Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

"

Het is vooral een forum van positief opvoeden ,het ophemelen van een hardere aanpak is ook niet gewenst.Vind het ook jammer dat je de TS een PB gaat sturen met dingen die dus eigenlijk te hardhandig zijn(dit maak ik op uit het feit dat je beseft dat je een ban zou krijgen voor je 'goede' raadt als je het hier zou plaatsen,je weet dus wel degelijk wat voor forum dit is)

Ik persoonlijk vind het fijn dat als je weet dat het een positief forum is,dat je dan niet gaat provoceren door er tóch nog even neer te zetten dat jij jou Bull terrier harder hebt aan moeten pakken en je nog wel even een Pb'tje stuurt,omdatje anders een ban krijgt.Is het dan niet fijner voor jou (en mij ,misschien ook de andere en de honden van dit forum) om een forum te zoeken dat aansluit op jou gedachtegang? "


vind dit een beetje kinderachtig hoor! hij stuurt netjes een pb en zet het dus niet hier neer omdat hij weet dat mensen daar misschien moeite mee hebben en wat iemand doet met de informatie die Ron stuurt is toch aan de persoon zelf??? als je ook al geen pb meer mag sturen begint het toch wel echt op censuur te lijken hoor en dat lijkt me toch niet de bedoeling ;-) Ik vind juist dat Ron heel netjes heeft gehandeld!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Oei, er worden een aantal (in mijn ogen) vreemde tips gegegeven..

Het lijkt me heel erg vervelend, als je hond je zomaar bijt..
Mijn jongste Nino kan ook ineens happen (bijten zie ik als doorbijten), maar daar is altijd wel een reden voor.
Ik straf hem hier overigens helemaal niet voor!!
Als je verteld in welke omgeving je woont, kunnen we misschien met je meekijken naar een goede gedragsdeskundige :-)

Wanneer leren mensen nou eens, dat je iets niet kunt oplossen, als je het probleem niet aanpakt!!
Laat er aub eerst iemand naar de situatie kijken..
Heel veel sterkte ermee, het lijkt me echt heel vervelend!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Zelf vind ik dit niet kinderachtig hoor. Fysieke correcties als je die wilt uitvoeren dan moet dit echt op het juiste moment gebeuren want anders kan dit escaleren en juist averechts werken.

Via pb dit adviseren is zeer riskant. Je kunt zowel de hond en eigenaar niet zien.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya



Prima een PB,maar als je dan hier weer in dit topic neerzet,ik heb je een pb gestuurd ,anders heb ik een ban..dan ben je vrij provocerend bezig,naar mijn mening,zeker als je je beseft dat het een positief forum is en dit soort tips (zoals in een eerdere post van Ron,waar hij ook al werd geattendeerd op de regels)geeft.


Heeft Anoniem ook nog een naam?

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 1 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

pff soms word je er echt verdrietig van :'(

@ anoniem,
Jah joh laten we die hond gaan corrigeren, en lekker hard, dan zal die het wel leren ;-) ;-)
De hond zit ook niet lekker in zijn vel, en vertoont dit gedrag al zeker niet voor zijn plezier!!
De makkelijkste weg kiezen, de hond onderdrukken, en dan zo laten zitten, want wij hebben nu geen LAST meer van de hond, Dat is KINDERACHTIG

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@Ron

Ook in pb zijn fysieke correcties niet toegestaan.

Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

we willen graag dat je dit respecteert!

misha (Gast)

" pff soms word je er echt verdrietig van :'(

@ anoniem,
Jah joh laten we die hond gaan corrigeren, en lekker hard, dan zal die het wel leren ;-) ;-)
De hond zit ook niet lekker in zijn vel, en vertoont dit gedrag al zeker niet voor zijn plezier!!
De makkelijkste weg kiezen, de hond onderdrukken, en dan zo laten zitten, want wij hebben nu geen LAST meer van de hond, Dat is KINDERACHTIG "


ik was 'anoniem' (jaja ik heb een naam en was alleen vergeten deze in te vullen)
laat ik even heel duidelijk zijn en zeggen dat ik absoluut niet van hard corrigeren hou, waar jij deze wijsheid vandaan haalt is mij ook echt een raadsel ;-) ik heb het namelijk niet over de inhoud van het pb 'tje die Ron heeft gestuurd (die kan ik namelijk helemaal niet weten ookal hebben we daar wel een idee van O-) ) maar over het feit dat hier gezegd wordt dat als je een pb stuurt met een afwijkende mening van de mensen hier, je hier op afgerekend wordt.
Ik vind dat mensen die tips vragen prima verschillende meningen/manieren mogen horen, wat je daar vervolgens mee doet is aan jezelf. Ik vind het behoorlijk denigrerend om te denken dat ts het IQ van een garnaal heeft en maar klakkeloos de meningen van anderen over gaat nemen.... maar je moet mensen wel de gelegenheid blijven geven hun meningen te uitten anders wordt het inderdaad censuur! en ik ben dus van mening dat Ron dit niet op een provocerende manier heeft gedaan.

honden page profiel Ron van HoutumRon van Houtum

honden foto van Ron van Houtum

Bheeee

Laat je eigen maar bijten

Maar heb het hier wel gezien

Je mag een hond hier niet eens een tikje geven
Hoeveel kinderen krijgen van hun ouders een tik als ze niet luisteren?

Mods verwijder mijn account aub!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bheeee

Laat je eigen maar bijten

Maar heb het hier wel gezien

Je mag een hond hier niet eens een tikje geven
Hoeveel kinderen krijgen van hun ouders een tik als ze niet luisteren?

Mods verwijder mijn account aub!! "


waarom denk je dat een tikje geven goed is, dat leert de hond toch alleen dat jij een onbetrouwbaar wezen bent?
Beter is het om de oorzaak te zoeken en daaraan te gaan werken.

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Hallo iedereen die gereageerd heeft ,ik vind het jammer dat sommigen er zo een probleem van maken hoe anderen over bepaalde dingen denken,ieder heeft een eigen meening en die moet een andere respecteren,kijk wat met de goede of niet goede raad wordt gedaan ligt dan toch aan de eigenaar van de hond...
en ja hij bijt wel eens goed door tijd geleden lag mijn arm open en mijn hand was opgezwollen,dus het is niet zomaar een waarschuwings hap....ik zal ff iets meer over Dusty schrijven....ik heb hem dus in tilburg bij iemand gehaald die zoals ik achteraf achter kwam nestjes in oostblok gaat halen....Dusty was van begin af aan heel erg bijterig en gaaf het van begin af aan niet af ..hij heeft soms erg last van Baknijd en hij verdedigt zijn speeltje als ie een nieuwe krijgt,na een tijdje is dat verdedigen over en hij komt naar je toe om met hem te spelen...wat ik niet altijd doe omdat ik uitmaak waneer en hoe....dus ik negeer hem als hij wil uitmaken waneer hij iets wil...als ik thuis kom van werk en ik maak bench open is ie superblij...Ik laat hem in de bench omdat ik hem niet los kan laten lopen...heeft me al verschillendebrillen,afstandsdbedieningen en ook andere dingetjes gekost...als ik met hem buiten ben kan ie gewoon loslopen,hij doet niets fout en loopt ook niet weg,als ie over veld loopt en ik fluit komt ie meteen aangerent...het is gewoon dat ie soms dus ergens iets in zijn kop krijgt en dat ie dan wil bijten.Sorry ik ben niet zo een goede schriver ,zou het face to face beter uit kunnen leggen en je zou hem gewoon mee moeten maken,dan zouden sommigen miss beter begrijpen ....Het is voor sommigen heel makkelijk om te zeggen dit of dat is niet goed,ik heb met mijn voorige bull totaal geen problemen gehad,en ook niet met de andere honden die ik had,ook al waren dat kleine rassen...ik zal op elk geval Hulp zoeken en kijken wat ervan komt....dat ie agressief is geloof ik niet want dan zou ie het niet alleen bij mij doen,ik heb hem laten zien dat ik bang ben(of was)en dat is mijn fout,iedereen bedankt......

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Monika,
De hond daagt jou uit en dat is positief, want de hond vind jou immers de moeite waard? dat een hond hard kan bijten weten de meesten van ons wel denk ik, en dat ze soms iets te hard bijten weet ik ook maar wat ik zeggen wil, toch houd de hond zich in, hij weet zijn beet te beheersen, de kaakkracht van deze honden zijn enorm, mijn vriendin is getuige geweest, toen ze nog jong was, wat voor werk een bull terrier aan kan richten in een zeer korte tijd.
Als honden met elkaar 'spelen' bijten ze ook wel eens een gaatje in de andere hond, voor een hond zijn wij misschien wel mensen, maar dat wil niet zeggen dat de hond zich in het spel met ons anders zal gedragen dan dat hij zal doen met een andere hond.

Spelen me de hond is niet echt nodig, gewoon normaal contact met de hond is wel nodig maar dit moet gewoon rustig blijven onder alle omstandigheden. Honden spelen met elkaar omdat er bepaalde rangordes nog niet duidelijk zijn, zodra de rangordes duidelijk zijn spelen ze niet zoveel meer met elkaar. Probeer jezelf anders op te stellen ten opzichte van de hond probeer zelfverzekerd te zijn, de hond is de bijtincidenten allang weer vergeten de enige die zich er nu nog druk over maakt ben jezelf, de hond niet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Goed dat je hulp gaat zoeken.

Al die signalen die jij beschrijft komen op mij over alsof hij zich niet op zijn gemak voelt. Hoe heb jij gereageerd op het bijten, het slopen, de baknijd? Hoe heb je hem daarin begeleid? Heb je hem rustig gekalmeerd, of juist bestraft? Ik weet het natuurlijk niet, maar zou het kunnen dat hij jou als potentieel bedreigend ziet?

De opmerking ik heb hem laten zien dat ik bang ben en dat is mijn fout, klopt misschien helemaal niet? Ik zou me daar niet op gaan fixeren, maar gaan uitvinden wat precies de oorzaak is dat er in jullie verhouding iets niet goed zit. Misschien heb je, ongewild uiteraard, andere fouten gemaakt waardoor hij zich nu zo gedraagt?

Maar goed iemand die bij je thuis komt zal daar wel achter komen. Heb je al een gt op het oog?

honden page profiel de redderde redder 1 doggies

honden foto van de redder

" Bheeee

Laat je eigen maar bijten

Maar heb het hier wel gezien

Je mag een hond hier niet eens een tikje geven
Hoeveel kinderen krijgen van hun ouders een tik als ze niet luisteren?

Mods verwijder mijn account aub!! "


Ron niet weggaan.
Dat moet je niet doen. Ik ben het ook niet altijd eens wat hier geschreven wordt.
Ik spreek uit een zeer grote ervaring met honden. Ik lees hier uispraken die gewwon
te overdreven zijn.

Maar je mag tegenwoordig ook je kind geen tikje meer geven, alles maar goed vinden.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 2 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Waar ik een beetje bang voor ben, en wat ik ergens ook wel begrijp, is dat je uit machteloosheid dingen gaat proberen..
Tuurlijk is de eigenaar van de hond zelf degene, die besluit wat er wel en niet bij de opvoeding gebruikt word.
Als ik dit verhaal zo hoor, dan denk ik gelijk, ga niet met je hond het gevecht aan!
Bull teriers zijn over het algemeen al heel gevoelige honden, en je helpt een hond niet verder, door hem te onderdrukken..
Hoe harder jij gaat corrigeren, hoe harder je hond zal proberen zich te verdedigen..
Misschien heeft deze hond wel iets traumatisch meegemaakt, waardoor hij denkt zichzelf te moeten verdedigen. Hier kan je hem echt niet voor corrigeren..
Zo over een beelscherm kan je eigenlijk geen tips geven, wat de ts wel en niet moet doen.
Er moet eerst iemand meekijken, die verstand van honden heeft!

Mijn jongste bijt niet door, hij hapt wel gericht, wanneer hij iets ontzettend spannend vind..
Zou ik hem hier bv, voor corrigeren, vind hij het nog veel spannender en ben je dus nog verder van huis..
Ik weet dit van hem, en ik werk er zeker aan, alleen niet met correcties!


Als Ron het dan heeft over een manier hoe hij daar mee is gegaan, bij zijn Bull terrier.En dat hij zegt ik heb het in een pb gezegd, want anders krijg ik een ban..Dan roept dat bij mij nog veel meer vraagtekens op..Dit is een andere hond, en iedere hond vraagt uiteindelijk zijn eigen aanpak.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

even off topic, je meldt je aan voor een forum met een bepaalde visie.
Niemand verplicht je het ermee eens te zijn, maar je zult je dan wel moeten conformeren aan deze visie, aangezien je dat vantevoren wist, kun je er moeilijk bezwaar tegen maken.

honden page profiel kaatkaat 2 doggies

honden foto van kaat

Hoi monica,

Ben even benieuwd hoe het nu gaat en of je nog hulp hebt gezocht ;-)

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

hoi Kaat,
dank voor je berichtje,momenteel gaat het goed en ik heb nog geen hulp gezocht....zolang hij blijft hoe hij nu is is het prima...maar toch bedankt voor je interesse

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

patricia, Spikey&Nino
jij hebt helemaal gelijk,elke Hond is anders en daarom moet ook elk hond anders aangepakt worden..Dit is mijn 2de bull en die ander,Bandit was een Schat van een Hond en Dusty is er eentje mat gebruiksaanwijziging.Momenteel gaat het goed,maar hoe lang dat aanhoudt weet ik dus ook niet...afwachten.. :-)

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends 3 doggies

honden foto van Odielah & friends

Nare situatie voor je..
Maar het is duidelijk dat de hond jou niet als roedelleider ziet en
denkt dat hij boven jou staat...
Ik zou gewoon hulp gaan zoeken, iemand die zijn gedrag rustig kan
observeren, dit is natuurlijk verre van oke en kan ook veel gevaarlijkere
vormen aan gaan nemen...
Succes meid, hoop echt dat je een oplossing vind..

honden page profiel kimberleykimberley 3 doggies

honden foto van kimberley

hoi monica ik heb ook een bulletje met het zelfde gedrag als de jouwe ik wilde vragen kun je mij even toevoegen op msn ofzo [email protected]
en mijn hondje komt namelijk ook uit tilburg en heb hem ook via marktplaats gekocht ik ben namelijk erg benieuwd of wij het hier over de zelfde mafkees heben.!

groetjes kimberley

(zat jou hondje ook op een tuinstoel buiten met andere honden?

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

ik denk dat jou hondje van dezelfde vent afkomt als die van mij.heb je toegevoegd op msn....zie en spreek je daar...groetjes

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Odielah & friends
ja het is een erg nare situatie,maar op dit moment gaat het al een tijdje goed(zonder bijten)ik kijk het nog ff aan en als het weer verandert ga ik zsm iemand erbij halen...bedankt voor je berichtje.

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

gt thuis gehad,maar zeker niets wijzer geworden,en dusty is nog steeds hetzelfde,bij het wandelen gaat het goed ook al trekt ie ,maar als ik hem vraag om naar me toe te komen komt ie en ik beloon hem,hij gaat zitten als ik het vraag,en laat spelletje los als ik het vraag,maar toch krijgt ie af en toe nog zijn kuren,dan grommt ie trekt zijn neus omhoog en valt aan...gisteren waren zoon en schoondochter hier,zoon ging met hem wandelen,daarna ging Dusty bij hun op bank liggen schoondochter aaide hem,toen grommde hij en viel aan,gelukkig niks gebeurt,maar zeker niet leuk...mijn zoon kan alles met hem doen en is niks aan de hand,volgens mij moet ie geen vrouwen...
nee dit was ff grapje,ik weet het niet,ik train op elk geval met hem en kijk wat er van komt...krijg op bt forum goede adviezen,maar de tijd zal leren of het lukt...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" santa als je goed kijkt zie je dat niet alleen ron doggy van me heeft gehad,en ik ben het er neit mee ens dat een hond jou niet begrijpt....als ze jou niet begrijpen hoe kunnen ze dan iets leren?Maargoed iedereen zijn meening,ik heb ron trouwens een doggy gegeven omdat ik het met hem eens ben dat alleen een foei of zo soms niet helpt... "


Zelfs een foei is niet nodig als hond en baas elkaar begrijpen. Een foei of andere correctie kan zelfs schadelijk zijn als de hond geen idee hebt waar je het over hebt.
Ook ik heb ervaring met een happende hond, maar wij hebben dit opgelost door rust in de hond en haar sitatie te brengen, door goed te letten op wat zij aangeeft (hondentaal, zie kalmerende signalen) en daarop in te spelen, zodat ze zich begrepen en gerespecteerd voelt.

Ben je zeker dat je hond je begrijpt? Ben je zeker dat jij hem begrijpt?

Hij hapt als je met hem speelt, is het spel misschien te wild of te stressvol voor hem? Dan zou ik kijken of een rustig zoekspel misschien een beter spel is?

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

"

Zelfs een foei is niet nodig als hond en baas elkaar begrijpen. Een foei of andere correctie kan zelfs schadelijk zijn als de hond geen idee hebt waar je het over hebt.
Ook ik heb ervaring met een happende hond, maar wij hebben dit opgelost door rust in de hond en haar sitatie te brengen, door goed te letten op wat zij aangeeft (hondentaal, zie kalmerende signalen) en daarop in te spelen, zodat ze zich begrepen en gerespecteerd voelt.

Ben je zeker dat je hond je begrijpt? Ben je zeker dat jij hem begrijpt?

Hij hapt als je met hem speelt, is het spel misschien te wild of te stressvol voor hem? Dan zou ik kijken of een rustig zoekspel misschien een beter spel is? "




beetje late reactie,daar zijn we allang gepasseerd,heb vandaag nieuw update achtergelaten...

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

" gt thuis gehad,maar zeker niets wijzer geworden,en dusty is nog steeds hetzelfde,bij het wandelen gaat het goed ook al trekt ie ,maar als ik hem vraag om naar me toe te komen komt ie en ik beloon hem,hij gaat zitten als ik het vraag,en laat spelletje los als ik het vraag,maar toch krijgt ie af en toe nog zijn kuren,dan grommt ie trekt zijn neus omhoog en valt aan...gisteren waren zoon en schoondochter hier,zoon ging met hem wandelen,daarna ging Dusty bij hun op bank liggen schoondochter aaide hem,toen grommde hij en viel aan,gelukkig niks gebeurt,maar zeker niet leuk...mijn zoon kan alles met hem doen en is niks aan de hand,volgens mij moet ie geen vrouwen...
nee dit was ff grapje,ik weet het niet,ik train op elk geval met hem en kijk wat er van komt...krijg op bt forum goede adviezen,maar de tijd zal leren of het lukt... "
Zelf zou ik je hond na de wandeling rust geven in een aparte ruimte. Het is teveel dat bezoek je hond dan gaat aaien. Hij hoeft dan niet meteen uit te vallen maar wees het voor zodat hij niet in de verleiding komt.

Het trekken aan de lijn is inmiddels een kunstje geworden. Laat hem nadenken wat hij wel en niet kan, geef hem een keuze. Sta stil op het moment dat hij trekt en je wacht net zolang totdat hij gaat omkijken. Hij mag leren dat degene die de lijn vast heeft, de baas is maar wel met een keuze.

Als hij gromt dan wil hij zeggen mijn glas is te vol, laat me met rust. Ga je dan door dan gooit hij het grommen overboord en gaat alleen maar aanvallen. Een grom op zichzelf is een signaal. Respecteer de signalen en je zult een andere hond gaan zien.

Ook het meer begeleiden, dus bepalen wanneer hij wel of niet bij bezoek mag zijn. Gisteren is z'on voorbeeld waarbij het bezoek ook de druppel was en vooral het niet negeren van hem dan. Wij, als mens, willen altijd aan de honden zitten maar willen de honden dat wel? Ja, op zich wel maar niet na een wandeling blijkbaar.

Jammer dat de gt niet veel duidelijkheid heeft gebracht.

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

momenteel gaat het goed,ik laat hem nu altijd gewoon loslopen in huis(eerst moest ie omdat ik naar werk ging hele dag in bench,omdat ie sloopte,eerst liet ik hem s`nachts gewoon los,ging goed dus ik denk probeer het overdag ook ,en gaat goed...wandelen gaat ook zover prima alleen trekt ie heel erg en wil op andere honden af als we ze tegenkomen...eerst was dat niet het geval,toen liet ik hem loslopen en kon hij spelen,maar omdat ik nu met hem aan het trainen ben mag ie niet meer los...het moet eerst goedzitten tussen hem en mij en dan kijken we hoe het verder kan....ja jammer dat ik niets wijzer ben geworden door gt ,maar miss komt dat ook omdat bullen toch net iets anders zijn dan andere honden...heb nu veel hulp van mensen die ook bullen kennen en hebben,die weten hoe je ermee om moet gaan...dus we wachten af....

honden page profiel S en ZS en Z

honden foto van S en Z

Hey Monika,

Welke gt heb je er bij gehaald en welke methode gebruikt hij?
Je ziet helaas steeds meer gt en gd met papieren van bepaalde instellingen maar die niet goed weten waar ze mee bezig zijn.
Misschien dat we 1 kunnen aanraden die papieren heeft maar ook weet wat hij doet.

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

hoi S en Z
ik had iemand uit Oss erbij die ook Hondenschool heeft en die gebruikt de alphamethode.....ik was voodat die gt bij me kwam al bezig met Dusty te trainen,door allemaal goede adviezen op het bullterrier forum,die mensen weten waar ze het over hebben,omdat ze ook allemaal bullen hebben....ik ben er al op vooruit gegaan en zoals gezegt momenteel gaat het goed...maar we hebben nog een lange weg te gaan omdat het van begin af aan eiggenlijk fout is gegaan en heel veel fouten met dusty zijn gemaakt....gt zei dat dusty een bange hond is,ze heeft me lijst met regels en tips gegeven,en verder was dat het...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Beegee zijn 1 landelijke wedstrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^