Geen agressieve honden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Xanthia - Sven *Bailey*Xanthia - Sven *Bailey*

honden foto van Xanthia - Sven *Bailey*

Hoi allemaal, ik wil even weten wie er een Stafford, bullterrier of andere pitbull heeft.

Meeste mensen denken dat dit "gevaarlijke" honden zijn. Ik vind het schandalig dat ze zo durven denken.
Ik ben van mening dat ze zeer lieve knuffelbeesten zijn die voor hun gezin opkomen en het zal beschermen, ze luiteren graag naar hun baas en voeren er graag opdrachten voor uit.

Wie wil er nog graag zijn/haar mening kwijt over deze "gevaarlijke" knuffeldieren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geen agressieve honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Mij maakt het niet zoveel uit wat anderen denken, hun gemis! ;-)

Overigens zou ik ze niet zomaar lieve knuffelberen noemen. Ja, voor de baas.. Zijn wel degelijk honden met flinke inhoud. :-)

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

In elk ras zitten wel een paar, de zogeheten rotte appels.
Maar sommigen rassen hebben nu eenmaal een naam.....maar daar doe je niks aan.

honden page profiel T&dogsT&dogs 3 doggies

honden foto van T&dogs

ik vind dat ook altijd zo ik heb dan zelf wel geen pitbull dobermann etc. maar ik vind dit zo vaag van mensen dan zeggen ze dat het hele gemene honden zijn waarom ? : vanwege films die ze hebben gezien '' heb je ooit de hond in het echt gezien en zijn karakter ? '' nee .
wij hebben een overbuurvrouw die heeft een rotweiller ook wel een lief beestje opzich is alleen wat voorzichtig tegenover andere honden maar toen zei ik ook tegen haar dat ik het zo raar vind van mensen dat ze dan denken aan films terwijl ze nooit zo'n hond in het echt hebben ontmoet ;-) .


trouwen mooi dat je zulke lekkere knuffelbeer hebt ;-) wij hebben een grote hond is ook echt een knuffelbeer terwijl alle mensen er met grote angst een mega boog er omheen lopen. ( terwijl zijn soort niet in een slechte film voor komt maar in santa buddys's ;-) O-) )

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik heb zeer positieve ervaringen met dit soort honden, en een van mijn favo rassen is dan ook de amerikaanse stafford.
Het is alleen natuurlijk wel zo dat het pittige honden zijn, en dat dit soms misloopt. Maar als de enge moordmachines waar mensen ze voor aanzien, ben ik het absoluut niet mee eens

honden page profiel T&dogsT&dogs 3 doggies

honden foto van T&dogs

" Ik heb zeer positieve ervaringen met dit soort honden, en een van mijn favo rassen is dan ook de amerikaanse stafford.
Het is alleen natuurlijk wel zo dat het pittige honden zijn, en dat dit soms misloopt. Maar als de enge moordmachines waar mensen ze voor aanzien, ben ik het absoluut niet mee eens "


ik heb ook nog nooit een gemene hond van zo'n soort ras meegemaakt ja een andere rotweiler die ergens in de buurt woont maar dat is niet de hond zijn schuld maar die mensen hebben hem niet onder controle die hond heeft echt dikke *** aan hun ze zouden bewijs van spreke nog met zij tweeen op die hond kunnen gaan zitten dus ik denk dat die mensen niet echt een goeie beslissing hebben gemaakt want ze staan altijd maar zo te trekken aan dat touwtje en foei en nee te roepen ;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Toen ik Perdie uit het asiel ging halen en met haar naar de dierenarts ging (omdat ze een bijtwonde had) zei hij dat ze een kruising dalmatier X bullterrier was, geen probleem voor mij dacht ik. Maar die DA was zo negatief hij zij dat het een agressief ras was en dat ze haar bijtwonde zowizo zelf had uitgelokt en dat hij zeker was dat ze nog zou bijten en dat ik er veel problemen mee zou hebben! Natuurlijk was is erg geschrokken aangezien ik totaal geen ervaring had met het ras, wat een geluk heb ik me zorgen gemaakt voor niets! Perdie is echt superlief tegen iedereen, en ze heeft al wel eens gehapt naar een andere hond toen die op haar kwam afgestormd maar dat is dan wel normaal! Ik vind het wel schandalig dat de DA er toen zo negatief over was want hij kent er duidelijk niets van! Ik ben heel blij met Perdie!! :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

hier ook een staffy ;-)
Tja, vooroordelen..dat weet je als je zon hond in huis haalt. ik kan me er zeker ook nog wel eens aan storen, maarja...het meeste gaat ene oor in, andere oor uit...

ik kan me anderzijds een bepaalde mate van angst bij mens ne ook wel voorstellen..het gaat wel te vaak fout bij zulke honden. en daar reken ik het ras of de hond niet op af..maar er zitten een hoop onverantwoorde baasjes tussen. tja, dat krijg je, mensen nemen onbezonnen zon hond...voor de looks, en opvoeding is er niet..recipe for disaster.

ik weet zelf wat voor hondje ik heb, en de mensen die de tijd en moeite nemen lola te leren kennen die denken er later ook anders over ;-)

ik praat er zo wel luchtig over, maar ik vind het ook naar dat deze rassen zon verkeerde reputatie hebben. maarja...dat zal niet veranderen en daar moet je mee dealen.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Met excuses want volledig off-topic: wat een enorm leuk, grappig, schattig hondje is Perdie!!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Met excuses want volledig off-topic: wat een enorm leuk, grappig, schattig hondje is Perdie!! "

Haha bedankt! Ja het is nogal een 'speciale' foto :-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ja, de vooroordelen zijn belachelijk. Maarja, dat weet je als je zo'n hond neemt en daar moet je maar net tegen kunnen..

Persoonlijk vind ik al dat soort honden geweldig, als ik zo'n smoeltje zie ben ik al meteen verliefd.. Kijk naar Lola, van Jeroen of Flex van Sammy en zo nog tig andere voorbeelden, als je dat ziet kan je toch onmogelijk afgunst voelen? ;-)
Ik móet dat aaien, wel met toestemming van de baas natuurlijk.. maar echt, als ik dat zie kijk ik niet meer waar ik loop, hahaha..

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Hier ook Staffords. En mij boeit het niks wat anderen denken.

Maar ik kan me wel voorstellen dat ze bang zijn en hier houd ik wel rekening mee. Het zijn mijn honden en anderen hoeven daar geen last van te hebben net zo min als dat ik last wil hebben van anderen hun honden. :-D

honden page profiel Loes & RoriLoes & Rori

honden foto van Loes & Rori

ik kom met wandelen ook wel eens een pitbull tegen en die heeft geen riem/halsband nodig! die is zo lief en luisterd zo goed! heyt ois echt een hele leive hond!

en bij mij op de hoek van de straat woont een vrouw die staffords fokt en die zijn ook allemaal heel leif alleen niet tegen alle hondjes mzaar het zijn beslist geen vechthonden!!

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Ik heb er zelf geen, maar doe vrijwilligerswerk in een asiel en vele staffordjes en andere rassen die als gevaarlijk worden bestempeld zijn idd grote knuffelkonten ;-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Ik vind de terrier-achtigen gewoon leuke honden, niet indrukwekkend daar vind ik ze dan weer te klein voor..

Ze spelen echt heel leuk met mensen, ik lig altijd dubbel om de bewegingen.

Toch vind ik ze niet leuk voor andere honden. Het kan ook wel goed gaan hoor, maar meestal zijn staffords niet aardig tegen mijn honden... Misschien niet goed gesocialiseerd/al eens aangevallen/aard van het beestje, geen idee, maar daarom laat ik ze nooit aan de lijn snuffelen met 1 van mijn honden. Altijd los, anders niet.

Geef mij maar een hond van 40+ kg met een goed waaks karakter, maarja die hebben natuurlijk ook te kampen met veel vooroordelen.. Mensen zijn daar bang voor (om gebeten te worden, ipv dat hun hond gebeten wordt).

Ik zou dus nooit voor een terrier gaan maar als ik ze tegenkom haal ik ze wel altijd aan ;-)
Ik vind het persoonlijk toch grote mensenvrienden ;-)

honden page profiel mary,Sisa&Alice  mary,Sisa&Alice

honden foto van mary,Sisa&Alice

Inmiddels weet ik ook dat staffords, bull terriërs, pitbulls "scheten" zijn, maar soms ben ik wel bang voor ze.
Niet voor mezelf maar voor mijn honden.
Ik heb in een wijk gewoond waar veel van die rassen gehouden werden en ik heb een aantal hondjes aangevallen zien worden, waarvan er twee doodgebeten werden. Dat wil je niet zien gebeuren. Daar is mijn oordeel over ze ontstaan. :'(
Tegelijkertijd realiseerde ik me dat het met het opvoeden van die dieren te maken had, de meeste waren er zodat de baas stoer over kon komen en dat is jammer!
Ik ben nog steeds een beetje bang hoor, maar ik zie ze ook als "heerlijke snoeten". ;-)

honden page profiel Carla & MachoCarla & Macho 3 doggies

honden foto van Carla & Macho

;-) ;-) Hier ook een Staffie!

Ik heb bijna 13 jaar een Rottie gehad, Boyko. Hij was mijn maatje, mijn alles!
Lief en leed heb ik letterlijk met hem gedeeld!! Geweldig beest!!
Dat is nu zo'n kleine 20 jr terug dat ik hem kocht. Toen was er ook het voor-oordeel maar dat weerhield mij niet. Hij was immers mijn alles! Hij bewaakte mij en mijn kinderen en als ik het OK vond, maakte hij zich niet druk.
Daarna heb ik er nog 1tje gehad maar die had wat meer discipline nodig en de goede baas, wat ik niet was want ik vergeleek hem met mijn maatje......fout dus! Mijn oudste zoon wel! Het was zijn soul-mate! Nu is het een schat van een hond!
Tot op de dag vandaag hoor ik de vooroordelen over dit soort honden.
Ze doen en denken maar, jammer voor hen want ik weet beter........

Nu heb ik eindelijk na jaren van de Stafford-koorts......eindelijk mijn eigen Stafford Macho!!
Hij is lief, trouw, betrouwbaar, weet zeker dat hij door het vuur gaat voor mij en mijn gezin.

Mijn zoon wordt ook al jaren ver-oordeelt omdat hij 'Gothic' is......maar niemand ziet dat hij een giga groot gouden hart heeft en die ook werkelijk (en letterlijk) door het vuur gaat voor zijn familie.

Pfffffffff wat de buiten wereld ook vind: ik ben diep gelukkig met mijn mannen!!!
Oordeel maar raak......ik zou niets anders willen.
Ik ben trots op hen allemaal!




O-) O-) O-) O-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Mij maakt het niet zoveel uit wat anderen denken, hun gemis! ;-)

Overigens zou ik ze niet zomaar lieve knuffelberen noemen. Ja, voor de baas.. Zijn wel degelijk honden met flinke inhoud. :-) "

honden page profiel ..

honden foto van .

ik heb niks tegen staffies of andere bullen, maar tegen de "verkeerde" baasjes, de gene die een staff aanschaffen omdat ze het zo'n stoere hond vinden. dat zijn de mensen die het ras zwart maken niet de honden zelf. Gebrek aan opvoeding, begeleiding en sturing, regels en grenzen En dan gaan roepen als hun hond ook gedragsproblemen krijgt. Hier in de buurt woont een AM bulldog die dwars door een glazen deur heen springt als hij een andere hond ziet zo gek wordt hij, een staff die elke andere hond naar de keel grijpt als hij de kans krijgt. ik heb er 2 gezien die zich vol overgave op een klein cockertje stortte, kunnen deze honden er wat aan doen ? Nee ... als ik een baas achteraf hoor zeggen dat hij zijn honden naar huis gaat brengen en daar lekker gaat straffen en in de bench doen, dan vraag je er om om je hond vals te maken.
zoals Michaja en het duo zei er zijn genoeg voorbeelden waaruit blijkt dat ook dit ras lief en zachtaardig is. er zijn genoeg voorbeelden van baasjes en hondjes hier op het forum te vinden. helaas ziet met bull als in pitbull en dan komen de kaken, de vasthoudendheid, de vechtlust als enige weer naar boven. en vergeet men heel snel dat ze ook lieve knuffels zijn, lief voor mensen, kinderen, dieren. het zijn honden met karakter, inhoudt en hebben een sterke leider nodig om een evenwichtige hond te zijn en blijven :-) ! En ja sinds ik een engels stafje ben tegen gekomen ik vond hem zooooo lief ;-) ! had verwacht dat er heel wat uit die struiken kwam lopen toen ik alleen het stafkoppie zag maar zo'n lief compact hondje had ik dan weer niet verwacht O-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik denk dat er toch veel af hangt(voor mij in ieder geval) van wat je zelf meemaakt.

Mens eigen is dat het negatieve eerder blijft hangen dan het positieve.

Als ik kijk naar een paar Staffords die ik ken en die heb ik 100 keer zien spelen,niks aan het handje...er was een andere (toch wel bekende) bij gekomen,deze was 7 maanden oud,werd zelf overmoedig en begon zelf met een overheersende actie...geeft niet dat er een correctie terug komt,maar er hingen ineens 3 in de hond...met de nodige verwondingen en niet direct los krijgen en kregen we er 1 los dan vloog de ander weer(kwam ook doordat er eigenlijk 4 mensen waren en maar 2 hun handjes durfde uit te steken,god zij dank kwamen er nog 2 jongens langs die ook niet bang waren).
Ik vind de honden die 'hingen' nog steeds lief en mijn hond mag er nog steeds mee spelen,1 op 1,want in een groepje bekijk ik het nu toch anders..

Nu vraag je naar Staffords en daar ging dit verhaaltje nu ook om,maar ik merk ook dat laatst er ineens 2 onzekere Duitse herders waren,die Mila wilde bespringen..terwijl zij al laag en met staart tussen de benen weg liep...dan ga je toch automatisch anders kijken naar andere Duitse herders....of ik nu wil of niet.Ik probeer mezelf dan ook steeds weer te zeggen dat ik voor deze honden wel 50 Duitse herders heb gezien die wel normaal functioneerde.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dus om nog even op je titel te reageren: nee het zijn geen agressieve honden!!

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Jep, hier zit een Bulletje. Tja.. Ik kan er ook niet zo goed tegen. Hier is een kind in de buurt dat van haar ouders heeft geleerd dat Pitbull's gevaarlijk zijn, en iedere keer als Bink voorbij komt lopen rent ze gauw weg. Het ís niet eens een Pitbull, dus dom zijn ze ook nog! Als Bink blaft, staan ze gelijk afkeurend te kijken, en als een Shih Tzu (niets te nadelen op een Shih Tzu, hoor, maar er zit wel een redelijk groot verschil in) blaft, is het zogenaamd lief.
Maar ja, wij weten wel beter, toch? :-)

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

het zijn super gevaarlijke honden....................





grapje hoor nee ik heb 3 jaar in het asiel gewerkt en heel veel met dit ras gewerkt en tuurlijk zaten er een paar tussen waar je niets mee kon maar geen een hond komt tot zijn recht achter tralies maar ik weet dat het ontzettende mooie en lieve honden zijn ;-)

honden page profiel dekkersdekkers 3 doggies

honden foto van dekkers

hier ook een heerlijke ammstaff knuffelbeer en idd wat een ander zegt boeit mij ook weinig mijn hond gaat elke dag mee naar ons kledingwinkel en begroet alle vaste klanten voor vreemde kijkt zij eerst de kat uit de boom maar hoeveel kleine hondjes richten grote schade aan mensen die worden er niet op aangekeken omdat ze klein zijn pure onzin toch groot of klein ieder moet er zijn

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik denk dat er toch veel af hangt(voor mij in ieder geval) van wat je zelf meemaakt.

Mens eigen is dat het negatieve eerder blijft hangen dan het positieve.

Nu vraag je naar Staffords en daar ging dit verhaaltje nu ook om,maar ik merk ook dat laatst er ineens 2 onzekere Duitse herders waren,die Mila wilde bespringen..terwijl zij al laag en met staart tussen de benen weg liep...dan ga je toch automatisch anders kijken naar andere Duitse herders....of ik nu wil of niet.Ik probeer mezelf dan ook steeds weer te zeggen dat ik voor deze honden wel 50 Duitse herders heb gezien die wel normaal functioneerde. "


zo heb ik dat ook idd met herders, mijn eerste hond is toen ze nog een jonge pup was en een paar keer toen ze volwassen was aangevallen door herders, ondanks dat het steeds beter gaat blijf ik met herders altijd op me hoedde. het is wat je ervaring je vaak leert. ik denk door mijn ervaring dat ik mijn honden eerder zou weghouden bij een zenuwactige herder dan een staff

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

*zucht*

gaan we weer...

sorry, maar er zijn al zoooooveeel topics hierover...


hier op hondenpage weten over het algemeen de meesten wel dat dit aan de opvoeding ligt en niet aan de rassen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Geen slechte ervaringen met de honden, wel met sommige baasjes die erbij horen.

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

hele gevaarlijke honden... hahah....
nee ik heb er geen en vind het leuk honden bij andere mensen. niet mijn ras...
bij ons op de hondenschool hadden mensen een stafford volgens mij en die gaan er behendigheid mee doen en hij deed het supper goed met de jonge honden cursus.
ik vind het verder dus leuke honden maar wel nadeel ervan vind ik is het kaken op slot gaan als hij eenmaal vast heb...
verder leuke honden....
je hebt zelfs meer bijt incidenten met een golden dan de staffort... bulls... dus mensen moeten niet zo dom doen...
maarja dat is wel wat mensen nu eenmaal zien van zo hond en komt allemaal door de geschiedernis van dit ras...jammer genoeg... maar komt wel goed.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Geen slechte ervaringen met de honden, wel met sommige baasjes die erbij horen. "


;-)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik heb ook geen slechte ervaringen met bullen. De staffs die hier rondlopen zijn ook stuk voor stuk goed opgevoede sociale honden. Wel merk ik met spencer dat veel baasjes vooroordelen hebben over herders. Terwijl spencer de liefste en vriendelijkste hond is die er bestaat. Als mensen hem een kans geven zien ze dat gelukkig wel. Je moet hem zien spelen met een teckel, dan is hij ineens niet meer een lompe DH maar echt voorzichtig.
Mensen die met een boog om ons heen lopen, jammer voor hen, des te meer ruimte hebben wij.
De enige hond waarvoor je bij ons in het dorp voor moet oppassen is een labrador. Die valt aan uit het niets en hij luistert niet naar zijn baasje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geen agressieve honden!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Loopsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^