Border Collie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

bassie (Gast)

ik heb ruim 13 jaar een Border collie gehad.Hij was superslim,had bijna menselijke trekjes.
Kinderen vond hij geweldig.katten en andere honden waren geen probleem.Alleen thuis zijn maakte hem niets uit,met de auto mee vond hij super.
Een zwak punt van hem.....Hij blafte zelden.Er gingen weken voorbij zonder blaf.

Je moest er veel mee bezig zijn,wandelen fietsen en ballen.
Maar kijk uit !!!!!:zorg dat je niet overdrijft,jij moet het tempo aangeven niet de border collie.
En zorg ervoor als hij ouder wordt dat het tempo een eind naar beneden gaat want als je hem te veel belast
krijgt hij zeker problemen met zijn gewrichten.
Veel laten springen is eigenlijk heel onnatuurlijk voor een hond het is vragen om problemen.

De Border collie is een heerlijke hond als je veel vrije tijd hebt,zoniet....nooit aan beginnen.

Je maakt het je eigen moeilijk en de border nog veel meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

natasha gijzen (Gast)

Hoi hoi,
Wij hebben vorig jaar april onze eerste hond gekocht en jawel dat is een border collie..en geloof me, ik was direct verliefd..Het zijn werkers, maar moet je eerlijk zeggen dat ik ook border eigenaren ken die niets anders doen dan de vierdaagse wandeling in de wijk. Ik ben echter van mening dat je de border dan tekort doet.Hij is erg slim ( op de lijst van europese honden, zelfs de slimste) en dat zal je dus moeten prikkelen. Dat kan op hele leuke simpele manieren hoor, wij leren onze Paddy soms kunstjes..( snoepjes op zn neus en daar laten liggen tot wij "neus"zeggen en dan pakt ie het...) hij vind het echt geweldig..Verder train ik met hem gehoorzaamheid en om de 14 dagen gaan we naar het schapendrijven waar hij heel veel energie kwijt kan.
Ik moet je wel zeggen dat ik mezelf van te voren heel erg verdiept heb in dit ras omdat het verhaal gaat dat zij bij te weinig beweging vals zouden worden.
Ik kan je daar niets over vertellen omdat wij elke dag 4 keer met hem op stap gaan en zeker twee keer per dag naar het bos gaan om te spelen met de bal en nu kunnen we, doordat hij een jaar is, ook met hem fietsen wat hij weer geweldig vindt.
Wij hebben een eigen rijschool en we hebben kinders, 19,16 en 8 jaar, waardoor mijn man of ik altijd binnen 4 uur weer thuis zijn en tijd voor hem hebben.
Hij wil dolgraag werken voor je, bij de training merk je ook al heel snel dat hij dingen vlotter oppikt da andere rassen honden en dat werkt wel erg leuk....
Maar weet je of dit alles, de aandacht, beweging etc specifiek voor een border is, weet ik niet..ik ben van mening dat elk ander ras ook die tijd en aandacht nodig heeft..Maar vertel je broer dat het een waanzinnig leuke hond is ookal is het de eerste..wij krijgen volgende week onze tweede border collie pup en dat is niet omdat de eerste niet leuk is...! O-)

Sammy odk (Gast)

Beste
Sinds heden hebben wij ook een bordercollie. Het is een vrouwtje en ze leeft op een appartement in Brussel. We hebben lang getwijfeld of we dit wel zouden doen. En we zijn heel blij met onze keuze. In het appartement is het een zeer rustig diertje, maar wanneer je er buiten mee gaat kan je echt intensief met haar spelen. Ook heeft onze hond geen leiband en loopt die mooi los in het stad. 

Soms laten we haar gewoon eens pipi doen buiten en komen we terug binnen als we te weinig tijd hebben en nog is het een zeer rustig dier. Ze bijt ook niets kapot en speelt enkel met haar speeltjes.  Ik denk dat het vooral belangrijk is om een bordercollie rustig op te voeden en is het ook heel belangrijk dat je zelf als persoon rust en kalmte uitstraalt.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hier ook een border, een werklijn.In huis, super rustig, kalm, stabiel..
Buiten komt de border naar boven, vooral als ik met haar aan het werk ven merk je de enorme will to please, wat trainen echt heel leuk maakt! Ze doen alles voor je..
Bij borders is het vooral belangrijk ze gewoon lekker bezig te houden, wij gaan 3-4x per dag met haar uit, dan rond een uur of 11 een lange wandeling en als het weer een beetje meezit, om een uur of 3/4 nog een lange wandeling.
Ik ga ook elke week naar cursus, eerst een uur gehoorzaamheid (GG-b) en dan een uur behendigheid. Ook ga ik elke week een half uur - drie kwartier schapen drijven.

Van het karakter moet je echt houden, het is niet zo als ik een dag haar wat minder aandacht geef dat ze dan gelijk gaat slopen e.d., maar dit moet ik geen 2 weken doen natuurlijk ;-) dus je moet wel bereid zijn om een border deze aandacht te geven, dan heb je er een suuuper hond aan! Ik zou geen ander ras meer willen :-)

honden page profiel Mariska BrandhorstMariska Brandhorst

honden foto van Mariska Brandhorst

Ik ben van mening dat elk ras zijn eigen beschrijving heeft en dat je je daarin eerst moet verdiepen.
Hoevaak word een jack russel gegeven aan een oma.
Buiten dat vind ik dat elke hond niet 2 a 3 keer een blokje om het huis moet lopen en hele dagen alleen thuis moet zitten.

Ik vind het oplettende, op de baas gericht zijn, het intelligente en het sportieve juist een heel fijn punt bij de border.
Ik heb nu wel 2 borders uit de werklijn, maar in huis zijn het zeer rustige honden die erg van knuffelen houden. Ik maak mijn wandelingen, voor mij misschien wat makkelijk omdat ik aan het bos en duin woon, en met de jongste van 15 maanden zit ik in het wedstrijd team gehoorzaamheid. Ik wil ook dit najaar gaan starten met behendigheid.
Ze luisteren naar het gezin, zelfs naar mijn zoontje van 4, maar hebben wel voorkeur voor 1 baas om mee te werken.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik bij geen van mijn 3 border collies enig drijf had naar auto's, fietsers en kinderen. Dit zal ik dan wel een vervelend punt vinden.

Ik vind een border een maatje voor het leven en ik zou geen ander ras willen hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border Collie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: De perfect opgevoede hond!!??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^