is hij aan het puberen? of beginnende dominantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

zo als sommigen van jullie weten hebben wij sinds kort een oud duiste herder pup van bijna 8 maand!
hij moet nog wennen..zolang is hij hier niet he.( sinds 2 febr 2012)
ik denk dat hij aan het puberen is...
opzich luisterd hij wel goed hoor...maar toch lijkt het er op hij grenzen probeerd te verleggen...
bvb ze mogen van ons niet op de bank spelen...ze hebben speelruimt in de woonkamer!
en toch probeert hij te spelen met lila ie lekker op de bank ligt/zit...wij zeggen dat dit niet mag en duwen hem aan de kant.
hij luisterd even en gaat even later vrolijk nog een poging doen! ;-) oke...hij is hier nog maar kort en moet leren wat wel en niet mag .
hoe moeilijk kan je het maken denk ik dan of beter gezegd...waar ben ik aan begonnen? liefdevolle hond met puber gedra? hahaha.
nu ligt hij lekker rustig te slapen op de grond.
soms komt hij bij je en stopt zijn neus in je gezicht, je moet hem dan aandacht geven..eerst deed hij dit met zn hoofd onder je arm duwen en je moest hem aandacht geven...wij hebben hem elke keer weg geduwd. hij bepaald niet! en hij doet dit niet meer... :-D
met wandelen( jawel met 3 honden in mijn eentje) probeerd hij eerst beetje te trekken...ik pak hem aan en zeg volg...hij volgt...hey gaat hij weer vooruit lopen en beetje trekken...ik corigeer hem weer, en zeg volg en hij blijft op gegeven ogenblik lekker rustig mee wandelen..heerlijk, hij doet beter dan de andere 2 dames! ;-)
en met eten? gaat hij al op zn vaste plek zitten als hij door heeft dat hun eetenstijd is....ik zet zn bak neer...hij moet wachten tot ik zeg dat hij mag eten...dit gaat goed. na paar keer heeft hij door...fantastisch...
hij mag ook niet het eten van de jack russel op eten als jack russel nog bezig is..heb ik hem ook geleerd dat hij moet wachten tot ze weg loopt...dan mag hij de rest opeten..geld ook voor de husky! gaat goed, hij wacht zelfs op toesteming van mij als lila weg loopt, om te kijken en eventueel de restje op te eten! :-D
als we gaan wandelen hebben we hem geleerd dat hij naast de kast moet gaan staan samen met de andere honden en pas als ze kalm zijn...krijgen ze riem om...ze mogen pas de deur uit als ik het zeg...ik eerst dan de rest...hij leert hoe het moet en gaat goed...
hij heeft ondertussen wel al paar kussens en een oude slaapkbank behandeld met vulling te voorschijn halen..ze hebben hier groot rode curvere bak met hun eigen speeltjes botjes enzo en weet hij ook al precies dat het voor hem is...en pakt hij als hij zin heeft ook speeltjes uit, soms legt hij alles wat in de bak zit in de woonkamer neer...soms op de bank of geeft je een speelje.
hij plast buiten voornamelijk nog als een vrouwtje, heel soms gaat enne voetje paar cm omhoog! maar is hij nu aan puberen of beginnende dominantie?
lees verschillende dingen op internet!

ben toch benieuwd wat jullie reaktie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is hij aan het puberen? of beginnende dominantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Yep, lekker aan het proberen hoe ver 'ie kan gaan, is pubergedrag hoor. ;-)

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

zallig he...zo puberende hond hoor :-D ...enne hond is er net van af...andere begint er vrolijk mee :-) ...ook piept hij om zn zin door te drijven ;-) jammer genoeg voor hem...werkt het niet bij ons..we reageren er lekker niet op ;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Haha, hier ook zo'n pubertje. O-)

Inderdaad volhouden, regels consequent blijven hanteren en af en toe hier even stoom afblazen. ;-)

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

ja ind....dacht heerlijk eindelijk lila is rustig kalm en geen puberende gedrag...en ze was erg joh! krijgen we een hond die er midden inzit! eigelijk wel zielig voor hem! terwijl hij in pubertijd zit, belangerijke periode in zijn leven. is hij in 3 dagen tijd bij verschillende mensen geweest....eerst zn bassjes die hem als pup gekocht hebben...na 7 maanden moest hij weg wegens geen tijd ivm nieuwe werk...dan komt hij bij mensen waar hij na 1 dag al weg moest, 2 dagen geweest en nu bij ons! sta verteld van dat hij zo goed doet!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

en toch probeert hij te spelen met lila ie lekker op de bank ligt/zit...wij zeggen dat dit niet mag en duwen hem aan de kant.

prima dat hij niet op de bank mag, maar ik zou hem niet duwen maar gewoon weglokken

soms komt hij bij je en stopt zijn neus in je gezicht, je moet hem dan aandacht geven..eerst deed hij dit met zn hoofd onder je arm duwen en je moest hem aandacht geven...wij hebben hem elke keer weg geduwd. hij bepaald niet! en hij doet dit niet meer

dit vind ik best jammer, ik geniet juist altijd als Lola even een knuffel komt halen, ik geef heel even aandacht en dan klaar. Maar goed ieder zijn ding.

Verder gaat het best goed toch? Het trekken is nu helemaal weg begrijp ik?
Een heel normale hond lijkt me haha, veel plezier met hem ;-)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Heerlijk pubergedrag!

We zijn eindelijk uit de pubertijd met onze reu die nu net 3 jaar is, gaan we er weer in met de Duitse Dogteef... Ze is nu ook 8 maanden.

Enne... op de bank, piepen, andere hond bijten en uitdagen, bananen in de oren met uitlaten e.d. klinkt heel bekend!

Met uitlaten ineens de kolder in de kop en het op een rennen zetten en als een malloot trekken kennen we ja... Even 61kg die de spurt erin zet! Gelukkig heb ik aan mijn andere arm een anker van 75kg haha!

Maar geniet ervan, je komt zo veel hilarische momenten tegen dan. Van die heerlijke clownmomentjes haha! (kost je alleen wel vaak blauwe plekken, maar ach...) ;-)

honden page profiel 3 dogs3 dogs

honden foto van 3 dogs

wij hebben geleerd dat als een hond dit zou doen...zn hoofd onder je arm doen..aandacht vragen teken van dominant zou zijn, klopt dit dat niet?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" ja ind....dacht heerlijk eindelijk lila is rustig kalm en geen puberende gedrag...en ze was erg joh! krijgen we een hond die er midden inzit! eigelijk wel zielig voor hem! terwijl hij in pubertijd zit, belangerijke periode in zijn leven. is hij in 3 dagen tijd bij verschillende mensen geweest....eerst zn bassjes die hem als pup gekocht hebben...na 7 maanden moest hij weg wegens geen tijd ivm nieuwe werk...dan komt hij bij mensen waar hij na 1 dag al weg moest, 2 dagen geweest en nu bij ons! sta verteld van dat hij zo goed doet! "


Arme hond, wat een geschiedenis al in z'n jonge leventje. Valt me dan nog reuze mee wat je beschrijft, hij doet het aardig goed!

Ik geloof niet dat aandacht halen met dominantie te maken heeft. Even een aai over de bol kan al genoeg voor hem zijn. Is het wel een zekere hond?

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" wij hebben geleerd dat als een hond dit zou doen...zn hoofd onder je arm doen..aandacht vragen teken van dominant zou zijn, klopt dit dat niet?
"


Tja... die hele dominantie theorie...
De een vindt van wel, de ander vindt van niet.
Je geeft zelf aan dat jullie de herder pas hebben. Hij heeft zijn plek nog niet volledig gevonden in de roedel, tel daar hormonen bij op wat ervoor zorgt dat hij het zelf ook even niet meer weet wat hij met zichzelf aanmoet en je bent compleet.

Herders zijn werkers en willen graag de baas pleasen, het zijn in mijn ogen echt geen dominantie testers naar mensen toe, integendeel.

Wat ik eruit opmaak, is die kop onder je arm een manier van aandacht krijgen en affectie (als zijnde bevestiging dat hij erbij hoort). Hij is nieuw in de roedel en onzeker en die hormonen maken het er niet beter op.

Ik zie hier hetzelfde gebeuren met onze hond, we hebben haar ook pas sinds januari...
Je probeert consequent te zijn met de bank, maar voordat je het doorhebt is ze letterlijk boven op je gesprongen en ligt Madame heerlijk op schoot te slapen... ;-)

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

By the way, hij steekt zijn kop ONDER je en niet bovenop! ;-)
Ik zie het niet eens echt als aandacht claimen, zodra je opstaat en ze naar hun plaats/bench wijst gaan ze meteen zonder tegensputteren. In mijn ogen affectie/bevestiging van acceptatie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" wij hebben geleerd dat als een hond dit zou doen...zn hoofd onder je arm doen..aandacht vragen teken van dominant zou zijn, klopt dit dat niet?
"


Niemand weet uiteraard wat een hond precies bedoeld :-) . Ikzelf ga ervan uit dat de hond even een bevestiging nodig heeft dat je hem nog leuk, lief geweldig vindt. Dus eerder het tegenovergestelde van dominantie.
Zelf zeg ik zoiets als: hee daar is Lola, dat is gezellig, knuffel even en klaar.

De dominantietheorie om het gedrag van honden te verklaren is inmiddels ook achterhaald. Wat uiteraard niet betekend dat er geen regels meer zijn, alleen die regels maak je zelf, wat in jullie situatie het beste past, en op een manier die duidelijk is voor de hond.

http://kynoblog.com/artikelen/dominantie-theorie-om-het-gedrag-van-honden-te-verklaren-is-gepasseerd-station

http://www.dogcity.nl/0-algemeen/artikelen/watisermetdominantie.pdf

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Vind dat je hond het op het eerste zicht gewoon prima doet hoor! Hij leert snel en houdt toch best wel goed zijn manieren.

Je moet niet teveel in termen van domineren gaan denken. Als jullie de baas zijn, gaat hij jullie zeker niet domineren en heb de indruk dat jullie toch niet over jullie laten heenlopen. Eens om aandacht komen bedelen is ook geen dominantie hé. Als je op zeker wilt spelen zou ik voorstellen om hem nooit aan te halen als hij om aandacht bedelt door zijn neus onder je arm te steken etc. Je gewoon van hem wegdraaien en negeren, zou een duidelijk signaal moeten zijn. Wegduwen komt soms als speeluitnodiging over. Heb je eigenlijk wel zin om te spelen, stuur hem toch eerst wandelen om even later op jouw initiatief dan toch een spelletje op te starten.
Veel succes ermee!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

wij hebben hier sinds begin januari ook zo'n puber van 9maand. Hij is eigenlijk best rustig en braaf voor zo'n jonge actieve hond, maar hij kan ook zo zijn momenten krijgen.
10x opnieuw met zijn poten op je schoot springen, hem er steeds opnieuw afduwen en uiteindelijk dringt de boodschap wel door.
Ook dat aandacht vragen met zijn kop onder de arm komt me bekend voor, maar hij weet dat als we hem negeren, wegduwen of "Nee" zeggen, hij niet moet blijven doorzeuren, hij krijgt genoeg aandacht wanneer wij dat zelf ook willen.
En verder nog dat selectief doof zijn, laatst waren we in een open veld aan het wandelen, schiet er ineens vlak voor ons een haas weg, hij erachteraan natuurlijk, je moest die twee zien gaan, ze waren aan elkaar gewaagd! Maar uiteraard stonden we daar maar voor niets te roepen en toen was Tosca hup de berg over, toen dacht ik wel ff van "shit" maar ff later kwam hij vrolijk trug aanwandelen.

Er moet nog aan gewerkt worden maar ik denk dat als je voldoende oefent op gehoorzaamheid en commando's, je geen dominante hond zult krijgen, die kuren uit zijn puberteit zullen vanzelf wel overgaan ;-)

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

Hallo lieve mensen allemaal en sweetjes. Als ik zo julle reactie's lees ondervind ik dat jullie erg veel van honden af weten. Dat is leuk voor mij zo leer ik ook één en ander bij. Want ik zit ook met een puber denk ik . Franse bulldog en is bijna zeven maand. Hij is ook dominant denk ik toch. Daarom lees ik aadachtig wat mag en wat niet. En ik steek toch één en ander op bij jullie. Mijn dank hiervoor. Maar exuseer me ook want nu ben ik indringer in de side van sweetjes.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" Hallo lieve mensen allemaal en sweetjes. Als ik zo julle reactie's lees ondervind ik dat jullie erg veel van honden af weten. Dat is leuk voor mij zo leer ik ook één en ander bij. Want ik zit ook met een puber denk ik . Franse bulldog en is bijna zeven maand. Hij is ook dominant denk ik toch. Daarom lees ik aadachtig wat mag en wat niet. En ik steek toch één en ander op bij jullie. Mijn dank hiervoor. Maar exuseer me ook want nu ben ik indringer in de side van sweetjes. "


Daar is dit forum ook voor!
Voor en door elkaar leer je steeds bij. Ik meng me ook vaak genoeg in een topic van; Sorry ik kan je niet helpen, maar lees even mee! ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Die hele dominantie... het helpt als je het gewoon vergeet :-D
Wat ik geleerd heb is: als je in termen van dominantie gaat denken, wordt je wantrouwig. Dan zit je je de hele tijd af te vragen of je hond je aan 't testen is, of hij jouw plaats wil inpikken, enz. Negatieve gedachten, dus.
Als je die hele theorie (want dat is het, geen waarheid maar een theorie) vergeet en je hond als een leefgezel ziet, zie je nu gewoon een puber die last heeft van z'n hormonen en met zichzelf geen blijf weet af en toe.
Ik vind trouwens wat je beschrijft heel braaf pubergedrag, hoor :-) Hij doet het prima!
Gewoon rustig, geduldig en consequent blijven, en er is niks aan de hand. Jouw hond wil echt je plaats niet inpikken, hij is gewoon lekker jong!

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

Wat een verhuizingen heeft ie al gehad. ;-)

Denk dat het verder gewoon speelsigheid is hoor! Hij doet het goed! ;-)
En lekker knuffelen...vind ie heerlijk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "is hij aan het puberen? of beginnende dominantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^