Akita x ??? (hulp)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"

ik word echt zooooo moe van jou! Wat wil je hier nou mee zeggen? Omdat ik fok met een kruising ik geen vraag mag stellen. Ik zeg namelijk niet of het goed of slecht is. Er is alleen nergens te lezen waarom ze dat graag wil!

Overal begin je mij aan te vallen dit terwijl alles allang is gezegd! Nergens kan ik iets posten of jij komt weer met je onzin om de hoek. Kan het voor jou niet genoeg zijn dat ik gewoon goedgekeurd ben als fokker op HP dus blijkbaar voldoe aan de eisen?

Je bent gewoon een heel zielig meisje, die eerst nog een eigen mening had (er zelfs voor uit kwam haar hond af en toe een tik te geven) en vervolgens door half hp werd aangevallen en nu maar met alle winden mee waait, een eigen mening heb je niet. Het is zo makkelijk om via de pc iemand aan te vallen maar meer dan makkelijk is dat het zielig, onzinnig en idioot is.

Ik heb een bepaalde mening en daar sta ik achter die verander ik niet iedere seconde omdat iemand het er niet mee eens is.

Hou op zo zielig te doen, jouw mening heb je al eens verteld, waarvan akte! "


als ik je in t echt tegen kwam zou ik net zo goed voor m'n mening uit komen hoor ;-) k hoor van de meesten net dat ik wél voor m'n mening uit komt, wanneer en hoe dan ook. dusja.
een zielig meisje... als je niets beter kan vinden dan dat. Ik begin tenminste niet met verwijten en beledigingen te strooien. vind gewoon je vraag hypocriet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Akita x ??? (hulp)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Zeg Miora, ga lekker iemand in PB lastig vallen..
Waarom een topic vervuilen met iets wat totaal niet van toevoeging is, het komt niet eens in de buurt van dit topic...

Mensen afzeiken en elkaar afzeiken, helemaal leuk, elkaar in elkaar beuken op een afgelegen modderveld, helemaal leuk, stuur me vooral de beelden, hou wel van moddervechtende boze vrouwen die de haren uit elkaars kop trekken...

Maar hier is niet de plek...

------

On Topic:

Waarom voor een moeder fokken met een kruising, je gaat eigenlijk onverantwoordelijk fokken en dit kan je teef in gevaar brengen maar ook de pups. Niet doen dus, als je moeder zo graag een kruising wil moet ze naar een asiel gaan, daar zitten heel veel lieve kruisingen die een goed thuis zoeken.

Beetje egoistisch ook van je moeder, ze wil jouw teef laten dekken en dan 1 pup houden, maar als er 10 pups geboren worden... Gaat ze die dan ook allemaal houden en opvoeden , laten enten, leten ontwormen, het voeden etc etc?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ON TOPIC

Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie



Het is een "foutje" ze horen niet zulk lang haar te hebben ;-) ze horen een soort husky vacht te hebben. Daarom mag er niet mee gefokt worden. Erg zonde als de honden verder gewoon gezond zijn.. maar een stamboom krijgen de pups niet.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

"

Het is een "foutje" ze horen niet zulk lang haar te hebben ;-) ze horen een soort husky vacht te hebben. Daarom mag er niet mee gefokt worden. Erg zonde als de honden verder gewoon gezond zijn.. maar een stamboom krijgen de pups niet. "


Bedankt voor de uitleg ;-)

Jammer hoor dat ze voor een stamboom weer alleen naar het uiterlijk kijken en de gezondheid naar de achtergrond schuiven

Anoniem (Gast)

" Je hebt zo'n mooie hond met een stamboom en dan omdat je moeder een pup wil ga je maar kruisen.
Zeg je moeder gewoon dat ze een stamboom akita kan krijgen en dat jij als je gaat fokken het goed doet of anders niet wat is dit nou voor iets raars.

Akita x malamute zou ik absoluut niet gaan kruisen en daarbij komt wat ga je met de overige pups doen?
Je zult mensen moeten vinden die sterk in hun schoenen staan, die geen bal geven om wat voor karakter er in de pup zit want immers dit kan je nooit vtv weten en hoe ga je die mensen vinden?
Wat doe je met de pups indien je die niet kwijt kan?
Heb je een nest akita pups met stamboom en je fokt volgens de regels plus regelt van te voren nieuwe baasjes ben jij je nestje zo kwijt, maar ga je kruisen kan je niks zeggen over de pups dus hoe ga je dat uitleggen aan de nieuwe baasjes.
Het volk wat op dit soort rassen afkomt (kruisingen) heeft vaak nog nooit eerder een hond gehad of heeft de ballen verstand van beide rassen met alle gevolgen van dien.

Nee ik zou het een hele domme keus vinden als je dit gaat doorzetten om moeders maar gelukkig te maken. "


.

Lies (Gast)

sorry hoor maar ik ben dus 1 persoon van DAT VOLK wat op zo`n nestje afkom, heb net een huskita pup gekocht en durf hardop te zeggen dat ik een boel verstand van honden heb, ( mn van poolhonden) is echt niet mijn eerste pup, tjonge wat een vooroordelen op mogelijk toekomstige eigenaren

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Gefeliciteerd met de aankoop van een pup die in zijn hoofd een raadseltje gaat krijgen met wat die is. Een hus en akita zijn qua karakters verschillende honden en dat gaat tegen werken en waarschijnlijk waren de ouders ook niet getest.

Niks vooroordelen verstand gebruiken.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Ik snap niet helemaal waarom jullie een nestje willen fokken en al helemaal niet waarom je dan ook nog een Akita met iets anders wil kruisen. Waarom ga je niet terug naar de fokker waar jou hond vandaan komt en haal je daar een pup. In het asiel zitten trouwens ook genoeg honden op een baasje te wachten. Door met je eigen hond te fokken krijg je echt geen betere pup ofzo en het kan nog gevaarlijk zijn ook!

honden page profiel kitokito

honden foto van kito

Ik heb ook een akita en vind de karaktereigenschappen gemakkelijk en ideaal bij mij passen.
Ik heb eens staan praten met een vrouwtje die 30 jaar lang sleewedstrijden heeft gedaan.
En die wist me te vertellen dat bij husky's wanneer je een rondje gewandlet hebt ze thuis komen en vaak nog een ronde willen lopen en dan in een goed tempo.
Over Malamutes wist ze me te vertellen dat deze trager opstarten da husky's maar werken als een diesel heel lang en zuiniger met energie.
Een Akita heeft de looks voor slede te trekken maar dan houd ook alles op. Het zijn de  luxe poppetjes die graag wandelen en verder luieren in huis.
Ik weet niet of jou moeder zit te wachten op een hond die erg veel beweging nodig heeft?
En eerlijk als je alle testen zou laten doen bij teef en reu en het dekgeld gaat tellen. Dan ben je veel goedkoper af met een echte akita pup.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

op zich heb ik absoluut geen problemen met kruisingen
Maar ook dit moet verantwoord en doordacht gebeuren vind ik. Dus een goede combinatie zoeken en zeker een reu met stamboom zodat je kan nagaan welke erfelijke afwijkingen er in de lijnen zitten (idem voor moederhond!!)
Indien de vader en moeder goed gescreend(dus ook testen op verschillende aandoeningen) is en ze goed matchen met elkaar (dus beide raseigenschappen goed bij elkaar  gaan en later voor geen problemen zorgt) kan je gaan kruisen vind ik MAAR dan nog moet je eerst een wachtlijst opstellen en dus niet zomaar een nestje maken en niet weten of er genoeg kopers zijn. Want grote rassen kunnen behoorlijk wat pups op de wereld zetten dus een wachtlijst van min. 11personen (excl. uw moeder).
Verder moet je je ook behoorlijk inlezen over het fokken zelf en eventueel met een andere fokker (ervaren goede fokker) samenwerken zodat deze jou kan bijstaan gedurende de voorbereiding/ dracht/ bevalling

Hopelijk maak je een goede beslissing! Succes!

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Topic is al een jaar oud...

honden page profiel ..

honden foto van .

" sorry hoor maar ik ben dus 1 persoon van DAT VOLK wat op zo`n nestje afkom, heb net een huskita pup gekocht en durf hardop te zeggen dat ik een boel verstand van honden heb, ( mn van poolhonden) is echt niet mijn eerste pup, tjonge wat een vooroordelen op mogelijk toekomstige eigenaren

(Omdat een reactie onder de quote plakken niet lukt, even zo..)
Ten eerste, oud topic! Ten tweede, alleen al door de designer breed naam huskita te gebruiken toon je al hoeveel 'verstand' je van honden hebt. Ondanks dat ze in dezelfde rasgroep zitten zijn hussen en akita's erg verschillende honden, zowel wat bouw als gedrag betreft. Zo ontzettend zonde van beide rassen, deze kruising. Ik weet tevens niet waar jij je hond vandaan hebt, maar er is een persoontje op internet -vooral actief op marktplaats- die beweert 'huskita' pups te verkopen. Nou hebben ze vrijwel altijd pups, en net zoals bij andere nestjes van deze kruising die ik langs zag komen, is het uiterlijk (dat nog helemaal niet duidelijk is) hetgeen wat benadrukt wordt. Niks gezondheid, niks testen.. Als ze maar mooi zijn hé. Jammer. "

honden page profiel robertrobert

honden foto van robert

Hai hai.....

Ikzelf heb een kruizing cane corso x bullmastiff (geen stamboom)....jigga is 2,8jaar en niet geholpen

Mocht je een kruizing willen van jigga , laat me maar wat weten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Robert, je reageert in een heel oud topic.

En met zo'n kruising hond, waarschijnlijk niet getest of wat dan ook, lijkt me sowieso niet verstandig om die ter dekking aan te bieden.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Akita x ??? (hulp)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^