verandering hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Ik ben vorige week maandag geopereerd
Mijn man heeft mij weg gebracht en taat heeft in de auto gewacht .En ir daarna naar mijn schoonouders gebracht .Al met al is ze daar twee uurtjes geweest .Dit was taat haar eerste keer dat ze ergens alleen geweest is .Nu het volgende Als ik smorgens beneden kom komt ze gelijk naar me toe blijft maar poten geven en gaat bij de achter deur zitten dat ze met me weg wilt.Loopt dan ontzettend te zeuren .Ze loopt me de hele dag thuis achter na .Dit heeft ze nooit gedaan .Op het recreatie gebied blijft ze strak naast me lopen .Wel makkelijk maar dit is niet taat zo als ze was.Ik hoef er ook maar even te roepen en ze is bij me .Alleen thuis blijven gaat gelukkig nog wel goed maar staat wel heel zielig te kijken als ik zeg dat ze niet mee kan.Maar ligt dan wel lekker te slapen als ik thuis kom .Gezien haar verleden zal ze hier dan toch een klein beetje een tik van over gehouden hebben dat ik er weg gebracht heb Ik wist niet dat ik weer zo snel naar huis mocht die dag want anders had ze gewoon thuis kunnen blijven en had ze hier niks van mee gekregen Maar ik heb ook zo iets nou heeft ze wel gemerkt dat ik wel weer bij haar terug komt
groetjes joke en taat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verandering hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Tja, als Taat dit nooit gewent is geweest, dan zal ze er best wel een beetje onzeker van zijn geworden. Misschien is dit iets waar je een beetje mee kan trainen.

Ik hoop in ieder geval dat het de pret tussen jou en Taat niet zal drukken.

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

hoi frank
weet je taat was een asielhond ik ben de vierde eigenaar .Maar het drukt de pret veder echt niet hoor Maar ik vind het een beetje zielig .
groetjes joke en taat

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Eh Joke,

Je bent geopereerd hoor... En dat ruikt ze en ziet ze aan jouw bewegingen... Vind je het gek dat ze als een schaduw aan je zijde is?) Ze waakt over je.

Wat een lief, trouw dier heb je er toch aan.

Groetjes,

Linda.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Joke,

Daar waar Linda het over heeft, dacht ik ook direct aan. Taat voelt dat er iets met jou is en wil je beschermen en over je waken. Ik kan me niet voorstellen dat het komt door die 2 uurtjes dat ze elders is geweest. Geef je haar toevallig nu (onbewust) niet iets meer aandacht, omdat ze zo lief voor je is? Je hebt inderdaad een prachthond. Maar goed dat Taat nu zo goed terecht gekomen is. Wees maar zuinig op haar. Ze is ook zuinig op jou!

Liefs Monique

honden page profiel Jenni Jenni 3 doggies

honden foto van Jenni

Nou, dat "waken en beschermen" is mij té romantisch gedacht....

Ik denk dat het toch eerder te maken heeft gehad met onzekerheid, bang wéér van baas/huis te moeten veranderen.

Mijn advies is om haar gewoon te benaderen en te behandelen zoals je voorheen ook deed. Dan zal ze snel haar vertrouwde gevoel weer terug krijgen.

Want ga je (onbewust) meer aandacht geven aan dit gedrag, dan bevestig je ook nog eens een keer dat er echt iets veranderd is.

honden page profiel FrankFrank 2 doggies

honden foto van Frank

Ik neig ook naar wat Jenni zegt, hoewel mogelijk dat beschermende ook wel meespeelt.

Ik kan me prima voorstellen hoe een hond die al wat gezinnen versleten heeft, van zoiets behoorlijk nerveus kan worden.

Hoe het ook zij, ik ben blij dat het goed gaat met jullie allebei.

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Na twee uur wachten op het vrouwtje, kwam vrouwtje gewond terug. Zo ziet Taat het denkelijk, want wat weet die nou van operaties? Dat is de 'tik' die ze meegekregen heeft, is mijn inschatting. Maar of dat zo is, kan alleen Joke bepalen. Het zal ook wel vanzelf slijten.

Dat honden bezorgd en beschermend kunnen zijn, dat weet ik uit eigen ervaring. Christo heeft dat naar mij toe, maar ook naar zijn jongere, ranglagere broer en zus. Heel lief.

En net zo vaak maakt hij er ook vrolijk misbruik van als ik even niet op mijn best ben, O.K. Jenni, dat dan ook weer. Dat is ook des Dobermanns en in elk geval des Christo's...

Groetjes,

Linda.

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hallo allemaal
Ik denk zelf nu toch dat ze mij aan het beschermen is .Want savonds als mij man thuis komt houd ze er mee op .Als of ze de taak over geeft aan mijn man .over dag met uitlaten blijft ze nog steeds bij mij in de buurt Maar gaat ze savonds met mij man dan gaat ze gelukkig weer helemaal uit haar dak en gaat lekker sprintjes trekken Ik heb altijd gedacht dat taat zich een beetje moeilijk kon hechte ze ging altijd een beetje haar eigen gang maar nu is het tegen deel bewezen wat is ze gek op mij .En wat ben ik daar blij mee .Taat gaat echt noooit meer weg bij ons En snap nog steeds niet waarom dat beestje zo vaak verstoten is ze is zo lief maar heeft wel duidelijke leiding nodig
groetjes joke en taat

honden page profiel PuckPuck 3 doggies

honden foto van Puck

Hallo Joke,
Hopelijk gaat het goed met je,na de operatie die je hebt ondergaan.
Ik denk dat Taat een klein beetje verlatingsangst heeft,wat helemaal niet abnormaal is gezien haar verleden.Vooral als je man naar het werk is dan ben jij haar enige steun en toeverlaat.Wat Jenni zegt is ook mijn mening.Geen aandacht aan geven, anders bevestig je haar veranderd gedrag.Gewoon doen zoals je anders ook doet en dan denk ik dat Taat binnen no time ook weer met jou uit haar dak gaat!Taat heeft geboft met zulke baasjes als jullie en zij voelt ook wel dat er liefde in de lucht hangt!Een hele fijne gewaarwording, dat ze zo gek op je is,vind je niet?
Heerlijk toch!Ja,zo kunnen onze dieren ons soms verbazen!Geniet er maar lekker van zou ik zeggen!
groetjes,
Jeannette

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "verandering hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^