Pup Doorgereden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ryanne, wat vreselijk!
Vrienden van ons hebben een paar dagen geleden hetzelfde meegemaakt: ze gaan op bezoek bij de oma met de hond. Iedereen babbelen op het terras. Hondje snuffelt lekker in de bloembedden. De hond 1 seconde uit het oog verloren. Ze roepen hem, ze zien hem niet. He, waar is ie nu opeens? Ze lopen het huis om, naar de straat en zien hun hondje. Grote opluchting: ha, daar ie de kleine boef! Ze roepen hem, hij probeert recht te komen en op dat moment dringt het vreselijke tot hen door: hij kan niet meer bewegen! Blijkt het hondje te zijn aangereden en z'n ruggegraat gebroken. Ze zijn er uiteraard onmiddellijk mee naar de dierenarts gereden, daarna nog naar een gespecialiseerde kliniek, maar niets meer aan te doen: het hondje was verlamd en had vele interne wonden en ze hebben het moeten laten inslapen.
Het schuldgevoel. De pijn. Dat verdriet. Die mensen zijn daar ook kapot van. Vreselijk drama.
Ik vind het echt heel heel erg voor je, en hoop dat je op veel steun kan rekenen in je omgeving!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup Doorgereden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik vind het echt afschuwelijk voor jullie.... :'( :'(
Heel veel sterkte....

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

och jeetje, wat vreselijk! Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe erg ik dit vind voor jullie! Ik krijg er zelf gewoon een brok van in mn keel ..

Wat vreselijk dat dit is gebeurt.

Ryanne, ik wil je heel erg veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies. Wat verschrikkelijk dat dit is gebeurt en wat vreselijk asociaal dat diegene is doorgereden! zo'n persoon zou ik hoogst persoonlijk wel willen opknopen :'( ..

Heel veel sterkte!

honden page profiel BrokkelBrokkel

honden foto van Brokkel

Wat een drama zeg....sterkte ermee :'( !

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Oh wat vreselijk... De nachtmerrie van elke hondeneigenaar.... :'(

Ik wil jullie heel erg veel sterkte wensen bij dit enorme verlies.. Ze zal altijd in jullie hart blijven..

Rust zacht lieve kleine Kyra..

honden page profiel Dominique & Mackenzie Dominique & Mackenzie

honden foto van Dominique & Mackenzie

Ik wil je heel erg veel aterkte wensen! :'(

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Heel erg veel sterkte met het verlies.
Het moet een vreselijke ervaring zijn geweest. En dan hebben jullie ook nog zo'n eikel gehad die is door gereden. Sommige mensen hebben echt geen gevoel.

Als daar echt zo hard gereden word is misschien de enige optie bij de gemeente gaan zeuren voor drempels en/of wegversmallingen e.d.

Nogmaals heel veel sterkte!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Helaas heb ik die 'nachtmerrie' ook meegemaakt. het is verschrikkelijk. En het feit dat het andere mensen zoals de bestuurder, blijkbaar niets doet, maakt het extra hard. Deze onverschilligheid, geeft je dus inderdaad het idee dat mensen er geen rekening mee houden met hun rijgedrag, en dus het ongeluk mogelijk voorkomen had kunnen worden. Dat is wat het , voor mij, extra hard maakt als iemand door rijdt.

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Wat vreselijk, zeg! Wij zijn vijf dagen geleden onze hond verloren omdat we de beslissing moesten nemen dat het voor haar niet dragelijk meer was om verder te moeten in dit leven.
Wat een enorm verdriet geeft zoiets....

Heel veel sterkte!

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

oh wat verschrikkelijk, zo'n jong beestie.. heel veel sterkte met alles. Die bestuurder had zeker niet mogen doorrijden. Maar die zal ook niet geweten hebben, van wie die hond is wellicht?

Rust zacht lieve pup!

honden page profiel Abby &Google Abby &Google

honden foto van Abby &Google

Bah, vreselijk! Ik wens je heel veel sterkte !!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

o nee, veeel sterkte!!!! :'( :'( :'( :'(

p.s: wat een gevoelloze dader... ;-) ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

och wat vreselijk...
heel veel sterkte :'(

Ryanne (Gast)


Nou inderdaad als de dader gewoon gestopt was, dan was het voor ons misschien is verdraagzamer geweest.
Maar het idee dat iemand blijkbaar denkt ''het is toch maar een hond'' maakt het extra moeilijk.
bedankt voor jullie steun ik vind dat echt lief.

Ryanne (Gast)

Bianca: nou de weg is van de provincie en die hebben er volgens hun al wat aangedaan, want voorheen fietsten de fietsers gewoon op de weg en vervolgens zijn er in een half jaar tijd 3 kinderen dood gereden waarvan ook één dader is doorgereden.
De gemeenteraad heeft vervolgens voorgesteld dat het volgens hun beter was om de weg 60km te maken en er een aantal drempels in te goooien.
De provincie heeft vervolgens een los fietstpad naast de weg aan laten leggen waardoor de autos nu nog harder zijn gaan rijden.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Dat is mooie balen dan.

toch zou ik het nog een keer aankaarten.
Gewoon blijven zeuren.
Desnoods doe je iets gezamelijks met de rest van de straat.

Maar voor de volgende pup...echt plaats hekken.
Zorg er echt voor dat ie niet meer van het terrein af kan. Vertrouw er niet op dat een slootje dat wel doet.

Sterkte.

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

Ryane,
Heel veel sterkte wat vreselijk!

honden page profiel dekkersdekkers

honden foto van dekkers

sterkte toegewenst

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

Allereerst heel veel sterkte toegewenst met dit vreselijke verlies. Zo'n afscheid is dubbel moeilijk, omdat je geschokt bent over het sterven van je hondje en verontwaardigd over het gedrag van de chauffeur die haar aanreedhju. Ik hoop dat het schrijven in dit topic en het medeleven dat je hier ondervindt je zal helpen bij het verwerken van beide.

Toen ik in de vierde klas van de lagere school zat (heel lang geleden dus) hadden wij een Teckelpup, een kortharige Black & Tan. We woonden aan een drukke doorgaande weg en we hadden een bakker die aan huis bezorgde. Deze bakker hield niet van honden en geen enkele hond in ons dorp en omstreken hield van hem. Het gevolg was dat honden aan de manier van bellen en het geluid van de bakkersauto hoorden wie er voor de deur stond.
Op een kwade woensdagmiddag, we waren vrij van school, glipte Bobby tussen de deur en de benen van mijn moeder door naar buiten, met het voornemen de bakker op gepaste wijze te begroeten. Wel... dat liep niet goed af. Gelukkig heb ik het niet zien gebeuren. Bobby moet voorbij de bakkersauto zijn gerend en liep daar tegen een voorbijrijdende auto op. Een harde tik maakte een eind aan zijn jonge leven, want ook Bobby was nog maar een pup van rond een half jaar of zo.
Ik weet nog heel goed hoe verdrietig we waren en hoe weinig zin ik plotseling had in de regionale schoolsportdag die een dag later op het programma stond.

Rust zacht, lieve Kyra.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hey, heel veel sterte met het verlies van je pup! Ik heb niet alles hier gelezen maar las wel nog het bericht dat de hond door een bestelbus is omver gereden?

Mocht je eventueel reclame op de bus gezien hebben of de grote/kleur... Die dingen denk ik dat ze de persoon wel zullen vinden, alleen weet ik niet of dit zo'n goed idee is aangezien je hond op straat liep... Denk dat je zelf ook wel een boete zal krijgen? Al denk ik deze persoon misschien ook wel mocht deze te hard gereden hebben& omdat hij/zij doorgereden is.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Wat vreselijk! Het is inderdaad geen klein wurmpje een beauceron van 6 maanden (ken er twee van en zelfs als pup zijn ze al best groot vind ik) en die zie je echt wel lopen. Zeker in een open omgeving...!

Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit niet had voorzien.
Het lijkt me vreselijk om je pup zo te vinden en ik hoop dat je border je kan helpen met het verwerken van dit verdriet.
Sterkte..

Laat je alsjeblieft geen schuldgevoel aanpraten. Sommige dingen kun je niet voor zijn.
Ik zou zelf, omdat ik dit zomaar los zou kunnen laten, in de buurt gaan vragen bij garages en autoklussers vragen of er iemand is geweest met een beschadigde auto en dan met name dus de bumper. Ook zou ik aangifte doen bij de politie. Misschien kan dat niet maar daar kom je dan wel achter.
En dan dus toch maar verhaal gaan halen bij de dader.
Nogmaals sterkte en ik denk dat het een goede keuze is om je alvast in te schrijven voor een andere pup, die kan vaak met zijn of haar onschuld veel helpen bij verdrietige tijden.

Ryanne (Gast)


We gaan vandaag beginnen om ook de rest van de weilanden maar af te gazen ( ruim 3 hectare) zelfs de weides voor de paarden om maar te voorkomen dat dit weer gebeurd.
Willy : daar heb ik dus ook altijd voor gewaakt, bij ons zijn ook de inrijpoorten automatisch en ik heb er dus altijd op gelet dat er geen hond langs een auto zo glippen.

Overings weet ik ook wel dat het iedereen kan gebeuren zelfs de mensen die altijd de hond aan de lijn hebben.
Bijv: mijn neefje ging hun golden retriever pup uit laten het hondje liep vervolgens door het struikgewas waardoor de lijn helemaal in de knoop kwam te zitten.
Me neefje heeft zijn hondje los gemaakt van de lijn om die zo uit de knoop te halen, het hondje maakt vervolgens rechtomkeert en rend de weg op en de auto reed er finaal overeen.

Ryanne (Gast)


Ik kamp nu met het volgende probleem , mijn border collie is gestopt met eten met pijn en moeite krijg ik er nog wat vlees in maar is de afgelopen dagen vreselijk afgevallen.
Het is van zich zelf al een moeilijke eter en ik weet niet hoe ik dit op moet lossen heeft er iemand tips !!!???

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Ik vind het heel erg en ik kan het mij zoooo goed voorstellen dat je graag een andere pup wilt. Als ik de ruimte had zoals jullie dat hebben, zouden mijn dieren ook los mogen lopen. Dit is overmacht, daar kun je niks aan doen. Degene die doorgereden is.... ;-) ;-) ;-)
Maar wie weet is die wel heel erg geschrokken en er daarom vandoor gegaan, dat hoor je natuurlijk wel vaker. Ik vind het heel verdrietig voor jullie!

honden page profiel EllyElly

honden foto van Elly

Verschrikkelijk !!!!
Degene die is doorgereden zouden ze moeten ophangen aan de hoogste boom..... sorry maar ik kan het niet anders zeggen.
Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd ...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"
Ik kamp nu met het volgende probleem , mijn border collie is gestopt met eten met pijn en moeite krijg ik er nog wat vlees in maar is de afgelopen dagen vreselijk afgevallen.
Het is van zich zelf al een moeilijke eter en ik weet niet hoe ik dit op moet lossen heeft er iemand tips !!!???
"


Ik zou je hond uit z'n dagdagelijkse ritme trekken, onverwachte dingen mee doen. I.p.v. 1 grote wandeling, er meerdere kleine doen, spelletje spelen (ook denkspelletje), verstoppertje doen. De hond treurt, dus probeer hem hier op een vriendelijke, positieve manier uit te trekken. Misschien gaat ie dan ook terug wat eten.

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Maak een profiel aan, het is hier best leuk ;-)

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

"
Ik kamp nu met het volgende probleem , mijn border collie is gestopt met eten met pijn en moeite krijg ik er nog wat vlees in maar is de afgelopen dagen vreselijk afgevallen.
Het is van zich zelf al een moeilijke eter en ik weet niet hoe ik dit op moet lossen heeft er iemand tips !!!???
"


Tja Borders..hier ook twee waarvan 1 in het begin toen hij hier kwam ook van heimwee niet wilde eten. Wij kregen toen als tip om wat later op de avond eten te geven zodat het weinige wat hij binnen krijgt niet door energieverbruik overdag wordt gebruikt maar tijdens het slapen wordt opgenomen door zijn lijf.

Misschien een tijdelijke opvang hondje als maatje in huis zou misschien ook een idee kunnen zijn?

Succes en sterkte.

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

"

Tja Borders..hier ook twee waarvan 1 in het begin toen hij hier kwam ook van heimwee niet wilde eten. Wij kregen toen als tip om wat later op de avond eten te geven zodat het weinige wat hij binnen krijgt niet door energieverbruik overdag wordt gebruikt maar tijdens het slapen wordt opgenomen door zijn lijf.

Misschien een tijdelijke opvang hondje als maatje in huis zou misschien ook een idee kunnen zijn?

Succes en sterkte. "


Ik snap je gedachte, maar ik weet niet of een tijdelijke hond een oplossing is voor een hond die zich zo hecht aan een maatje. Plus dat je zelf dan ook weer afscheid zou moeten nemen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"

Ik snap je gedachte, maar ik weet niet of een tijdelijke hond een oplossing is voor een hond die zich zo hecht aan een maatje. Plus dat je zelf dan ook weer afscheid zou moeten nemen. "


Inderdaad, en laten we ook even aan de opvanghond denken. Dat is geen 'ding' dat kan worden ingezet om troost te bieden en dan weer terug te laten verdwijnen. Een opvanghond is er niet voor jou, jij bent er voor de opvanghond. Ook hij verdient een baas die tijd en energie en liefde in hem investeert, net als elke andere hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup Doorgereden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^