Brokke algemeen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

@ Ton...de zwart witte is een langharige chi en de zwarte een dwergpinscher :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Brokke algemeen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Tja, niet iedereen deelt dezelfde mening natuurlijk. Ik ben 100% voor vers, maar daarom hoeft niet iedereen dat natuurlijk te zijn. :-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 2 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Er zijn mensen die denken dat er extra vitamines en groente of iets dergelijks in brok zit, wat vlees mist. Maar als er dan gevraagt wordt wat ze precies bedoelen, of waar dat te vinden is, haken ze af. Of mensen die menen dat honden ziek worden van rauw vlees vanwege de bacteriën, of mensen die zeggen dat honden al lang niet meer op wolven lijken en nu alleseters zijn. Ik heb zelf mensen gelezen die vegetarisch voer wilden geven aan hun hond (nogsteeds carnivoor). Ik vind gewoon dat iedereen moet voeren waar diegene zichzelf prettig bij voelt, begrijp me niet verkeerd. Maar het ene argument is nog grappiger dan het ander. Ik persoonlijk vind brok echt stinken, ik raak het echt niet aan. Terwijl ik met vers vlees geen probleem heb, zie het als een soort gehakt, daar maak ik zelf ook ballen van.

honden page profiel Siënna en TonSiënna en Ton

honden foto van Siënna en Ton

" @ Ton...de zwart witte is een langharige chi en de zwarte een dwergpinscher :-)

"


Dacht al een Chi te herkennen. Dotjes zij het. Heb getwijfeld tussen een Chi en een dwerg Pinch.
Wat wegen ze (om een idee van de grootte te krijgen)?

honden page profiel Siënna en TonSiënna en Ton

honden foto van Siënna en Ton

" Er zijn mensen die denken dat er extra vitamines en groente of iets dergelijks in brok zit, wat vlees mist. Maar als er dan gevraagt wordt wat ze precies bedoelen, of waar dat te vinden is, haken ze af. Of mensen die menen dat honden ziek worden van rauw vlees vanwege de bacteriën, of mensen die zeggen dat honden al lang niet meer op wolven lijken en nu alleseters zijn. Ik heb zelf mensen gelezen die vegetarisch voer wilden geven aan hun hond (nogsteeds carnivoor). Ik vind gewoon dat iedereen moet voeren waar diegene zichzelf prettig bij voelt, begrijp me niet verkeerd. Maar het ene argument is nog grappiger dan het ander. Ik persoonlijk vind brok echt stinken, ik raak het echt niet aan. Terwijl ik met vers vlees geen probleem heb, zie het als een soort gehakt, daar maak ik zelf ook ballen van. "


Ik deel je mening volledig.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Jackie chi weegt 2,8 (ietsjes aan de dikke kant O-) ) en Joy d-pinscher tegen de 5 kilo.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

"

Waarom denken dat ze het beter weten?

Maar wat moet je een hond van bv 20 kg per dag geven aan vlees?
wat is daar de prijs van?

Is niet aanvallend bedoelt maar prijs technisch


"


Een hond moet ongeveer 2% van zijn lichaamsgewicht hebben aan vlees, een hond van 20kg zou dus 400gram moeten hebben. Dit is enkel een richtlijn.
De prijs is afhankelijk van wat je geeft.

Ik had net al in de vragen topic van kvv/barf/nrv gepost dat ik voor Jessy, nu 33,5kg, ongeveer 45 euro per maand kwijt ben.
Even snel gekeken een zak TOTW van 13,5kg kost 55 euro (- 1 hele cent) Jessy zou 350gram daarvan moeten hebben, 13500/350= 38,57 dagen per zak van 55 euro, dat is 1,43 per dag. Die 45 euro is voor 31 dagen dus 1,45 per dag.
Verschild dus 2 cent per dag. Dat is nog geen 10 euro op jaarbasis.

Orijen zou voor mij alleen maar duurder uitkomen.
Weer zou ze 350 gram mogen dus met een zak van 13,5kg doet ze weer 38,57 dagen. Alleen kost deze zak 79,90 en dus 2,07 per dag. Andere smaak is iets goedkoper maar nog steeds meer dan 55 euro en dus duurder dan kvv.

Ik pak deze 2 merken voor mijn prijsberekening omdat ik die hier op het forum veel voorbij zie komen O-)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Veel mensen denken nog dat vers vlees duurder is dan brokken, maar als je een goede brok wil voeren kom je vaak zelfs nog wel duurder uit... Daarbij, het mag van mij gerust iets duurder zijn als ik weet dat het beter is voor mijn honden...

Ik voer drie honden kvv en ik ben denk ik tussen de 40 en 50 euro per maand kwijt, moet er bij vermelden dat ze geregeld haaksbarf krijgen en dat is de duurste kvv momenteel, het kan dus zeker nog goedkoper.. Ik denk als ik op de prijs zou letten ik zelf mijn 3 honden voor 30 euro per maand kan voeren..

Iedereen moet natuurlijk voeren wat die wil, maar de mensen die zeggen dat vers vlees niet gezond is die lopen erg achter in de tijd... Ik ben me heel erg gaan verdiepen in de voeding van honden.. Mijn overleden Dico en Ziva kregen altijd brokken.. Na hun overlijden ben ik me eens gaan inlezen en meer en meer gaan leren over vers vlees en wat nu een natuurlijke manier van voeren is... Alle drie mijn honden hebben meteen vlees gekregen toen ze hier kwamen wonen en met de informatie die ik nu allemaal heb zou ik mijn honden nooit meer brokken willen voeren..

Het is vaak onwetendheid en gemakzucht om brokken te voeren aan de hond..

Niet erg, honden kunnen op brok vast ook oud worden, maar wie zegt dat de hond met vers niet nog ouder was geworden bijvoorbeeld? Of ouder zal worden...

Ik moet altijd wel lachen om de menen die brokken aanprijzen en heel erg uit hun plaatje schieten en in de verdediging schieten, misschien doen ze dit toch wel omdat ze stiekem weten dat e hun hond beter voer kunnen geven maar het niet willen.. ;-)

Als ik kijk naar de harmonie in het vers vlees topic en de mensen die vers vlees voeren, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het hele aardige mensen zijn die weten waar ze mee bezig zijn.. Daarbij is het topic ook nog eens erg gezellig, nooit een onertogen woord of een ruzie...

Daar kunnen velen mensen nog een voorbeeld aan nemen :-D

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik heb zelf ook nog niemand horen zeggen dat vlees voeren ongezond is. Ik prijs het geven van brokken niet aan en keur niets af. Ik vind alleen dat mensen het zelf moeten weten.

honden page profiel TZNTZN

" Ik heb zelf ook nog niemand horen zeggen dat vlees voeren ongezond is. Ik prijs het ook niet aan en keur niets af. Ik vind alleen dat mensen het zelf moeten weten.

"


hm, dat kun je nu wel zeggen, maar ik ben achteraf wel heel blij dat ze 2 jaar terug bij mij ook zo hebben aangedrongen om vlees te gaan voeren.

Eerst kreeg Pim royal canin, toen later pedigree, toen weer royal canin. Daarna gingen we twijfelen of we rc bleven voeren of dat we over zouden gaan op hill's. Dus we gingen google'n, we kwamen op dit forum uit en hier werd vlees aangeraden. Ik zag dit echter niet zitten en ging TOTW voeren, de problemen gingen echter niet over. En ik werdt onderhand gek van het feit dat er steeds over vlees werd begonnne ;-)

Toen toch maar een keertje 2 combikratten lotgering besteld en Pim vond het heerlijk, daarna gingen we over naar andere kvv's. En binnen 3 maanden waren alle problemen van Pim weg.

Dus al met al ben ik achteraf heel blij met dat 'gezeur' :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik geef vlees en een goede brok, de brok erbij om de kosten ietsje te drukken. Ik denk dat ik nu op 2/3 vlees en 1/3 brok zit.

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

" Makkelijk, luiheid, onwetendheid, denken dat ze het beter weten, niet willen leren, niet in voeding willen verdiepen, niet willen veranderen, denken dat alle gezonde dingen in brok zitten en gemist worden in vers vlees, er zijn genoeg redenen waarom mensen brok geven. Ieder zijn eigen ding. "


Oh oh Eefje... Triest om te lezen dat sommige mensen het hier en fantastischer doen dan de rest én al meteen een stempel klaar hebben voor diegenen die niet volgen, jammer hoor!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wat ik overigens wel wil zeggen is dat vlees echt duurder is dan brok. Zeker voor een grote hond, daar kom je gewoon niet onderuit.

Heb het dan wel over een brok als Orijen, Acana, TOTW.. Vlees blijft duurder.

honden page profiel TZNTZN

" Wat ik overigens wel wil zeggen is dat vlees echt duurder is dan brok. Zeker voor een grote hond, daar kom je gewoon niet onderuit.

Heb het dan wel over een brok als Orijen, Acana, TOTW.. Vlees blijft duurder. "


Ook met smuldier/lotgering/tammenga?

honden page profiel BrokkelBrokkel

honden foto van Brokkel

" wij hebben al 35 jaar honden,en we voeren al 35 jaar brokken,onze hondjes eten het graag,zijn zelden of nooit ziek en zijn in uitmuntende conditie,we hebben onze oudste in nov. in laten slapen op 17 jarige leeftijd en dat was de enigste keer (buiten haar entingen) dat ze bij de da is geweest,ik krijg soms het idee dat wij ons schuldig moeten voelen dat wij brokken voeren en onze dieren daarmee mishandelen,maar wij brokkenvoerders weten wel beter. "


Kijk.....Appie jou schud ik de hand! ;-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

" Wat ik overigens wel wil zeggen is dat vlees echt duurder is dan brok. Zeker voor een grote hond, daar kom je gewoon niet onderuit.

Heb het dan wel over een brok als Orijen, Acana, TOTW.. Vlees blijft duurder. "


Nou als je nu naar mijn berekening krijgt dan is dat dus niet helemaal waar.
Oke ik geef lotgering maar dat is maar 2 dagen, de andere 5 dagen is het kiezebrink wat dan ook niet heel duur is maar zeker niet het goedkoopste.
Alleen TOTW zou 2 cent per dag goedkoper zijn. Orijen is toch duidelijk duurder.

Nu is Jessy niet de grootste hond maar ook geen kleintje met haar 33,5 kilo.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik geef nu ruim een half jaar kvv :-)
Ze kregen eerst brokken van RC, omdat ik ervan overtuigd was, dat dit het beste was qua voeding..
Ik ging me steeds meer inlezen over kvv, ging het proberen, en vind het prima :-)
Ze doen het er goed op :-D (dat deden ze op rc ook wel, heb alleen een paar voordelen extra :-))
Ik was dus echt overtuigd dat rc de beste voeding was voor honden..

Het enige wat er veranderd is, er staat een grote vriezer ;-) ( 2 grote honden)
En de prijs is lager, dan voorheen!
Het ontdooien e.d is zo gebeurd :-)
Nu alleen verder inlezen, om nog een ander soort kvv erbij te geven ;-)

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega


Sommige zweren bij smuldier/lotgering/tammenga/barf/kvv etc... Wij zweren bij de brok lol. heb echt geen zin in die troep...wat ook nog stinkt...bloed spaten her en der...sommige van die dingen lust mijn hond niet eens...geprobeerd heb ik het zeker en niet zo lang geleden er nog over gedacht om over te stappen. Door het Forum hier ben ik er over afgeknapt..hoop slap gelul lees je dan..vandaag geitennek, ohh vannavond stierenballen met yogurtsaus..ohh dat wordt weer smullen..wat verwen ik me hond weer lekker.ahhhh grrr wordt er kots misselijk van hahahaha :-D Gewoon Eukanuba in de bak met een Half bakje cesar voer er door, beetje spercibonen er door en klaar is kees. Vorige hond is er 16 op geworden en nog gezond ook. HIHIHI eetsmakelijk!!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik vind het knap dat jij kvv omschrijft als troep, waarom is het troep?
Prima dat jij je hond cesar geeft en eukanuba, ik weet en zeg ook vaak waarom ik dit troep vind en waarom ik vind dat je een hond dit niet hoort te geven.
Nu hoor ik graag de kant van een brokgever waarom kvv troep is, en wat je onderbouwing ervan is.
Dat je hond het niet lust, dat het stinkt en dat je bloedspetters hebt is onzin.
Mijn honden lusten ook niet alle smaken, vlees ruikt maar dat doet ook gewoon gehakt wat wij eten, en bloedspetters dan doe je het niet goed want die heb ik hier nooit.
Stierenballen en geitennek dat wordt vaak gegeven door barfers en niet door mensen die kvv (uitzonderingen daar gelaten.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik ben blij dat ik destijds me in ging lezen over voeding en zo dus mijn honden nu kvv voer. Ze doen het er gewoon veel beter op en zijn iedere dag weer blij met hen eten.
Jamie kreeg in het begin brokjes maar at dat vaak helemaal niet op, welk merk ik ook gaf. Kvv laat ze nóóit staan. Daarnaast had ze veel last van jeuk.

Mensen die honden hebben met problemen adviseer ik altijd kvv te voeren, omdat het ook gewoon bewezen is dat veel van de problemen met simpelweg kvv voeren verdwijnen.
Als mensen dan zeggen; oh te veel werk of vies.. Neuh dat gaat er bij mij niet in.

Maarja als mijn honden het prima deden op brokken en het graag aten ja waarom dan veranderen?

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega

Kvv geeft ook geen bloedspetter maar ik noemde meer dingen en dan heb ik het ook over barf net zoals je zei...vind het troep...maar niet in de zin dat het niet zo gezond is want dat zal best wel. Hier word er gesproken alsof het voer bijna goddelijk voor de hond is. Nou mijn voer is ook goddelijk hoor hahaha...das een grapje natuurlijk.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

"
Sommige zweren bij smuldier/lotgering/tammenga/barf/kvv etc... Wij zweren bij de brok lol. heb echt geen zin in die troep...wat ook nog stinkt...bloed spaten her en der...sommige van die dingen lust mijn hond niet eens...geprobeerd heb ik het zeker en niet zo lang geleden er nog over gedacht om over te stappen. Door het Forum hier ben ik er over afgeknapt..hoop slap gelul lees je dan..vandaag geitennek, ohh vannavond stierenballen met yogurtsaus..ohh dat wordt weer smullen..wat verwen ik me hond weer lekker.ahhhh grrr wordt er kots misselijk van hahahaha :-D Gewoon Eukanuba in de bak met een Half bakje cesar voer er door, beetje spercibonen er door en klaar is kees. Vorige hond is er 16 op geworden en nog gezond ook. HIHIHI eetsmakelijk!!
"


En dan heb je het over slap gelul...

honden page profiel pienpien

honden foto van pien

"

En dan heb je het over slap gelul... "


*lol*

honden page profiel TZNTZN

Dus je ziet in dat het gezonders is, maar je wilt geen kvv geven, omdat... (jij denkt dat) het stinkt?

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega

Ja maar ik praat echt geen 33 pagina's of meer vol over barf en zo hahaha.. beter een paar pagina's slap kletsen dan een heel boekwerk over barf, kvv, lotgering etc...

Gebruikte een amsterdams uitdrukking slapgel...maar die vleeswaren accepteren ze hier niet.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega

Ja maar ik praat echt geen 33 pagina's of meer vol over barf en zo hahaha.. beter een paar pagina's slap kletsen dan een heel boekwerk over barf, kvv, lotgering etc...

Gebruikte een amsterdams uitdrukking slapgel...maar die vleeswaren accepteren ze hier niet.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega

" Dus je ziet in dat het gezonders is, maar je wilt geen kvv geven, omdat... (jij denkt dat) het stinkt? "


Nou ik denk het niet hoor! ik ruik het!!

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"
Sommige zweren bij smuldier/lotgering/tammenga/barf/kvv etc... Wij zweren bij de brok lol. heb echt geen zin in die troep...wat ook nog stinkt...bloed spaten her en der...sommige van die dingen lust mijn hond niet eens...geprobeerd heb ik het zeker en niet zo lang geleden er nog over gedacht om over te stappen. Door het Forum hier ben ik er over afgeknapt..hoop slap gelul lees je dan..vandaag geitennek, ohh vannavond stierenballen met yogurtsaus..ohh dat wordt weer smullen..wat verwen ik me hond weer lekker.ahhhh grrr wordt er kots misselijk van hahahaha :-D Gewoon Eukanuba in de bak met een Half bakje cesar voer er door, beetje spercibonen er door en klaar is kees. Vorige hond is er 16 op geworden en nog gezond ook. HIHIHI eetsmakelijk!!
"


Nou, het is meteen duidelijk wie er slap zit te l*llen...

Kan me nog wat slappe reacties van je herinneren in het topic vers vlees, daar lusten zelfs mijn honden geen brood van...

Als je er zelf maar om kan lachen ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Maar dat is toch geen antwoord op mijn vraag.
Barf/ kvv noem het maar op jij zegt het is troep, ik vraag maar waarom dan en daar geef je geen antwoord op behalve dat jij het een smeerboel vind en DAT is dus het probleem bij veel mensen die brokken voeren van de slechtere kwaliteit.
Nogmaals je moet doen wat jij wil maar kraak niet iets af als je geen onderbouwing hebt hiervoor en het zelf niet lekker vind.
Ik heb een onderbouwing en daarom adviseer ik mensen om die brokken niet te geven.
Dat je kvv MOET voeren zul je niet horen uit mijn mond, een kwalitatief goede brok met veel vlees is ook helemaal goed in mijn ogen.
Geen enkele hond gaat dood door eukaneuba/ royal canin of iets dergelijks maar waarom geld uitgeven aan iets waarvan je op voorhand weet dat je hond het eet en meteen weer uitpoept.
Je betaald dus voor lucht, kan je net zo goed je geld meteen verscheuren.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

ik geef hier Orijen,
ben zeker niet tegen kvv, maar ik vraag me wel af

al die gene die denken dat brok zo slecht is voor een hond en kvv VEEL beter,
wat eten jullie zelf allemaal.
Toch geen frieten pizza chips of pinda kaas
wel verse melk van de boerderij, sla uit de moestuin en een dier zelf slachten hoop ik

want dat heeft een mens toch ook allemaal niet nodig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Brokke algemeen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 14 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^