wel of niet een bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Flora * JaxFlora * Jax

honden foto van Flora * Jax

Hallo allemaal,

ik lees eigenlijk overal dat een bench super handig is en echt noodzakelijk..
Wat zijn jullie ervaringen ermee?

Ik wil liever een mandje/kleedje.. Die kan ik makkelijker overal mee naar toe nemen..
Ik heb geen auto dus alles gaat straks met de fiets+kar..

Maarja dat is de ideale situatie en als mn puber straks wel gaat knagen aan alles kan ik de bench niet meer aanleren denk ik..

Dank jullie wel alvast!

Groetjes, Flora

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet een bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

de bench kan je altijd aanleren maar er is geen enkel bezwaar om daar nu al mee te beginnen hoor
Een bench heeft meer voor dan nadelen:-)

honden page profiel Suus Q.Suus Q. 3 doggies

honden foto van Suus Q.

Heb eerder nooit een bench gebruikt. Was niet nodig. Met deze pup hebben we de oude skykennel afgestoft en gebruiken die nu als bench voor 's nachts en als ik weg moet.

Ze is namelijk erg knagerig (speels) maar vooral 's nachts alleen leren slapen bevalt ons heel goed. Na 2 nachten vindt ze het doodnormaal in die kennel te slapen.

Omdat dit onze eerste ervaring met een 'bench' is weet ik nog niet hoe het zal gaan als ze volwassen is en de kennel niet meer nodig heeft.

Als jij jouw pup liever op kleed (pas op voor tocht) of in mand wil dan zou ik dat zeker proberen.

Belangrijk is wel dat je heel veel thuis bent en goed op je pup en later puber kunt letten!

Omdat onze pup nu al veel knaagt geven we haar harde kluifjes en pens sticks zodat ze daar haar knaagbehoefte op kan botvieren en ook leren we haar vooral niet aan alles te knagen wat we niet willen en dat begrijpt ze donders goed. Maar ja, als je weg bent dan gelden die regels nog niet.

Je krijgt vast nog meer reacties van mensen die veel meer ervaring hebben dan ik.

:-)

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

Ik persoonlijk vind dat het ook afhankelijk is van de hond zelf. Ikzelf heb 5 honden waarvan er 3 in een bench zitten als wij weg zijn. Twee omdat ze erg jong zijn nog en anders gaan slopen, 1 omdat zij zo roedel gericht is dat zij in het verleden al een door een ruit is gesprongen om met ons mee te willen maar de andere twee voelen zich juist gevangen in de bench en gaan dan juist de bench slopen en dergelijke dus die doen buiten de bench het veeeel beter

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie 3 doggies

honden foto van Dali en Jolie

Wij gebruiken de bench waarschijnlijk tot voorbij de pubertijd. Zodra we weten dat hij zich gedraagt als we weg zijn, dan zal de benchtijd ook voorbij zijn. Hier worden de tussendoor slaapjes ook in de bench gedaan want hij blijft niet in de mand liggen zodra er iets te interessants gebeurt. Als je ergens naartoe gaat kan je toch ook het dekentje uit de bench meenemen zodat hij ergens anders ook weet wat zijn plaats is.

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

ik heb blitz ook opgevoed met bench en ik vind het makkelijk....
ook al weet ik dat hij zonder kan toch doe ik dat niet als ik weg ga..
je weet nooit waar hij van kan schrikken en misschien wel schade kan maken ...
en hij voelt zich ook wel veilig in de bench....

honden page profiel Suus Q.Suus Q. 3 doggies

honden foto van Suus Q.

" Als je ergens naartoe gaat kan je toch ook het dekentje uit de bench meenemen zodat hij ergens anders ook weet wat zijn plaats is. "


Ah, dit is voor mij een goede tip! ;-)

honden page profiel IsisIsis 3 doggies

Persoonlijk vind ik en bench wel handig. Het kan ook echt een veilige plek voor je hond zijn. Maar het is zeker geen must. Ik heb inmiddels 4 honden gehad, waarvan 2 de bench heerlijk vonden en 2 er pertinent niet in wilden.

Voordeel vindt ik dat je de hond beter tot verplichte rust kunt brengen en dat je sloopgedrag kunt voorkomen. Je kunt op latere leeftijd de bench weghalen als de hond er geen behoefte meer aan heeft. Maar ik heb ook een hond gehad die zijn bench niet kon missen. Die voelde zich er veilig in.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

onze vorige hond had helemaal geen bench nodig. harley heb ik de eerste paar dagen in een bench gehad maar hij vond het verschrikkelijk. zodra hij zindelijk was hebben we de bench weg geheaald (ik heb hem pas gekregen toen hij geen pup meer was). ik denk persoonlijk dat het erg afhankelijk van je hond is en ook of je het zelf prettig vind, suc6 met de afwegingen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zelf heb ik nimmer een bench, als je geen sloper hebt, is een bench niet nodig, je kan een rustig plekje creeren en daar je hond afleggen. of sturen als je met hem naar buiten bent geweest.

dat zijn al commandoos die je al vroeg moet aanleren. zodat je hond weet waar die aan toe is als jij hem rust gunt.

een bench is makkelijk, maar vaak ook sta in de wegs...maar nogmaals als je hond niets kapot maakt, dan conseqwent blijven dat tie zijn plekje weet op een vetbed of mandje, is het een rustig hondje, dan maakt het niet zo uit waar die ligt.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Het ligt aan de hond vind ik.

Ik vind het een heerlijk ding, ze kunnen erin heerlijk de tijd nemen voor hunzelf bijvoorbeeld of even weg van de andere honden als ze rust willen.

Wij hebben thuis voor alle honden een bench, als ze genoeg betrouwbaar zijn los dan mogen ze 's nachts en als we weg zijn gewoon los.
Nu hebben we een pup in huis en dan vind ik het te gevaarlijk, we hebben namelijk ook twee katten (allebei niet het type rustig makkelijk huiskatje) en wil ik geen risico's lopen.
Ook voor de pup haar eigen veiligheid want enya is een slim en eigenwijs meisje :-)

Straks als ze pup af is en het bijten niet meer doet dan gaat de bench s nachts open zodat ze kiezen kunnen.
De reuen heb ik dus ook weer met de deur dicht snachts en als we weg zijn, omdat ze anders (ja basenji's zijn grappig) net zolang etteren tot Enya helemaal gek wordt en alles bij elkaar schreeuwt omdat de reuen voor haar bench staan te idioten.
Ze liggen altijd in de bench, ook als hij open staat en liggen liever daar dan in bed of in een mand.
Zo fijn vinden zij het hier maar ik zorg er wel voor dat ze niet in elkaars bench gaan liggen want het is ieders plekje.

sita (Gast)

goh

ik heb altijd voor een bench gekozen, vanaf ze in huis kwamen (dus alq pup)

ik vond dat ze er best aan konden wennen, als pup en als eigenaar is het leuk, dat als je even weg moet, je zeker bent dat ze niks kunneh verkeerd doen en zij zichzelf niks kunnen aandoen.

Bovendien is het voor een pup normaal een heel veilige plaats.
Wij hebben een peuter rondlopen, en als het voor onze kyra te druk wordt, trekt ze zich terug in haar mand die in haar benchh staat. Ons kindje weet dat hij dan niet aan de bench/hond mag komen.

Moest de bench later niet meer nodig zijn, kan het nog altijd weg, maar ik denk dat we het zullen blijven gebruiken.

Greetz

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Een bench is altijd handig voor je hond . Ik heb Quincy groot gebracht met een puppyren. Daarna heeft hij 3 maanden geen puppyren gehad maar een mand en kleedjes. Het ging best aardig maar Quincy nam zelf weinig rust en vroeg dan veel aandacht, werd onrustig of hyper, ging mijn caafjes plagen en noem maar op. Dus ik heb sindskort weer een bench. Gelukkig was Quincy na een paar dagen daaraan gewend. Vaak gaat hij er zelf in, dus een echte benchtraining was niet nodig. De bench is er meer voor de verplichte rust als hij moe is of rust moet hebben. Bijv. ook wanneer er bezoek en hij blijft maar aandacht vragen, of als we een lange wandeling hebben gemaakt en hij wilt daarna nog spelen enz.. Verder mag hij in huis liggen waar hij wilt en ook als ik weg ga en hij alleen is, hoeft hij niet in de bench (mag wel want de het deurtje staat altijd open). Tja, het is even zoeken wat het beste is voor je hondje. :-D

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Jamie heeft de eerste tijd (half jaar ongeveer) wel in een bench gezeten 's nachts en als er niemand thuis was. Maar dat was meer omdat Jamie een chihuahua is en als pupje dus helemaal inimini, ik vond het doodeng om haar zonder toezicht in de kamer te laten.. ;-) Kroop overal onder en tussen..

Kiwi is pas hier komen wonen toen ze ruim 1 jaar was.. (denk ik). Eerst zonder bench geprobeerd maar ze raakte volledig in paniek, behoorlijk verlatingsangst. Toen met bench, maar ook dat vond ze niet veel aan. Ik heb het toen ook wel eens opgenomen en in principe ging het wel oke maar ze ging niet rustig slapen en ik vond het eigenlijk ook een beetje zielig. Kiwi zag het ook niet als veilig plekje, overdag ging ze er ook nooit uit zichzelf inliggen.
Dus bench weer weg.. Ja ze heeft een aantal dingen gesloopt, maarja je leert er van opruimen.. Heb ook weer een aantal keren opgenomen en ze was in ieder geval veel relaxter als in de bench.
Nu sloopt ze niet meer en gaat ze gewoon rustig liggen als ik weg ben.

Dus het ligt aan de hond.. Maar ik zou zelf niet per se weer voor een bench kiezen.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik denk dat jezelf je hond het beste in kunt schatten. Als hij normaal van je spullen afblijft, en zelf de nodige rust neemt, is een bench waarschijnlijk niet nodig.
Ik heb hier zelf een hond van 9 maanden en een pup van 16 weken en ze gedragen zich goed. Geen bench nodig. Ik let wel goed op dat ze echt nergens aan knagen behalve op hun eigen botjes, en spelen met hun eigen speeltjes. Ze hebben gewoon een mand waar ze samen inkruipen. :-D

honden page profiel MayraMayra 3 doggies

honden foto van Mayra

Absoluut geen bench!! kijk op mijn profiel waarom,wel lezen want het is echt ff belangrijk om te weten als je toch perse een bench wil nemen neem dan een plastic bench

honden page profiel stoempekestoempeke 3 doggies

honden foto van stoempeke

Ik heb in het begin ook gekozen voor een mand. Maar heb nu toch nog een bench gekocht.
Dat is makkelijk als je de hond eens mee op weekend of vakantie wil nemen. Zo ben je zeker dat ze niets afbreken.
Mijn hond is nu volop aan het puberen en toch ging het aanleren van de bench gemakkelijk. Dus je kan het hem zeker op welke leeftijd ook aanleren.
Je moet zelf maar zien wat je denkt wat het beste voor jou en je hond is.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Het is denk ik heel persoonlijk en ook afhankelijk van het karakter en gedrag van je hond...

Zowel mijn Dico en Ziva als mijn drie musketiers hebben nooit gebruik gemaakt van een bench...
Ik heb hier alleen ene bench staan voor sommige logeerhonden die 's nachts daar in slapen omdat ze dit gewoon zijn...

Voor mijn eigen honden heb ik het nog nooit nodig gehad...

honden page profiel de redderde redder 3 doggies

honden foto van de redder

Een bench is super handig als je hond dingen doet die niet leuk zijn als je afwezig bent.

Met kokkie hebben we het niet nodig, ze is `s-nachts en als we niet aanwezig zijn braaf.
Ze heeft een mand ter grootte voor 2 honden met warmte kussen en haar knuffels :-D

Maar stel ze eet bv een tafelpoot op, tja dan wordt het tijd voor zo`n bench.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ligt aan de hond zelf.
Ik wist tot ik Joy kocht niet eens wat een bench was.
Altijd de honden zonder bench opvoed zonder problemen.
Echter Joy was een ander verhaal en dankzij de bench waren de problemen binnen no time over.
Dus noodzakelijk NEE handig JA afhankelijk van de hond JA

honden page profiel patricia & sennapatricia & senna 3 doggies

honden foto van patricia & senna

Ik kan ook alleen maar zeggen dat ik het ideaal vindt om de bench te gebruiken. Als je weg bent er niet over na hoeven te denken als er wat in huis gebeurd waar je na de tijd niet echt blij mee bent. En voor s'nachts is het het ideale plekje voor je pup(hondje) om lekker te slapen en tot rust te komen. ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan je fietskar als bench gebruiken als je ergens heen gaat.
Ik heb de bench weer tevoorschijn gehaald toen de hond geopereerd was. En dan is het best wel fijn als ie het al gewend is. Hij staat er nu nog steeds en wordt door beide honden gebruikt, deurtje staat open. Boven ook een bench naast bed.
Voor ergens anders hebben we een hele berg dekens en soms gebruiken we een jas als ligplaats, die heb je toch meestal bij je.

honden page profiel deboradebora 3 doggies

honden foto van debora

ik heb de eerste week een bench gebruikt maar mevr lag liever naast mij op een deken...bench is heel makkelijk maar ook een sta in de weg..als ik weg ga dan gaan de honden na buiten en heb in onze schuur lekkere warme dekens heen gelegd waar ze lekker warm kunnen liggen..maar ben nu bezig als ik weg ga dat ze gewoon in huis blijven en dat gaat tot nu toe redelijk.maar moet ook zeggen dat onze pup van 23 weken nog niet overal aan zit te knagen..ik zorg altijd dat er een lekkere bot bij haar ligt..en ze heeft in huis nu een mooie slaapbank gekregen...waar ze heerlijk op kan liggen... ;-)

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

honden foto van Desiree

Hier hebben ze beide hun eigen bench. Boo heeft er nooit ene gehad, Freggel had er ene maar die is weg gegaan toen mijn vriend de honden in de garage liet slapen. Toen ik bij mijn vriend logeerde en later introk vond ik het 's winters TE koud in de garage, en vond dat zielig. Heb mijn vriend overgehaald de Freggel in de huiskamer te leggen, maar dan gaat ie op de bank liggen, vuilisbak leeghalen en nog meer kattekwaad. Maybe had een bench die Freggel ging beslapen na haar noodlottig ongeval...we hebben het zo gelaten voor 'm, het is zijn favoriete stekje.
De logeer bench van Maybe heeft Yoda nu gekregen.

benches zijn geen mooie dingen maar verdories handig ;-) zeker met zo een schurk als Freggel ;-)

honden page profiel MayraMayra 3 doggies

honden foto van Mayra

Quinny is een Dalmatier van 9 jaar oud. Ik kreeg haar toen ik bijna vier was, we zijn samen opgegroeid en beste vriendjes,Quinny is echt een schat van een hond. Maar misschien heb je op sommige van mijn foto's al gezien dat Quinny een heel kort staartje heeft en velen van jullie zullen vast weten dat dit niet hoort bij een Dalmatier. Hoe ze daaraan komt is eigenlijk een heel lang en zielig verhaal maar ik kort hem even in. Mijn broer was jarig en omdat Quinny zo'n boefje is en alle hapjes en zo stiekem op at deden we haar met verjaardagen in de bench. De bench stond in de gang onder de trap en zo'n vier à vijf meter van de voordeur. Het was zo'n stalen bench met allemaal van die haakjes eraan. Toen er visite kwam en Die aanbelden deed m,n moeder de deur open en Quinny zo enthousiast als ze altijd is begon te kwispelen toen sloeg ze haar staart kapot tegen de haakjes van die stalen bench. We konden toen niet veel doen dus hebben we er maar verband om heen gedaan. De volgende dag had Quinny het verband los gekregen en toen ze ons zag was ze heel blij en begon ze te kwispelen. Er vloog allemaal bloed door de kamer heen,we zijn toen naar de dierenarts gegaan en die heeft er een beter verband om gedaan. Toen het verband er weer af mocht en het bloeden was gestopt,is Quinny door de jeuk en irritatie aan haar Helende staart erop gaan bijten wat voor een grote infectie in haar staart zorgde. We zijn naar de dierenarts
gegaan en die vertelde ons dat Quinny geluk heeft gehad dat we het op tijd zagen anders was de infectie vanuit haar staart haar
hele lichaam in gegaan en dat had de dood als gevolg gekregen,de dierenarts zij dat de infectie nu alleen nog maar in de
staart zat en die geamputeert moest worden voordat de infectie
wel verder haar lichaam in ging. Quinny's staart is zo snel als het kon geamputeert en Quinny is naar een weekje rust weer helemaal de oude geworden. Ik wil alle hondenliefhebbers even waarschuwen voor stalen hondenbenchen je ziet wel uit het verhaal van mijn hond dat een klein ongelukje als dat,fataal had kunnen zijn!

honden page profiel Annemarie Illsley met Pip en BobAnnemarie Illsley met Pip en Bob 3 doggies

honden foto van Annemarie Illsley met Pip en Bob

Aan honden nr 5 en 6 bezig en nog nooit een bench gebruikt! Goed opvoeden!

honden page profiel ManonManon 3 doggies

honden foto van Manon

Ik heb ook nooit een bench gebruikt. Vanaf dag 2 heb ik haar los in de gang gedaan met haar mand. Vanaf dat moment sliep ze ook door. Nu is ze 5 maanden en zit ze los in de kamer. Dit gaat eigenlijk super goed. Maar ik denk inderdaad dat het aan je hond ligt.

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

ik heb ook geen bench voor mijn hondje, alleen in de auto. ik heb in huis een pluchen mand en dat gaat prima! Ik denk dat het in sommige gevallen wel heel handig kan zijn, bijv als je een sloper hebt ;-)

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

Sorry even off topic even door een ander verhaal hier boven ergens. Je heb ook zeker stalen benchen zonder haken( hoe neem je uberhaubt een bench met haken?) en in mijn geval heb ik dus 1 hond waar het juist voor haar veiligheid is dat ze erin gaat.

En tja ik als muts zorg bij elke verwonding dat het meteen verzorgd word( nog nooit van de bench gehad)zodat het niet uitloopt tot infectie! En dat houd dus niet ff snel een verbandje erom heen in!

Sorry schiet me maar af mag hoor ;-) maar ik kon er niet overheen lezen

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Een bench is een veilige plek als je het ze gelijk aanleerd. Daar kunnen ze rustig slapen.

Wat is er mis met een bench?

Een jonge hond alleen los thuis laten is niet altijd een goed idee. Het dier kan ondeugende dingen doen en ziet geen gevaar. Het gaat knagen aan van alles en nog wat soms.
Afleren van dergelijk gedrag is soms heel lastig. Dan beter voorkomen toch? ;-)

Hier wordt de bench gebruikt tot na het kiezen wisselen (dat is met ruim een jaar), dan neemt de behoefte om overal op te knagen ook af. Vanaf dan wordt het los alleen blijven opgebouwd. :-)

Een bench is een hulpmiddel in de opvoeding en een veilige plaats. Mijn oude hond (bijna 10 jaar) kruipt nog graag in de bench als er ergens 1 staat. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wel of niet een bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: update buddy de labradoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^