft zij niet, en ik hoopdat zij dat nooitzou krijgen :-)

honden page profiel HelenaHelena

honden foto van Helena

Regelmatig ververs ik de ligkleedjes van mijn chihuahua's. Ze krijgen dan een ander, fris gewassen kleedje.

En dan beginnen ze steevast te krabben.

Sindsdien was ik mijn kleedjes met weinig hypoallergeen wasmiddel zonder wasverzachter. Maar nog steeds beginnen ze te krabben als ze een schoon kleedje hebben gekregen, minder heftig maar toch veroorzaakt dit blijkbaar jeuk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jeuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Een vraagje...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^