Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Hoi ben ik weer,had het toen over bull van 16 weken die steeds wilde bijten,nu is ie dus anderhalf jaar en heeft het nog steeds...Het ging tijd goed,maar nu krijgt ie het dus weer...Heeft iemand ervaaring met zoiets?Hier lees ik altijd maar over hoe lief en schattig de Honden allemaal zijn,had ik van te voren ook maar deze is dus echt anders en ik denk dat er niet alleen maar lieve hondjes zijn...Is er miss iemand uit de buurt(Oss-Den-bosch)die ervaaring heeft met bullterriers en die mij miss kan helpen?Ik hoor het graag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat bedoel je met bijten?
Wanneer gebeurt dit?
Kun je een situatie beschrijven?
En hoe handel je dan?

Onze herplaatser zette ook telkens zijn kaken op onze handen, in de lijn etc.
Maar dat vind ik geen bijten.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Is het happen of echt bijten?

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Santa,Claudia,Andor&Deamon,
ja het is echt bijten en het gebeurt zo nu en dan,zomaar uit het niets,hij komt en speelt met me ,en dan ineens trekt die zijn neus en valt aan,en ja hij bijt echt menens...Ik begrijp het niet,hij kan zo lief zijn ,maar soms krijgt ie het gewoon....een fout van mij is dat ie waarschijnlijk voelt dat ik hem tegenover heel onzeker ben,maar wie zou dat niet zijn als ie al een keer of 4 goed gebeten is door zijn hond?

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Santa jij vroeg nog hoe ik dan handel,nou ik doe lelijk op hem en vraag wat ie heeft gedaan,dan gaat ie vanzelf al in zijn bench en kijkt zielig en wil pootje geven,hij weet dat ie fout is....

honden page profiel Ron van HoutumRon van Houtum 1 doggies

honden foto van Ron van Houtum

Ik heb zelf ook een bull gehad
hadden hem bij mensen gehaald toen die 14 maanden was

Naderhand kwamen we erachter dat het een probleem hond was
Ook onverwachts bijten niet luisteren enz..

Heeft eens een vriendin van ons aangevallen kon nog net op tijd een stoel ertussen gooien


Ook van alles geprobeerd met beleid geduld zelfs een persoonlijke trainer
maar dat mocht niet baten

Heb toen een drastische maatregel genomen
Hier stoot ik veel mensen tegen het harnas aan maar dat boeit me niet

Ik ben Tyson hard gaan corrigeren laten zien wie de baas is
Hij voelde zijn eigen de baas
dus moest hij even zijn plek weten
heeft mijn 2 a 3 weken gekost
maar was daarna een lekkere bull waar wij nog meer dan 10,5 jaar plezier van hebben gehad

misha (Gast)

" Santa jij vroeg nog hoe ik dan handel,nou ik doe lelijk op hem en vraag wat ie heeft gedaan,dan gaat ie vanzelf al in zijn bench en kijkt zielig en wil pootje geven,hij weet dat ie fout is.... "


hahaha zegt hij ook nog: 'sorry 'baasje zal 't noooooit meer doen....' het is een hond he, geen mens dus vragen wat hij heeft gedaan heeft natuurlijk totaal geen zin. Ook 'weet' een hond niet dat hij fout is geweest, een hond heeft wel snel door dat wanneer hij een pootje geeft hij daar waarschijnlijk een voor hem positieve beloning door krijgt, bijv. een knuffel of aai over de bol van zijn baasje.

ik denk dus dat jouw hond gewoon met je aan de haal gaat omdat je niet consequent/duidelijk genoeg bent.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Spelen jullie ook trekspelletjes? Bijvoorbeeld met een touw of een knuffel? Sommige honden gaan daardoor happen. Heeft hij bijvoorbeeld een bot of nylabone? Misschien dat hij daarop zijn spanning kan afbijten, als het spanning zou zijn. Tja, het zou van alles kunnen zijn, eigenlijk. Heel lastig... Misschien kun je, als hij het weer doet, alleen "sshht!" of hé zeggen, daarna je hogeropstellen en de rug toekeren, weglopen en de hele middag negeren. Heel lastig, ik zou het anders niet weten. Nou ja, in ieder geval veel succes. Ik blijf dit topic even volgen! ;-) ;-)

honden page profiel kaatkaat

honden foto van kaat

Hoi monica,

Mag ik vragen waar jouw bull vandaan komt? Als hij bij een erkende fokker vandaan komt (dus verantwoordelijk fokken) moet je ze echt inlichten want dit is niet goed!! Bullen kunnen last hebben van het rage syndroom...dit is helaas niet te verhelpen. Als hij echt uit agressie bijt en zo omslaat in zijn doen en laten moet je zsm hulp gaan zoeken! Groetjes karin

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

misha,jij ziet het fout hoor,hij krijgt geen beloning of knuffel als ie zo heeft gedaan,ik laat hem links liggen.....en hij heeft heel goed door dat ie iets gedaan heeft wat niet mag,want waarom anders zou ie meteen zijn bench in rennen????ook al is het een hond ,maar dom zijn ze zeker niet.....

honden page profiel Chantal, Ajay & BanditChantal, Ajay & Bandit

honden foto van Chantal, Ajay & Bandit

Ik zou sowieso beginnen met alles weer duidelijk op rij zetten..
Jullie eerst naar buiten bij het uitlaten..
Hij krijgt zijn eten nadat jullie hebben gegeten..
Hij mag niet op de bank, bed etc..
Onze jongste heeft het ook gehad! Ze gaan toch uitproberen..
En puberen kan doorgaan totdat ze 2 zijn hoor!
Een bull is een hond die een consequente baas nodig heeft!
Als iets nu niet mag, mag dat straks ook niet en volgend jaar ook niet...
Als 1x iets weer wel mag, maken ze daar direct misbruik van....
Straffen werkte bij onze jongste niet.. Die ging 5min afkoelen in de hal en mocht dan weer naar binnen!
Deed hij het weer.. weer hetzelfde! Een bull is eigenwijs en is bij veel dingen 10x een correctie nodig, waar een beter lerende hond het in 3x doet...
Is dit je eerste bullterrier? En al andere rassen gehad?

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Hannah &Bink
Kaat
bedankt ook voor jullie reactie en ja we doen wel eens trekspelletjes maar dan is het niet zo dat ie bijt,het gebeurt gewoon zomaar het is niet op speciaal moment of zo ,was het dat maar dan kon ik daar iets aan doen.....Kaat hij komt niet van een erkend fokker,heb hem via mp gekocht en kwam later pas achter dat het om een gast gaat die honden uit oostblok haald..maar Kaat als het agressie zou zijn,zou ie dat dan niet bij iedereen hebben en niet alleen bij mij?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Hoi monica,

Mag ik vragen waar jouw bull vandaan komt? Als hij bij een erkende fokker vandaan komt (dus verantwoordelijk fokken) moet je ze echt inlichten want dit is niet goed!! Bullen kunnen last hebben van het rage syndroom...dit is helaas niet te verhelpen. Als hij echt uit agressie bijt en zo omslaat in zijn doen en laten moet je zsm hulp gaan zoeken! Groetjes karin "


Hier dacht ik dus ook aan. Daarnaast raad ik een GT (gedragstherapeut) aan, die kan met je meekijken..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel Chantal, Ajay & BanditChantal, Ajay & Bandit

honden foto van Chantal, Ajay & Bandit

" Hannah &Bink
Kaat
bedankt ook voor jullie reactie en ja we doen wel eens trekspelletjes maar dan is het niet zo dat ie bijt,het gebeurt gewoon zomaar het is niet op speciaal moment of zo ,was het dat maar dan kon ik daar iets aan doen.....Kaat hij komt niet van een erkend fokker,heb hem via mp gekocht en kwam later pas achter dat het om een gast gaat die honden uit oostblok haald..maar Kaat als het agressie zou zijn,zou ie dat dan niet bij iedereen hebben en niet alleen bij mij? "


Trekspelletjes zijn heel leuk.. Maar moeten met een hond met dit gedrag absoluut niet gedaan worden!
Ook al bijt hij dan niet.. Hij wint daar in zijn ogen van jou!
En dat hij het alleen bij jou doet zegt meer over zijn houding tegen over jou!

honden page profiel Ron van HoutumRon van Houtum 1 doggies

honden foto van Ron van Houtum

" FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.
"


Voor mijn bedoeld neem ik aan ;-)

Ik wil alleen benadrukken dat niet elke hond met FOEI of wat strenger aanspreken werkt zoals hier veel mensen denken van wel

honden page profiel kaatkaat

honden foto van kaat

ik vind dit heel moeilijk om zo achter een computer te beoordelen maar als jij zegt dat het echt vannuit het niks is dat hij zo in de aanval schiet denk ik daar wel aan ja.
Of denk je dat het uit het niks komt maar heeft jouw bull al meerdere signalen gegeven die jij steeds niet ziet kan dus ook en daarom heb je echt profesionele hulp nodig voordat het echt goed fout gaat en dat wil je niet!

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Een vriendin van mij had ook zo n bull, kon ook uit het niets echt aanvallen en met een klein kind is dat niet handig. Je moet echt de fokker hierover inlichten. De fokker kan ook met je meedenken.

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

Dit blijf ik volgen....

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Chantal, Ajay & Bandit
nee is niet mijn eerste bull,maar die ander was dus een heel andere Hond....daarom dat ik weer een bull heb aangeschaft....

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik kan 2 dingen bedenken. Het eerste is dat het een opvoedkundig probleem is. Ga een goede gedragsdeskundige zoeken. De 2de optie is dat het een medische oorzaak heeft. Ik zou het zeker laten onderzoeken.

honden page profiel kaatkaat

honden foto van kaat

Monica, ga je een profesioneel iemand nu erbij halen? Alleen die kan jullie situatie beoordelen...bijt hij ook echt door?

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Advies geven via internet bij een probleem als dit vind ik erg gevaarlijk. Gezien niemand de situatie echt meemaakt.

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Jessica,
jij hebt gelijk het is heel moeilijk om hier een goed antwoord of een goede raad te geven,omdat niemand weet hoe het zit....mijn zoon zegt Dusty is niet te vertrouwen,en hij heeft gelijk teminste als het tegenover mij gaat,want tegenover hem en anderen is ie heel anders,hij heeft nog nooit geprobeerd iemand anders te bijten,is wel terughoudend tegenover vreemden.Het is moeilijk,maar ik geef niet op

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

Jessica,

Je hond doet alleen aggressief tegen jou?
Geef je `m ook eten en wie laat `m uit?

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

de redder,
Ik geef hem eten en ik laat hem uit,
en je hij doet alleen zo tegen mij....teminste tot nu toe.....ik hoop dat dat zo blijft want als ie dat tegen anderen zou doen was ie al lang gevlogen....

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

Sorry monika,

Raar hoor....

Ik kan er verder niets op zeggen. Ik hoop wel dat er een oplossing komt voor je.

honden page profiel Chantal, Ajay & BanditChantal, Ajay & Bandit 3 doggies

honden foto van Chantal, Ajay & Bandit

Waarom reageer je niet op iedereen?
Als je vind dat ik onzin zeg mag je dat gewoon zeggen.. Dan hou ik me mond wel

honden page profiel Ron van HoutumRon van Houtum

honden foto van Ron van Houtum

Monika
Dusty staat boven jouw in het huis
Hij voelt jouw angst en wantrouwen
dat moet je zien te overwinnen

honden page profiel JessicaJessica 2 doggies

honden foto van Jessica

Het kan dat de hond boven jou staat. Laat het dan niet te lang doorgaan, anders ben je strakss verder van huis. Hoe sneller je met het gedrag aan de gang gaat hoe beter. Voordat het uit de hand loopt. Bullterriers hebben over het algemeen een sterke persoonlijkheid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Beegee zijn 1 landelijke wedstrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^