Hondenvoeding, brokken aanvullen met vlees?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ronny NussbaumRonny Nussbaum

honden foto van Ronny Nussbaum

Kan misschien raar zijn, maar gezonde poep is eigenlijk redelijk plat. Geen diarree he! Ken je van die typische hoopjes een beetje in een cirkeltje gedraaid? (Precies kunst aan het beschrijven)

Maar ik heb het zo niet voor al die voedingsdiscussies, daarmee dat ik altijd zeg, zorg dat je een deftig merk neemt, bespaar er niet op. Kies vers of brokken, doe wat je wil, en kijk naar de gezondheid van je hondje. Ik heb over een periode van een paar jaar, in het begin, verschillende dingen geprobeerd en heb genomen waar ze volgens mij het beste mee was en waar ze bovendien vlot van eet.

De ene mens is de andere niet, de ene hond is de andere niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenvoeding, brokken aanvullen met vlees?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@snoopy..
Elke kvv is beter dan brok, want in brok zitten namelijk veel granen etc, dingen die een hond niet nodig heeft.
In kvv al veel en veel minder.

kvv wordt door veel fokkers gegeven aan hu pups om ze te laten wennen aan vast voedsel, en daarna zetten sommige fokkers die ik ken ze zelfs al op echt vers, dus kippen en konijnen pootjes.
Kvv is al compleet, dus daar zit je altijd goed mee. Bij NRV/barf moet je even weten hoe je moet voeren, maar dat is ook snel te leren.

honden foto van Maaike & de rest van de beestebende

een kong lijkt me geweldig...MAAR...ik heb 3 honden...wordt dat geen knokken? en 3 kongs heeft niet veel zin want Woelie de oudste wil altijd alles hebben, is van mij en niemand komt eraan, en iedereen blijft er dus ook vanaf...maar woelie doet er dan zelf ook niks mee, sufferd...ja 13 he...zal de ouderdom zijn?

honden page profiel Selma 4 Selma 4

honden foto van Selma 4

ieder heeft toch het best met zxe dier voor of je brok of vers geeft elke honden bezitter houd van ze dier hoor. en ga op je gevoel al en anders aan je da vragen of de fokker waar je hond vandaan komt ;-)

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Fokker gaat voor brokken. Onze trainster van de hondencursus geeft ook voorkeur aan brokken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hi Snoopy, ik zou zeggen, lees veel over hoe een hond in elkaar zit qua spijsvertering en vorm gewoon je eigen mening wat het beste is voor jouw hond.

Of iemand trainer, fokker, dierenarts of leek is......het hangt er maar vanaf wat hij of zij erover geleerd/gelezen heeft, en een onderbouwde, objectieve mening geeft waarom hij/zij iets vindt.

Daar heb je iets aan en niet iemand die zomaar iets roept omdat hij/zij misschien wel niet verder kijkt dan zijn of haar neus lang is. :-)

(niet dat ik je fokker of trainster ken of wil aanvallen nu, bedoel het in zijn algemeenheid)

honden page profiel Marijke WoltersMarijke Wolters

HI Snoopy,

Helaas, net als dierenartsen en fokkers hebben mensen op de hondencursus vaak meer verstand van trainen dan voer.

Wat het allerbeste is? Euhm...dat moet je denk ik zelf bepalen
Voordelen op een rijtje:
Met brokken zit alles in droogvoer. Makkelijk te bewaren, af te wegen en mee te nemen. Honden drinken meer, omdat het droog is. Er is al vele jaren onderzoek vooraf gegaan, en alles zit er in wat een hond nodig heeft. Nadeel is dat er ook chemische bestanddelen in zitten om het voer fris en vers te houden.

Vers voer (rauw) moet je zelf samenstellen om te zorgen dat je hond geen tekorten krijgt.
Vezels om de darmwerking te stimuleren kan door rijst of brood/ vuile pens is een goede. In bijv. Carnibest zit dit ook. Nadeel is dat de hond niet hoeft te kauwen. Een rauwe kip is ook een goede aanvulling. Je moet je hier even in verdiepen met mensen die ervaring hebben. (op internet ook wel BARF genoemd)

Vlees en brokken niet samen geven in dezelfde maaltijd, bij voorkeur zelfs niet op dezelfde dag. Brokken worden langzamer verteerd dan vlees, en hebben andere enzymen nodig om te kunnen verteren.
Je zou bijvoorbeeld in het weekend vlees kunnen voeren, en door de week brokken.

Zoals ik ook al eerder aangaf, het ligt aan je voorkeur, hoeveel tijd en energie je in het voeren wil steken, en misschien aan de grootte van je diepvries.
De leeftijd van je hond maakt hierbij niet uit.

Marijke

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Dat trainers, dierenartsen, fokkers niet altijd alles weten is me inmiddels wel duidelijk. En wat spreken ze elkaar allemaal tegen zeg. Je vraagt je soms echt af waar je de juiste info kunt krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenvoeding, brokken aanvullen met vlees?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^