fixeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

een tijdje geleden kwam er tijdens het wandelen een pup op ons afgespurt en sinds dan is Nala gaan fixeren op andere honden. de dag na het voorval kwamen we tijdens het wandelen een aantal honden tegen en telkens ging Nala sluipen, staren en liggen. als de hond langs kwam stond Nala recht en bleef even naar de hond kijken. nu heb ik haar al zover dat ze minder sluipt (eerder gebukt lopen), niet meer gaat liggen en als de hond voorbij komt werpt ze nog een korte blik naar achter maar ze wandelt wel door. Nala doet het nu ook niet meer bij elke hond die ze ziet maar enkel bij honden die kort langskomen.

hebben julie tips om de laatste loodjes er nog af te krijgen? vanwege de buggy en de andere 2 honden kan ik niet werken met eten of speeltjes als beloning. ik heb tot nu mijn stem gebruikt als beloning. als ze begint te fixeren dan zeg ik haar naam, als ze dan naar me kijkt geef ik een stem beloning en geef ik het commando 'vooruit' met als volgt nog een stembeloning.

moet ik dit gewoon aanhouden of moet ik iets anders proberen?

alvast bedankt allemaal ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fixeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

niemand?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

ga eerst eens met nala wandelen zonder buggy, zonder andere honden erbij. en werk dan met etens beloning. Pas wanneer ze zich volledig op jouw richt kan je terug wandelen met de buggy enzo erbij .. jouw hond fixeert omdat ze zich onzeker voelt.. en dus moet jij ervoor zorgen dat ze jouw als roedelleider aanziet en dat ze jouw vertrouwt, en dat kan je niet doen met een buggy of je andere honden erbij ..

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik doe altijd splitten. Dus kort voor je eigen hond gaan staan en zijn gezichtsveld blokkeren kan jij dit met de buggy. Dan vraag ik dmv een vooertje zijn aandacht ik heb het commando kijken. Dit bouw ik dan op als bij een spannende film. Eerst laag kijken dan wat hoger niet drukker maar hoger en dan in een trap van 5. Zolas de film als het spannend word daardoor blijf je beter gefocusd.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Voor een extra sitmulans toch even een zakje met voertjes aan de stang van de buggy hangen?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Nala doet het nu ook niet meer bij elke hond die ze ziet maar enkel bij honden die kort langskomen.

Je bent dus al heel ver gekomen ;-) Ik weet niet wat precies 'kort langskomen is', maar ik zou gewoon zorgen dat er wat meer afstand is. De afstand waarop ze niet teveel met de andere hond bezig is en makkelijk op jou gericht. Dus met een wat ruimere bocht eromheen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

liesbeth, zonder buggy gaat niet altijd want ik kan mijn zoontje niet alleen thuis laten.

petra, met 'kort langskomen' bedoel ik als iemand met zen hond in de tegengestelde richting op hetzelfde padje wandelt als mij. ongeveer 10 meter voor dat de hond ons gaat kruisen gaat ze fixeren. eromheen lopen kan vaak niet omdat hier gewoon de plaats niet voor is. de bomen en struiken staan hier nogal dicht tegen de paadjes en die zijn ook niet zo breed. daarom wil ik dat ze dit gedrag helemaal afleert. ik ben al heel blij met de vooruitgang die ze al gemaakt heeft maar ik heb nu het gevoel dat haar euro nog net dat kleine duwtje nodig heeft om helemaal te vallen, weet je wel.

bedankt voor de tips allemaal, denk dat ik toch maar voertjes ga meenemen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fixeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mentaal vermoeien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^