Ervaringen spaanse hond bodeguero? & dit met een Franse bull.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Zoals sommige hier al beter ben ik op zoek naar een 2de leuke, maar dit keer een spaanse hond! Nu kan het zijn dat het een bodeguerotje word. (Rattenvanger genoemt) Zelf vind ik hier niet zoveel over dan dat het zou een kruising boerenfox zijn die ze speciaal voor het jager achter de ratten gebruikt zouden hebben. Ze zouden razendsnel zijn& wat schrikkig van geluiden. (Hoop dat het laatste zich niet gaat overgaan tot een geluidsoverlast ivm de buren)

De bodeguero hond die ik had doorgegeven weegt een 5kg wat best mager is tov Baco met z'n 14kg. Daarom hoop ik wel dat ALS HET DEZE HOND ZOU WORDEN ze wat van zich af kan bijten als ze het spel met Baco beu is.

Er zijn natuurlijk nog enkele leuke honden die ik al doorgegeven heb maar omdat ik mail terug kreeg dat het wel eens de bodeguero zou kunnen worden wil ik er toch al wat meer info over zoeken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen spaanse hond bodeguero? & dit met een Franse bull." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik denk dat je iets zekerder moet gaan worden over de keuzes die je maakt.
Ik zie dat je 6 topics opent met vragen of het wel goed zal gaan.

Ik snap dat je vragen hebt, daar is natuurlijk ook helemaal niets mis mee. Maar zo lang jij niet 100% volledig achter de keuze staat en onzeker bent over wat er zal gaan gebeuren, is de kans vele malen groter dat het ook fout gaat.

Als jij stabiel en zeker van je zaak bent, maakt het niet uit wat voor hond en welk ras er bij komt.
Als jou Baco goed gesocialiseerd is en vreemde honden in eigen huis accepteert zit dat punt wel goed.

Je moet het niet alleen aan de honden overlaten, dat die van zich afbijten. Jij bent de baas en jij moet dat hele proces begeleiden, vind jij dat Baco te lang door gaat en de nieuwe hond doet niets terug, moet jij degene zijn die het stopt.
Grotendeels lost het zich vanzelf wel op, maar dat wil niet zeggen dat je het de honden alleen moet laten uitzoeken. Jij bepaald de regels en daar hebben ze zich beide aan te houden.

Dan is het dus ook van belang om eens goed te kijken naar de hond die je nu hebt, luistert hij goed, doet hij wat jij wil als je hem dat vraagt, hoe reageert hij op andere honden en al dat soort dingen.

Alleen met een baas die zeker is van zijn zaak, zal dit goed komen. Als je onzeker bent en blijft gaat het fout, want dat voelen ze.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ben meer een herdertype dus heb geen ervaring met jachthonden, al heb ik vaak op de labrador retriever van een vriendin gepast, maar dat is denk ik geen vergelijk.

Alleen even dit zinnetje :-)

De bodeguero hond die ik had doorgegeven weegt een 5kg wat best mager is tov Baco met z'n 14kg. Daarom hoop ik wel dat ALS HET DEZE HOND ZOU WORDEN ze wat van zich af kan bijten als ze het spel met Baco beu is.

als ze dat niet zou doen en duidelijk laat blijken dat ze Baco zat is, zou ik haar wel helpen en de honden uit elkaar houden. In het begin zowie goed begeleiden de twee hondjes.

http://www.dogsinneed.nl/index.php/nieuws/348-een-onbekend-ras-in-nl-de-ratonero-bodeguero

het lijken me heel leuke hondjes, werkhondjes, voor aktieve mensen dus, al zal ze de eerste tijd alle rust nodig hebben om te wennen aan haar nieuwe mensen, hond en omgeving. :-)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik zal er idd tussen komen als het teveel word maar denk dat een hond die van zich af kan bijten beter verstaanbaar is onder de honden. Al kan ik hem natuurlijk sowieso afleiden om z'n truckjes nog wat te oefenen;-)

Zekerder worden, dat wel... Ik kijk er eigenlijk enorm naar uit de toekomstige hond een goede thuis te bieden, maar had ook wel wat schrik ivm Baco dat hij te speels zal zijn. Honden laat hij hier wel toe, hij vind ze zelfs superleuk! Dus op dan vlak ben ik wel gerust. Hij is sociaal naar honden toe (Iets onzekerder naar mensen) maar gaat sowieso altijd een kijkje nemen en snuffelen. Bij de honden die we tegenkomen ook snuffelen& direct willen spelen. Ben er ook wel zeker van dat hij de toekomstige hond zal aanvaarden, hij weet dan ook dat hij een speelmaatje bij heeft.




honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als ik zo het karakter lees van de Bodeguero zou het heel goed kunnen dat zij spelen juist heel erg leuk vindt :-D Maar ga niet teveel uit van bepaalde verwachtingen, misschien krijg jij net de enige Bodeguera die helemaal niet van drukte en werken houdt, iedere hond is toch weer uniek, dat is juist het leuke ervan.

Als je de kennismaking goed begeleid en beide hondjes de gelegenheid en tijd geeft om zich aan de nieuwe situatie aan te passen zie ik geen probleem eigenlijk.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Bedankt Dorby;-)

honden page profiel patriciapatricia

honden foto van patricia

kijk ook eens hier op de site zitten ook veel leuke hondjes.
http://www.robustiano.nl/

juup (Gast)

Hoi,

ik heb een bodeguero tje uit Spanje. Het zijn erg actieve honden, flink mee wandelen dus. ook het jacht instinct is duidelijk aanwezig ;-) Ik zou ze niet zo snel als angstig omschrijven, maar meer als allert. Ze zijn erg enthousiast, en willen graag overal met hun snuit in of bij zijn. Het zijn vaak ook erg sterke en gezonde hondjes omdat er nog niet zoveel mee gefokt is. Kortom, een geweldig ras als je het mij vraagt!

Anoniem (Gast)

Patricia: Ok ik zal er eens op kijken.


Juup: Een 2a3u per dag wandelen is dat voldoende voor een bodeguero?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Oei, dat kwam van mij dus ik was me vergeten inloggen

juup (Gast)

Ja hoor,
weet niet of je in de gelegenheid bent om een bos in te gaan, maar die van mij is daar dol op, net zoals naar de duinen, rennen langs de fiets, mee hard lopen in het bos. Super leuk dat je er trouwens over denkt om een bodeguero tje in huis te halen..Het is namelijk een ras dat niet zo populair is in spanje, hierdoor leven ze daar vaak op straat. Toen ik vorig jaar in Sevilla was heb ik zeker 3 zwerver bodeguero's gezien. Zo jammer, want het zijn echte kameraadjes!! Super aanhankelijke en slimme hondjes! Mijn hondje komt van Arca Noah, moet zeggen dat dit een hele fijne organisatie is, alles was goed geregeld. Weet niet of je al een hondje op het oog hebt, maar anders zeker de moeite waard om ook even op hun site te kijken.
Groetjes

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ok dat is goed. Ik ga wel regelmatig naar de bos. Maar zo'n hond kan dus vb een 4km wandelen om dan nog een uurtje in't bos te wandelen?

Ik ga soms met Baco tevoet naar ma, die woont in de bos. En dan speelt hij er wel nog wat maar durf met hem dan niet zo in de bos tenzij maar een heel klein stuk (Franse bull)

Met de bodeguero zou dat misschien wel kunnen, zou leuk zijn... Dan zou ik samen met ze kunnen gaan en dan Baco even bij ma laten.

Ik had de mensen van rescani gemaild omdat er enkele honden tussen zaten die me wel leuk leken& nu gingen ze contact opnemen met Spanje om te zien of er eentje tussen zit die in mijn situatie past.

Woon op een klein app zonder tuin. Wel dichtbij huis leuke wandelpaden, weides& grote plassen waar ze in kunnen zomers. Ik hoop dat ze ook wat rekening zullen houden dat ik bereid ben om 2a3u te wandelen/lopen& misschien wel fietsen (Nog aan't zoeken of dat in België mag)

juup (Gast)


Hoi,
met mijn hondje maak ik soms boswandelingen van 4 uur, hij loopt dan los, flink aan het rennen en jagen, dus volgens mij moet dat prima gaan! Tenzij je natuurlijk een luie bodeguero treft, maar die zijn volgens mij echt zeldzaam.
Groetjes

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Wow 4uur :-D Dat is wel heel erg lang. Kunnen ze zomers ook wat meer verdragen buiten?

juup (Gast)

Ja hoor,die van mij is zelfs dol op het zonnetje, veel meer dan het koudere weer van nu... Toch de spaanse afkomst denk ik ;-)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Dat zou ook al leuk zijn omdat Baco bij te warm weer toch veel slaapt. (Ga dan wel meestal alleen naar de plassen omdat hij daar kan spelen& afkoelen)
Maar dan kan ik ook eens in de middag met de toekomstige gaan wandelen wat ook wel fijn is. Niet dat ik Baco vaak alleen ga laten maar zo af en toe apart met ze weggaan lijkt me ook leuk& zo zijn ze ook eens een keer echt alleen met hun baas

honden page profiel joke de vosjoke de vos

honden foto van joke de vos

Hoi,
Ik heb zelf 2 bodeguero's. Eentje van mezelf en een ander heb ik in opvang van de stichting ACE Charity uit Spanje. Het zijn megatoffe hondjes en mijn eigen bodeguero heeft geen greintje jachtinstinct en loopt overal mooi los dus elke bodeguero heeft zijn eigen karakter.
Wij hebben zeker 20 bodeguero's zitten in ons asiel en ik ga heel vaak naar Spanje dus moest je interesse hebben in een bodeguero, kijk dan ook eens op onze site www.ace-charity.com
De bodeguero Miguel zit bij mij in opvang in Sint Niklaas en is nog ter adoptie. Ik ken bijna alle bodeguero's die in het asiel zitten dus als je eentje ziet die je interesseert kan ik je wel over het karakter vertellen.

honden page profiel isabel en perroisabel en perro

honden foto van isabel en perro

wij hebben ook een hond uit spanje.....en ik vind hem echt te gek...
die van ons, is meer een podenco/galgo...maar ook met een flink jachtinstinct....
dat jachtinstinct, is supergaaf om te zien maar kan ook soms lastig zijn....
perro luistert goed, tot dat zijn neus het wint.....als hij iets op het spoor is, dan hoort ie niets meer, hij is er wel eens een half uur vandoor geweest, om vervolgens helemaal totall loss weer te verschijnen....altijd op dezelfde plek als waar ik hem voor het laatst heb gezien....

wij letten dus heel erg op waar we hem loslaten....we waren van de zomer op de veluwe, echt de hemel voor hem maar daar hebben we hem echt een paar keer aangelijnd gehouden....want hij ruikt echt alles......

dit is iets om echt rekening mee te houden....als je snel in paniek bent omdat je hond een eind van je af loopt....dan zou ik er nog maar eens goed over na denken.....

je leert overgens wel heel goed om je heen kijken, want als je met je hond meekijkt, zie je ineens ook steeds meer beestjes en dieren hahaha, dat is dan wel weer leuk...

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

" kijk ook eens hier op de site zitten ook veel leuke hondjes.
"


daar vang ik hondjes voor op ;-)

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Het schijnt dat er in Kiko ook wat Bodequero zit...Hij komt ook uit Spanje.
Kiko is actief, alert (niet angstig, alleen voor scooters), aanhankelijk en altijd blij. Dat jachtinstinct zie ik niet zo erg terug, kan ook komen doordat hij ook andere rassen in zijn bloed heeft.
Kiko kan trouwens wel idioot hard rennen... Dat was in het begin wel ff spannend toen hij voor het eerst los mocht. Hij houdt ons echter goed genoeg in de gaten.
Kiko is ook redelijk onvermoeibaar. Hij is nu bijna 1 dus we hoeven niet meer zo heel erg op te letten hoe lang hij loopt en rent. Gelukkig maar want als het aan Kiko ligt blijft hij echt urenlang rennen en wandelen. Ik weet niet of dit onvermoeibare ook een bodequero kenmerk is maar ik lees het zo hier en daar wel terug. Houd daar dus toch maar rekening mee... VEEL energie...

joke (Gast)

" Het schijnt dat er in Kiko ook wat Bodequero zit...Hij komt ook uit Spanje.
Kiko is actief, alert (niet angstig, alleen voor scooters), aanhankelijk en altijd blij. Dat jachtinstinct zie ik niet zo erg terug, kan ook komen doordat hij ook andere rassen in zijn bloed heeft.
Kiko kan trouwens wel idioot hard rennen... Dat was in het begin wel ff spannend toen hij voor het eerst los mocht. Hij houdt ons echter goed genoeg in de gaten.
Kiko is ook redelijk onvermoeibaar. Hij is nu bijna 1 dus we hoeven niet meer zo heel erg op te letten hoe lang hij loopt en rent. Gelukkig maar want als het aan Kiko ligt blijft hij echt urenlang rennen en wandelen. Ik weet niet of dit onvermoeibare ook een bodequero kenmerk is maar ik lees het zo hier en daar wel terug. Houd daar dus toch maar rekening mee... VEEL energie... "


Ik heb ondertussen al een vijftal bodeguero's opgevangen en deze konden allemaal probleemloos los lopen. Ik vind het jachtinstinct toch veel minder terug dan bijvoorbeeld bij Podenco's en Galgo's maar de hond zijn verleden speelt ongetwijfeld een grote rol.
Wat die energie betreft... Ze kunnen wel wat energie hebben maar ik heb ook al luie bodeguero's gekend hoor.
Als de hond een speelkameraadje heeft en je gaat dan 2u wandelen ga je absoluut geen problemen hebben.
Heel belangrijk is je gewoon heel goed informeren over de hond die je op het oog hebt.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ik ben heel blij hoor, met die enorme hoeveelheid energie. Kan inderdaad lekker lang met hem op pad. En omdat hij los kan, kan hij ook lekker veel energie kwijt in al dat rennen en spelen. Misschien is die energie ook helemaal niet kenmerkend voor bodeguero's en is het meer een Kiko-kenmerk.
;-)

Ine (Gast)

Ik ben Ine en ik heb twee jaar geelden een BODEGUERO geadopteerd.
Hij komt uit Spanje en van ARCANOAH.
Een schat van een hondje!

honden page profiel tessatessa

honden foto van tessa

hallo
ik heb een france buldog en nu heb ik een chouw wolf er bij ze kunnen het goed opschieten met elkaar.

ze heeft 2x chip een nederlandse en een belgiesche .

Linda (Gast)

Hoiii,
Mijn man en ik hebben vorig jaar een spaanse pup geadopteerd van de Animal In Need Foundation (AINF).
Toen Terra 15 weken oud was, kwam ze bij ons. We hebben meteen een puppy-cursus met haar gevolgd en daarna nog een gevorderden-cursus gedaan. Terra bleek een erg onzeker hondje te zijn en maakte niet snel contact met andere honden. Inmiddels is ze een jaar oud en vindt ze contact maken met andere honden nog steeds spannend. Ik blijf vaak expres stilstaan (ze blijft, als ze los is, dicht in mn buurt) om haar de tijd te geven een hond te begroeten. Ik merk dat ze kleine honden (we hebben zelf ook nog een kleine Boomer in huis) en leeftijdsgenoten makkelijker benadert, maar nog steeds is ze onzeker met de volwassen (grote) honden. Hoop dat, als ze ouder wordt, dit onzekere gedrag minder wordt. In het contact met andere honden is ze verder erg vriendelijk/zachtaardig, gelukkig. 
We wisten in het begin niet wat voor (asbak)ras/hond we hadden. Iemand in onze omgeving vroeg of we een Podenco hadden. Na wat googelen vonden we Terra wel veel lijken op een Podenco en dus 'besloten'we dat we een Podenco-mix hadden. Echter, mijn man was nog niet rustig en stuurde foto 's naar 'Podenco-world'. Daar gaf de respondant aan dat Terra wel eens een Bodeguero kon zijn. Meteen gekeken naar foto 's hiervan en jahoor; volgens mij hebben we een Bodgueoro!.

Viking (Gast)

Ik heb sinds Augustus een bodeguero in huis. 
Die van mij is zeer sociaal naar mensen beter gezegd je kunt vrijwel alles doe met haar want ze vind alles best. Met honden gaat het redelijk tot goed. Soms stuiter ze de tent uit met andere honden en ze speelt met alles wat hond is of het nu 5 kilo is of 60 kilo als ze maar kan spelen. Echter de politiek van honden begint ze nu pas te begrijpen als wel met een groep honden mee gaat. Ook vind ze het heerlijk om mee te gaan naar het bos of strand. Alleen dan moet je weer opletten als je haar los laat dat ze niet met Vogels, knaagdieren en vooral Egels aankomt zetten.
Weet niet hoe het ras omgaat met ander huisdieren dan honden. 
Die van mij denkt vooral bij katten (omdat ze wel eens over de vloer komt bij mensen met katten) lekker vers vlees en sloopt ze ongeacht wat de kat doet ze word er alleen bozer door. Die van mij is ook niet echt van het blaffen soms tegen honden om te spelen en in de avond als de bel gaat of iemand klopt aan dan laat ze wel eventjes merken ik ben een heel groot hondje van 7.5kilo maar doe als of ik 40 kilo ben. Veder kun je ze best wel veel dingen leren ze zijn er slim genoeg voor. Alleen heeft die van mij af en toe beetje last van oost-Indisch je niet willen begrijpen.

Becky (Gast)

Hallo ik heb sinds 2 jaar een Bodeguero. Geadopteerd via Arcanoah in Spanje. Ik kan niets anders zeggen dan dat het hele lieve, sociale, aanhankelijke hondjes zijn. Ik kreeg mijn hondje toen ze 14 weken was en heb gelijk met haar een cursus gehoorzaamheid gedaan. Ze leren heel snel en zijn heel slim, die van mij luistert uitstekend, binnen en buitenshuis. Ze slaat aan als de bel gaat, maar is verder geen zenuwachtig type. Ze is een echt allemansvriendje en voor niets en niemand bang, ze speelt evengoed met hele grote honden en vind het heerlijk wanneer ze achter haar aan rennen, ze is toch altijd de snelste! sinds een paar dagen heb ik er nu een tweede Bodeguero bij en die is weer wat rustiger van aard, blaft minder dan de eerste Bodeguero. Echter ook een heel aanhankelijk, schattig hondje. Mensen, de Bodeguero's zijn niet te verwarren met een Jack Russel. Ze lijken hier geenszins op. Ze luisteren veel beter en zijn beter in de omgang met andere honden. Dus twijfel aub niet een Bodeguero te nemen, de opvangcentra in Spanje zitten er vol mee, vaak omdat ze gedumpt worden omdat ze bijvoorbeeld niet goed konden jagen in de wijnkelders. Onze volgende hond wordt in ieder geval weer een Bodeguero!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen spaanse hond bodeguero? & dit met een Franse bull." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Sneeuw!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^