Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chantal, Ajay & BanditChantal, Ajay & Bandit 1 doggies

honden foto van Chantal, Ajay & Bandit

" Het kan dat de hond boven jou staat. Laat het dan niet te lang doorgaan, anders ben je strakss verder van huis. Hoe sneller je met het gedrag aan de gang gaat hoe beter. Voordat het uit de hand loopt. Bullterriers hebben over het algemeen een sterke persoonlijkheid. "


Helemaal mee eens

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika






Ik zou sowieso beginnen met alles weer duidelijk op rij zetten..
Jullie eerst naar buiten bij het uitlaten..
Hij krijgt zijn eten nadat jullie hebben gegeten..
Hij mag niet op de bank, bed etc..
Onze jongste heeft het ook gehad! Ze gaan toch uitproberen..
En puberen kan doorgaan totdat ze 2 zijn hoor!
Een bull is een hond die een consequente baas nodig heeft!
Als iets nu niet mag, mag dat straks ook niet en volgend jaar ook niet...
Als 1x iets weer wel mag, maken ze daar direct misbruik van....
Straffen werkte bij onze jongste niet.. Die ging 5min afkoelen in de hal en mocht dan weer naar binnen!
Deed hij het weer.. weer hetzelfde! Een bull is eigenwijs en is bij veel dingen 10x een correctie nodig, waar een beter lerende hond het in 3x doet...
Is dit je eerste bullterrier? En al andere rassen gehad?



Chantal, Ajay & Bandit
sorry maar ji praat zeer zeker geen onzin en ik wilde je later ff pb sturen,maar wil jou ook hier wel ff antwoord op geven,had ik heel kort al gedaan,maar heb je miss niet gezien....
ik ben ermee bezig ,als ik met hem naar buiten ga ,ga ik als eerst,eten eerst ik dan hij,als ie iets gedaan heeft wat niet mag moet ie in de bench,waar ie naar een tijdje ook weer uit mag...
bullen zijn zeker eigenwijs,maar mijn eerste bull(Bandit)was een heel ander Hond dan Dusty,Bandit was echt een clown en allemans vriendje,speelde met mijn ara en deed echt geen vlieg kwaad.Dusty is speels gaat graag wandelen en brengt me ook aan het lachen,maar soms krijgt ie dus gewoon die kuren en dan is de lol er wel af...Jaik heb ook al andere honden gehad,heb al 30 jaar honden,waren eerst allemaal kleine rassen maar toen een jaar of 7 geleden wilde mijn zoon graag een bull en we gingen er dus eentje halen,en ik was meteen verliefd,het was zo een schat dat ik nadat hij aan kanker overleden is meteen zei ik wil weer een bull,had nog nooit van mijn leven zo een leuke hond als hem gehad,maar nu ben ik er dus achter dat bull nog lang niet bull is en dat elk hond anders is....chantal ik wilde je niet overslaan hoor en zoals gezegt ik had al kort antwoord gegeven....

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

RON en JESSICA,ja ik weet het en ik ben ermee bezig eerst liep ik so snel mogelijk uit zijn buurt,maar nu ga ik al niet meer van hem terug,maar van binnen voelt het nog steeds niet goed,en dat heeft ie ook in de gaten,maar ik doe mijn best en ik hoop dat het goed komt.....

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

de redder
dank je
ja het is raar,maar ik blijf hopen....heb het tot nu toe volgehaouden en zal ook nog verder volhouden..

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Daarom geef ik het advies ga op training. Dat is vooral om zelf zekerder te worden. Je hond zal het voelen wanneer je onzeker bent.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Santa jij vroeg nog hoe ik dan handel,nou ik doe lelijk op hem en vraag wat ie heeft gedaan,dan gaat ie vanzelf al in zijn bench en kijkt zielig en wil pootje geven,hij weet dat ie fout is.... "


Dit zijn dingen die een hond niet begrijpt, en een menselijke interpretatie van wat je ziet aan de hond.
Ga veel lezen over gedrag en leiderschap, hoe om te gaan met je hond, raadpleeg eens een deskundige, of bel een goede hondenschool.
Als hij alleen jou bijt, kun je je afvragen hoe je hond jou ziet.
Er worden al goede tips gegeven hier.

Wat ik me afvraag, waarom geef je Ron doggies en alle andere mensen hier niet?
Het gaat me niet om de doggies, die interesseren me niet, maar hij heeft het over hard aanpakken, concrete tips krijg je niet. En iedereen die verder post geef je geen doggies.

@Ron, ik vind je laatste post wel vreemd. Er zijn hier niet of nauweijks mensen die denken dat foei helpt tegen verkeerd gedrag. Er worden juist hele duidelijke tips gegeven, duidelijker dan jouw uitspraak over je Tyson.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sorry, ik bedoel de post van 15.54 uur. O-)

honden page profiel Ron van HoutumRon van Houtum

honden foto van Ron van Houtum

"

maar hij heeft het over hard aanpakken, concrete tips krijg je niet. En iedereen die verder post geef je geen doggies.

@Ron, ik vind je laatste post wel vreemd. Er zijn hier niet of nauweijks mensen die denken dat foei helpt tegen verkeerd gedrag. Er worden juist hele duidelijke tips gegeven, duidelijker dan jouw uitspraak over je Tyson.
"


Santa

ik heb monika een pb gestuurd hoe ik het heb aangepakt met Tyson

Verder is mijn andere reactie verkeerd geformuleerd
Ging niet over dit topic maar over het algemeen
In het algemeen word er veel gesproken over aanspreken van de hond

Hoop dat je het zo beter vind

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

santa als je goed kijkt zie je dat niet alleen ron doggy van me heeft gehad,en ik ben het er neit mee ens dat een hond jou niet begrijpt....als ze jou niet begrijpen hoe kunnen ze dan iets leren?Maargoed iedereen zijn meening,ik heb ron trouwens een doggy gegeven omdat ik het met hem eens ben dat alleen een foei of zo soms niet helpt...

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Hoi Monika,
Ik zou hier zo snel mogelijk een gedragstherapeut bijhalen. Als de hond werkelijk uit het niets aanvalt en zomaar bijt kan het zijn dat je hond aan het Rage Syndrome lijdt, dit is een vrij zeldzame maar wel bij dit ras voorkomende aandoening. En aangezien je hond waarschijnlijk niet verantwoord gefokt is en uit het oostblok komt is die kans al een stuk groter...
Kennissen van ons hadden ook een Bull Terrier reutje gekocht (ook uit het oostblok ;-) ), ze hadden reeds een heel lief teefje dat geen vlieg kwaad deed. Echter met de reu bleek iets goed mis te zijn. Met een leeftijd van twaalf weken was het al een onvoorspelbare hond die soms uit het niets begon aan te vallen. Naarmate hij ouder werd werd het alleen maar schadelijker (hij zorgde voor ernstige verwondingen bij degene die zich op dat moment om hem heen bevond), er bleek een steekje los te zitten bij hem (waarschijnlijk rage syndrome), en ze hebben hem moeten laten inslapen. De hond kan er in zo'n geval helemaal niets aan doen, net zoals de baasjes...
Een andere mogelijkheid is dat de rangorde voor Dusty niet duidelijk is waardoor hij denkt te kunnen bepalen wat er gebeurt. Dan kan het lijken alsof hij uit het niets begint de bijten, terwijl er uit meer dingen zou kunnen blijken dat de rangorde verstoord is. Hier kan een goede gedragstherapeut je bij helpen.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ohja, ga alsjeblieft niet zelf aan de gang met harde correcties, dit zou het nog veel erger kunnen maken dan het al is. Misschien zou je je aan kunnen melden op het Bull Terrier Forum en daar ook je verhaal doen, wellicht zijn er mensen die hier ervaring mee hebben.

http://bullterrierforum.nl/bullforums/forum.php

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ga idd niet zelf aan de slag met harde correcties.

Veel van dit soort honden kan heel snel stijgen in hun stress niveau. Van 0 tot 10 bv. in 1 sec.

Om dit goed te onderzoeken is veeeeeel meer informatie nodig.

Bv. een dagindeling, hoe corrigeer je hem? Hoe beloon je hem? Wat doe je overdag? Trekt je hond aan de lijn? Hoeveel rust krijgt de hond? Wat doe je om hem geestelijk en lichamelijk moe te maken?

En daarbij is het erg fijn dat iemand jullie live bezig kan zien.

honden page profiel kaatkaat

honden foto van kaat

Emma hier ben ik het helemaal mee eens! Dit moet je niet zelf gaan oplossen met correcties!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Ron; Hoezo vertel je niet in het openbaar hoe je dit op zou lossen? Aangezien je dan bang bent voor een ban zegt dat mij voldoende wat dan jouw ''methode'' is. Ik wil daar voor waarschuwen, je kan geen opvoed tips geven in zúlke heftige problemen als je geen enkel verstand hebt van de desbetreffende hond. We weten ook niet of het misschien inderdaad medisch is.

@Monika; Schakel een GT in, dit kan niet via een forum worden opgelost. Doe je jezelf maar zéker je hond geen plezier mee, die snapt er dan niets meer van.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Monika
Dusty staat boven jouw in het huis
Hij voelt jouw angst en wantrouwen
dat moet je zien te overwinnen "


Hoe weet je dat? Misschien begrijpt de hond ts niet en is daardoor juist angstig en wantrouwend voor haar en bijt of hapt vanuit die gedachte?

Dat de hond snel de bench ingaat duidt daar op, het pootje is een teken van onzekerheid. Dat wil helemaal niet zeggen dat hij weet dat hij fout zat, het is een reaktie op de boosheid van ts, hij wil dat ze niet meer boos is, hij snapt juist niet waarom ze boos is en dat maakt hem onzeker en wil hij de situatie kalmeren. (tenminste zo zou het heel goed kunnen zijn, via internet is dat moeilijk te bepalen, we zien immers niet precies wat er gebeurd)

Als hij het alleen bij ts doet, lijkt me geen medische reden aan de orde, maar voor alle zekerheid zou ik hem toch laten checken bij de da.

Als ik ts was zou ik er een gt bij halen, een die werkt met kalmerende signalen, die thuis de situatie kan beoordelen.

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

Maar stel als de hond de rage syndrom heeft dan lijkt het mij toch dat `ie bij iedereen kan uithalen toch of
zie ik het verkeerd?

De hond heeft het voorzien op degene die hem voedt en uitlaat.

En dat is zo, wij zitten er ver vandaan en zien de situatie niet.

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Emma & Liam & Dolce,Esther,kaat,Caitlin & Bijou †,Dobry en de Redder,
heel erg bedankt voor jullie reacties ,en raad,maar het is moeilijk just omdat niemand weet hoe het nu zit,mijn zoon zegt dat mijn hond niet te vertrouwen is maar ik zeg dat dat niet waar is ,ik denk dat Dusty mijn bijt omdat ie weet dat ik hem niet vertrouw en heel onzeker tegenover hem ben...rage syndroom heb ik vandaag opgezocht maar ik denk niet dat dat het is want dan zou het ook tegenover anderen gebeuren neem ik aan.en se symptomen komen ook niet overeen hoe Dusty doet...een gt heb ik al in overweging genomen,maar hoe wil die zien of achterkomen wat er aan Dusty of mij scheelt,als ie hem maar heel even ziet?ik ga op elk geval in het bullforum en kijk of daar iemand miss vaker over dit probleem heeft gehoord en miss is er wel iemand die me kan helpen...jullie allemaal bedankt voor jullie reacties en goede adviezen....

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een GT kijkt niet ff hoe en wat, die gaat jou en Dusty echt begeleiden..Ik zou dat aanraden, en niet zelf dingen gaan uitproberen via meerdere fora, daar ga je jezelf en Dusty niet mee helpen.
Niemand ziet hier hoe Dusty doet op zo'n moment, en hoe jij daarop reageerd, dus hoe kunnen we dan adviseren wat je het beste kan doen? Daarvoor is dit een te groot probleem, vind ik.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Gedragstherepeuten hebben een opleiding gevolgd in hondengedrag en kunnen vaak al snel zien wat de oorzaken van bepaalde gedragingen zijn, wat jij als baasje misschien niet zo snel ziet. Zij weten waar ze op moeten letten en zullen jou veel vragen stellen om er achter te komen wat er aan de hand is en, nog belangrijker, wat hieraan gedaan kan worden. Verder begeleiden ze je hierin en geven ze je advies hoe je het zelf kan begeleiden.
Geloof me, ik heb ervaring met verschillende goede gedragstherapeuten, en zo'n persoon kan heel veel voor je betekenen op het moment dat je het nodig hebt. Ze zijn er juist om mensen die problemen hebben met hun hond te helpen. Het is zeker de moeite waard om te proberen.

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

Caitlin & Bijou † en Emma Liam &Dolce
het is zeer zeker een groot probleem,en ik zou willen dat het opgelost wordt want het is niet fijn als jegeen vertrouwen in je hond kunt hebben....ik zal aan de slag gaan en kijken of er een goede Gt hier in de buurt zit...en hoop maar dat ie me ook echt kan helpen...bedankt

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Misschien kan iemand hier je een GT aanraden;-)

honden page profiel monikamonika

honden foto van monika

hebben ze zeker......

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega



Via Quibus of zo..genoeg GT ers

misha (Gast)

" misha,jij ziet het fout hoor,hij krijgt geen beloning of knuffel als ie zo heeft gedaan,ik laat hem links liggen.....en hij heeft heel goed door dat ie iets gedaan heeft wat niet mag,want waarom anders zou ie meteen zijn bench in rennen????ook al is het een hond ,maar dom zijn ze zeker niet..... "


het heeft ook niets met 'domheid' te maken, maar jij eigent hem menselijke gevoelens/trekjes toe en daarom mijn commentaar dat het een hond is en geen mens. Ik denk zelfs dat jouw hond (die trouwens prachtig is :-) ) juist heel slim is en dus met je aan de haal gaat/ spelletjes met je speelt....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Santa,Claudia,Andor&Deamon,
ja het is echt bijten en het gebeurt zo nu en dan,zomaar uit het niets,hij komt en speelt met me ,en dan ineens trekt die zijn neus en valt aan,en ja hij bijt echt menens...Ik begrijp het niet,hij kan zo lief zijn ,maar soms krijgt ie het gewoon....een fout van mij is dat ie waarschijnlijk voelt dat ik hem tegenover heel onzeker ben,maar wie zou dat niet zijn als ie al een keer of 4 goed gebeten is door zijn hond? "


Betekend dat dat hij bepaalt wanneer hij aandacht krijgt?Als hij komt dan geef jij hem altijd aandacht?
Probeer hem eens te negeren,als een hond bij je komt dan hoeft hij echt niet altijd maar aandacht te krijgen,hij komt het op zo'n manier dan ook eigenlijk claimen,als je daar aan toegeeft krijg je vanzelf een 'lastige'hond,dat heb je dan wel zelf gecreëerd natuurlijk,als je daar gewoon mee stopt dan heb je weer een normale hond.

Als je je hond aandacht wilt geven,roep hem dan zelf bij je,en niet alleen maar om dood te knuffelen,maar ook om denkspelletjes te doen,of nieuwe dingen te leren(commando'tjes)zo blijven ze fit in het hoofd,als ze steeds iets mogen leren of hun neus en hersenen mogen gebruiken.

Het beste is dat een hond bij jou komt,als jij de hond zelf uitnodigd.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Monika, je zegt dat de hond echt bijt, maar wat versta jij onder echt bijten, ik bedoel echt bijten betekend over het algemeen gaatjes, doet ie dat?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ron, ik snap je uitleg maar realiseer je wel op welk forum je aan het posten bent.

De dingen die Soraya noemt zijn wel van wezenlijk belang.
Bij alles wat er gebeurt, ben jij degene die bepaalt óf, hoe lang en wanneer het gebeurt.
Santa komt soms met een speeltje, dat negeer ik dan.
Later nodig ik hem uit tot spelen, ik neem het initiatief, niet hij.
Ook het oeverloos knuffelen, aaien, ik trap er af en toe nog in.
Ik krijg later de rekening gepresenteerd, weet ik weer waar ik aan moet werken.
Het zit in zulke kleine dingen, je moet echt zo goed opletten, maar je kirjgt er wel een leukere hond voor terug.

honden page profiel Ron van HoutumRon van Houtum

honden foto van Ron van Houtum

" Ron, ik snap je uitleg maar realiseer je wel op welk forum je aan het posten bent.
"



Nu snap ik het even niet
is er nog iets anders dan?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"


Nu snap ik het even niet
is er nog iets anders dan? "


Het is vooral een forum van positief opvoeden ,het ophemelen van een hardere aanpak is ook niet gewenst.Vind het ook jammer dat je de TS een PB gaat sturen met dingen die dus eigenlijk te hardhandig zijn(dit maak ik op uit het feit dat je beseft dat je een ban zou krijgen voor je 'goede' raadt als je het hier zou plaatsen,je weet dus wel degelijk wat voor forum dit is)

Ik persoonlijk vind het fijn dat als je weet dat het een positief forum is,dat je dan niet gaat provoceren door er tóch nog even neer te zetten dat jij jou Bull terrier harder hebt aan moeten pakken en je nog wel even een Pb'tje stuurt,omdatje anders een ban krijgt.Is het dan niet fijner voor jou (en mij ,misschien ook de andere en de honden van dit forum) om een forum te zoeken dat aansluit op jou gedachtegang?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Ik denk dat de hond dus niet doorbijt(voor ons menselijke lichaamsdelen bijten honden heel snel veel te hard, en dat doet snel pijn bij ons), en dus beheerst de hond duidelijk zijn bijtkracht, dat betekend ook dat dit bijten niets met agressie te maken heeft, en dus denk ik dat dit meer heeft te maken met het uitdagen van zijn baasje. Bull Terriërs hebben inderdaad consequente baasjes nodig, welke hond niet ;-) .

Ik zou eerst geen trekspelletjes meer gaan doen, en dat hoeft ook niet, spelen met de hond zou ik ook erg gedoseerd doen, heel even maar, zodra je denkt dat de hond de intentie heeft om weer uit zijn plaat te gaan, ophouden, 'klaar', en dan ook consequent ophouden, een paar minuten later kan je het spelletje wel weer even proberen en weer hetzelfde ritueel(ik denk namelijk dat je te lang door speelt met de hond). Doordat jij begint met het spelen en doordat jij, op tijd, ophoud met spelen, laat je je consequentie niet alleen maar zien maar je bent het ook(en je leert je hond grenzen).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bullterrier die nog steeds af en toe wil bijten......" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Beegee zijn 1 landelijke wedstrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^