bullterrier pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Hallo,

Ik heb even een vraagje niet voor mij, maar voor een collega. Zij wilt graag een bullterrierpup aanschaffen. Nou heeft zij over precies een maand 4 weken lang vrij en een paar weken erna avond dienst en zou ze graag rond die periode een pup aanschaffen. Ze is al rond aan het kijken, want de pup zou dan al geboren moeteb zijn nu.. Ze heeft via een link op mp een fokker gevonden die rond die tijd een nest heeft eb die vraagt er 1250 voor ket stamboom en zegt de goedkoopste te zijn van de erkende fokkers.

Mijn vrageb vor haar:

Weten jullie goede fokkers? Die momenteel nestjes hebben
Welke prijs is normaal voor een bullterrier met stamboom? Vind 1250 best prijzig voor een bullterrier, maar weet niet hoe het zit met dit ras?

Bedankt.
Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bullterrier pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Waarom wil je een fokker die momenteel een nestje heeft?

Je kan toch beter eerst zoeken naar een goede fokker, die aan jou wensen en eisen voldoet en dan wachten tot er een nestje komt?

1250 euro is voor een rashond met stamboom van geteste ouders geen rare prijs!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

opzich ga ik wel mee met veronique..

je collega gaat best snel zo en legt er nogal wat druk op.. maar het moet ook best te doen zijn, een goede, fijne fokker die ook nog eens een nestje verwacht binnenkort.
maar laat je dan niet teveel verblinden door de "tijdnood". De klik moet er alsnog wel gewoon zijn!
misschien kun je via de rasvereniging iig gaan kijken welke fokkers aangesloten zijn en pups verwachten. kun je van daaruit verder

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Het is niet voor mijzelf vraag het voor een collega. Zij heeft rond die tijd vrij en is dus momenteel opzoek. Wil voorkomen dat ze eej pup van marktplaats neemt die nergens op is getest.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

De prijs kan voor een stamboom hond.
Wat zegt de fokker over testen ed? Zijn de ouder honden getest?

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Tja als je zo een pup moet aanschaffen!

Je neemt vrij voor een pup en neemt geen pup omdat je dan vrij bent.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ten eerste is het beter om niet te gaan zoeken naar een pup die precies dan opgehaald kan worden.. daarmee ga je al snel alleen maar kijken naar de datum en niet naar de ouders en de pup. verder is marktplaats niet de beste plek om te zoeken naar een pup.. wanneer een fokker op marktplaats pups van 1250 euro neerzet heb ik echt mijn twijfels.. voor die prijs is dus alles getest, en zou alles goed moeten zijn, maar waarom moet zo'n fokker een advertentie op marktplaats zetten??? goede fokkers zoeken baasjes via andere methodes, niet via marktplaats.. goede fokkers hebben vaak al hele wachtlijsten .

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat ben ik met veronique eens...tis een beetje omgekeerde wereld ik ben DAN vrij dus er moet DAN een pup komen.
Nee ik ga opzoek naar een fokker die krijgt DAN pups dus DAN ga ik vrij vragen.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

" Tja als je zo een pup moet aanschaffen!

Je neemt vrij voor een pup en neemt geen pup omdat je dan vrij bent.

"


Op zich niks mis mee.. ze wilt waarschijnlijk al lange tijd een pup en denkt; dan ben ik lang vrij dus dat zou een mooi moment zijn. Alleen maar mooi meegenomen voor de pup eigenlijk.

Niet iedereen kan makkelijk (lang) vrij krijgen.
Toen mijn honden er kwamen hadden mijn ouders geen vrij, en ik zat gewoon op school.
We hebben het met pauzes afgewisseld zodat ze nauwelijks alleen hoefden te zijn (max 3 uurtjes).

Ik denk dat ze goed moet gaan zoeken op internet en zo de goede fokkers eruit moet pikken.
Denk dat de prijs iets duurder is dan gemiddeld maar op zich geen hele rare prijs.
Wel navragen of ze de ouderdieren hebben laten testen op de juiste erfelijke afwijkingen.

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Ze heeft met moeite een maand vrij kunnen regelen in februari en dan ook nog weten te zorgen de weken erna avonden te werken zodat er altijd iemand bij de hond is in het begin. Dat vind ik ook heel goed van haar. Ze dacht toendertijd een pup via marktplaats wel te kunnen krijgen rond die tijd, maar ondertussen heeft ze zich ingelezen over aandoeningen, doofheid enz en wilt ze liever een pup met stamboom.

Daarom hoop ik dus een fokker te vinden die overal op test die nog pups heeft. Ik weet dat het lastig is, maar ik ben gewoon bang dat ze anders misschien alsnog op mp beland omdat ze vrij heeft voor een pup en die dan ook wilt natuurlijk..

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Tis een normale prijs voor een bullterrier met stamboom,
zou even bij de rasvereniging vragen naar die fokker,

enne dove honden kunnen ook stamboom hebben ;-)

Anoniem (Gast)

" Tja als je zo een pup moet aanschaffen!

Je neemt vrij voor een pup en neemt geen pup omdat je dan vrij bent.

"


dat is natuurlijk niet voor iedereen zo makkelijk. Ik werk in de jeugdhulpverlening en moet al heel vroeg in het jaar al mijn vakanties doorgeven en dat kan dan ook niet veranderd worden gezien de personele bezetting. ook heb ik bijvoorbeeld maar 5 weken per jaar, één in het voorjaar, drie in de zomer en één in het najaar dit veranderen is gewoon erg lastig. Daar zal mijn werkveld ook zeker geen uitzondering in zijn en is het dus niet altijd zo makkelijk ookal zou dat misschien het meest ideale zijn. Ik snap de gedachtegang van de collega van Sharon dus wel. verder weet ik dat de prijs voor een bullterrier met stamboom zo tussen de 1250 en 1750 euro kan liggen dus de prijs lijkt wel te kloppen. Misschien moet je collega daar gewoon even op bezoek gaan en kijken of het goed voelt, een goede fokker zal hier altijd voor openstaan omdat zij de toekomstige baasjes van hun pups ook willen leren kennen.

Anoniem (Gast)

" Tja als je zo een pup moet aanschaffen!

Je neemt vrij voor een pup en neemt geen pup omdat je dan vrij bent.

"


Waarom direct zo aanvallend? Nog net zag ik een topic waar een 13 jarige quasi afgemaakt werd... Nja, het was irritant wat ze kwam doen... Maar jongens toch, de tact en dergelijke zijn soms ver te zoeken vind ik op het forum... Zeker als je bedenkt dat het hier vooral volwassenen zijn met veel ervaring op het gebied. Maar goed dat ter zijde.

Veronique, ik weet niet over hoe het gaat, maar het kan best goed zijn dat er reeds lang is nagedacht over een pup en dat bijvoorbeeld de persoon in kwestie in het onderwijs of de bouwsector staat (ik zeg maar iets). Hier staan de vakanties quasi zo goed als vast... Dan lijkt het mij veel beter te oriënteren volgens zowel periode als fokker, dan alleen maar fokker... Want anders krijg je pups die toch maar alleen zitten. ;-)

Niet iedereen kan altijd thuis zijn OF zomaar vrij krijgen OF part-time werken OF helemaal niet werken. Gelukkig zijn mensen ook heel variërend! :-D

honden page profiel ThopenThopen

Dat was ik, excuses vergeten in te loggen!

En dit was niet persoonlijk, maar gewoon even mijn mening. Er worden hier vaak door gasten zomaar eerst dingen op het forum gegooid zonder over na te denken... Maar vaak wordt er door bekwame & ervaren lieden van hier ook zomaar gereageerd zonder eens even verder na te denken...

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ga naar de bull terrier ras vereniging toe en weet je zeker dat je en goede gezonde pup koopt.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Sharon;

het is super dat je collega een maand vrij is en daarna ook haar werkritme aanpast! :-) O-)
Er zijn genoeg mensen die dat niet doen (terwijl het wel mogelijk is. als het niet kan, is het een ander verhaal)

Het was misschien wel handiger geweest als ze eerder was begonnen met actie ondernemen.
Want binnen nu en een maand toevallig een nestje bij een goede fokker, dat moet zoals gezegd, wel heel toevallig zijn.
Fokkers zien liever dat nieuwe baasjes al wat langer "meelopen" en het traject meemaken; dekking, dracht, geboorte, nieuw baasje etc zodat de fokker kan zien wat voor mensen de nieuwe baasjes zijn, kennismaken; meer te weten komen over de nieuwe baasjes, hoe men woont, hoeveel tijd men heeft voor de pup en later jonge hond, wat men wil gaan ondernemen met de pup/ jonge hond etc, zodat er een goede match gedaan worden tussen pup en nieuw baasje.

Maar goed, het is niet onmogelijk, je hoort ook wel eens dat een pup wegens omstandigheden weer terug komt bij de fokker en herplaatst moet worden..wie weet..

Je collega kan idd het beste kijken op de site van de rasvereniging, daar worden ook wel eens meldingen gedaan voor herplaatsers en anders contact opnemen met de fokkers via die site.

Succes!

Groetjes

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Een bull terrier, hopelijk heeft ze daar heel goed over nagedacht want dit zijn druktemakertjes die heel heel veel beweging en uitdagingen nodig hebben, heeft ze ook kinderen ? De prijs die men vraagt is nog redelijk, mijn vriendin heeft hier 1750 euro voor betaald, een vroege en goede socialisatie is hier echt nodig dus je vriendin neemt beter haar tijd om een goede fokker te zoeken en denk niet dat die op mp te vinden zijn...Heel tof dat ze haar tijd wil nemen voor de pup maar twee weken is wat weinig vrees ik, nu ja,wens haar veel succes en dat ze alles eerst eens goed overdenkt.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Geeft de fokker zelf aan de goedkoopste te zijn? Dat zou ik wel een dik vet minpunt vinden en daarom alleen al zou ik daar NOOIT EN TE NIMMER een hond aanschaffen.
Een fokker die op MP adverteerd is op zich niet zo'n probleem, maar wel de manier waarop. ;-)
Prijs zou onbelangrijk moeten zijn.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

" Tja als je zo een pup moet aanschaffen!

Je neemt vrij voor een pup en neemt geen pup omdat je dan vrij bent.

"


Mensen doen het niet vaak goed hé..

Vrij vrágen is niet voor iedereen even makkelijk,
Dan nog beter proberen om in die periode een pupje te kunnen verwelkomen,dan op dat moment impulsief een willekeurige van MP afplukken.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dit zijn dan juist de mensen die sneller grijpen naar een brood fok pup, omdat die dan genomen kan worden als hun tijd hebben.

Ook ik heb mijn vakantie al doorgegeven en zit er dus al maanden voor die tijd aan vast. Dit is geen excuus om op zo'n manier een hond aan te schaffen.

Als men bij mij komt en zegt ik heb dan vrij, kan ik dan een pup meenemen, gaan ze maar lekker verder zoeken en kies ik mensen uit die wel bewust voor mij als fokker kiezen en vrij nemen op het moment dat ik zeg dat de pups weg mogen.
Er zit dus best een verschil in mensen, wil je een goed gefokte hond of wil je NU een hond, daar zit verschil in.

En om vrij nemen als excuus te gebruiken, sorry maar als je geen vrij kan krijgen (van de baas) is het nog niet de tijd om al aan honden te beginnen, ook die vragen aandacht en tijd en zul je vrij voor moeten maken.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Wil ze echt per se een pup?
Anders zou je eventueel ook kunnen kijken bij een asiel of via de rasvereniging voor een herplaatser.
Vaak hebben die net zoveel opvoeding nodig als een pup O-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik snap wel waarom er zo moeilijk over gedaan word.

Je hebt nu nog maar een maand om op te zoek te gaan naar een goede fokker.
Normaal gezien heb je een wachtlijst van ongeveer 1 jaar.
En daarbij heeft een goede fokker geen hondjes op "voorraad".
Er kan hooguit een keer een pup overblijven omdat er op het laatste moment iemand af zegt ofzo.
Dan heb je geluk.
Maar je moet er nu niet vanuit gaan dat je nu een pup kan vinden van een goede fokker.

Ik denk dat ze nu beter op zoek kan gaan naar een fokker wij zij zich fijn bij voelt.
En dan nog een jaar wachten.
Zo heeft ze alle tijd om uit te zoeken wat een goede fokker is. En wat een goede richtprijs is.

Neemt niet weg dat ik wel echt goed vind dat ze er zo lang vrij voor wilt vragen en het werkschema erop aan past.

Het enige wat je nu kan doen is kijken bij de rasvereniging.
Als ze geen pups hebben kan ze ook nog kiezen voor een herplaatser als ze dat wilt.

honden page profiel IsisIsis

1250,- is een normale prijs voor een stamboomhondje.

honden page profiel sharonsharon

honden foto van sharon

Bedankt allemaal.

Het gaat om de fokker van de kennel Of the sweet nitro waarmee ze contact heeft gehad. Is er iemand die ervaring heeft met die fokker? Ze zijn aangesloten bij de vereniging, maar hebben geen website.

Verder heb ik wel gemerkt dat er maar weinig Bullterrier fokkers actief bezig zijn met fokken momenteel. Dus de kans dat ze inderdaad in die tijd een pup kan verwelkomen is erg klein.

Ik denk dat ze het beste haar vakantie kan omruilen, maar ik weet niet of dat mogelijk is ze zijn namelijk erg moeilijk op ons werk. Als ik 1 dag vrij wil dan kan dat meestal al niet.

Als ik van te voren had geweten dat ze een puppy wilt had ik haar natuurlijk geadviseerd om eerst een fokker uit te kiezen en dan vrij te regelen, maar ik weet het nog maar net.

Zal vragen of ze anders open staat voor een jonge herplaatser.


Groetjes

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Tja dan weet je eigenlijk nog niks.
Dat ze stamboom hebben is leuk maar dan weet je nog niks eigenlijk.


Dit vond ik hier op HP:
http://www.hondenpage.com/honden/bull-terrier.php

Puppyprijs bij een goede fokker ligt tussen de 1.200 en 1.500,-
Bij een fokker die volgens de regels van de rasvereniging fokt dienen de ouderdieren en de pups BAER getest te zijn.
Verder is het testen op nieren, hart, patella, heupen niet verplicht in Nederland, maar wel van belang voor de gezondheid van het ras.

Die pups van mp zijn iig BAER getest.
Maar verder niks.
Heb wel gelezen dat ze er wel gevoelig voor zijn.
Het is wel een ras wat veel gezondheidsproblemen kan hebben.

Dit zijn de fokkers die hier zijn aangesloten:
http://www.hondenpage.com/fokkers/bull-terrier.php

En als ze bereid is een herplaatser te nemen:
http://bullterrierforum.nl/?page_id=342

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

@ Bianca; ahw.. ik zou alle 3 die herplaatsers zo meenemen. Wat een schatjes

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik vind ze er mooi uit zien.

Het is echt niet mijn soort hond.
Vind ze niet echt mooi vanwege de neus.
Maar ze zijn wel erg lief!

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

is het misschien handiger als je collega zich ook aanmeld dan ze meteen meelezen en misschien zich goed inlezen voordat ze een pup neemt :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bullterrier pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoeveel TOTW per dag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^