heupwiegend lopen, hd??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

Ik heb een kruising cane corso x bernersennen/golden retriever.
Hij is nu 6 maanden, maar ik krijg de indruk dat hij bij gewone stapvoets tred steeds meer met zn heupen wiegt. Geen slungelbenen ofzo, alleen die heupen wiegen erg, Ik heb nooit eerder zo'n grote pup gehad dus misschien is dit vrij normaal, hij is nu wat overbouwd, wordt vrij rank gehouden en weegt nu denk ik zo'n dikke 30 kilo.
Hij heeft totaal nergens last van, loopt nooit mank of stram of iets dergelijks.Als hij rent merk ik niks van vreemde heupwiegende bewegingen.
Als hij zit, zit hij ook met zn benen naar buiten wat ook wel meer grote honden doen natuurlijk.
gewoon zo lekker lomp zeg maar.
Wat denken jullie is dit vrij normaal of hoort dit niet?
Ik wil zowiezo heupfoto's laten maken maar wil daar nog even mee wachten tot hij wat ouder is. Ik ben er ook nog niet uit of ik hem wel of niet wil laten helpen en aangezien hij zowiezo onder narcose moet zou ik dat liever in 1 keer doen, zeker ook omdat ze meer kunnen zien op de foto's heb ik begrepen op latere leeftijd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heupwiegend lopen, hd??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heupwiegen, zeg niets hoor, zeker weten ? dan rontgen

liefst op 18 maanden, hoef niet onder narcose te gebeuren.

dr zijn honden die echt gammel lopen en bleken totaal geen hd te hebben, uitsluiten kan men niet. alleen bij fotoos nemen. nergens geen last van ? dan rontgen met 18 maanden, dat is de mooiste leeftijd.

willemijn.

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

@Willemijn,
Dank je. Ik hoop zo dat mijn kleine(grote man) geen bar slechte heupen heeft, Ik zou er alles aan doen om hem daaraan te laten helpen als hij dan nog een prettig leven kan lijden, maar hopelijk valt het allemaal mee.
Ik wilde inderdaad ook tot ca die leeftijd wachten. Ik vroeg natuurlijk van de week over die castratie en over dat doorgroeien. Dus heb ik nu besloten om zowiezo niet het advies van de da te volgen.
Ik neem diereartsen met hun mooie praatjes altijd al met en grote korrel zout dus waarom zou ik dat in dit geval niet doen als hun aanraden om de hond al jong te laten helpen en dan alleen de voordelen opnoemen (en voor het gemak de nadelen maar even vergeten) Bikkel is nu nog een relaxte hond tegenover alle soortgenoten en tilt nog niet eens zijn poot op. De enig reden die ik nu zou kunnen bedenken voor een evt castratie is dat hij al vanaf pup met voorhuidonsteking/(geloof dat dat zo heet als er van dat gele spul uitkomt (de kwaal die bij veel reuen voorkomt) kampt, maar ja ook dat geeft geen garantie dat het over is nadat hij wordt geholpen, mijn andere reu heeft het ook en die is ook geholpen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

irene goed dat je toch wilt wachten, en het nog aanziet, als je geen last heeft van je hond, echt een afrader, de dierenartsen vertellen er niet bij dat een grote hond ten alle tijden vroeg of laat incontinent worden, en tuurlijk heb je daar pillen voor, maar dat is dan voor zijn verdere leven, en de bijwerkingen zijn verschrikkelijk nadelig. zelf heb ik newfoundlander teef gehad die met negen jaar incontinent werd. ze is gesteriliseerd met vier jaar. en kreeg pillen voor de spanning van de spieren hoog te houden. en de bijwerkingen waren niet leuk, voor ieder belletje en tingeltje en ga zo maar door, ging ze voor op dr loop. zelfs een knetterend vuurtje , ze kon niet meer goed tegen de geluiden . en dat staat keurig bescheven in de bijsluiter. dus als je die pech hebt. nee dat waren geen leuke jaren meer.

en de pech dat de incontinentie eerder komt is ook groot. en ook gedragsveranderingen en ga zo maar door. de voor en tegen staan keurig beschreven op internet bij castreren, kijk daar maar eens. en ook te vroeg castreren is een nadeel, staat er ook bij.

ik heb een newfoundlander die hebben allemaal een gangwerk dat schommelt heen en weer, je kan ze eruit halen door wat sneller te gaan lopen, dus in draf. maar grote honden zijn altijd telgangers.

en rontgen als tie volgroeid is, en dat is met 18 maanden, eerder alstie een kwaal krijgt, zo niet, dan op latere leeftijd laten doen, en dat is 18 maanden.

en wat je zegt, de reu loop te druppelen, er zijn ook middelen waar je mee kan spoelen, misschien helpt dat wel.

willemijn

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

grote honden zouden ten allen tijde incontinent worden , vroeg of laat? maar willemijn, hoe kom je daar nu bij? ik had, kende en ken nog steeds oude en zelfs zeer oude grote honden, en gelukkig echt niet incontinent, hoor. hd heeft inderdaad niets met het soort van gangwerk te maken.m.h.gr. tana. :-)
.

honden page profiel ..

honden foto van .

Toen ik het las moest ik aan een telgang denken maar zag dat Willemijn dat ook al had geschreven.

Loekie loopt stapvoets (en soms ook draf) ook bijna altijd in telgang en in het begin had ik dat ook niet door en noemde d'r altijd "waggelkontje" :-) maar als ze zo loopt blijkt ze dus in telgang te lopen.

Waarom honden precies in telgang lopen weet ik eigenlijk niet (wel eens gelezen dat het minder vermoeiend zou zijn of last van rug?? maar dat weet ik niet).

Groetjes Elvira

honden page profiel

In eersel bij maarten kappen kun je zonder narcose een heupfoto laten maken.
Ik ben er laatts geweest, nadat ik er 2,5 jaar geleden ook geweest ben met Guide.
Ze zijn er erg vriendelijk en leggen je alles goed uit.
Dus voor als je een keer fotos wil laten maken, zal ik die aanraden, als het uiteraart niet tever rijden is voor je, want ik weet ook niet waar je vandaan komt.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoi,

Mijn Labrador liep ook altijd heupwiegend en hij had totaal geen last van HD of enige andere afwijking, was echt een kerngezonde hond.

Hetzelfde met mijn Golden, die doet dat ook en weer geen problemen.

Dus volgens mij geen reden tot zorgen !

Liefs,
Marie-Rose

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tana, ja grote honden hebben na ze gesteriliseerd {gecastreerd zijn} zijn, grote kans op incontinentie.

je kan het opzoeken op internet onder steriliseren, de voor en na delen ervan, komt ook het probleem incontinentie naar voren.

zelf heb ik twee teven gehad waarvan gelukkig de een het niet kreeg en de ander dus wel. een grote rol speelt hormonen , die veranderen waardoor de sluitspieren van de blaas verzwakken, en daar komt dan die incontinentie vandaan. heb je mazzel dan op latere leeftijd heb je pech, dan reeds na drie maanden na de ingreep. kijk maar even op internet.

willemijn

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Casper loopt ook wiegend. Heb er eigenlijk nooit geen aandacht aan geschonken omdat hij er geen last van heeft. De lab van een vriending doet dit ook kan het niet bij het ras horen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

elvira. probeer het even goed uit te leggen.

een telganger loopt met de voorvoet en de achtervoet aan een kant gelijktijdig naar voren, en in draf loop de voorpoot en de achterpoot van een kant beiden naar elkaar toe, zodat ze elkaar bijna raken.

en waarom telganger ? de zware grote honden vinden het zwaar om altijd in draf te moeten lopen, kleine honden lopen al op een sukkeldrafje en dan zie je geen telgang.

ook dat zou je kunnen opzoeken.

willemijn.

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

@willemijn, ik ken de term telgang wel van het paardrijden, Ijslandse paarden kunnen. ook in telgang lopen dus ben wel bekend met wat het is. maar heb er eigenlijk nog nooit op gelet hoe die eigenlijk loopt, zie hem meestal van achteren haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat leuk om dat te lezen van je, wist niet dat paarden dat ook hadden. wel dat ze veel gangen hadden maar niet de telgang, weer wat geleerd.

willemijn.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Heeft het feit dat ze in telgang lopen ook niet te maken dat sommige honden wat overbouwd zijn. Ik heb bobtails gehad, die iets overbouwd horen te zijn, en dat waren echte telgangers en behoorlijke schuddekonters.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee dat heeft er niets mee te maken, de bobtails die wij hadden deden het zeldzaam het telgangen.

vaak is het toch de groote van de hond en de zwaarte. ze moeten behoorlijke gang maken willen ze in draf lopen, daar hebben ze niet altijd zin in. dus moet er behoorlijk gelopen worden als ze jong zijn, want ze vinden het heel gemakkelijk om te tellen. Bamse telt niet als het koud is, hup de vaart erin, maar als het warm is, ja dan is haar tempo toch echt een ietsje terug en ja dan begint al gauw het tellen, maar toen bamse heel klein was, presteerde ze het toch al op jonge leeftijd te tellen, dan kan ze je dr uithalen door de hond met de lijn even omhoog te trekken, en vaart te maken, en dan gaan ze normaal in draf. de groote en de zwaarte van de hond veroorzaakt het gangwerk.

b.v. op de shows met de honden is het verderfelijk om te tellen, dat zien ze niet graag, dus de vaart erin.
:-D

meer de zwaarte en de groote van de hond. staan er om bekend dat ze lekker tellen, is niets mis mee hoor.

gr. willemijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "heupwiegend lopen, hd??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^