Urgh, een tumor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Hallo allemaal,

Het middelste hondje die bij mijn ouders woont is op 13 januari 11 jaar geworden.
De week ervoor zijn mijn ouders met hem naar de dierenarts geweest om te kijken waarom hij niet meer zo snel liep. Nou hij heeft artrose. Vervelende diagnose, maar daar is mee te leven..
Woensdag 11 januari zijn mijn ouders weer naar de dierenarts geweest omdat hij tijdens het wandelen uit het niets ging liggen. Nou bleek uit de bloedtesten dat Wessel bloedarmoede heeft. Dat kon 3 dingen betekenen: 1) het heeft te maken met zijn milt 2) het heeft te maken met de artrose of 3) hij heeft een tumor. De dag erna (12januari) moest mijn moeder Wessel weer brengen om foto's te maken van zijn lijf. Mijn moeder was net thuis en toen ging de telefoon alweer; of de DA direct kon opereren want hij had een tumor gezien op de foto's aan zijn milt. Mijn ouders mochten Wessel 's avonds halen en ze mochten ook kijken wat de DA eruit heeft gehaald. Bleek dat de tumor groter was dan de milt zelf. Dus het was een flinke. En er waren ook plekjes gevonden gevonden op zijn lever, maar daar kan hij nog geen uitsluitsel over geven. De DA zou de tumor opsturen naar een lab in Utrecht. Het zou 10 tot 14 dagen duren voordat we de uitslag daarvan kregen. Vandaag kon Wessel terug om te hechtingen uit de wond te halen. Mijn ouders vol goede moed daarheen.. Boink.. Tegenvaller, uitslag was binnen. De tumor die Wessel heeft, is een zeer ernstige vorm en kan uitzaaien naar de lever.. Dat verklaart die plekjes op zijn lever dus..
Ik hoorde mam al snotteren aan de telefoon toen ze me hiervoor belde.. Ik wist direct hoe laat het was.. Had nog geen minuut opgelegd en heb direct aan mijn vriend gevraagd of hij me naar mijn ouders wilde brengen..
Hoe ik mijn verhaal nu terug lees, komt het bij mij erg rustig over..
Helaas, vanbinnen ben ik dat niet!
Het enige wat ik hoop, is dat hij zijn laatste tijd hier goed kan doorbrengen.
De DA had namelijk gezegd dat het bij 70% van de honden 6weken tot 3 maanden zou duren voordat ze overlijden..
Dus we zien de bui al helemaal hangen.. Weer een hondje die ik al de helft van mijn leven bij me heb gehad, komt te overlijden..
Kort maar krachtig: it sucks!

Groetjes
Suzanne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Urgh, een tumor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BrokkelBrokkel 3 doggies

honden foto van Brokkel

Wat een verhaal zeg :'( , probeer nog zoveel mogelijk Quality Time te pakken met jullie hondje!
En neem de juiste beslissing als het moment daar is.

Super veel sterkte en kracht toegewenst!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ach arme... Heel veel sterkte gewenst in de komende tijd. Geen 2 gevallen zijn hetzelfde. Ik heb hier op HP al gelezen over hondjes die na het verwijderen van een kwaadaardige milttumor niet meer lang overleefden, maar ook al over een hondje dat nog 2 goede jaren had.

Jullie weten nu spijtig genoeg wel dat je er rekening mee moet houden dat je je hondje mogelijk niet meer lang bij je hebt. Ik hoop dat hij nog een hele poos bij je mag zijn en dat jullie de moed hebben om zijn leventje niet nodeloos te rekken als hij afziet. Het is moeilijk met zo'n verdriet om te gaan, al weten we dat het ons te wachten staat... En ja, zoals je zelf zegt... Je kent die hondjes al de helft van je leven.

Probeer toch om nu niet enkel de laatste slechte periode in je op te nemen, maar ook dankbaar te zijn om wat je hondje je zovele jaren gaf en wat jullie hem hebben kunnen geven. Laat gerust die tranen komen... maar laat hem ook nog voelen dat je blij met hem bent. Zeg hem gerust wat je denkt en dat hij een schat van een hondje is dat je hem voor altijd in je hart gesloten hebt.

We leven met jullie mee.

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Bedankt voor jullie berichtjes.
Ik hoop ook dat hij het nog een tijdje goed houdt, maar we laten hem geen pijn lijden.
Dat kunnen we hem niet aan doen en dat zou ik ook nooit willen.
Ik ben sowieso heel erg dankbaar dat hij toch al 11 jaar bij me heeft kunnen zijn..
Maar hij leeft nog en dat moet ik voor ogen zien, ook al doet het pijn om te weten dat het dichtbij komt..
Genieten van wat er nog is!
Nogmaals bedankt voor jullie berichtjes

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Knuffel Suzanne. Ja hoor, laat hem er nog maar zijn zolang hij er zelf ook nog graag bij is. Niets of niemand leeft voor altijd. Dus vooral kwaliteit en nog zin hebben in... telt. Sterkte en liefs.

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa + 3 doggies

honden foto van Minoes, Salsa +

Lieve Suzanne,

Wat komt deze diagnose ontzettend heftig aan. Hoop dat het nog een tijd goed gaat met jullie lieve Wessel.

Verwen hem extra, laat inderdaad extra veel merken hoe lief je hem hebt en doe dingen met hem die hij leuk vindt. En inderdaad wat Kylie zegt; zeg alles tegen wat jij van belang vindt dat hij moet weten.

Heel veel sterkte toegewenst!

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun 3 doggies

honden foto van Floortje Faun

Het spijt me om je dit te melden, maar met die vlekken op de lever zal het waarschijnlijk eerder 6 weken dan 3 maanden zijn. Ik hoop van harte voor jullie dat die vlekken door iets onschuldigers veroorzaakt worden, maar de dierenarts heeft groot gelijk dat dit een erg kwaadaardige tumor is.
Een jaar na de operatie leeft nog slechts 4 procent van de honden. En waarschijnlijk zullen jullie ook niet de mogelijkheid hebben om zijn leven nodeloos te rekken, eens de uitzaaingen daarvoor groot genoeg zijn, sterven honden binnen de paar minuten tot max. een week aan inwendige bloedingen. En jammer genoeg hebben uitzaaingen, eens ze actief geworden zijn, daar maar een week of 6 voor nodig.
Wat ik nu schrijf, klinkt waarschijnlijk hard. Maar ik heb in dezelfde situatie gezeten als jullie en waardeerde de eerlijkheid van mijn dierenart erg. Weten hoe je eraan toe bent, geeft je de mogelijkheid je hond op tijd nog zoveel mogelijk in de watten te leggen.

Houd dit dus zeker in het achterhoofd, maar verlies de hoop niet volledig. Ondanks dezelfde prognose heeft mijn hondje nog 16 maand geleefd.

Chemo en bestraling helpen niet bij deze kanker. Wat je wel kunt doen, is omega 3 bijgeven (remt de groei en de uitzaaing iets af) en iets om de weerstand te versterken (want die kan de kanker wat onderdrukken). Ik gaf mijn hondje Echinacea van Dr. Vogel.

honden page profiel NandaNanda 3 doggies

honden foto van Nanda

Mijn hondje heeft het zelfde, ook begonnen bij de mild daarna uitzaaiingen tot nu toe in de hersenen en een klein plekje op de lever.

Gewoon lekker genieten zolang het nog kan en veel leuke dingen doen. Heel veel sterkte ik leef met jullie mee.

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun 3 doggies

honden foto van Floortje Faun

Sorry, vorige reactie per ongeluk al verstuurd voor ik klaar was...
Wat ik nog wou toevoegen: het goede aan deze kanker is dat jullie hondje binnen de paar dagen hersteld zal zijn van de operatie en zich tot vlak voor zijn dood even goed zal voelen als zonder kanker.
Veel sterkte in deze moeilijke periode, Floortje.
En mocht je nog vragen hebben, stel maar.

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

@Floortje Faun; het komt inderdaad wel hard aan, maar dat is niet erg. Ik ben me ervan bewust dat Wessel (waarschijnlijk) komt te overlijden, vrede heb ik daar niet mee. Maar dat is begrijpelijk denk ik.
Ik probeer zo veel mogelijk bij hem te zijn. Helaas woon ik wel 30 km van mijn ouders vandaan, Dus even erheen rijden, zit er niet in.
Hij voelt zich nu wel al beter dan voor de operatie, dus hier genieten we van zolang het nog kan.
En je hoeft je echt niet te verontschuldigen hoor, want ik zet het erop, dus ik verwacht ervaringen en meningen van andere mensen. Anders moet ik het niet melden ;-)


We hopen in ieder geval dat hij geen pijn zal hebben de komende tijd, mocht dat wel zo zijn en zal het nooit meer weg gaan, dan is mijn keuze gemaakt. Ik zou nooit willen dat hij pijn zal lijden, omdat wij hem niet kunnen missen. Dan sta ik erachter dat wij even onze gevoelens opzij zetten en eerst aan hem denken..
Het is wel een heel raar idee dat hij ziek is, terwijl hij nu weer met zijn balletje aan komt zetten en doet spelen enzo.. Maar zoals Floortje Faun zou, hij voelt zich nu even beter en dat is belangrijk!

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

"@Floortje Faun; het komt inderdaad wel hard aan, maar dat is niet erg. Ik ben me ervan bewust dat Wessel (waarschijnlijk) komt te overlijden, vrede heb ik daar niet mee."

Achter waarschijnlijk moet "binnenkort" staan ;-)

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik wens jullie erg veel moed en sterkte! Geniet zoveel mogelijk van de mooie momenten die je nog kan beleven samen!

honden page profiel MayraMayra 3 doggies

honden foto van Mayra

Oh heel erg voor jullie en je hondje! Geniet vN hem zolang het nog kan en bewaar je mooiste momenten....! Veel sterkte! O-)

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun 3 doggies

honden foto van Floortje Faun

Het is inderdaad heel raar om een hondje te hebben wat eigenlijk terminaal is en er toch nog zo gezond uit ziet, zelfs speels en actief is. En dat zal hij waarschijnlijk ook blijven tot op het laatst. Dat is een troost (vond ik toch), maar je moet het jezelf toch echt verschillende malen voorhouden om het te kunnen geloven.

En leg dan maar eens uit aan vrienden en kennissen dat het echt niet zo goed gesteld is met je hondje. Geen mens die het gelooft.

Pijn zal hij waarschijnlijk niet lijden, ook niet op het laatst. Wel zal hij zwakjes worden van het bloedverlies. Maar ook dit pas op het laatst.

Veel sterkte, Floortje.

honden page profiel Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.AnsjorosSheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoros 3 doggies

honden foto van Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoros

Hey meis, wat vreselijk dit bericht...Wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.Probeer zo goed en zo kwaad als het kan nog heel veel te genieten, vertroetelen en foto's te maken.Dikke knuffel voor jou en je familie, ik duim voor je.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn hond is van de zomer aan zijn milt geopereerd, dat bleek gelukkig geen tumor te zijn. De chirurg vertelde ons dat het juist wel lijkt of de prognose gunstiger is dan altijd werd aangenomen (bij veel honden werd helemaal niet geopereerd omdat de prognose toch zo slecht zou zijn).
Ik hoop dat ie nu iig vlot opknapt.

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Dankjulliewel!
De dierenarts wist in eerste instantie niet zeker of het een tumor was of niet.
Dus hij wilde het hoe dan ook opereren om het eruit te halen en te kijken wat het is.
Het bleek helaas dan een tumor te zijn.
En knapt nu wat op nu dat gezwel eruit. Dus gelukkig maar dat deze dierenarts wel direct wilde opereren!

@Floortje, fijn om te horen dat hij waarschijnlijk geen pijn zal hebben. Doet me wel weer goed. Ondanks het andere nieuws.

Gisterenavond is het echt tot me ingedrongen en ben ik eigenlijk in huilen uitgebarst. Zo erg dat ik mijn eigen hondje even niet kon zien en heb me opgesloten op de badkamer.
Ik realiseerde me erna dat Diesel er helemaal niks aan kon doen en dus ben ik terug gegaan.
Heb hem op schoot gepakt en geknuffeld en hij heeft mn tranen weggelikt.
Het is toch een scheetje he!

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa + 3 doggies

honden foto van Minoes, Salsa +

Lieve Suzanne,

Bij mij drong het ook niet tot me door. De hoop is namelijk zo groot dat die je er doorheen helpt, tenminste dat was bij mij zo. Kon het gewoon niet geloven, na 4 dagen intensief DA aflopen heb ik afscheid van mijn lieverd moeten nemen. 4 dagen heb ik me groot gehouden voor haar, menig keer ook in de badkamer keihard zitten huilen.

Heeft de DA ook meer kunnen zeggen over het plekje op zijn lever? Of dit inderdaad uitzaaiing is?

Honden zijn zo intens lief en trouw! Knuffel jouw lieve Diesel maar lekker veel. Gaat Diesel goed met Wessel om?

Sterkte

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Oh wat erg.. Bij mijn eerste hondje hebben mijn ouders hem naar de dierenarts gebracht en zijn zonder hem thuis gekomen. Ik zag aan mijn vader zijn ogen dat hij had gehuild en daarvan wist ik dat Barry er toen niet meer was. Ik vind het heel jammer dat ik toen geen afscheid heb kunnen nemen. Maar ik was toen 11, dus ik begrijp het ook wel weer van hun.
Heb er jaren verdriet van gehad, ook toen we Lady al hadden.

Ik durf eigenlijk niet te zeggen wat de dierenarts heeft gezegd over die plekjes. Ik was er namelijk niet bij en heb er eerlijk gezegd ook niet meer aangedacht om dat aan mijn ouders te vragen.
Diesel probeert te spelen met Wessel, maar omdat Wessel sowieso al een knorrepot is, heeft Wessel het nooit leuk gevonden. Veel te druk en veel te speels en is niks voor hem..
Dus Wessel mopperde nogal vaak naar Diesel. Ik denk zelf dat de tumor en de artrose toen al zo heftig is geweest dat Wessel daar nog minder zin in had, zelfs voordat we Diesel hebben gehaald. (ik spreek in verleden tijd omdat ik Diesel voorlopig niet meer meeneem naar mijn ouders vanwege Wessel) Terwijl Diesel met Emma ontzettend leuk zijn. Knuffelde, spelen, Diesel mag zelfs bijten enzo. Dat gaat super.
Lady daarintegen houdt ook niet zo van rouwdouwers. Liever op de bank bij m'n moeder. Hihi.

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa + 3 doggies

honden foto van Minoes, Salsa +

Kan me voorstellen dat je Diesel nu niet meeneemt naar je ouders. Niet alleen voor Wessel niet fijn, maar ook niet voor Diesel.

Zijn Lady en Emma de andere hondjes van je ouders? Zo ja, voelen die niet aan dat Wessel ziek is? Mijn zusjes hond en mijn hond waren echte soulmates, haar hondje voelde al 3 weken daarvoor dat het slecht ging met haar. Vertoonde heel raar gedrag, nerveus en afstandelijk. Heb toen tegen mijn vriend gezegd; ben bang dat Salsa ziek is. Hij verklaarde me toen voor gek;-). Zeker weten doe je het nooit, maar denk dat zij al afscheid van haar aan het nemen was en het aanvoelde komen.

Toen wij bij de radioloog voor mijn hondje waren, vertelde hij een verhaal van een hondje waarbij de tumor weggehaald kon worden. Dit hondje heeft daarna nog 3 jaar een heel fijn en pijnloos leven gehad. Hoop zo dat jullie dit ook gebeurt. Maar als ik het goed heb onthouden, had dat hondje geen uitzaaiingen. Weet ik niet zeker meer hoor....

Mijn vriend had nog nooit zien huilen, maar in die 4 dagen heeft hij alles eruit gegooid. En net zoals bij jouw vader rode oogjes...

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Nee dat is ook zo. Wessel voelt zich wel al iets beter, maar ik wil het zelf ook niet. Diesel rent nogal graag achter iedereen en alles aan! Dus liever even thuis laten.
Lady en Emma zijn inderdaad de andere hondjes van mijn ouders.
Lady is de laatste tijd wel aantal keren wat ziekjes geweest, vooral overgeven.
Nu je het zegt, valt me dat te binnen. Misschien dat dat te maken heeft gehad met de ziekte van Wessel. Dat dat uitwerking heeft gehad op Lady haar darmen ofzo. Ik zou het niet durven zeggen.
Moet ik toch eens opletten wanneer ik weer daar ben!

Ik had mijn vader ook nog nooit zien huilen. Nu in totaal 2 keer en dat was met het overlijden van Barry en met het overlijden van mijn achterneefje.
Dus als hij met rode ogen staat, weet ik dat er iets is gebeurd! Vreselijk om mijn vader te zien huilen :(

Dat is wel goed nieuws over dat hondje! Het kan ook zeker, maar ik weet niet wat de DA precies heeft gezegd over die plekjes. Dat ga ik vanavond 's vragen aan mijn moeder!

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa + 3 doggies

honden foto van Minoes, Salsa +

Wat een schatje is jouw Diesel om te zien, net even je foto's bekeken!

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Gisteren is Wessel weer naar de dierenarts geweest voor een controle.
Volgens die dierenarts is hij goed aan het eten en is hij ook wat aangekomen weer.
Mijn moeder maakte zich een beetje zorgen over een bult die hij had, de da heeft met een prikje daar iets uitgehaald en het was gelukkig nog olie van een spuit die hij heeft gehad bij de operatie.
Verder had de da gezegd tegen mijn ouders dat ze over 2 maanden maar weer terug moesten komen.
Al met al was het toch nog wel goed nieuws, al weten we natuurlijk niet zeker hoelang dit duurt natuurlijk.
Vandaag hebben we onze eigen hond mee genomen naar Wessel om te kijken hoe het ging.
Voordat Wessel geopereerd werd, vond hij onze Diesel niet zo heel leuk. Voor hem is het allemaal veel te druk.
Maar vandaag ging zo goed. Diesel bleef eigenlijk wel weg bij Wessel, liep er wel gewoon langs enzo, maar plaagde Wessel niet. Gelukkig. Dus die hebben nog met z´n tweeën op een kleedje gelegen.
Was zo opgelucht en trots!
Nu ligt Diesel thuis uitgeteld op de bank. Hij heeft zo druk gespeeld met Emma (de jongste bij mijn ouders thuis).
Wessel speelt weer veel, pakt weer zijn balletje, heeft vandaag zelfs met een speeltje van Diesel gespeeld. Was weer helemaal de oude!

honden page profiel Minoes, Salsa +Minoes, Salsa + 3 doggies

honden foto van Minoes, Salsa +

Wat een fijn nieuws om te lezen. Wat een vertederend gezicht zal dat zijn geweest die 2 op het kleedje.

Waarschijnlijk voelt Diesel dat hij voorzichtiger met Wessel moet zijn.

Echt fijn dat Wessel weer aan het spelen is, en hoop voor jullie dat hij dat nog heel lang blijft doen!

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Ik was inderdaad wel een beetje ontroerd ja. Diesel heeft het zelf fantastisch gedaan. Zonder Wessel te plagen!
Niemand heeft lelijk tegen hem gedaan. Behalve lady, maar zij is wat doof en heeft staar en is dus een keer geschrokken en deed lelijk tegen diesel.

Over 3 weken gaat Wessel weer naar de da voor bloed te laten testen ivm met de lever..
Dus we wachten weer af.. :-)

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun 3 doggies

honden foto van Floortje Faun

Wat ben ik blij voor jullie! Zo te horen heeft de dierenarts er een goed oog in en zullen jullie hem misschien toch nog wat langer bij jullie kunnen houden.
En wat fijn dat Wessel zich terug goed voelt!
Ik duim voor de bloeduitslagen van de lever! Laat je iets weten als die bekend zijn?

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Dat is goed nieuws, fijn ook dat hij goed eten en aankomt, dat is een goed teken!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat fijn om dit te lezen. We zijn nu al een maand verder he. Als Wessel zich nu goed voelt en eet enzo... Dan is het net zoals voor elk mens en elk dier. Vandaag is het goed, dus is het goed. Wat morgen komt weten we niet en daar zullen we dan morgen mee om moeten gaan...

Geef Wessel maar een knuffel en heel veel pluimpjes omdat hij zo lief en flink is. Dat doet altijd goed :-)

Succes nog en geniet nog lang van Wessel! We blijven duimen!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Witte Draak

Heel herkenbaar verhaal, met als enige verschil dat mijn hond de dag na de uitslag overleed.

Ik hoop dat je nog een tijdje van je hond kunt genieten. Maak er een fijne tijd van. ;-)

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

@roxy music; sorry ik bedoelde 2 botjes, maar omdat ik het via de iPhone deed heb ik per ongeluk verkeerd geklikt! :(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Urgh, een tumor" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: nog steeds in shock..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^