Martin Gaus Hondenschool Groningen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi hoi,

ik ben me nog steeds aan het inlezen over hondenscholen, waar ik met mijn toekomstige pup/ hond cursus zou willen volgen.

Nu vroeg ik me af of iemand ervaring heeft met de Martin Gaus Hondenschool (Groningen).

Als ik zo de site bekijk en lees wat hun methode is, lijkt me dat wel wat.



hoe werkt het leerproces bij honden? Honden leren, net als mensen, door te associéren: wat is leuk en wat is niet leuk. Leuke dingen, lustgevoelens, willen ze graag herhalen. (Hoe snel had uw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent "wandelen"?) Hier kunnen we met het trainen van de hond gebruik van maken. Een handig hulpmiddel hierbij is het clickertje.

Door de hond te leren associéren dat er na de click iets lekkers (de "will-to-please" bestaat niet bij honden, alleen de "will-to-please-himself") komt leert hij heel snel te werken voor de click. Hierdoor kunt u heel goed timen. U bent hierdoor in staat precies op het moment dat uw hond het goede gedrag vertoont te clicken. U zult verstelt staan hoe snel uw hond het door heeft! Uw hond trainen met de clicker is leuk en het werkt!

Trainen volgens de oude correctiemethode is inmiddels achterhaald. Als u uzelf goed verdiept in de leerprocessen van de hond dan merkt u dat het trainen van de hond d.m.v. straf ervoor zorgt dat de hond alleen luistert als hij niet onder de straf uit kan komen. Het levert ook vermijdingsgedrag op want de hond vindt het niet leuk.

Ja maar..... honden corrigeren elkaar toch ook (in de nek)? Ja, maar zeer zelden en niet de hele dag door zoals veel eigenaren wel doen. Het resultaat van de correctiemethode op de lange termijn is niet dat uw hond luistert, maar dat u steeds harder en harder moet gaan optreden, met als resultaat een gefrustreerde hond en eigenaar. Want corrigeren we niet heel vaak onder invloed van onmacht of omdat we gewoon (nog) niet beter weten? Het is zoveel leuker om op een positieve manier met uw hond om te gaan!

Tijdens de cursussen leert u de leerprocessen van u en uw hond begrijpen en ook goed gebruik te maken van de clicker. Tevens leert u tijdens de cursussen heel veel over lichaamstaal en gedrag. Zodat u leert herkennen wat uw hond doet, waarom u hond dat doet en of, en zo ja, hoe u dat gedrag kunt beïnvloeden en/of sturen.

Inzicht is immers noodzakelijk om de hond goed te kunnen opvoeden?


Wat vinden jullie hiervan?

Alvast bedankt!

Groetjes


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Martin Gaus Hondenschool Groningen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ik heb trouwens even de prijzen bekeken maar vindt ik wel pittig hoor..
Of zijn dat normale prijzen voor dit soort uitgebreide cursussen..?

http://www.mgh-buddy.nl/prijzen-cursussen.php

Als ik bv op de website van de Noorder Kynologen Club (Groningen) kijk, zij geven nl ook cursussen, dan zie ik weer hele andere prijzen..


http://www.nkc-groningen.nl/pagina6.html

http://www.nkc-groningen.nl/pagina10.html

http://www.nkc-groningen.nl/pagina7.html


Waar zou dit verschil aan kunnen liggen?

En welke zouden jullie adviseren?

Bedankt!

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marieke

Ik zou zeggen ga 'ns kijken!
Dan weet je in elk geval hoe ze werken.

Van de NKC weet ik dat sommige instructeurs het gebruik van een slipketting toestaan.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik heb heel goede ervaringen met de MG hondenschool hier in Hellevoetsluis....hoe die in Groningen is weet ik niet maar ik vind de theorie die ze hier hebben logisch.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik was 4 jaar geleden niet te spreken over de manier van werken bij die hondenschool.

Heb navraag gedaan of ze bekend waren met het ras, waarbij heel leuk werd aangegeven dat alle honden op dezelfde manier opgevoed horen te worden en er geen verschil is tussen bepaalde rassen.
Toen ik dit te horen kreeg heb ik vriendelijk bedankt, maar ik niet geïnteresseerd om me in te schrijven voor een cursus als ze niet eens weten dat elke hond (maakt niet uit welk ras) wel eens een andere manier van opvoeding en training nodig zou hebben.

Daarbij vragen ze vreselijk hoge prijzen, puur omdat ze de naam MG dragen terwijl het niets meer voorstelt dan alleen dat ze daar hun cusrus gedaan hebben.

In Groningen en daarbuiten om, zijn genoeg cursussen die wel goed zijn en aansluiten op de wensen van de klant.
Ronald lijkt mij een betere oplossing.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dominique en de borders

Je weet dat je bij mg verplicht bent met de clicker te trainen?

Ik zelf heb geen goede ervaringen met de mg school hier in zwolle. inmiddels is dit ook geen mg school meer. heb er ook veel slechte verhalen over gehoord over het (buiten de lessen om of vanuit het gedrags centrum) aanbevelen van stroom of prik banden bij erg moeilijke honden..

Waarom ze zoveel duurder zijn? Door de naam ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

De manier waarop MG scholen werken is positief, als je dat aanspreekt zit je goed. Ik heb er destijds naar gekeken voor Bijou, maar ik heb begrepen dat het ook vooral veel theorie is, en niet zo veel praktijk. De theorie is echt voor beginners (zeker bij de puppycursus), dus grote kans dat het informatie is die je al kent van HP of boeken. Dat is dus een punt om mee te nemen in je besluit. Ze werken met een clicker, het is de vraag of je dat wilt gebruiken. En verder zijn ze zo duur omdat het inderdaad de naam MG draagt en die mensen jaarlijks een opfriscursus krijgen, als ik het goed heb..

Hier bij mij zat er geen andere school ''in de buurt'' (MG was alsnog een uur reizen), dus ik heb er vanaf gezien mede door de prijs en de theorie die ik al ken.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Ik heb geen ervaring met de MG-school in Groningen, maar die in de Rijp bevalt ons fantastisch. ;-)
De manier van trainen is positief en mijn ervaring is dat de honden hier enorm veel plezier in hebben en hierdoor snel leren en graag werken (ook de zogenaamde minder makkelijk trainbare rassen). Er lopen echt allerlei soorten honden rond, van Chihuahua tot Boerboel en alles en iedereen is welkom. Ze houden ook zeker rekening met het ras van jouw hond en met de oorspronkelijke taken van dit ras.
Als er iets niet helemaal loopt zoals je wenst krijg je veel goede begeleiding en tips. De basiscursus is 3 keer per week (!) 1,5 uur lang (1 uur theorie en 0,5 uur praktijk) en dit ongeveer een maand lang. Door de intensiviteit blijf je gemotiveerd en kán je de training niet laten versloffen, en je hoeft geen week lang met je vragen te zitten. Ze nemen ruim de tijd voor je.
Niets dan lof voor deze school.

Die theorie is trouwens niet alleen voor beginners, er komen veel verschillende interessante onderwerpen aan bod en zelfs na meerdere keren deze cursus te hebben gevolgd vind ik het nog altijd boeiend! Mijn ervaring is ook dat een half uur praktijk voor een pup echt meer dan genoeg is, na dat half uurtje intensief trainen zijn ze helemaal kapot. ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Veronique;
Oh, ja, idd zijn niet alle rasse gelijk en lijkt het mij idd logischer dat er gekeken wordt naar oorsprong/ geschiedenis/ gebruik en karakter voor een goede en passende training!
En wat die prijzen betreft, beetje overdreven hoog, vindt ik en alleen maar om de naam..
Met Ronald, bedoel je denk ik Ronald van Kampen?

@Dominique;
Oh, wat apart, op de website (van MGH Buddy, Groningen) staat het allemaal als heel positief beschreven en dat ze achter positief opvoeden staan e.d...
Maar er wordt daarentegen dus WEL gebruik gemaakt van hulpmiddelen..??!
Mmmhh, nee, ook niet mijn manier!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

MG scholen in de rest van het land zijn niet met elkaar te vergelijken.
Elke school draagt alleen de MG naam, maar heeft niets meer met MG te maken en zijn dus op zich zelf staande hondenscholen.

Verder vind ik het vervelend dat je verplicht bent met clicker te werken. Ik heb niet met zo'n ding, stel nou dat je hem vergeet of hij gaat stuk.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ja ik bedoel die Ronald ja.
Daar kan je gelijk terecht, juist omdat de pup in het begin ook gesocialiseerd moet worden en al wat dingetjes aangeleerd kunnen krijgen. Er zijn dus geen begin en eind datum die vast staat en je dus 10 weken moet wachten omdat de vorige les al vol zit en jou pup dus pas 10 weken later kan starten.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

"
Verder vind ik het vervelend dat je verplicht bent met clicker te werken. Ik heb niet met zo'n ding, stel nou dat je hem vergeet of hij gaat stuk. "

Als je 'm eens vergeet is het geen probleem hoor. Het wordt puur gebruikt voor het aanleren /shapen van gewenst/nieuw gedrag. Zit dat er eenmaal ingesleten dan heb je de clicker al helemaal niet meer nodig. En als hij stukgaat haal je toch een nieuwe? ;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

" Ja ik bedoel die Ronald ja.
Daar kan je gelijk terecht, juist omdat de pup in het begin ook gesocialiseerd moet worden en al wat dingetjes aangeleerd kunnen krijgen. Er zijn dus geen begin en eind datum die vast staat en je dus 10 weken moet wachten omdat de vorige les al vol zit en jou pup dus pas 10 weken later kan starten.

"


Bij MG mag je ook zo instromen. O-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"

Bij MG mag je ook zo instromen. O-) "


Ja bij jou misschien, in Groningen echt niet hoor!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 2 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Bij ons hebben ze echt tig liggen die je gebruiken kan..bovendien wordt het klikkeren weer afgebouwd. De klik gaat erover dat het altijd hetzelfde geluid is...belonen met je stm kan ook maar je stem is emotie gebonden, en niet altijd hetzelfde enthousiast...de klikker wel.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 2 doggies

honden foto van Love is a four-legged word



Bij die school van ons wordt nooit of te nimmer gebruik gemaakt van schokbanden, prikbanden of slipkettingen. Sterker nog, die dingen zijn hier streng verboden haha.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 2 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

"

Bij die school van ons wordt nooit of te nimmer gebruik gemaakt van schokbanden, prikbanden of slipkettingen. Sterker nog, die dingen zijn hier streng verboden haha. "


Hier ook, ze gaan helemaal voor positieve opvoeding...

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Veronique: Ik vind je eerlijk gezegd wel erg negatief spreken over een school waar je nog nooit een cursus gevolgd hebt en dus eigenlijk helemaal geen ervaring mee hebt.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Iedereen heeft recht op zijn/haar eigen mening, en Veronique heeft het niet hoog op met MG, en dat kan....
Ik weet uit ervaring hier dat ik ze wel prettig vind, en daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn, het is wat je zelf prettig of niet prettig vind, en gelukkig zijn we allemaal verschillend.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Veronique: Ik vind je eerlijk gezegd wel erg negatief spreken over een school waar je nog nooit een cursus gevolgd hebt en dus eigenlijk helemaal geen ervaring mee hebt. "


Tja, ik doe eerst onderzoek voordat ik ergens mijn hond laat verpesten. Dus als mij voor die tijd de hondenschool al niet aanstaat, vertel ik ook mensen die er naar vragen wat de reden is waarom ik niet voor die school gekozen heb, of ik dan verder weet hoe je werken of niet.
Daarbij is bij deze MG school goed te lezen dat ze dus wel meerdere dingen gebruiken als alleen positieve beloning.

Ook als ze niet eens snappen dat een cursus per hond, of per ras anders aangepakt zou moeten worden, vind ik dat een slechte zaak voor een hondenschool met zo'n hoge naam.

Dus tja geen ervaring, ervaring is op meerdere manieren te bekijken natuurlijk.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

@veronique, MG is franchising, dat de ene MG het aanraad betekend dat niet dat de ander ook zo is...grote lijnen zijn gelijk..klikken de layout van de cursussen e.d. Bij onze MG school kijken ze weldegelijk naar hondenras, en ook leggen ze heel erg veeluit over signalen en lichaamstaal...maar dat is idd mijn ervaring, jammer dat de MG bij jullie jou zo'n naar gevel gegeven heeft.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" MG scholen in de rest van het land zijn niet met elkaar te vergelijken.
Elke school draagt alleen de MG naam, maar heeft niets meer met MG te maken en zijn dus op zich zelf staande hondenscholen.
"




" @veronique, MG is franchising, dat de ene MG het aanraad betekend dat niet dat de ander ook zo is...grote lijnen zijn gelijk..klikken de layout van de cursussen e.d. Bij onze MG school kijken ze weldegelijk naar hondenras, en ook leggen ze heel erg veeluit over signalen en lichaamstaal...maar dat is idd mijn ervaring, jammer dat de MG bij jullie jou zo'n naar gevel gegeven heeft. "



Als je gelezen had had ik al verteld dat elke MG honden school niets te maken heeft met de andere.
Dus om ze met elkaar te gaan vergelijken lijkt me nou niet de bedoeling, er wordt gevraagd naar de MG school in Groningen en niet in een andere plaats.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~ 3 doggies

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

"


Als je gelezen had had ik al verteld dat elke MG honden school niets te maken heeft met de andere.
Dus om ze met elkaar te gaan vergelijken lijkt me nou niet de bedoeling, er wordt gevraagd naar de MG school in Groningen en niet in een andere plaats. "


Oke, dat is zo...ik weet niets van die uit Groningen, maar wilde niet dat ze allemaal over een kam geschoren werden, want dat is niet eerlijk tegenover de MG hondenscholen die het wel goed doen....

Maar goed, ik hou m'n mond ..de ts zal best een goede keuze maken voor haar hondje en zichzelf.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"

Oke, dat is zo...ik weet niets van die uit Groningen, maar wilde niet dat ze allemaal over een kam geschoren werden, want dat is niet eerlijk tegenover de MG hondenscholen die het wel goed doen....

Maar goed, ik hou m'n mond ..de ts zal best een goede keuze maken voor haar hondje en zichzelf. "


Dat is ook zo, maar elke honden school is natuurlijk anders en dat heeft eigenlijk niets met de naam te maken maar met de menen die daar werken.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Misschien is hondenschool akili dan iets? zij werken met kalmerende signalen. en zitten dacht ik in Groningen.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Misschien is hondenschool akili dan iets? zij werken met kalmerende signalen. en zitten dacht ik in Groningen. "


Daar heb ik dus wel 8 lessen gehad.
Maar moet je helemaal niets van verwachten.
Ze denkt alles te weten, maar heeft alleen verstand van labradors, Herders en Border Collies, kom je met een ander ras heeft ze totaal geen idee wat ze er mee aan moet.

honden page profiel Tanja Tanja 3 doggies

honden foto van Tanja

een kennis die zelf bij een hondenschool in winschoten werkt moet niks van die school hebben....maar ja zij is dan ook concurrent uiteraard.

ikzelf heb goeie ervaring met een mg week cursus in koekange. ik heb nog wel contact met haar. zij is ook altijd heel enthousiast als ik over gipsy vertel en kan met problemen altijd bij haar terecht. een top vrouw. zij werkt normaal alleen maar met blinde geleide en honden met gedrags problemen. die cursus geeft ze een paar keer per jaar ernaast. ik heb daar heel veel geleerd. je krijgt ook verschillende cases onder je neus gedrukt. van wat als er een baby komt, wat als je een 2 hond wil allemaal van dat soort dingen. voor als het je interreseert heel leuk

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Je woont in Hoogezand meen ik me te herinneren van het topic laatst? Is deze misschien iets voor je? http://www.treesdijk.nl/

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Mocht je omgeving Drachten niet te ver vinden dan ben je hier ook welkom bij mij. zie www.hondenschoolshanna.nl

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Geen ervaring in Groningen, maar wel met een andere MG school.
Wij zijn erg positief en tevreden.
Hebben de basiscursus en vervolg 1 gedaan.
Qua kosten, 4 weken 3 keer per week les, uur theorie en dan praktijk.
Dat zijn dus 12 lessen van ruim anderhalf uur, ik vind dat niet duur, met name omdat er zeker voor de beginnende hondeneigenaar, veel wordt geleerd.
Naarmate de cursus vorert neemt de duur van theorie af en praktijk toe.
Ook was er bij ons volop gelegenheid om specifieke vragen te stellen, en kon ik per mail en sms om advies vragen tussendoor.
Franchise formule zal voor en nadelen hebben, ik lees weleens dingen over andere MG scholen die ik totaal niet herken, maar de basis moet wel hetzelfde zijn.
Met een volgende hond, zal ik hier weer naar de basiscursus van MG gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Martin Gaus Hondenschool Groningen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: foto topic.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^