Huidkanker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marianne (Gast)

Dank je Dominique, Charlotte en Helene, we zijn natuurlijk erg verdrietig; met je verstand weet je dat dit het beste was en dat is ook bevestigd door de dierenarts (net als bij Loebas) maar het is inderdaad een schrale troost.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Huidkanker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

heel veel sterkte :'(

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa +

honden foto van Minoes, Salsa +

@Marianne, jij ook heel veel sterkte toegewenst met verlies van Tim. Het doet zoveel pijn en het gemis is zo groot...

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Net dit topic onder ogen gekregen. Hoorde nooit van huidkanker bij honden en hier zijn er toch een aantal baasjes die het meegemaakt hebben.

Ik wens jullie veel sterkte. Wat zal het ook voor jullie moeilijk geweest zijn. Lieve Loebas... Lieve Tim.... en alle honden ie met deze ziekte geconfronteerd werden... Rust zacht. Jullie hadden lieve baasjes waardoor je aandacht kreeg en de juiste beslissingen genomen werden. Ze zullen je nooit vergeten. Jullie blijven hun trouwe lieve vrienden.

Sterkte gewenst.

Lucille (Gast)

Hallo Charlotte,
Mijn hondje kreeg na een half jaar dokteren en uiteindelijk een bezoek aan een dierendermatoloog de uitslag huidkanker in een vergevorderd stadium.
Ik was bij vier dierenartsen geweest en niemand snapte wat er aan de hand was.
Ze kreeg rode uitslag, haar rug en neus zaten vol witte korsten en op een gegeven moment vielen deze korsten eraf met het haar. Ze had op het laatst een hele kale rug en neus. Ook haar lip en een deel van de neus was van kleur veranderd.
Toen ik de uitslag kreeg werd er gezegd dat ze nog chemo kon krijgen met een kans van twee tot vier maanden rekken van het leven. Maar dan moest er elke drie weken bloed worden afgenomen om te kijken of het beenmerg het wel hield.
Dat wilde ik mijn lieve Luce niet aandoen, ze was al zo bang voor een dierenarts.
Mocht ik niet kiezen voor chemo, kreeg ik het advies om niet te lang met de beslissing te wachten om haar in te laten slapen. Ze ging daarna nogal achteruit, probeerde nog steeds mee te doen, maar het ging niet meer. Een week na de uitslag heb ik de moeilijke beslissing genomen om haar in te laten slapen. Dat is nu twee weken geleden en ik ben er nog kapot van.
Na 13 jaar lief en leed gedeeld te hebben is het nu zo verschrikkelijk stil in huis.
Ik mis haar zo.
wat ik me nog steeds afvraag is waarom vier dierenartsen niet hebben gezien wat er aan de hand was. ze heeft zelfs een antibioticakuur gehad.
Maar goed dit heeft geen zin meer. Luce was een Maltezer van 14 jaar.

honden page profiel nancy *spike* binkienancy *spike* binkie

honden foto van nancy *spike* binkie

lucille,ook heel veel sterkte
ook mijn hond heb ik afgelopen maandag moeten laten inslapen en gister naar zijn crematie geweest
Spike was 15jr,bijna 16 over 3mnd
ik had hem graag nog een paar jaar bij me gehad maar dit heb ik niet meer mogen meemaken
dat doet vreselijk veel pijn

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Lucille,
Ik wil je veel sterkte wensen met het verlies van je lieve Luce.

Dat veel dierenartsen het niet zien, zal te maken hebben met het feit dat kanker bij dieren nog een moeilijk te behandelen iets is.(willen het mischien niet zien, angst?)
Wat zijn de prognoses, heeft het leven nog kwaliteit, hoe is de pijn?(hond kan het niet zeggen en heeft een hoge pijngrens)

Vragen waar ik niet direct een antwoord op weet...

 wel dat ik je van hieruit veel sterkte wil wensen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Lucille,

ten eerste wil ik je heel veel sterkte wensen met het gemis en het verdriet om je Luce. Dat je eerst bij vier artsen bent geweest om uit te zoeken wat het was vind ik niet zo heel erg gek.Aandoeningen die zich uiten op de huid kunnen artsen voor raadsels plaatsen.Vaak wordt er eerst gedacht aan een kleine ontsteking die na behandeling met anti biotica een klein beetje geneest maar al snel weer de kop opsteekt,dan wordt er meer in de richting gezocht van een allergie of een huidinfectie.Voor je weet wat het is ,is je hond al doodziek en door de antibiotica niet meer te achterhalen in het bloed.Helaas komt de eindprognose dan zo laat dat er niets meer aan te doen is.Ook artsen weten helaas niet alles en huidziektes zijn dermate ernstig omdat het het grootste orgaan is,dus is de huid ziek dan is je hond door zijn hele lijf ziek.Het is moeilijk om afscheid te moeten nemen van je maatje maar de herinneringen aan hun zitten voor altijd in ons hart.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Huidkanker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^