Blafband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ilonailona 3 doggies

@ daniela ik zal het laten weten...

@ lizanne ik hoor van meer mensen hoor dat het niet werkt, maar het is ook is ook niet alleen de verdamper maar i.c.m. de passieflora dus ben benieuwd...

ik hoor trouwens ook positieve verhalen, maar denk dat het ook per hondje verschillend is en het is ook altijd niet i.c.m. training van de hond op het alleen zijn , tis zeg maar alleen ter ondersteuning...

groetjes Ilona

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blafband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel peggypeggy 3 doggies

honden foto van peggy

mijn boarder collies zijn intussen een jaar of 6 en ze hebben het nog niet afgeleerd :'(
ene buurman klaagd maar oke andere haat honden en dreigd .
Ik vrees dat ik ermee zal moeten leren leven het zou eigen zijn aan boarders zeggen ze me

honden page profiel DanielaDaniela

" mijn boarder collies zijn intussen een jaar of 6 en ze hebben het nog niet afgeleerd :'(
ene buurman klaagd maar oke andere haat honden en dreigd .
Ik vrees dat ik ermee zal moeten leren leven het zou eigen zijn aan boarders zeggen ze me
"


Hallo Peggy,

Dat is minder dat ze het moeilijk vinden om alleen te zijn, vooral als je ook zo lastige buren hebt. Wat heb je allemaal al geprobeerd?

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

Ik ken meerdere verhalen waarbij een blafband de uitkomst was ;-) het is voor zon beest heel vervelend dat geluid dus houd hij er snel mee op het is een tijdelijke oplossing van misschien 3 dagen daarna hoef je hem niet meer te gebruiken Vroeger bij mn ouders hebben we het gebruikt 3 dagen hond blafte nooit meer on nodig je heb 3 soorten 1 met piep met stroom en i met citronella die is het minst effectiefst

honden page profiel Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak! 3 doggies

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

" Ik zou zeggen doe die Blafband eens lekker zelf om en blaf er eens lekker op los, dan weet je gelijk waarom dit een verpest je hondmiddel is ;-)

Succes ;-)

p.s. Laat na afloop even iets weten ;-) "


Beste Rene,

Ik zou zeggen pas de band en Blaf zelf O-) ;-)

honden page profiel RenéRené 3 doggies

honden foto van René

Ik ben lid van vele forums maar dit forum slaat echt alles ;-) een halti of gentle leader mag zeker ook niet ;-)

honden page profiel Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak! 3 doggies

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

" Ik ben lid van vele forums maar dit forum slaat echt alles ;-) een halti of gentle leader mag zeker ook niet ;-) "


Beste Rene,

Dit forum slaat niets of niemand ;-) ;-) , het HP forum is het forum der honden Fora ;-)

Driewerf Welkom ;-)

honden page profiel RenéRené 3 doggies

honden foto van René

Dit forum vind ik erg triest berichten worden verwijderd je mag geen slip ketting je mag helemaal niks want dat is zielig ;-) weet je wat pas zielig is als je hond zich los trekt en onder een auto komt

honden page profiel Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak! 3 doggies

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

" Dit forum vind ik erg triest berichten worden verwijderd je mag geen slip ketting je mag helemaal niks want dat is zielig ;-) weet je wat pas zielig is als je hond zich los trekt en onder een auto komt "


Als je meent wat je zegt...wat doe je hier dan nog?? ;-)

Houdoe en bedankt...Ollee...olleee O-) ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou beginnen met de camera zo te richten dat je ook het raam kan zien, zodat je kan bekijken of de buren niet de oorzaak zijn van het probleem. Als hij gaat blaffen als de buren voor het raam staan... zijn zij de oorzaak van het probleem. En mocht dit zo zijn, dit bewijs natuurlijk bewaren en communiceren naar gemeente en buren.

Overigens word er hier ook geblaft als mensen voor het raam gaan staan, en ons raam grenst direct aan een druk trottoir. Bij voorbijgangers gebeurt er niets, maar je moet niet voor het raam stil gaan staan (lees: dicht bij de vensterbank buiten). Mensen die in de vensterbank gaan zitten worden soms van binnenuit weggeblaft. O-)

Ik zou niet vreemd opkijken als de buren er direct of indirect de oorzaak van zijn, maar dat is afwachten. Kennis is macht! En zulk soort opnames kunnen een eventuele gedragstherapeut ook inzicht geven!

honden page profiel RenéRené 3 doggies

honden foto van René

Het slaat toch nergens op iemand vraagt of een blafband werkt ik geef mijn mening en ervaring door wat dus heel normaal hoort te zijn op een forum want op een forumm deel je ervaringen en meningen en dan word mij antwoord verwijdert ;-) ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Het slaat toch nergens op iemand vraagt of een blafband werkt ik geef mijn mening en ervaring door wat dus heel normaal hoort te zijn op een forum want op een forumm deel je ervaringen en meningen en dan word mij antwoord verwijdert ;-) ;-) "


Daar heb je ergens wel een punt.
Hoewel ik het ab-so-luut niet met je eens ben, hoeft voor mij die rode pijl ook niet.
Ik vind het okee dat een moderator die gebruikt, als het hier in een scheldpartij of zo ontaardt, maar op een antwoord kan je als HP'er toch ook gewoon waarderingen geven, of opnieuw reageren met een quote....

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ja maar 3x schadelijk is een rode pijl.
naja, je mag op dit forum niet adviseren om fysiek te corrigeren.
Blafband valt daar zeker ook onder.

honden page profiel  Sabine en Mini Max Sabine en Mini Max 3 doggies

honden foto van  Sabine en Mini Max

het is wel een aanrader ik ken iemand die een hond heeft met een blafband en die werkt heel goed

kato (Gast)

ik ben het er ook met eens, dat als iemand mening vraagt dat je dan niet alleen mag schrijven over het afraden er van. Iedereen heeft een eigen mening en moet die kunnen hebben. Hoe kan diegene die de vraag stelt dan objectief oordelen? Je duwt die persoon dan al in een richting... democratie?

Ik zou dat negatief waarderen idd eerder doen als je iemand "pest", scheld, aanvalt met woorden. Maar toch niet met een mening.

Trouwens, een kind straf je toch ook af en toe, of leer je dingen toch ook af. Dat is dan toch ook niet iets verkrijgen met belonen.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

"

Trouwens, een kind straf je toch ook af en toe, of leer je dingen toch ook af. Dat is dan toch ook niet iets verkrijgen met belonen. "


Ik straf mijn kind ook niet, en zeker niet fysiek.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

" FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.
"

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" het is wel een aanrader ik ken iemand die een hond heeft met een blafband en die werkt heel goed "


't Is maar wat je bedoelt met 'goed werken' he. Electriciteit door iemands lijf jagen, is en blijf foltering. Het is een vreselijk akelig gevoel, vandaar dat de hond uit pure angst niet meer gaat blaffen. Dat wil je je hond toch niet aandoen, een hele dag met vreselijke angst zitten?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik weet niet wat de blafbandaanraders zelf doen als ze heel erg in de stress zitten, maar misschien moeten ze zich voorstellen dat ze voor dat gedrag elke keer een fysieke correctie krijgen. Dikke kans dat je je stressverlagende gedrag niet meer laat zien. Dat betekent dus niet dat je geen stress meer hebt, sterker nog de stress wordt groter.

honden page profiel DanielaDaniela

" Ik zou beginnen met de camera zo te richten dat je ook het raam kan zien, zodat je kan bekijken of de buren niet de oorzaak zijn van het probleem. Als hij gaat blaffen als de buren voor het raam staan... zijn zij de oorzaak van het probleem. En mocht dit zo zijn, dit bewijs natuurlijk bewaren en communiceren naar gemeente en buren.

Overigens word er hier ook geblaft als mensen voor het raam gaan staan, en ons raam grenst direct aan een druk trottoir. Bij voorbijgangers gebeurt er niets, maar je moet niet voor het raam stil gaan staan (lees: dicht bij de vensterbank buiten). Mensen die in de vensterbank gaan zitten worden soms van binnenuit weggeblaft. O-)

Ik zou niet vreemd opkijken als de buren er direct of indirect de oorzaak van zijn, maar dat is afwachten. Kennis is macht! En zulk soort opnames kunnen een eventuele gedragstherapeut ook inzicht geven! "


We hebben nu de camera ook precies zo staan, je ziet een deel van de huiskamer en het hele raam.
we gaan de filmpjes ook laten zien/bespreken met/aan een gedragstherapeut en hoop dat we dan wat wijzer worden.

Het kan ook heel goed dat doordat de buurman voor het raam is gaan staan, onze hond meer is gaan blaffen. want als de hond nu blaft zal de buurman waarschijnlijk weer voor het raam gaan staan. we hebben namelijk ook filmpjes van een paar maanden terug dat de hond niet blaft.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

oké, benieuwd wat voor beeldmateriaal je zal verzamelen ;-)

@ Brokkel 2 je antwoorden zijn wel hilarisch met momenten :-)

en mensen aub zeg, een beetje inlevingsvermogen inderdaad, zo'n ding rond je nek... kan je toch niet maken ;-)

tegenwoordig zijn de rode pijltjes in de mode, wel vervelend om nog te kunnen volgen soms, plus nieuwsgierig wat die rode pijl verbergt O-)

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Ga je schamen Daniela!
Als je een beetje voor je hond voelt
zou er geen haar op je hoofd zijn die aan een blafband denkt!
Als je geen tijd hebt om zoals iedere normale hondeneigenaar iets te trainen met je hond,
dan zoek je liever een ander/beter onderkomen voor je welsh!

Gelukkig zijn er hierboven genoeg reacties voor je
waarvan je kan leren!

;-)

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Niks geen blafband, kijk naar Wendy haar goede antwoord hierop René, goed omschreven. ;-)

Ben benieuwd Ilona wat de beelden je gaan opleveren. Succes.

@ Kath: als je op de rode pijl klikt, kun je het antwoord nog zien. ;-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

@ José, fantastisch ;-) zo ben ik weer helemaal mee, danku!

honden page profiel DanielaDaniela

" Ga je schamen Daniela!
Als je een beetje voor je hond voelt
zou er geen haar op je hoofd zijn die aan een blafband denkt!
Als je geen tijd hebt om zoals iedere normale hondeneigenaar iets te trainen met je hond,
dan zoek je liever een ander/beter onderkomen voor je welsh!

Gelukkig zijn er hierboven genoeg reacties voor je
waarvan je kan leren!

;-) "


Als ik niks om mijn hond zou geven, zou ik niet op dit forum zitten. De reden dat ik dit topic geopend heb is dat ik er wanhopig van werd dat er gezegd wordt dat mijn hond blaft en dat er boetes van € 80 per keer boven mijn hoofd hangen. Ik heb nooit gezegd dat ik mijn hond echt een blafband om wil doen. ik ben alleen maar blij met de andere reacties die er kwamen.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Net een beetje in de war, ik bedoelde Daniela ipv Ilona... O-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Het is iig al goed dat je hier komt informeren. Er zijn genoeg mensen die gelijk zo'n band aanschaffen zonder zich er over in te lezen.

honden page profiel DanielaDaniela

" Net een beetje in de war, ik bedoelde Daniela ipv Ilona... O-) "


Kan gebeuren :-) Ik zal hier op het forum laten weten wat de videobeelden laten zien.

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

" Ja maar 3x schadelijk is een rode pijl.
naja, je mag op dit forum niet adviseren om fysiek te corrigeren.
Blafband valt daar zeker ook onder. "
Ik heb niet gezet dat ze dat moet gaan gebruiken alleen dat ik er positive ervaringen mee heb

Marcel (Gast)

Wij hebben een engelse cocker. Het is echt een hele lieve hond en we zijn er stapel op. Het probleem is dat de hond elke nacht keihard blaft, nu al 2 maanden lang. We hebben de mensen van de hondenschool erbij gehaald en die zeggen dat hij zijn plaats in de roedel niet kent, verlatingsangst heeft, enz. We hebben nu een paar weken alle regeltjes nageleefd en zien gewoon weinig verbetering. Niet alleen wij maar ook onze buren zijn de wanhoop nabij! We willen het hondje echt heel graag houden en hebben ook altijd gezegd dat we geen blafband willen. We overwegen dit nu toch, simpelweg omdat we anders problemen krijgen met de buren. De reacties die ik hier lees zijn heel negatief maar mensen in onze nabije omgeving hebben dit ook gedaan en waren na 2 dagen van het probleem af.. Is zo'n band dan echt zo slecht????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Blafband" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: kan het niet laten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^