Serieus genomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus Q.Suus Q.

honden foto van Suus Q.

Ik heb weleens het idee dat mensen met kleine honden niet serieus genomen worden (niet op het forum, hoor).

Ik ben altijd grote honden gewend geweest, pas toen ik zelf een hond nam vond ik zo'n pittige Yorkshire Terrier erbij leuk.
Ben echt van dat ras gaan houden omdat ze hun mannetje staan zolang je ze maar als echte honden opvoed.

Waar ik slecht tegen kan is dat mensen hun hond(en) in allerlei kledingstukken uitdossen en hun hondje steeds dragen.
"Neem dan een pop" denk ik dan....

Wie hier heeft ook alleen kleine honden en herkent het dat je niet als volwaardige hondenbezitter wordt gezien?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Serieus genomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is een hype om honden aan te kleden, haar of geen haar, de kwetsbare hondjes, is het zeker in de winter een must, maar tegenwoordig zie je toch meer en meer honden met haar die kleding dragen, lekker stoer ?

enne ben nog steeds op zoek naar een roze jasje voor bamse, met roze laarsjes, kan het nergens vinden, zou dr geweldig staan. :-D

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik vind dat het niet uit maakt wat voor hond je hebt, maar wel wat je ermee doet.

Er zijn veel eigenaren van kleine hondjes, die vinden dat ze niet naar cursus hoeven en dat zed ze stees moeten dragen of perse een jasje aan moeten trekken.

Aks menseneen klein hondje hebben, maar daar gewoon mee naar cursus gaan en de hond normaal opvoeden op 4 poten laat lopen en alleen een jas of kledingstuk aantrekken als het echt nodig is, heb ik geen problemen met mensen die kleine hondjes hebben.

Verder denk ik dat het niet zo zeer aan de andere mensen ligt, maar aan de persoon zelf. Men voelt zich gewoon veel te snal aangevallen.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Ik heb hier labjes en een Jack Hussell erbij. Dat zijn ook hele stoere kleine honden hoor. Mijn ervaring als ik met Baila alleen loop is niet dat men mij dan niet serieus neemt overigens.

Aankleden van Baila begin ik niet aan. Ze heeft voldoende vacht om zelfs bij extreme koude gewoon warm te blijven, mits in beweging gehouden.
Ik zie dus het nut van kledingstukken niet. O-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik ben geen kleine-honden bezitter, maar wil toch even reageren.

Ik begrijp het niet helemaal denk ik: op welke manier voel je je niet serieus genomen? En heeft kleding daar een invloed op of neem jij mensen met kleine hondjes in kleding niet serieus?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

jep maar dat is hier op het forum ook hoor bij sommige.. niemand mag wat zeggen over de pittbull, staffords enz.. maar de kleine honden worden hier soms helemaal afgemaakt.. jammer.. want net zoals bij de staffords zijn er genoeg kleine honden die gewoon hond zijn.

honden page profiel Daisey & ZoëyDaisey & Zoëy 3 doggies

honden foto van Daisey & Zoëy

Daisey heeft de afgelopen weken zeker een vestje aan gehad. Ze is erg ziek geweest en ik wil totaal geen risco lopen dat ze weer ziek word..
Ook gaat ze altijd met ons mee op stap. Ze is een kleine chihuahua en ze kan best lange afstanden lopen.. Maar als ze het niet meer trekt draag ik haar zeker weten.

Ik trek me dan zeker niks aan van mensen die maar vinden dat ik dan een "pop" moet nemen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 2 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je hond wordt niet ziek of minder ziek van een jasje hoor maargoed dat is een ander verhaal.
Misschien ligt het ook aan het type baas?
Ik wordt altijd serieus genomen maar zorg hier dan ook voor.
Mensen die een opmerking maken over mijn honden duipen snel af als ik mijn mond open trek :-D


Zolang je een kleine hond behandeld als hond en niet als pop wordt je in mijn ogen wel serieus genomen.
Ga je de hond jurkjes aandoen ed vraag je erom om niet serieus genomen te worden en dien je idd een pop te kopen.
Zeggen ja maar mijn hond vind het leuk is onzin want een hond praat niet en kan dingen alleen maar niet erg vinden door alles toe te staan.
Ik weet zeker dat Jackie het geen enkel probleem vind om een jurkje aan te krijgen echter zie ik niet in waarom dit moet het heeft totaal geen toegevoegde waarde.
Je kan een grote hond ook een jurk aandoen maar dat doe je ook niet dus waarom een kleine wel?
Optillen is een verhaal met 2 kanten, ik til Jackie met noodweer bijvoorbeeld op als ik weet dat ze haar behoeftes heeft gedaan.
Waarom? omdat ik met 2 honden wandel en Joy gewoon meer energie behoefte heeft en dus langer dient te lopen.
Door haar op te tillen hoef ik niet terug naar huis en kan Joy uitrazen en aan haar behoefte voldoen.
Kant 2 is dat ik ze niet meeneem naar een drukke zaterdag markt en ze dan maar de hele middag ga lopen dragen cq showen want dat is het in mijn ogen.
Als pup zijnde ja om te socialiseren maar een chi die volwassen is hoeft niet naar een drukke markt en hoeft niet geshowd te worden.

honden page profiel Suus Q.Suus Q.

honden foto van Suus Q.

@Willemijn: hahahahahhahahahahahhaha ;-) Misschien is iemand bereid wat voor die arme Bamse te breien?

Misschien neem ik mezelf een stuk minder serieus met 2 kleine hondjes.... Het is me ook ineens een verandering!

Natuurlijk kunnen er diverse redenen zijn om een klein hondje even te dragen, ouderdom, ziekte, het-is-nog-een-piep-puppy-in-de-winter e.d.
Suus/Guus/Truus (we komen nog maar niet tot 1 naam en zolang de uu's er maar inzitten, luistert ze ernaar :-D

Het is inderdaad een hype om b.v. chihuahua aan te kleden. Is Paris Hilton daar een trend setter in geweest? Ik vind het geen gezicht maar goed en ik weet niet wat die hondjes er zelf van vinden. Heb het echt over uitersten daarin.

Suus heeft buiten met de vorst en sneeuw een bruine trui aangehad omdat dr buik anders zo koud werd maar sinds de dooi loopt ze lekker 'bloot' mee en vindt dat een veel groter feest dan met die stomme trui.

Mn honden neem ik nooit mee met boodschappen doen, dat vind ik lastig en wat hebben die honden daar nou aan? Groot en klein, dan blijven ze lekker thuis. Ik houd toch niet van shoppen dus ben altijd zo terug. Of, als ik ze heb uitgelaten en ik wil snel even iets halen neem ik ze mee in de auto waar ze dan even in moeten wachten (raampje open en bij gezonde temperatuur). Als ik terugkom slapen ze al.
Wel snap ik dat mensen hun hond even meenemen als ze toch aan de wandel zijn en een boodschap moeten halen. 2 Vliegen in 1 klap. Een hond die zo voor de winkel netjes op de baas zit te wachten vind ik zo'n aandoenlijk gezicht.

Ben opgevoed met honden en daar werd goed, lief en ook stoer mee omgegaan. Het heeft zelfs jaren geduurd voor ik een teefje "zij" noemde. Honden waren allemaal een "hij". Een "zij" was in ons gezin 'not done'.

Een hond met een ondervacht heeft zeker geen extra bescherming nodig, een hond zonder ondervacht misschien iets eerder als de vacht wat dun is? Yorkshires hebben geen ondervacht en naarmate ze ouder worden (die van mij dan) wordt hun haar ook dunner. Daar heb ik dan een simpel, stoer dekje voor gemaakt. Kun je ze in het donker ook goed zien ;-)

@José, ik neem mensen die hun honden uitdossen als kinderen niet serieus. Vind het schuren aan hondenmishandeling. Dan heb ik het niet over een eenvoudig dekje o.i.d. maar rokjes, petjes, sokjes, noem maar op. Nee, die mensen begrijp ik niet en dán denk ik: "neem een pop". Mensen die beweren dat hun hond het leuk vindt snappen er weinig van. Misschien is zo'n beestje er aan gewend geraakt maar niks zo lekker als zonder enige belemmering te ravotten!

Kip is zo'n 5 kilo en Suus zal zo'n 4 kilo worden (is me beloofd). Kip heeft een goede vacht en kan wel tegen een stootje. Suus heeft nog een puppyvacht maar die is dikker dan die van Kip! Als het goed is krijgt zij een veel vollere vacht nog dan Kip heeft.

@VeroniqueWat een prachtige pincher heb jij! Hier in de buurt loopt er ook één en die vind ik zo gaaf. Rennen dattie kan!

Enfin, het verhaal niet serieus genomen te worden met kleine honden valt dus wel mee :-)
Straks, als Suus ook het veld en de heide op kan, het bos in en naar het strand dan zal mijn gevoel wel over gaan. Het zijn gewoon m'n honden, niets meer, niets minder :-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Een hond een jas aan doen vind ik geen probleem, hier hebben ze ook een jas aan als het -10m is, anders vinden ze het veel te koud.

Maar er zijn zat mensen die steeds hun kleine hond een jurkje of truitje aan trekken, dat vind ik echt zielig.

Daarbij hebben de kleintjes vaker een veel grotere mond dan de grote.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Ik heb een klein hondje en voel dit vooral op de hondenschool :-D
ik zit nu in de c klas en overal rondom mij zie ik grote honden (in de puppyklas zie je nu steeds meer kleine honden ).
Romi is de kleinste van haar klas en in het begin zag men altijd over haar. Als er oefeningen 1 voor 1 gedaan werden vergat men altijd het "kleine" hondje. Ik ben steeds harder gaan trainen met Romi en toen stak ze er opeens bovenuit omdat ze zoveel aandacht voor me had. Nu behoord ze bij de beste van de klas en er wordt met jaloersheid naar Romi gekeken ;-)

honden page profiel BoBo 3 doggies

honden foto van Bo

Ach...Een hond kleding aan doen vind ik eigenlijk pas erg als het dier het daar te warm door krijgt. Ik denk dat het ze verder weinig uitmaakt. Ik vraag me wel af hoe andere honden dan naar zo'n beestje kijken..

Wat ik veel vervelender vind is al mensen hun kleine hondje niet opvoeden of te weinig beweging/uitdaging geven.
Maar waar ik woon lijkt dat best mee te vallen gelukkig :-)

honden page profiel Suus Q.Suus Q.

honden foto van Suus Q.

Het forum doet het weer. Wat ergerlijk als de boel weer vastloopt ;-)

Suus gaat sinds 3 dagen mee het veld op waar ik haar gelijk los heb gelaten. Ze rent achter Kip aan en luistert goed naar mn fluitje (met mn eigeste mond :-) )

Ze vindt het he-le-maal geweldig! Ook op het balkon waarvan de deur met dit lekkere weer openstaat. Mn man heeft gelijk alles afgeroosterd zodat ze nergens doorheen kan en ahhh, ze rent heen en weer, sleept blaadjes mee naar binnen...in 1 woord: Aandoenlijk O-)

Heb eindelijk filmpjes op youtube kunnen plaatsen. Eens kijken hoe ik er 1 hier kan zetten.

Oh ja, haha, dat serieus nemen gaat gewoon goed. De mensen kennen ons natuurlijk van onze andere honden en weten hoe we met ze omgaan. Ze waren allemaal helemaal gek van Bess, onze BassetHound maar zo'n piepklein puppy roept ook weer vertedering op. Ja, ik voel me als 'vrouwtje' van 2 kleine honden serieus genomen. Het was voor mij ook wennen, denk ik :-)

@Veronique En óf kleintjes vaak een grotere mond hebben dan grote. Gelukkig lopen er hier veel goed opgevoede honden rond en vinden ze Juul/Jules/Suus/Guus hartstikke interessant en gisteren was er 1 die het gaaf vond om rondjes met haar te rennen. Zo gelachen om die snelle, korte pootjes. En natuurlijk de weg afsnijden.. Slim rakkertje is het.

@Jana

Stoer hoor! Goed dat je zo hebt doorgezet. Laat ze maar weten dat jullie er zijn! Wat een leuk koppie heeft jouw pup. Mooie ogen! *smelt*

@Bo Ben het helemaal met je eens! ;-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

het is geen pupje meer hoor ;-) Ik heb haar uit het asiel gehaald en ze is nu 2 jaar.
Toch blijft ze die "puppyoogjes" behouden :-D

P.S. jou profielfoto is echt ongeloofelijk schattig !!!
;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Serieus genomen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: eindelijk is ie geboren!!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^