knorren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Annie (Gast)

Hallo,

Wij hebben een franse bulldog, en hij knort als een varken. Net ofdat hij geen lucht heeft, en het benouwd heeft. Is dit een normaal verschijnsel? Anders ga ik er mee naar de dierenarts. Ik hoor wel vaker dat dit komt door de korte luchtweg van de hond. Maar ze heeft energie zat, en ik kan er zonder problemen 2 uur mee wandelen.

Groetjes Anie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "knorren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

het heeft ook geloof ik niks met energie te maken.
maar ze kunnen er heel gauw last van hebben , heb je trouwens een halsband of een tuig ??

Annie (Gast)

Ze loopt altijd los.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat je hond lijdt aan BOS. Dat staat voor (vertaald) kortsnuitigen ademhalings belemmerings syndroom. Lees de volgende links maar eens door. Om te bepalen welke onderdelen van de ademhalingswegen problemen geven en of en welke oplossingen er zijn zal je naar een dierenarts moeten. 
Een hond die geluid maakt tijdens de ademhaling is niet normaal. 
http://www.bosdreef.be/info_gzd/BOS/bos1.jpg
http://www.bosdreef.be/info_gzd/BOS/bos2.jpg
http://www.bosdreef.be/info_gzd/BOS/bos3.jpg
http://www.bosdreef.be/info_gzd/BOS/bos4.jpg

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik dacht dat ze daar voor bekend door stonden.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

heel typisch kortsnuiten, maar niet gezond nee :S
Je hond zit eigenlijk heel de tijd dat die knort met ademtekort. Het is net alsof jij heel de tijd zou moeten ademen met een klein stukje noot in je keel :s

Je hond heeft waarschijnlijk een te lang zacht gehemelte. Het zacht gehemelte hangt boven de "ingang" van de luchtpijp en hangt ervoor. Dit komt omdat elke hond een even lang zacht gehemelte heeft, maar bij kortsnoeten wordt die niet "aangespannen" omdat er geen plaats voor is. Daardoor gaat die afzakken en in de weg hangen wat een knorrend geluid geeft en ademhalingsproblemen veroorzaakt. Dit kan gemakkelijk met een operatie verholpen worden, ze gaan het zacht gehemelte aanspannen dan. Als je naar de dierenarts zou gaan vraag dan ook ineens om naar zijn neusgaten te kijken. Vaak zie je bij kortsnuiten dat de neusgaten te dun zijn, waardoor ze dus ook via die gang amper lucht binnen krijgen.

Mijn mening is naar de dierenarts gaan en operatietje laten doen (maar luister eerst naar je dierenarts he :p), als ik ooit een kortsnoet zou hebben zou ik het ook doen. Vind het zo erg dat die hondjes door het fokken naar rasstandaarden (hoe korter en platter, hoe beter voor de mens maar slecht voor de hond) amper kunnen ademen. Ik verwijt jou niks dat je zo'n ras hebt gekocht he :p het zijn enorme lieve schatten met zeker hun kwaliteiten! Daarom is het eens zo erg om hun luchtwegen potdicht te houden :S

succes!!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik dacht dat ze daar voor bekend door stonden. "


spijtig genoeg wel :(
Er is een documentaire over "pedigree dogs" en daar vertellen ze het allemaal hoe perfect die platste snoet is... in de klas hebben we er ook menig discussie over gehad. Waarom ermee doorfokken als die honden amper kunnen ademen? Waarom selecteren op die platste snuit en kleinste neus als dat juist degene zijn die zware ademsnood daardoor hebben? Als je fokkers met deze vraag benaderd (waarom ze dus niet selecteren naar ietsje langere snuiten en grotere neusgaten) zeggen ze al snel "waarom zouden we, met een simpele operatie is dat verholpen! Laat iedere pup gewoon opereren en het is opgelost!"

Ik vind het erg maar ik zeg niet dat ik het ras erg vind, enkel de aandoening die ze er zo infokken en spijtig genoeg het ras mee verknoeien :(

Anoniem (Gast)

dat is zielig

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Hallo,

Mijn hond knort ook. Hij heeft onlangs een kijkoperatie gehad, maar bij hem was het geen BOS. Het komt ook eigenlijk niet voor bij zijn ras. Bij een Franse Bull komt BOS wel veel voor.

Vaak wordt een operatie voor BOS niet vergoed door de verzekering bij honden die in de risicogroep vallen, zoals de Franse bull. Houdt daar dus wel rekening mee, voordat je aan een operatie begint en laat je goed informeren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "knorren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^