Shaweca dogfood vraag!! Constipatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DilaraDilara

honden foto van Dilara

Beste hondenliefhebbers,

Na het lezen van al jullie goed advies ben ik mijn lieve pup KVV gaan voeren. Om precies te zijn voer ik hem nu bijna een week al ShawEca dogfood. Ik voer hem minstens vier smaken in drie weken. Ik heb hier wat dringende vragen over:

-sinds ik Shaweca voer heeft hij ontzettend harde poep, dit was vanochtend zo erg dat hij constipatie had! Hij lag kreunend van de pijn omdat zijn poep er niet uit kwam. Het is er nu uitgekomen, ik heb hem wat yoghurt gegeven. Is deze constipatie normaal? Hij had dit nooit bij het eten van brokken. Iemand hier Ervaring en informatie over?
- zijn poep is ook heel zwart! Ik heb op internet gelezen dat dit komt bij te veel vlees voeding. Weet iemand hier meer over?
-is Shaweca wel volledige voeding? Moet ik er geen dingen bij toevoegen als groente of andere dingen?

Alvast bedankt allemaal
Groetjes, dilara

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shaweca dogfood vraag!! Constipatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Ik voer hier tussendoor ook shaweca maar heb dit nog niet voor gehad, wel soms een droge ontlasting maar deze was niet van de shaweca, en bij deze heb ik de raad gekregen om wat spiervlees toe te voegen aan de kvv.

Welke soorten van shaweca geef je ?

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Shaweca is inderdaad volledige voeding, je hoeft er niks aan toe te voegen. (volgens mij zit er al groente in, maar dat weet ik niet zeker) Je kunt er wel groente of zuivel naast geven als je dat prettig vind, maar dat is niet persé nodig.

Yuna heeft dit dus bij Lotgering, steenharde zwarte ontlasting. Maar het is niet zo extreem dat het pijn doet net als bij jou, maar het is zo droog dat het uit elkaar brokkelt.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

In Shaweca zit al groente verwerkt

honden page profiel DilaraDilara

honden foto van Dilara

" Ik voer hier tussendoor ook shaweca maar heb dit nog niet voor gehad, wel soms een droge ontlasting maar deze was niet van de shaweca, en bij deze heb ik de raad gekregen om wat spiervlees toe te voegen aan de kvv.

Welke soorten van shaweca geef je ? "


ik heb de shaweca soorten: zalmmix, schaap, geit, rund, paard, vismix en GKH in huis. deze week heeft hij gehad: GKH, vismix en we zijn nu bezig met paard.
Shaweca bevat al veel spiervlees las ik op hun site.

Jouw hond had geen droge ontlasting bij shaweca. kan het zijn dat het bij ieder hond heel anders kan verschillen? Ik heb nog nooit een hond gehad, dus vandaar de domme vraag.

" Shaweca is inderdaad volledige voeding, je hoeft er niks aan toe te voegen. (volgens mij zit er al groente in, maar dat weet ik niet zeker) Je kunt er wel groente of zuivel naast geven als je dat prettig vind, maar dat is niet persé nodig.

Yuna heeft dit dus bij Lotgering, steenharde zwarte ontlasting. Maar het is niet zo extreem dat het pijn doet net als bij jou, maar het is zo droog dat het uit elkaar brokkelt. "


op de website staat dat shaweca 15% groente bevat, hier kun je dus niks van zien! ik ga zeker wat dingen bij toevoegen. zou het gebrek aan groente kunnen bij dragen aan een harde pijnlijke zwarte ontlasting? is een zwarte ontlasting niet een teken van te veel vlees? Gebruik jij nog steeds Yuna? ik denk dat ik zelf overstap op een ander merk wat misschien beter past bij mijn pup.

iemand nog aanbeveling voor goede kvv merken?

raden jullie aan om door te gaan met shaweca (want heb gehoord dat het een goed merk is) met wat toevoegingen van zuivel en groente? of beter een ander merk?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Teveel vlees in KVV is een beetje raar natuurlijk, bij het voeren van KVV gaat het juist om veel vlees. O-)

Dat je die groentes bijna niet ziet klopt overigens. Groente moet gepureerd worden wil je hond er iets aan hebben, anders komt het er onverteerd weer uit vandaan.

Donkerdere en hardere ontlasting is normaal, verstopping uiteraard niet. Ik zou het nog even aankijken omdat je nog maar net een week bezig bent. Het zal ook moeten wennen. En anders toch overstappen. :-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Er zijn meerdere goede merken hoor, als je Shaweca geen fijn merk vind. Ik wissel zo vaak af van merken. Je zou ook eens Haaksbarf, Alaska, Carnibest ofzo kunnen proberen.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

doe er wat zonnebloemolie door iedere dag.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

"ik heb de shaweca soorten: zalmmix, schaap, geit, rund, paard, vismix en GKH in huis. deze week heeft hij gehad: GKH, vismix en we zijn nu bezig met paard.
Shaweca bevat al veel spiervlees las ik op hun site.

Jouw hond had geen droge ontlasting bij shaweca. kan het zijn dat het bij ieder hond heel anders kan verschillen? Ik heb nog nooit een hond gehad, dus vandaar de domme vraag."


Ikzelf geef van shaweca enkel paard, geit en schaap versie.

Hier hebben ze een drogere ontlasting met bv konijn en fazant, maar niet zo droog dat ze er pijn van hebben.

En ja inderdaad elke hond is anders. De 2 klein (Hymmer en Reno) die krijgen Alaska, haaksbarf en een beetje shaweca en deze zijn perfect voor hen, geef ik ze bv carnibest dat heeft Hymmer diarree. Reno die kan je echt alles geven.
Mortec die krijgt carnibest kip/eend/kalkoen en dat is voor hem perfect, geef ik hem iets anders dan heeft hij ook diarree.

Heeft jouw hondje op elke soort van shaweca die je nu hebt gegeven zo een droge ontlasting ?
Is het nu niet beter met de paard varsie ?

Anders zou je is haaksbarf kunnen proberen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als het zo hard isdat het pijn doet,dan kun je er wat Runderhart bij geven,oorgaan laxeert.
Blijkbaar zit er in de samenstelling voor jouw hondje net iets te veel bot.Iedere hond kan anders reageren op een zelfde kvv.

De runderhart kan in dit geval net even helpen zijn ontlasting iets minder hard te maken,niet te veel,een paar stukjes maar ,anders krijgt hij diarree.

Je hebt kvv's met heel veel vers bloed en wat drogere,laatst gafik mijn hond een nog bloederige kvv,en idd zwarte drolletjes,het komt door de hoeveelheid bloed.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt idd wat orgaanvlees zoals hart erbij geven, of een scheutje zalmolie erbij geven.

honden page profiel DilaraDilara

honden foto van Dilara

beste forumleden,
bedankt voor jullie informatie. Zalmolie enz zal ik onthouden.
Ik heb inmiddels contact gehad met de klantenservice van Shaweca, die mij uitstekend hebben geholpen.
Ik heb tot nu toe GKH en Vismix gevoerd, zij bevatten allebei geen groente en alle andere smaken juist wel. Vandaar dat mijn hond zo'n ontzettend droge ontlasting had! Die twee soorten bevatten runderpens (wat normaal laxerend werkte) maar mijn hond bleek overgevoelig te zijn voor al die runderpens vandaar de opstipatie!
Waar ik rekening mee moet houden is maximaal 2x in de week runderpens en groente toevoegen wanneer er geen groente in het pakket zit (ik dacht dat ze dit allemaal hadden, vandaar dat ik het niet had gedaan). maar vanaf nu vul ik het aan wanneer het nodig is.

Ik doe er nu groente bij, en af en toe wat yoghurt, het gaat uitstekend! Ik heb het gevoel dat mijn hond een allergie heeft voor rund (sinds hij shaweca eet bijt hij op zijn poot :() , maar dat zal ik even aan moeten kijken.. het kon ook ontgifting zijn volgens de informatie die ik heb gekregen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shaweca dogfood vraag!! Constipatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^