ongezonde dieetbrok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Hallo,
Mijn hond is 3 maanden geleden op dieetbrok gezet door de DA nl : hill's r/d. Nu staat ze heel mooi op gewicht. Deze brok bevat wel heel veel granen, wat een verzadigingsgevoel geeft(met resultaat heel veel stoelgang maar mooi vast). Nu had ik nog een oude verpakking liggen van vroeger(mijn ondertussen overleden labr.kreeg dit ook) en daar stond bij de ingredienten : antioxidanten en conserveringsmiddelen : BHA en BHT! Ik kreeg er kippenvel van. Op de huidige verpakking staat enkel : antioxidanten en conserveringsmiddelen. Nu ben ik op zoek gegaan en zou graag mijn hond Acana geven, ziet er heel bevredigend uit maar ik vrees dat ze dan weer gaat aankomen. Can de hill'sbrokken krijgt ze 80 +85 gram. Kan iemand mij raad geven? Ik had ook een mail gestuurd naar orijen en die raadden mij senior aan maar mijn hond is pas 2...
Verder sprak ze ook van veel bewegen maar dat doet ze zowiezo en geen menseneten maar dat krijgt ze niet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ongezonde dieetbrok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Aankomen? Waarom? Gewoon minder geven en meer beweging, dan hoeft ze niet aan te komen hoor ;-)

Ik geef ook Acana en ben er zeer tevreden over! Nu heeft mijn hondje altijd al de neiging om wat steviger te worden, dus ook met hem moet ik opletten. Gewoon een kwestie van op het oog voeren; komt ze wat aan, dan minder geven. En valt ze te veel af, dan geef je iets meer.

Het zal in het begin even uitzoeken zijn hoeveel je precies moet geven, maar er staan richtlijnen op de verpakking. Geef jouw hondje gewoon wat minder dan de richtlijnen zeggen en dan zal het wel goedkomen. Als ze dan nog steeds aankomt, geef je nog minder. Valt ze toch wat te veel af, dan geef je weer wat meer.
Richtlijnen zijn heel breed, de ene hond heeft veel meer of juist minder nodig dan de andere. Dus pin je daar niet op vast, maar kijk naar je hond!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ieder pondje gaatdoor t mondje. Bij honden niet anders dan bij mensen.Je geeft dus te veel voer als ze aankomen...

Simpel he? ;-)

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

gewoon minder geven.
Altijd voeren op het oog, worden ze te dik minder voeren en worden ze te mager iets erbij
Als jij je beter voelt bij Acana gewoon doen

Onze hond (inmiddels overleden) heeft trouwens ook ruim een jaar op RD gezeten in combi met ID.
Na een jaar was hij op gewicht en ben ik helemaal overgegaan op ID vanwege maagproblemen, als ik toen eens
geweten had wat ik nu wist.... niet dat hij het slecht op dit voer gedaan heeft, absoluut niet.
Maar ik had hem wel overgezet op vers.
Onze huidige lieverd krijgt dus ook gewoon vers.


honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Thx voor de reactie,
maar ik heb altjd het gevoel dat mijn hond nog honger heeft. Vroeger kreeg ze Megadog 2X 90 gram en toen ze dikker werd vond ik het erg om minder te geven; had het gevoel dat er bijna niks meer in haar kom lag als ik moest verminderen; zal wel aan mij liggen zeker? Haar iedeale gewicht is 18 kg; ze is gesteriliseerd en dan hebben ze al meer de neiging om sneller bij te komen. Ze is 2,5 uur op stap per dag; meer gaat ècht niet

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Thx voor de reactie,
maar ik heb altjd het gevoel dat mijn hond nog honger heeft. Vroeger kreeg ze Megadog 2X 90 gram en toen ze dikker werd vond ik het erg om minder te geven; had het gevoel dat er bijna niks meer in haar kom lag als ik moest verminderen; zal wel aan mij liggen zeker? Haar iedeale gewicht is 18 kg; ze is gesteriliseerd en dan hebben ze al meer de neiging om sneller bij te komen. Ze is 2,5 uur op stap per dag; meer gaat ècht niet "


Och, mijn honden hebben altijd "honger" gehad. Als ik iets te eten laat vallen zijn ze er als de kippen bij, alsof ze nooit iets krijgen. En als ze eten kregen, vielen ze het aan en komen daarna smekend naar me toe of ze écht niet nog iets krijgen.
Vind ik gezonde eetlust ;-)

In de laatste paar maanden van haar leven, toen mijn Herder zich echt niet meer goed voelde, at ze nauwelijks meer. Niet eens meer lekkere dingen. Dat is verschrikkelijk!

Dus maak je daar echt geen zorgen over.

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

'K weet het Iris, maar ik laat me altijd vangen door die smekende ogen; ze heeft 6 maanden op vers gestaan; zou het direct opnieuw doen als het van mij afhing maar door omstandigheden(waar ik liever nt over praat)gaat het niet dus, acana bevat veel vlees en lijkt mij dus een goed alternatief; In hill's zit maar 16%

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Senior is ook gewoon calorie beperkt, vandaar dat ze dat aanraden.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" 'K weet het Iris, maar ik laat me altijd vangen door die smekende ogen; ze heeft 6 maanden op vers gestaan; zou het direct opnieuw doen als het van mij afhing maar door omstandigheden(waar ik liever nt over praat)gaat het niet dus, acana bevat veel vlees en lijkt mij dus een goed alternatief; In hill's zit maar 16% "


In Acana zit inderdaad heel veel vlees :-)

Ja, het is moeilijk, maar laat je niet verleiden hoor! Hier gebeurt het me soms ook weleens, maar na een paar keer zie ik Kobus al weer dikker worden en met zijn bouw (lange rug, korte pootjes) mag hij eigenlijk geen grammetje te zwaar zijn.
Het is gewoon heel ongezond, denk daar maar aan. Ik hou mijn hond het liefst lekker schraal (ribben goed kunnen voelen, net niet zien) ;-)
Uiteindelijk heb je het beste voor met je hond.

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Ja Wendy,maar deze bevat een erg hoog proteinegehalte, is dat dan niet slecht voor de nieren op termijn?

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Acana heeft ook een dieetbrok, nl de Light and Fit. Misschien is dat iets?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ja Wendy,maar deze bevat een erg hoog proteinegehalte, is dat dan niet slecht voor de nieren op termijn? "
Eiwitten zelf zijn niet schadeljk voor de nieren. Wanneer de nierfunctie (behoorlijk) verminderd is, worden de afbraakproducten van het eiwitmetabolisme slechter fagevoerd via de urine en krijgt een hond klachten omdat deze stoffen toxisch zijn. Dus voor een gezonde nier zijn eiwitten geen probleem.
Het percentage eiwit zegt ook nog niet zoveel, het aantal grammen eiwit per megaJoule is belangrijk. Wanneer een voer ook nog veel vet bevat is ghet aantal grammen veel lager dan in een koolhydraatrijke voeding.
Dus kort: eiwitten zijn niet slecht voor de nieren.
Bij verminderde nierfunctie geeft de stapeling van eiwitafbraakproducten problemen.

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

hier sinds een half jaar orijen senior voor een hond van haast 9 jaar en acana voor een pup van 9 maanden, voorheen 8 jaar lang farmfood.
hier komt geen andere voer meer in huis.this duur in aanschaf maar goedkoop in gebruik want je bent veel minder nodig ,+ minder poep alles wordt haast gebruikt zitten geen grannen in zoals mais bietenpulp nog ff en de honden beginnen te kakkelen hahahaha,het is allemaal goedkoper vulmiddel waar ze niks aan hebben en zo weer uitschijten ;-) en waar ze veel van uitharen en een doffe vacht van krijgen.
er komt hier geen andere voor weer in huis.en de senior komt overheen met het dieetvoer wat je van da kreeg.hier doe ik ongeveer 2 maanden met een zak van 13 kilo geef 10% minder als dat ze mag hebben zo ook met acana dan zit je altijd ;-) .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ongezonde dieetbrok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dit moet je zien!!! ;-) 2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^