kat - hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Het al oude probleem, denk ik...

Dibbes doet binnen niets met katten. Maar buiten, op het erf... pffff.
Nu heeft mijn moeder een kitten, nu 4 maanden. De Ridgeback doet er niets mee, maar dibbes jaagt de Ridgeback een beetje op. Dibbes doet ook niet zachtjes. (gaat er rustig op staan, en neemt de kat in zn bek als ik er niet bij ben).
Hij is echt gefixeert op die kat.

Kan ik hem dit afleren? zo ja: tips? Ik zou het namelijk erg prettig vinden om zowel de kat als hond gelijk tijdig buiten te hebben, zonder dat ik constant op moet letten.

Alvast bedankt.

Ingrid

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kat - hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FrankFrank 2 doggies

honden foto van Frank

Zeker een oud probleempje. Bij ons is het omdat Misia ook bij katten wil laten dat ze de baas is, en dus boven de kat gaat staan. Een echte dominante honden houding. De kat denkt echter dat er 26 kilo hond enorm dreigend over komt en haalt vervolgens onmiddellijk uit. Gevolg, ondanks dat ze als pup prima met katten overweg kon is het nu dus kansloos.

Ik weet het echt niet. Katten en honden liggen qua karakter en sociale omgang zo ver uit elkaar dat het echt een lastig verhaal is. Alleen constante socialisatie door constante omgang denk ik haast, want als het mis is... Ik zou het niet weten.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Ingrid,

Aidan was net zo erg met eigen katten en vreemde katten. Het leek ook een tijdje alsof ik niet tot hem kon doordringen wat dat betreft. Maar inmiddels maakt hij toch een heel scherp onderscheid tussen eigen katten en vreemde katten. Ooit had hij Noor, één van mijn katten, een hele tijd niet gezien. Stormde fel op Noor af en joeg hem op een muur, echt met zo'n vaart dat je het ergste zou vrezen. Zodra ik Noor echter van de muur afgeplukt had en voor zijn neus hield, zag je de adrenaline meteen wegzakken. Was heel mooi om te zien.

Ik zou ze daarom toch veel met elkaar op laten trekken, om te zorgen dat ze zo'n band krijgen. En steeds het woord zachtjes gebruiken. Bij mij is de beloning voor zachtjes doen dat ik de interactie met de kat door laat gaan. Zodra het te ruw wordt, pak ik de kat op en valt er niets te spelen.

Bij mij is het daarbij gebleven. Spelen met de katten gaat bijna altijd te ruw naar de zin van de kat. De katten hebben inmiddels hun eigen tactiek ontwikkelt om geen speelse reacties van de honden over zich af te roepen. En dat werkt prima.

Aan de andere kant, jij traint regelmatig met Dibbes, en je zei eerder dat je met Dibbes wel eens met de clicker werkt. Misschien is het een leuke uitdaging om hem een spel aan te leren dat ook voor het kitten leuk is. Zo van, achter de kat aan, AF, weer achter de kat aan, AF, kat ingehaald, poot of kop op kat*, beloning. En dan steeds clicken voor zachtjes en beheerst met het kitten spelen. Als Dibbes kan leren dat hij ook lol kan hebben als hij zachtjes met het kitten speelt, is de kans kleiner dat hij het kitten mangelt als je even niet oplet.

Het is maar een ideetje.

Groetjes,

Linda.


* Toen mijn Shibaatje nog een pup was, en Christo had even behoefte aan rust, dan zette hij haar klem met een poot op haar lijfje. Ik heb ook een foto gezien van een andere dober die dat met een kat deed. Als je Dibbes dit aan kunt leren, heeft hij de bevrediging van de 'vangst', zonder dat het kitten in zijn bek belandt.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hey Linda!
Bedankt voor het antwoord! Echt stom dat ik hier nog niet aan heb gedacht...
Ik ga het vanmiddag gelijk proberen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kat - hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^